FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 21 maart 2005

C4 Transformer en "Mein Bier"

De technologie in de nieuwe Citroën C4 is zo geavanceerd, dat je plastic Transformers hierbij zullen verbleken. Mijn gevoel zegt dat hij zich bij de Autobots zal gaan voegen. (Kenners weten wat ik bedoel)

In het volgende filmpje laat een Duitse man zien, hoe je ervoor kunt zorgen dat je eigen waren goed moet geschermen. Bier wel te verstaan, want kom je aan iemand zijn bierfles, berg je dan maar. Hier zie je dus waarom je het flesje beter kan laten staan.

Tolgashakur danken we voor de submit.

Agressieve paashaas belandt in cel

Icoon opmerkelijk nieuwsEen agressieve paashaas in de Amerikaanse staat Iowa is zaterdag opgepakt en in een politiecel gestopt. De 36-jarige Michael J. Desantiago die door een winkelcentrum in Council Bluffs was ingehuurd om in paashaaspak met kinderen op de foto te gaan ging door het lint toen er met water naar hem werd gegooid.

Gefrustreerd liep Desantiago weg, om korte tijd later zonder zijn pak terug te keren. Hij zou vervolgens een collega en een getuige hebben uitgescholden en bedreigd. De opgetrommelde politie wist de woedende man te overmeesteren, waarna hij geboeid werd afgevoerd. Er zijn twee aanklachten wegens geweldpleging tegen de paashaas opgesteld.

Michael Jackson weer te laat in rechtszaal

Roel_Jewel had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Muziek nieuws 'The King of Pop', Michael Jackson, is vandaag wederom te laat verschenen bij de rechtbank in Santa Maria, waar het proces omtrent zijn vermeende kindermisbruik plaatsvindt. Steunend op een lijfwacht en zijn broer Jackie strompelde Jackson naar binnen, terwijl de zitting al had moeten beginnen.

Jackson leek er volgens CNN niet al te best aan toe te zijn. Zo beefde en snikte hij, liep hij één keer weg alsof hij moest overgeven. Dat zorgde voor een oponthoud van 45 minuten van de zitting. Na hervatting vergezelde een arts Jackson.

De laatste tijd heeft de popster meer te kampen met allerlei kwaaltjes. Op tien maart kwam Jackson ruim een uur te laat. De rechter dreigde toen zijn borgsom van drie miljoen dollar verbeurd te verklaren.


Michael Jackson toen hij eerder bij de rechtbank aankwam


_
Eerdere berichtgeving rondom Michael Jackson en de lopende rechtszaak:
Michael Jackson: 'Ik ga door een nachtmerrie'
'Jackson-slachtoffer' vertelt zijn verhaal
'Jackson hield slachtoffer en familie gevangen'
Gavin: Michael Jackson trok mij twee keer af

Villeneuve wil derde rijder bij Sauber

Jacques Villeneuve wil dat Sauber een derde coureur aantrekt voor de vrijdagtrainingen. Die zou op de vrijdagen meer kilometers kunnen maken en daardoor kunnen helpen bij de bandenkeuze.

Teambaas Peter Sauber heeft voor het seizoen besloten geen derde rijder in te zetten op de vrijdagen. Een extra coureur, extra personeel en een extra auto zouden een dusdanige kostenpost zijn, dat hij dit niet ziet zitten. Na twee races slechte resultaten, wat Villeneuve aan de bandenkeuze wijt, dringt de coureur nu aan op het wel inzetten van een derde coureur.

Villeneuve vertelde tegen de pers: "Het zou een grote hulp zijn bij de bandenkeuze. Vooral omdat we voor de kwalificatie bijna niet rijden. We zouden op deze manier een betere set-up kunnen kiezen. Dan hoeven we ons niet te baseren op vijf of zes ronden."

NOVA eist rectificatie van Van Jole

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Media nieuws Het actualiteitenprogramma NOVA gaat een rectificatie eisen bij internetjournalist Francisco van Jole. Die hield een columnachtig betoog in een uitzending van de De Leugen Regeert op 11 februari. Daarin nam hij NOVA en Planet Internet op de korrel, door te suggereren dat de rubriek haat zaait en zich voor het karretje van terroristen laat spannen.

Van Jole doelde in de uitzending op de reportage van NOVA over activiteiten van Nederlandse moslimterroristen op internet. Volgens de internetjournalist zou er met angstaanjagende cijfers gesmeten zijn. Een nader onderzoek van Van Jole zou uitwijzen dat deze erg meevallen.

Volgens adjunct-hoofdredacteur John de Zwart van NOVA heeft Van Jole in zijn column diverse fouten gemaakt, waarmee de vrijheid van een columnist zijn overschreden. Feiten zouden door hem worden verdraaid, of zelfs worden genegeerd om zo een lekker lopend verhaal te creeëren.

Zwart geeft aan dat NOVA nooit beweerd heeft dat er een groot aantal moslim-sites bestaat of dat veel moslims er gebruik van maken. Zo vertelt hij: "Letterlijk meldt NOVA: 'Op het gebied van de Islam zijn op dit moment 361 groepen actief. Verreweg de meeste gaan alleen over religieuze zaken, maar enkele sites gaan verder, veel verder.'"

In een brief is daarom rectificatie geëist. Volgens Zwart is er ook een goede case voor de Raad voor de Journalistiek. Eindredacteur Marieke Rietkerk van De Leugen Regeert heeft in een reactie laten weten niets te rectificeren. Dit, omdat ze geen feitelijke onjuistheden in de column heeft ontdekt. Van Jole: "Ik waardeer het zeer dat NOVA de vinger aan de pols van het moslimterrorisme houdt. Maar ik zou het nog meer waarderen wanneer ze dat goed doen."

Ferrari test op twee vlakken

Dat de prestaties van Ferrari dit seizoen tegenvallen, mag duidelijk zijn. Het team is echter vastbesloten snel weer met de top mee te kunnen doen.

Vandaag werd er alweer op twee vlakken getest. Op Mugello was Luca Badoer bezig met het testen van de F2005. Tegelijkertijd was op Fiorano Marc Gene bezig met bandentests. Niet geheel ontoevallig de twee dingen waarmee het team nog denkt grote vooruitgang te kunnen boeken.

Badoer wist vandaag met de F2005 85 rondjes af te leggen op Mugello, met een beste tijd van 1:21.380. Op Fiorano deed Gene vooral veel duurwerk en hij reed 173 rondjes, met als beste tijd een 57.796. Morgen zal Rubens Barrichello op Mugello de F2005 testen. Het zal voor hem de eerste keer zijn dat hij in de nieuwe auto rijdt.

Meisjes steken haar docente in de fik

Icoon Binnenlands nieuws Twee Dordtse meisjes hebben vandaag op een school aan de Kapteynweg in Dordrecht het haar van een docente in de fik gezet. De politie heeft de twee meisjes, in de leeftijd van dertien en veertien jaar, aangehouden op verdenking van mishandeling. De vrouw wist het vuur op haar hoofd zelf te doven. Ze liep daarbij enkele schroeiplekken op.

De twee stonden achter de 56-jarige vrouw en hielden een aansteker bij haar hoofd. De lerares heeft aangifte gedaan van mishandeling.

Punten Grand Prix van Maleisië

De tweede Grand Prix van het seizoen heeft veel deelnemers veel punten opgeleverd. Het best deden de deelnemers het met een totaal Toyota-team. Zij behaalden 608 punten.

Maar liefst 35 mensen hadden zo'n team opgesteld en hebben zich zo weten te verzekeren van een flinke verhoging van hun budget. In het algemeen klassement is er echter maar één persoon die de toppositie pakt. osdeboss gaat met 978 punten fier aan de leiding.

