[Update] Eidos opgekocht

Astrid (lizardtattoo)
Het bedrijf Elevation Partners, dat onder leiding staat van voormalig EA-directeur John Riccitiello, heeft een bod van 71 miljoen pond uitgebracht op Eidos. Per aandeel heeft Elevation dus 50 pence betaald, wat ruim boven het bedrag van 44.75 pence ligt waarmee de beurs sloot. Het is echter slechts een derde van wat de aandelen vorig jaar rond deze tijd waard waren.

Het management van Eidos bevestigt dat zij het overnamebod geaccepteerd hebben. Voorzitter John van Kuffeler zei dat "the board firmly believes that shareholders' interests are best served by a sale of the company."

Elevation Partners LP werd in 2004 opgericht door John Riccitiello en Roger McNamee. Sindsdien hebben ze diverse nieuwe partners aangetrokken, waaronder Paul Hewson, beter bekend als Bono van U2.

Wat Elevation Partners van plan is met Eidos is onbekend, maar het bod komt zeer gelegen voor Eidos. Eidos moest volgens de voorwaarden van een lening bij de Royal Bank of Scotland vóór 25 maart een koper vinden. Eidos is onder andere bekend van games als Tomb Raider, Deus Ex, Commandos, Championship Manager en Hitman.

Update
De site Bloomberg meldt dat SCi Entertainment nu ook een bod heeft uitgebracht, en wel 53.6 pence per aandeel.

"Hoewel Eidos' merken, studio's en werknemers zeker potentie hebben, lijken de continue financiële problemen geleid te hebben tot gehaaste productie-cycli, gemiste deadlines en producten die niet de verwachte kwaliteit hadden,' 'aldus SCi Chief Executive Jane Cavanagh in een verklaring. "We hebben er alle vertrouwen in dat het implementeren van ons succesrijke business model de waarde van zowel SCi als Eidos voor de aandeelhouders aanzienlijk zal vergroten.''

Eidos woordvoerder Jonathan Glass heeft nog geen commentaar gegeven op het bod van SCi.