Achter deze deelnemer delen 12 man de tweede plaats. Cold_Shadow, Jimanez, Kaaf, kardinaal, Manticore-NL, Mild_Seven, MisterWolf, NightBird, nightfall, Runie, stickybandit en TheBrain hebben allemaal 964 punten.

Bij de subleagues waren het Pension Pervers en Rubens F1 League Super Perform deze keer met de beste score. In het klassement van de subleagues gaat Pension Pervers ook aan de leiding.

Wij wensen iedereen succes met het bedenken van de keuzes voor de volgende race. Je kan voor de Grand Prix van Bahrein wisselen tot 2 april 00:01 uur.

Groningen wil parkeerverbod voor fietsen

Icoon Binnenlands nieuwsDe gemeente Groningen denkt na over een plan om het parkeren van fietsen in delen van de binnenstad te verbieden. Een dergelijk plan bestaat al in Nijmegen, en daar heeft men er goede ervaringen mee. Het verbod zou nodig zijn om overlast en gevaarlijk situaties door her en der geparkeerde fietsen te voorkomen.

"Sommige stoepen staan zo vol, dat voetgangers over straat moeten gaan lopen", verklaart binnenstadcoördinator E. Mertens. "Dat kan levensgevaarlijke situaties opleveren. We krijgen daar al jaren klachten over van voetgangers." De gemeente wil samen met de winkeliersvereniging Groninger City Club onderzoeken of een parkeerverbod daadwerkelijk soelaas biedt. Daarnaast is de gemeente van plan het fietsgedrag van de Groningers te analyseren.

Extra fietsstallingen is een voorwaarde voor uitvoering van de ideeën. Gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders zullen zich binnenkort over het voorstel buigen.

Tweede Kamer digitaal 'meest teleurstellend'

Icoon Digital nieuwsDe Tweede Kamer heeft de meest teleurstellende website van alle overheidssites. Dat is vanavond bekend gemaakt in het TROS-programma Radar. Kamervoorzitter Frans Weisglas kreeg daarin de 'Webflop 2005' uitgereikt. Volgens de jury slaagt de site Tweedekamer.nl er niet in de kloof tussen burger en politiek te verkleinen.

De prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de organisatie Burger@overheid.nl. Voormalig Kamerlid Marjet van Zuijlen, verbonden aan Burger@overheid.nl, vindt dat de site van het parlement echt verbeterd moet worden. Informatie is moeilijk te vinden, er is geen mogelijkheid om via een forum te reageren en de site is te ontoegankelijk. Als voorbeeld werd aangehaald dat de site geen inzicht geeft in standpunten met betrekking tot een actueel thema als de gekozen burgemeester.

'Charles wilde huwelijk afgelasten'

static had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Koningshuis nieuws Het had niet veel gescheeld of het huwelijk tussen de Britse kroonprins Charles en Camilla Parker Bowles was niet doorgegaan. De Britse zondagskrant The Sunday Express meldt dat de prins dusdanig gefrustreerd was over alle tegenslagen bij de voorbereidingen, dat hij het wilde afgelasten.

"Naar de hel ermee. Iedereen is tegen mij. Laten wij de hele zaak gewoon vergeten", zei de 56-jarige prins volgens door de krant geciteerde bronnen aan het hof. Camilla eiste van haar aanstaande het hoofd koel te houden ondanks alle tegenwind.

Eén van de grootste tegenslagen was de mededeling dat koningin Elizabeth en prins Philips niet bij de voltrekking van het huwelijk op het gemeentehuis van Windsor zullen zijn. Ook zou volgens de krant The Mail on Sunday Camilla nog niet uitgenodigd zijn door haar aanstaande schoonmoeder voor de traditionele verjaardagsparade 'Trooping the Colour'.

Brand in bouwput Rijksmuseum

Op dit moment woedt er brand in een bouwput bij het Rijksmuseum in Amsterdam. Dat melden diverse FOK!kers. Op de lokale zender AT5 zijn de eerste beelden te zien. De brand is omstreeks 19.00 uur ontstaan.

De brandweer heeft groot alarm geslagen. De rook verspreidt zich langzaam over een groot gebied. Mogelijk is deze giftig, omdat stukken plastic en bouwmaterialen in de fik staan. Omwoners worden geadviseerd ramen en deuren te sluiten. Een groot gebied rondom de brand is afgezet.


Zodra er meer informatie is, laten we dat hier weten.

'Bier en mixen worden tot 60 cent duurder'

BaZzY en Roel_Jewel hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Algemeen nieuws Als het aan de ministers Zalm van Financiën en Hoogervorst van Volksgezondheid ligt, dan gaan de prijzen van bier en populaire mixdranken zoals breezers tot maar liefst zestig cent omhoog. Doel van de maatregel is jongeren minder alcohol te laten drinken.

Dat meldt het RTL nieuws vandaag. Morgen zal het plan door het kabinet besproken worden. Bier moet gemiddeld twee cent duurder worden, de mixdrankjes zestig cent. Als compensatie zal de belasting op vruchtensap en mineraalwater verdwijnen.

Ook het aantal verkooppunten van alcoholische dranken moet worden verminderd, zoals in de buurt van scholen. Verder moet de hoeveelheid reclame beperkt worden. Overigens staat in het plan ook dat een eerdere accijnsverhoging van achttien procent voor sterke drank wordt teruggedraaid.

Allochtonen en autochtonen massaal slaags in Geldrop

Icoon Binnenlands nieuws In het Brabantse Geldrop heeft zaterdagavond een massale vechtpartij plaatsgevonden op het St. Jozefplein. Zo'n zeventig allochtonen en autochtonen gingen met elkaar op de vuist. Betrokken jongeren bij de vechtpartij stellen dat de massale knokpartij het gevolg is van oplopende spanningen tussen blanke en gekleurde jongeren.

De politie moest met tien wagens uitrukken om de groep Lonsdale jongeren en Marokkanen, Indonesiërs en Irakezen uit elkaar te halen en te houden. Daarbij werden er vijf jongeren van dertien tot zeventien jaar oud en twee volwassenen van 38 en 41 jaar uit Geldrop gearresteerd.

Directe aanleiding voor de ruzie was een incident eerder die dag. Een donkere jongen gaf een meisje in de plaatselijke kinderdisco een klap op de neus, waarna de vlam in de pan sloeg. De groep, waartoe het meisje behoorde, daagde de allochtonen uit en spraken af om die avond met elkaar te gaan knokken.

En zo geschiedde. Op de afgesproken tijd hadden in totaal zo’n zeventig personen verzameld, onder wie familie en vrienden van de beide groepen. Volgens getuigen ging het inderdaad om blanke Geldropse jongeren aan de ene kant en Geldropse jongeren van buitenlandse komaf aan de andere kant.

De burgemeester van Geldrop-Mierlo nam met verbazing kennis van de grote knokpartij. Kort na de moord op Theo van Gogh onderzocht de gemeente of er verhoogde spanningen waren, maar dat bleek toen niet. Ook bij de organiserende ouders van de kinderdisco overheerst de verbazing. Niemand begrijpt dat het voorval tijdens de kinderdisco tot deze enorme vechtpartij heeft kunnen leiden. Volgende maand is er gewoon weer een kinderdisco.

M. Schumacher: "Veel verschillende problemen"

Afgelopen weekend werd Michael Schumacher teleurstellend zevende en kwam team-maat Rubens Barrichello helemaal niet aan de finish. Vele mensen denken dat de Bridgestone banden de boosdoender zijn, maar Schumacher denkt hier anders over.

Michael: “Er valt niets anders te zeggen dan dat we niet competitief zijn. Het ligt echter niet aan één factor, het ligt aan meerdere dingen. Ik ga geen schuldige aanwijzen, dat doen we ook nooit, we werken als een team. We weten dat we op veel gebieden verbeteringen moeten zien te realiseren om de andere teams in te halen. Ik ben ervan overtuigd dat we de mogelijkheden hebben om dat te doen.”

Schumacher kan het zich heel goed voorstellen dat mensen niet snappen waarom Ferrari ineens zo matig presteert. Hij meent dat dit hoort bij de Formule-1. "Ontwikkelingen gaan in de Formule-1 razend snel en voorsprong kan heel snel omslaan in een achterstand in ontwikkeling”, aldus Michael.

De zevenvoudig wereldkampioen Formule-1 is ervan overtuigd dat Ferrari dit jaar zeker nog overwinningen gaat behalen. Of hij ook dit seizoen weer wereldkampioen kan worden weet hij niet. Schumacher: “Na deze twee races kan ik zeggen dat het moeilijk gaat worden om kans te maken op de wereldtitel, maar ik kan met zekerheid zeggen dat het niet hopeloos is.”

Toch een Duits feestje
Michael Schumacher: “Op Duits gebied ziet de Formule-1 er nog steeds goed uit. Nick Heidfeld heeft met klasse gereden en ook Ralf deed het erg goed in zijn Toyota. Ze hebben allebei een super prestatie geleverd en hier hard voor geknokt en ik wil hen hiermee feliciteren. Dit kunnen ze hen niet meer afnemen. Nick heeft goed gereden en het is fantastisch dat hij voor de tweede keer het podium wist te halen. Ik verwacht dat hij in de loop van dit seizoen nog een paar keer zal zegevieren.”

Michael Schumacher test a.s. woensdag voor het eerst de F2005
Michael: “Het seizoen is nog lang, er kan nog veel gebeuren. We gaan eerst onze nieuwe auto testen en dan zien we wel hoe het daarmee gaat.” Schumacher zal woensdag in Mugello, Italië, voor de eerste keer de F2005 aan de tand voelen. Of deze nieuwe wagen de F2004M al in Bahrein gaat aflossen is nog niet zeker. Schumacher: “ Ik heb via onze testcoureur Luca Badoer al veel gehoord over de nieuwe wagen en ik verheug me erop nu zelf deze wagen uit te proberen. Voor de eerste keer met een nieuwe wagen rijden blijft altijd opwindend.”

Luca Badoer in de Ferrari F2005

FOK!radio: Yvonne gaat daten

FOK!RadioLuister nu naar FOK!radio en hoor het volgende: En toen was FOK! ineens weer snel. Maar hoe komt dat nou ineens? En wat gaat er nog gebeuren? En komt de search op het forum weer terug? We gaan het weer eens vragen aan de luitjes die de servers beheren. Wat is er afgelopen week gedaan en hoe wordt er nu nog aan gewerkt?

Terwijl Iteejer met de servers bezig is, zit Yvonne alleen thuis. Dat resulteerde afgelopen week al meteen in een heftige romance. Vanavond hoor je alle pikante details, want haar nieuwe vlam gaat haar verrassen op de radio!

We gaan vandaag wel hele speciale dingen veilen. FOK!radio en veilen? Jaa, en het hoe en waarom hoor je vanavond vanaf 20:00 uur. Feit is dat je het niet mag missen! Kijk hier hoe je mee kunt doen.

Tijdens de uitzending kun je ons bellen met vragen en opmerkingen via Skype. Voeg ons toe op met username Actionradio_utrecht. Meer over Skype kun je hier vinden. Kom ook vooral naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten en zing ook mee tijdens 'IRC zingt mee'.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Hieronder vind je de directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player48 kbps96 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps

Onze vaste onderdelen komen ook weer voorbij. Zo gaan we natuurlijk weer roddelen met Yvonne en neemt Cynix zijn week op het forum met ons door. We pakken er ook weer een letter uit het FOK!woordenboek bij.

Ook mensen die nieuw zijn op FOK! en iets willen weten kunnen mailen. Via newbie@actionradio.nl. kun je vragen stellen die Martijn als ras-newbie voor je gaat proberen te beantwoorden.

Check de webcam in de studio tijdens de uitzending hier.

Veel luisterplezier!

Brad & Eric's used car universe

MTV zendt de laatste tijd wel erg veel bagger uit, met name de semi-documentaires waarin er non-stop wordt verteld hoe goed bepaalde sterren zijn irriteren ontzettend. gelukkig hebben ze sinds het begin altijd aandacht gehad voor rare filmmakers en mediatalent (Southpark en Beavis & Butthead zijn allebei MTV spin-offs). De volgende "shorts" heb je vast wel een keertje zien langskomen, en ondanks dat ik niet kan zeggen waarom, zie je gewoon dat het een Nederlands product is.

Brad is koning, met zijn inzichtrijke wereldvisies, z'n vele vriendinnetjes en wijsheden in het algemeen. Vooral zijn kennis over Cola is verpletterend.

Pull my finger
Amber
Garlic
U2
Cow
Cola
Chocolate
Choose

*proest* "Chuck Norris Midget...

Halle Berry zoekt spermadonor

Louterman had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Showbiz nieuwsDe hormonen gieren Halle Berry door het lichaam. De Hollywood-diva, bekend van onder andere X-men en Monster's Ball, wil dolgraag een baby. Er is echter een klein probleempje: Halle heeft haar laatste vriendje recentelijk de laan uit gestuurd.

Daarom is de filmster nu op zoek naar een spermadonor. Eerder adopteerde Berry al een kindje, maar nu wil ze een kindje van zichzelf. De enige manier waarop dit mogelijk is, is volgens haar via een donor. "Ik ben zo ongelukkig geweest in de liefde en dat heeft mijn kinderwens steeds gedwarsboomd. Dat is heel frustrerend. Ik wil een kind en ik wil het nu", aldus Halle.

Halle Berry
Ik wil een kind en ik wil het nu!

Coulthard: "Klien moet blijven"

Vitantonio Liuzzi, testrijder voor Red Bull Racing , zal waarschijnlijk vanaf de Grandprix van San Marino het stuur overnemen van Christian Klien. David Coulthard is het hier niet mee eens.

Ondanks dat Christian Klien tevreden kan terug kijken op de afgelopen twee races blijven er geruchten rond dwalen dat hij vanaf de eerste Europese Grandprix wordt vervangen door Liuzzi, Coulthard ziet hier echter geen reden voor. David: “Christian heeft goed werk verricht en heeft mij kunnen pushen tot goede prestaties. Ik zie geen reden waarom hij vervangen zou moeten worden door een andere coureur."

Toch zien sommigen in Luizzi een snellere coureur dan in Klien en zijn zij er van overtuigd dat David min of meer een beetje bang is dat Luizzi vele malen sneller is dan hij zelf. Klien kan hij ‘in zijn greep houden’, Coulthard en Klien zitten namelijk gezien de afgelopen twee races ongeveer op hetzelfde niveau qua snelheid.

Red Bull chef Helmut Marko heeft in ieder geval gezegd dat vroeg of laat Vitantonio een kans zal krijgen. Hij ziet zelfs een scenario voor ogen waarin volgend seizoen geen David Coulthard meer voorkomt bij Red Bull Racing, zodat er een zitje vrijkomt en Luizzi natuurlijk de meeste kans maakt om hierop plaats te nemen.

Dagelijks klacht over discriminatie op werkvloer

Het Meldpunt Discriminatie van vakbond FNV heeft in de eerste drie maanden dat het actief is al 88 ernstige klachten binnengekregen. Dat betekent omgerekend dat er gemiddeld één klacht per dag binnenkomt over discriminatie op de werkvloer. De FNV startte het meldpunt omdat 30% van de klachten die binnenkomen bij discriminatiebureaus te maken hebben met werk.

De meeste klachten hebben betrekking op het krijgen van werk (werving en selectie). Mensen klagen omdat ze geweerd worden wegens een buitenlands klinkende achternaam, of vanwege het dragen van een hoofddoek. Van de 88 meldingen bij FNV hadden er volgens de vakbond 22 een racistisch karakter. Zo kregen mensen te horen dat ''buitenlanders zich moeten aanpassen of anders moeten oprotten.'' Ook over pesten werd geklaagd.

FNV-vice-voorzitter Agnes Jongerius zegt dat in veel gevallen de leiding van bedrijven ''nog niet in staat is om zonder vooroordelen naar nieuwe Nederlanders te kijken.'' De sectoren waarover geklaagd werd zijn divers: metaalnijverheid, chemische industrie, rijn- en binnenvaart, transport, schoonmaak, beveiliging, banken, detailhandel, zorg, onderwijs en IT/Media.

De FNV is bezig een lespakket te ontwikkelen om leidinggevenden beter te instrueren. In mei geeft de FNV het startsein voor een campagne die discriminatie op de werkvloer moet tegengaan.

Pitbull op de vlucht voor de doodstraf

Icoon opmerkelijk nieuws Volgens de hondenwacht in Massachusetts is een pitbull, genaamd Zippy, met zijn eigenaar op de vlucht nadat de rechter heeft bepaald dat de hond afgemaakt moet worden. Timothy Houlihan, die één van de hondenwachters is die de taak heeft om de pitbull te vangen, zegt dat de hond en zijn eigenaar alweer naar een andere plek zijn verhuisd.

Op 4 mei viel Zippy de hondenwachter William Wyatt aan toen hij een boete aan het schrijven was. Wyatt schreef de boete uit omdat de hond niet aangelijnd was. Nadat Wyatt gebeten was, wilde hij ervoor zorgen dat Zippy afgemaakt werd. Drie weken later werd dit wettelijk goedgekeurd. De eigenaar van de hond ging vervolgens in beroep en beweerde dat de hond nooit iemand zou bijten.

Toen het beroep in september werd ingediend, bepaalde de rechter dat de hond mocht blijven leven op voorwaarde dat Zippy altijd aangelijnd moest worden en gehoorzaamheidslessen zou nemen.

In oktober werd de eigenaar naar de rechtbank teruggeroepen nadat hij verzuimde te bewijzen dat de hond gehoorzaamheidlessen had genomen. In november heeft Zippy vervolgens een 70-jarige vrouw gebeten. Daarop heeft de rechter beslist dat de hond onmiddellijk afgemaakt moest worden. Sindsdien zijn eigenaar en hond nergens te bekennen.

Zippy is voor het laatst gezien in de plaats Sandwich. "Wij zullen die hond vinden, zelfs als het jaren gaat duren. Wij zullen niet opgeven en wij zullen Zippy naar gerechtigheid brengen", aldus de hondenwachter Houlihan.

Rutte spreekt nu wel studenten toe

Radio-silence had ons via de nieuws-submit te melden:

Staatssecretaris van Onderwijs Mark Rutte heeft vandaag een toespraak gehouden over zijn onderwijsvernieuwingen aan de driehonderd aanwezige studenten op het stationsplein voor Den Haag CS. De studenten waren aan het 'demonstuderen' om hun onvrede te uiten. Drie weken geleden bezetten studenten het maagdenhuis. Toen kwam Mark Rutte niet opdagen.

Volgens woordvoerder Francien Peterse van de Landelijke Studenten Vakbond (LSVB) heeft Rutte op het stationsplein 'niks nieuws' gezegd. Mark Rutte wil een hogere collegegeld, 4500 euro per jaar, vragen van studenten, die meer dan 5,5 jaar met hun studie bezig zijn. De LSVB meent dat dit voorstel niet ten goede komt aan de kwaliteit van het onderwijs en kondigt een nieuwe actie aan op 28 april.

Tevens vond vandaag ook het ook het reguliere Studentenkameroverleg plaats, met Mark Rutte, de LSVB en het ISO (Interstedelijk Studenten Orgaan). Vanwege de demonstratie was het overleg in het gebouw van het gebouw van schilderkundig genootschap Pulchri Studio in Den Haag. Volgens Francien Peterse heeft Mark Rutte gezegd dat hij weigert geld te steken in een systeem zonder 'begeisterung'.

Bloodninja is da man!

Het schijnt dus dat er sites zijn waar pubers hun sexualiteit kunnen "testrijden" door middel van Cybersex...

Dit is natuurlijk een theorie, maar ik kan me niks anders voorstellen, want eerlijkgezegd wordt ik gewoon niet geil van chatten. Bloodninja en zijn kornuiten daarintegen hebben daar totaal geen moeite mee, en doen dan ook hun uiterste best om fuckbuddys te vinden op Internet...

Diepvriezzzz is da man too!

Noor komt om in gehaktmolen

314 en neegij hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een 40-jarige man uit Noorwegen is vandaag overleden nadat hij in een vleesmolen terecht was gekomen. Het slachtoffer was op het moment van het ongeluk aan het werk in een worstfabriek.

Volgens de politie bediende de man de machine toen hij in de vleesmolen terecht kwam. Het is nog niet duidelijk of het ongeluk veroorzaakt werd door een menselijke fout of dat er iets mankeerde aan de machine.

McEwen zet punt achter voorjaar

Robbie McEwen heeft besloten de komende weken alle klassiekers en semi-klassiekers links te laten liggen. Hij gaat zich nu richten op de Giro d'Italia.

McEwen had graag in Milaan - San Remo willen starten om zijn kansen in de sprint te kunnen beproeven. Echter voor de tweede maal in twee maanden heeft hij een flinke griep. Daarom zet hij nu een kruis door het voor zijn ploeg, Davitamon - Lotto, belangrijke voorseizoen. Beter worden en trainen voor de Giro is zijn motto nu.

McEwen zelf vertelde: "Het is de tweede griepaanval in evenveel maanden tijd. Ik heb er nu genoeg van. Maar opnieuw gezond worden, staat nu voorop, fietsen komt op de tweede plaats. Ik vergeet mijn voorjaar volledig en focus me op de Giro. Het is doodjammer, maar zoals ik nu ben, kan ik niets uitrichten tegen mannen die van de voorjaarswedstrijden hun absoluut hoofddoel hebben gemaakt."

Met name voor de E3-prijs, Gent-Wevelgem en de Scheldeprijs werd gedacht dat McEwen best een kans had om te winnen. Zelf denkt hij dat hij op zijn vroegst weer half april aan wedstrijden zal deelnemen.

Dark Angel

Als Jessica Alba niet zou meespelen in Dark Angel... zou je er dan nog naar kijken (ik neem gewoon maar even aan dat je wél kijkt...).

Enfin, haar "look" in die serie vind ik niet echt helemaal lekker ofzo, maar ik zag altijd al dat het een "geil stuk vreten" was, onder al die foute cyberpunk kleding (pardon my french).


Nogmaals sorry overigens, maar soms moet je dingen gewoon bij hun naam noemen, yes? En als deze high-res goed valt, dan post ik misschien de rest van de serie ook wel...

Bende beroofde blanke Haarlemmertjes

In Haarlem is een groep van vier jongens tussen de 13 en 14 jaar oud aangehouden die verdacht worden van zo'n 30 gewelddadige berovingen en mishandelingen in de afgelopen drie maanden. Een vijfde arrestatie zal binnenkort worden verricht. De groep opereerde in groepjes van twee tot vijf personen en had het gemunt op jongens tussen de 12 en 18 jaar oud.

De slachtoffers werden zonder aanleiding aangevallen en mishandeld. Eén slachtoffer liep daarbij een gebroken neus op. Vaak werden de slachtoffers van hun fiets geslagen, omsingeld en beroofd van sigaretten en wiet. De daders waren actief in het centrum van Haarlem en in de wijk Schalkwijk.

Hoewel het ANP (in dit geval doorgegeven door het Haarlems Dagblad) het niet vermeldt, gaat het om daders van allochtone komaf die het gemunt hadden op blanke slachtoffertjes. De politie vermoedt dat de daders nog meer op hun kerfstok hebben en roept getuigen op zich te melden.

Column: Motormanagement

Konden we in de aanloop naar de Grand Prix van Australië nog genieten van de controverse tussen de FIA en Minardi over de aërodynamische veranderingen van dit jaar, voor de race in Maleisië ging de strijd vooral tussen BAR (Honda) en de FIA over de motorische regels voor 2005.

De Formule 1 is altijd het toppunt van motorsport geweest. Een plek waar ingenieurs alles uit de kast halen om een race te winnen. Een plek waar fabrikanten nieuwe technologieën kunnen testen voor ze in productiewagens toe te passen. Een plek ook, waar tot de jaren tachtig deze technologie vooral mechanisch was, wat redelijk viel te reguleren door de FIA. Vanaf dat moment deden de elektronica en de software hun intrede, en werd dat allemaal veel lastiger. Tractiecontrole werd bijvoorbeeld verboden, maar het aantal manieren om tractiecontrole elektronisch of softwarematig te regelen is vrijwel onbeperkt. Enkele jaren later moest de FIA erkennen dat de regel niet te controleren viel. Tractiecontrole werd weer toegelaten.

Je zou denken dat de FIA leert van haar fouten. Het is tenslotte een professionele instelling, met een flink budget en een grote verantwoordelijkheid. Niets is echter minder waar. Ondanks goed onderbouwde argumenten van vooral Honda werd besloten om een regel in te voeren dat een motor twee races mee moet gaan. Wissel je eerder een motor, dan wordt je de volgende race 10 plekken teruggezet bij de start.

Tot zover zijn de regels goed te volgen. Je kunt het er mee eens zijn of niet, maar duidelijk is het wel. Maar toen kwam er opeens een clausule bij. Als een coureur tijdens de eerste race van een motor uitvalt, mag hij zonder straf de volgende race met een nieuwe motor beginnen. Hier komen dus alle problemen uit voort. Waar is deze regel goed voor? Men vond dat als in de eerste race van een motor die motor ploft, dat het uitvallen al straf genoeg is, en dat een extra straf van 10 plaatsen teveel zou zijn.

Al voor de Grand Prix van Australië was hier, wederom vooral van Honda, veel bezwaar tegen. Een rijder die uitvalt met een probleem dat helemaal niets met de motor te maken heeft, mag een nieuwe motor monteren voor de volgende race. Een rijder die met een rammelende motor de race uitrijdt niet. Is dat eerlijk? Na de race kwam er nog een probleem bij: wat is uitvallen?

Is vrijwillig stoppen bij de pits als er niets mis is met je auto uitvallen? En wat als de ingenieurs zien dat er iets stuk aan het gaan is, en preventief de auto binnenhalen? Als dat geen uitvallen is, wordt het team dus gestimuleerd om door te rijden tot het betreffende onderdeel het daadwerkelijk begeeft, omdat voorzichtigheid bestraft wordt. Dat kan levensgevaarlijke situaties opleveren, en kost waarschijnlijk ook nog een stuk meer. En als preventief binnenhalen wel geldig uitvallen is, bij wie ligt dan de bewijslast om aan te tonen dat het uitvallen nodig was of niet?

Besef wel goed dat de stewards die daar over moeten beslissen amateurs zonder enige vorm van opleiding of kennis van Engine Management System software kunnen - en vaak genoeg zullen - zijn. Hoe kunnen die stewards ooit aan de door het team gepresenteerde telemetrie zien of een motor echt op het punt stond om te ploffen, of dat ze maar wat wijsgemaakt worden? Hoe moeilijk is het om in de software een subroutine te verbergen die voor ghostdata in de telemetrie zorgt, waardoor het lijkt alsof een motor de geest aan het geven is? Hoe wil de FIA er ooit achter komen of een blow-up in de laatste ronde toeval of opzet is?

Er is wel een oplossing te bedenken voor alle onduidelijkheden. De simpelste mogelijkheid is iedereen bestraffen die voortijdig een motor wisselt. Is dat niet hard voor rijders met motorpech in de eerste race van de motor? Misschien. Aan de andere kant: de bedoeling is dat motoren twee races meegaan. Als ze al niet eens één race meegaan, mag dat wat mij betreft best bestraft worden. Een team kan dan in ieder geval niet meer straffeloos wisselen na te zijn uitgevallen met bijvoorbeeld remproblemen. Het systeem is simpel, duidelijk, en te controleren.

De FIA heeft echter besloten om de toch al vreemde regels uit te breiden met een interpretatie, die er op neerkomt dat de teams aan de stewards moeten uitleggen waarom er niet verder gereden kon worden. Het lijkt er op dat de FIA opnieuw regels heeft geïntroduceerd die niet te handhaven zijn, en ik ben erg benieuwd hoe lang die regels stand zullen houden. In ieder geval langer dan de gemiddelde Honda motor, dat is zeker.

'Cocu meldt zich gewoon bij Oranje'

Volgens Omroep Brabant zal PSV-er Phillip Cocu zich dinsdag gewoon in Noordwijk bij de selectie van het Nederlands elftal gaan melden.

De middenvelder van de Eindhovense ploeg raakte zondag in de competitiewedstrijd tegen Ajax (0-4 winst) geblesseerd. Na een niet bestrafte overtreding van Ryan Babel kreeg de international last van zijn hamstring. Uit voorzorg bleef hij daarom in de tweede helft van de wedstrijd aan de kant.

Cocu zal in ieder geval met Oranje meereizen naar Roemenie, en daar zal worden beslist of de 87-voudig international zaterdag in actie zal komen.

Breukink tevreden na MSR

Met een vijfde plek van Oscar Freire in Milaan - San Remo, wist Rabobank niet de winst te pakken zoals vorig jaar. Toch is ploegleider Erik Breukink tevreden over zijn ploeg.

In de sprint werd duidelijk dat Alessandro Petacchi de sterkste was, maar voor de rest liep het volgens Breukink goed: "Tot het laatste moment is er alle hoop geweest op een goede afloop. De ploeg heeft er alles aan gedaan om de groep gesloten te houden tot het eind. En je hebt Oscar Freire nog gewoon vooraan zitten, en hij durfde de sprint aan."

Gelet ook op de prestaties in de laatste twee weken is Breukink erg tevreden: "Als je drie etappes en het eindklassement van Tirreno-Adriatico wint, en je wordt 5e in Milaan-Sanremo, dan denk ik dat we een superweek hebben gehad. Daar kun je goed op terugkijken. Voor de ploeg was Tirreno ook een heel grote wedstrijd. De ProTour is begonnen en we hebben drie etappes in de Tirreno en door de winst van Joost Posthuma een etappe in Parijs-Nice op zak. We zijn in ieder geval goed gestart."

Bovendien is er het geloof voor de komende maand: "We kunnen nog veel verwachten. Voor de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race hebben we weer andere troeven. Naast Freire hebben we nog Michael Boogerd en Erik Dekker. We zien deze koersen met vertrouwen tegemoet."

Vooruitblik NASDAQ-100 Open

Deze week wordt op de ATP-tour het tweede Masters Series toernooi gespeeld van het jaar. In Miami strijden de tennissers om de NASDAQ-100 Open.

NASDAQ-100 Open:
Kort na Indian Wells (Pacific Life Open), die werd gewonnen door Roger Federer, dient zich alweer een toptoernooi aan. In Florida strijden de 96 deelnemers voor de titel. Vorig jaar won Andy Roddick het toernooi, maar de absolute favoriet dit jaar is Roger Federer. Naast deze twee spelers doen alle hooggeklasseerde spelers in Miami mee. Wie kan Federer stoppen?

Plaats:Miami, VS.
Datum:23 Maart - 03 April 2005.
Deelnemers:96.
Ondergrond:Hardcourt.
Prijzengeld: $3,200,000.
Titelverdediger:Andy Roddick (USA).
Site:Klik.

Federer superieur tegen Hewitt

Roger Federer heeft de Pacific Life Open gewonnen. In de finale versloeg de Zwitser Lleyton Hewitt in drie sets.

Het tennisseizoen is pas twee maanden oud, maar toch is het zeker dat Roger Federer moeilijk af te stoppen wordt. De nummer één van de wereld won in Indian Wells maar liefst zijn vierde toernooi van het jaar, na Quatar, het ABN Amro Toernooi en Dubai.

In Indian Wells won Federer het eerste Masters Series toernooi van het jaar door de Australiër Lleyton Hewitt moeiteloos te verslaan in drie sets: 6-2, 6-4, 6-4. De Masters Series toernooien liggen qua status tussen de ATP toernooien en de Grand Slams.

Voor Federer is het zijn 17e opeenvolgende winst in een finale. Een absoluut record. Vorig jaar verloor Federer slechts zes partijen, dit jaar pas één. De aankomende graveltoernooien lijken de volgende uitdaging voor de Zwitser. Roland Garros (het tweede Grand Slam toernooi) wist hij nog nooit te winnen.

Wielaert lang aan de kant

NEC moet het naar verwachting vier tot zes weken stellen zonder aanvoerder Rob Wielaert. De middenvelder heeft aan het duel met NAC Breda letsel opgelopen aan zijn rechter knieband.

Wielaert moest zich in het door NEC met 2-1 gewonnen duel al na 26 minuten laten vervangen door Pascal Heije. De Nijmegenaren zijn nog altijd niet zeker van het ontlopen van de nacompetitie. De ploeg van trainer Cees Lok staat momenteel 14e in de Holland Casino Eredivisie.

Mannen van de radio

Via Google muziek zoeken kan iedereen wel, maar het is altijd zo ongesoorteerd. Hiphop rommel, rare rommel, dance rommel, Oasis rommel, Gunter (*O*) rommel en verschillende rommel. Dan is Patrick Kicken toch beter gesorteerd. Open dir 1 (vanalles) en open dir 2 (mannen van de radio). Van 3000 delig zakmes tot Hells Angels. Download en luisterplezier op de vierkante meter.

Disclaimer; Uiteraard is downloaden van muziek illegaal. Foei! Kijk maar in de policy :').

Open tbc medewerker ziekenhuis Hilversum

Icoon Binnenlands nieuws Bij een medewerker van Ziekenhuis Hilversum is open tbc geconstateerd. De man werkte in de keuken, waardoor de ernst van de situatie volgens de plaatselijke GGD beperkt is gebleven. Er zou geen sprake zijn van direct besmettingsgevaar voor patiënten en bezoekers van het ziekenhuis. Dat is maandag bekendgemaakt.

De GGD zal deze week beginnen met een eerste controle van familie, vrienden en collega's van de man. Op basis van de resultaten zal besloten worden of het onderzoek wordt uitgebreid. Het gaat om het vijfde geval van open tbc in korte tijd.

In december bleek een medewerker van een supermarkt in Zeist besmet, wat leidde tot een grootschalig onderzoek onder bezoekers. In februari werd bekend dat een conducteur van de NS met de gevaarlijke variant van tbc rondliep, wat de NS in één weekend meer dan 500 telefoontjes van bezorgde reizigers opleverde. Eerder deze maand werden ook twee besmettingen in Vlaardingen en Enschede geconstateerd.

Alleen mensen met open longtuberculose zijn besmettelijk voor anderen. Slechts tien procent van de gezonde mensen die besmet worden wordt ook daadwerkelijk ziek. Voor mensen die wel ziek worden, bestaat tegenwoordig een goede behandeling. In het buitenland is de ziekte een groter probleem; wereldwijd overlijdt iedere 15 seconden iemand aan tbc.

Hongaar in beeld bij PSV

Hongaars international Zoltán Gera staat in de belangstelling van PSV. Trainer Guus Hiddink bekeek de middenvelder van West Bromwich Albion afgelopen week in het uitduel tegen Chelsea.

De 25-jarige middenvelder zou de opvolger moeten worden van Mark van Bommel, die onder meer in de belangstelling van Barcelona staat. Gera is bezig aan zijn eerste seizoen bij West Bromwich Albion. Mocht de club degraderen mag Gera tegen een gelimiteerde transfersom vertrekken. Albion staat momenteel 19e in het Premiership.

Hiddink was de afgelopen week niet alleen in Londen om Gera te bekijken. Diverse Engelse media berichtten dat Chelsea graag zou zien dat aanvaller Robinho van Santos voor een eventuele komst naar Engeland bij PSV zou worden gestald. Een dergelijk samenwerkingsverband onderhouden beide clubs momenteel ook met verdediger Alex.

E3 2005: Grootste Ooit

Een E3 beurs is altijd iets om in de gaten te houden, het is de grootste games-beurs ter wereld en elk jaar is er wel iets bijzonders te zien. Developers en consolebouwers pakken altijd groots uit om zoveel mogelijk aandacht te krijgen.

De E3 van 2005 (welke begint op 17 mei) zal de grootste ooit worden volgens Douglas Lowenstein, president van de ESA, welke de eigenaar is van de E3Expo:

"[...]
E3Expo 2005 brings us to the threshold of a new era of creative and technological innovation for the global computer and videogame business, providing first looks at the next generation of hardware and previews of the advanced titles and technologies that consumers will be bringing home this holiday season. With a show floor the size of 2,700 city blocks, an unparalleled business conference program, and more than 400 exhibitors from 87 countries, E3Expo is truly the best place on the planet to get down to the business of fun.
[...]"


Tijdens de E3 van 2005 zullen er waarschijnlijk grote aankondigingen komen van Nintendo, Sony en Microsoft met betrekking tot de next-generation videoconsoles.

Oranje hoeft niet meer voor Kluivert

De interlandcarrière van Patrick Kluivert zit er volgens de spits zelf zo goed als op. In de Engelse media laat de speler van Newcastle United weten dat spelen voor Oranje niet meer belangrijk voor hem is.

Kluivert werd sinds het Europees Kampioenschap in Portugal van afgelopen zomer, waar de ex-Ajacied geen minuut in actie kwam, niet meer geselecteerd voor het Nederlands Elftal. "Om eerlijk te zijn zou ik niet eens weten wat ik zou doen als ik onverhoopt toch nog mocht worden opgeroepen. Het intereresseert me niet meer of ik nou een uitnodiging krijg of niet. Dat hoofdstuk van mijn carrière is waarschijnlijk afgesloten", aldus Kluivert.

Nog maar een paar maanden geleden vroeg Kluivert zich af wat hij nog meer moest doen om in aanmerking te komen voor een selectie door bondscoach Marco van Basten. Nu lijkt het hem niet meer te interesseren. "Alles wat me op dit moment bezighoudt, is zo goed mogelijk spelen voor Newcastle United. Ik doe er alles aan om hier te slagen, want ik heb het hier zowel op als buiten het veld enorm naar m'n zin."

Patrick Kluivert speelde in totaal 79 interlands, waarin hij 40 trefzeker was. Zijn laatste interland was de verloren oefenwedstrijd in de Amsterdam ArenA tegen Ierland in de aanloop naar het EK. De spits beleefde zijn mooiste Oranje moment ook tegen Ierland, in 1995 op Anfield Road in Liverpool. Kluivert schoot Nederland met twee doelpunten in het play-off duel naar het EK in Engeland.

UEFA klaagt Chelsea aan

De Europese voetbalbond UEFA is een officieel onderzoek gestart naar Chelsea-manager José Mourinho, dienst assistent Steve Clark en veiligheidsmedewerker Les Miles.

Vorige maand weigerde de Engelse club na afloop van de Champions League wedstrijd tegen Barcelona de pers te woord te staan. De club wordt ook valse beschuldigingen ten laste gelegd.

Begin deze maand diende Chelsea een klacht in bij de UEFA. Volgens hen zou de coach van Barcelona, Frank Rijkaard, in de rust van de wedstrijd een gesprek hebben aangeknoopt met de Zweedse scheidsrechter Anders Frisk. Volgens Mourinho zou Rijkaard zelfs de kleedkamer van de Zweed binnen zijn geweest.

Na de pauze stuurde Frisk Chelsea-aanvaller Didier Drogba uit het veld en dat was de basis voor een rel. De gemoederen liepen zelfs zo hoog op dat scheidsrechter Frisk met de dood bedreigd werd. De arbiter stopte daarop met fluiten.

De UEFA neemt de zaak zeer hoog op, getuige de verklaring van maandagochtend. "De beschuldigingen van Chelsea zijn onterecht en nergens op gebaseerd. Met deze beweringen heeft de technische staf van Chelsea een vergiftigde en negatieve sfeer tussen de teams gecreëerd en veel druk op het arbitrale trio gelegd." De tuchtcommissie van de UEFA zal de zaak op 31 maart gaan behandelen.

Paul Elstak

Kent iemand die megamix van Paul Elstak, yes? Daar zit een begeleidende video bij, en afgezien dat niemand in die video (NIEMAND!!!) ook maar een hint van intelligentie met zich mee lijkt te dragen, is voor mij het absolute hoogtepunt de "gabberchoreografie". Het stukje waar de gabbertjes allemaal op een bepaalde plek op de dansvloer staan en synchroon hun pasjes doen, terwijl ze van schuinboven gefilmd worden.

Ik weet niet wat het is, maar it gets me everytime, *gniffel*...

Hoe dan ook, de man is tegenwoordig een beetje naar de achtergrond gezakt, en dus is het dan aantrekkelijk om onder een pseudoniem scores te componeren voor reclamefilmpjes

Motor toestel Holland Exel valt uit in Brazilië

bakx had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws Een toestel van de Nederlandse luchtvaartmaatschappij Holland Exel is maandag in de problemen gekomen. Omdat één van de twee motoren van de Boeing 767 uitviel, moest het toestel direct terugkeren naar de luchthaven in het Braziliaanse Recife, waar de vlucht ook vandaan vertrokken was. Alle 273 inzittende bleven ongedeerd.

De motor viel na ongeveer drie kwartier vliegen uit. Er zou geen brand zijn uitgebroken, maar er zouden wel vonken uit de motor geslagen zijn. Hoewel een Boeing 767 in principe op één motor kan vliegen, besloot de piloot toch uit voorzorg direct terug te keren naar de luchthaven.

Voor de voorzorgslanding werd eerst kerosine geloosd. Na de landing moest de brandweer de remmen van het toestel koelen. "Het was even schrikken voor de passagiers", aldus een woordvoerder van de maatschappij.

Alle passagiers zijn inmiddels overgebracht naar hotels, en de luchtvaartmaatschappij werkt aan een vervangend toestel om de reizigers alsnog naar Amsterdam te vervoeren. Bovendien is er een eigen team technische specialisten onderweg naar Brazilië om daar het toestel te repareren.


Een Boeing 767 van Holland Exel op de Braziliaanse luchthaven Racife

Ook AZ wil Mendes da Silva

Nadat eerder Feyenoord al interesse toonde in NAC-speler David Mendes da Silva, heeft nu ook AZ belangstelling voor de middenvelder.

De Alkmaarse club ziet in Mendes da Silva de opvolger voor Denny Landzaat, waarvan het waarschijnlijk is dat hij na dit seizoen AZ zal verlaten. Bij Feyenoord is het zo goed als zeker dat Shinji Ono na dit seizoen de Rotterdammers de rug toe zal keren en zij zien in Mendes da Silva een goede opvolger voor de Japanner.

NAC Breda, dat Mendes da Silva voor dit seizoen voor slechts 50.000 Euro overnam van Sparta, heeft al aangegeven de hoogst mogelijke transfersom voor de speler te vragen.

International Online Soccer Beta v4.0 uitgegeven

Op Gamer's Hell wordt melding gemaakt van een nieuwe versie voor de beta van International Online Soccer. Het spel onderscheidt zich van andere voetbal spellen, doordat dit een first person online multiplayer voetbal spel is. Om deze beta te kunnen spelen is een volledige installatie van Half-Life v1.1.1.0 of hoger nodig.

Deze beta is er voor Windows en Linux gebruikers en het spel is hier te downloaden:
International Online Soccer v4.0 Beta voor Windows (101.71MB)
International Online Soccer v4.0 Beta voor Linux (102.7MB)

De changelog van deze beta is hier te vinden.

PKC verovert korfbaltitel

PKC is de nieuwe landskampioen in het korfbal. Het team uit Papendrecht versloeg in een goed gevuld Ahoy DOS'46 uit Nijeveen.

PKC was gedurende de wedstrijd duidelijk de betere ploeg. DOS’46 kon dan wel lang balbezit hebben, kansen creëren zat er niet in. PKC speelde veel soepeler. De Papendrechters konden over ruimere finale ervaring beschikken. Bij de Drentse ploeg had niemand ooit eerder in Ahoy gespeeld. Na een ruststand van 11-4 werd het uiteindelijk 21-11. PKC nam de titel over van het Delftse Fortuna, dat de afgelopen twee jaar in de zaal de sterkste was geweest.

PKC-er André Simons nam na 14 jaar afscheid van het topkorfbal. Na zijn zevende treffer kreeg de 31-jarige een publiekswissel. Een ovatie was zijn deel. Hij was in zijn laatste optreden tevens topscorer van de wedstrijd. PKC verwacht hem niettemin te kunnen vervangen uit eigen gelederen. Simons won in zijn carriere vijfmaal de zaaltitel, viermaal de veldtitel, drie Europa cups en werd drie keer tot speler van het jaar uitverkozen.

[upd] VARA en Van Dam boos over Exota passages

Icoon Media nieuws De omroep VARA en oud-voorzitter Marcel van Dam zijn bezig een kort geding voor te bereiden tegen de uitgever van 'Het grote boek van de kleine feiten', dat vorige maand is uitgekomen. Een woordvoerder van de VARA maakte dit bekend. Een passage over Van Dam en Exota frisdrank is inzet van het kort geding.

In de jaren zeventig maakte Van Dam als ombudsman bekend dat de destijds moderne 75 CL flesjes Exota-frisdrank spontaan konden exploderen. Later, in 1996 na jaren van procederen, bepaalde de rechter dat de VARA aan de fabrikant Tuijns Limonadefabrieken miljoenen euro's schadevergoeding moest betalen. De fabriek zelf was intussen failliet gegaan.

In het boek van auteur Peter Smit staat een passage over de onthulling die Van Dam destijds deed. De advocaat van de VARA eist nu dat het boek over de Exota-affaire voor woensdag uit de handel wordt genomen omdat "het de reputatie van zijn cliënten beschadigt en grievend is."

Update 11:52
De passages waar Marcel van Dam en de VARA boos over zijn staan in slechts vijf zinnen op pagina 192. Smit stelt daarin dat de VARA-ombudsman het merk in 1971 'van de kaart veegde' door ontploffende flessen te tonen in zijn tv-programma. Volgens de VARA is dat nonsens, omdat Exota pas in 1978 uit de handel werd genomen. Bovendien ging het onderwerp van Van Dam over het gevaar van ontploffende flessen in het algemeen, en niet enkel over die van Exota.

Ook schrijft Smit dat Van Dam verzweeg dat zijn broer directeur was van frisdrankconcurrent Vrumona. De VARA stelt dat de broer van Marcel van Dam in 1971 al 15 jaar dood was. Verder is de VARA gevallen over een passage waarin staat dat de omroep 8 miljoen gulden schade moest betalen. Van Dam en de omroep stellen dat dit 2,2 miljoen gulden was, verhoogd met de wettelijke rente vanaf 1971. Het bedrag kwam daardoor in 1996 uit op 7,7 miljoen gulden.

Nieuw wereldrecord skivliegen

De Noor Björn Einar Romören heeft op de schans van het Sloveense Planica het wereldrecord skivliegen aangescherpt. Hij bracht de afstand op 239 meter.

In de kwalificaties pakte de Noor al het oude record van de Fin Matti Hautamäki, die sprong in 2003 naar 231 meter. Romören zette 234,5 meter op het bord. Hautamäki veroverde tijdens de wedstrijd het record echter weer, na een sprong van 235,5. Het slotwoord was echter weer voor Romören, met 239 meter is hij de nieuwe recordhouder.

Wereldcupwinnaar Janne Ahonen kwam zeer dichtbij, maar wist na 240 meter niet goed te landen. Zijn afstand gaat dan ook niet de boeken in. Andreas Widhölzl was in de training vooraf overigens hetzelfde overkomen na een sprong van 234,5 meter. Roar Ljoekelsoey werd tweede in Planica, voor Andreas Widhölzl.

De activiteit op de schans van Planica sloot het schansspringseizoen af. Ahonen werd tot absolute winnaar gekroond. Hij won het afgelopen seizoen liefst 12 wedstrijden en liet de concurrentie daarmee ver achter zich. Met het aantal van twaalf zeges in een seizoen vestigde hij een nieuw record. De winnaar van de laatste wedstrijd in Planica, Hautamäki, won er zes. De Fin zorgde daarmee voor een Fins geörienteerd eindpodium. De Noor Roar Ljökelsöy scheidde de beide Finnen.


Uitslag skivliegen Planica:
1 Björn Einar Romören (Noo) 463.0
2 Roar Ljökelsöy (Noo) 453.9
3 Andreas Widhölzl (Oos) 453.2
4 Matti Hautamäki (Fin) 448.6
5 Rok Benkovic (Slo) 444.2
6 Janne Ahonen (Fin) 443.7
7 Tommy Ingebrigtsen (Noo) 440.9
8 Michael Uhrmann (Dui) 439.3

Eindstand wereldbeker schansspringen
1 Janne Ahonen (Fin) 1715
2 Roar Ljökelsöy (Noo) 1440
3 Matti Hautamäki (Fin) 1275
4 Adam Malysz (Pol) 1201
5 Martin Höllwarth (Oos) 1179
6 Jakub Janda (Tsj) 1164
7 Thomas Morgenstern (Oos) 1138
8 Andreas Widhölzl (Oos) 999
9 Michael Uhrmann (Dui) 804
10 Lars Bystöl (Noo) 613
11 Georg Späth (Dui) 559
12 Risto Jussilainen (Fin) 526
13 Daiki Ito (Jap) 511
14 Björn Einar Romören (Jap) 467
15 Jernej Damjan (Slo) 451

Coulthard succesvolste Brit ooit

Door zijn drie punten in de Maleisische Grand Prix is David Coulthard nu de meest succesvolle Brit in de Formule 1. Hij passeerde Nigel Mansell, die in vijftien seizoenen 480 punten behaalde. Coulthard heeft nu in twaalf jaren 483 punten op zijn naam staan.

Coulthard heeft in 177 races dertien maal gewonnen, tegenover 31 overwinningen uit 190 races voor Mansell. Tevens is Mansell in 1992 wereldkampioen geworden, een statistiek dat Coulthard niet heeft weten te claimen.

Vrouw pleegt zelfmoord voor blinde zonen

Icoon opmerkelijk nieuws De liefde voor haar zonen ging voor een vrouw uit India zo ver dat ze bereid was zelfmoord voor ze te plegen. Ze deed dat in de hoop dat haar kinderen, die beiden blind zijn, op die manier zouden kunnen zien. Volgens dokteren is de kans dat dit lukt echter uitermate klein. Dat heeft The Indian Express maandag geschreven.

De 15-jarige Kumar en de 17-jarige Kumaran zijn beiden al vanaf hun geboorte blind. De 37-jarige moeder van de twee hoopte dat een hoornvliestransplantatie haar kinderen zou helpen, dus pleegde ze zelfmoord om haar hoornvliezen te kunnen doneren.

Volgens doktoren kan Kumar, de jongste van de twee, in ieder geval niet geholpen worden door een hoornvliestransplantatie. Er zou namelijk niets mis zijn met zijn hoornvlies. Dit vermoeden bestaat ook voor de oudere van de twee.

"We hebben de familie al eerder verteld dat een hoornvliestransplantatie de jongste zoon niet zou helpen", aldus een woordvoerder van het ziekenhuis. De familie blijft echter volhouden dat de hoornvliezen van de moeder alleen voor haar kinderen gebruikt mogen worden.

Schumacher vreest voor wereldtitel

Michael Schumacher geeft toe dat zijn titelkansen dit jaar op losse schroeven staan door de slechte prestaties van Ferrari. Hij bevestigt dat Ferrari op dit moment de zaken niet goed voor elkaar heeft.

Schumacher scoorde in Maleisië zijn eerste punten van het seizoen door op een zevende plaats te finishen. Hij bekende dat Ferrari momenteel op meerdere gebieden niet sterk genoeg is. Schumacher: "Als we na vijf of zes races nog steeds niet competitief zijn, hoeven we niet eens over het kampioenschap na te denken."

Schumacher geeft toe dat Renault een grote voorsprong heeft. "Het is moeilijk te begrijpen hoe we vorig jaar vijftien races konden winnen en nu moeten vechten voor de zevende plaats. Het is erg fout om maar één oorzaak aan te wijzen. We moeten de race analyseren en ons stap voor stap verbeteren." Schumacher verwacht wel races te winnen dit jaar. "Het zal moeilijk worden, maar na twee races kan je het nog niet hopeloos noemen."

Straatracers willen dialoog met SBS6

Icoon Media nieuws Een groep straatracers wil met het televisiebedrijf SBS in Amsterdam in gesprek gaan, vanwege een uitzending van het programma Undercover dat op drie april uitgezonden gaat worden. In de aflevering is een vergadering te zien van Street Legal Outlaw, een groep straatracers die zegt legaal te opereren.

In het persbericht van de groep is te lezen dat ze naar hun mening ten onrechte in verband worden gebracht met illegale straatracers. Verslaggever Alberto Stegeman ging voor het programma undercover. SBS kocht voor het programma speciaal een auto, welke na de straatraces weer van de hand werd gedaan.

Die groep wordt ten onrechte in verband gebracht met illegale straatraces, aldus een woordvoerder. Dit is volgens hem de reden dat de uitzending niet op de buis mag komen. Komende middag zullen ze met ongeveer 160 bolides vanuit het Brabantse Cuijk naar Amsterdam rijden.

Gruwelijk incident overschaduwt Mallorca-Sevilla

De wedstrijd tussen Real Mallorca en Sevilla, dat met 0-1 door Sevilla werd gewonnen werd niet bepaald door het voetbal, maar door een incident rond Juan Arango. De aanvaller van Mallorca was het slachtoffer van een harde botsing met tegenstander Javi Navarro, met gruwelijke gevolgen.

Vlak voor het einde van de eerste helft stortte Arango ter aarde, nadat hij met zijn hoofd in aanraking was gekomen met de elleboog van Navarro. Arango lag vervolgens brakend, hevig trillend en buiten bewustzijn op het veld. Dankzij het gelijk ingrijpen van de eerste hulp, die een slangetje in zijn mond aanbracht om zijn luchtwegen vrij te houden, bleef de schade nog enigszins beperkt.

Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat de Venezolaan er niet al te best aan toe was. "De speler heeft een hersenschudding, is buiten westen geweest en ademde tijdelijk niet. Onderzoek heeft uitgewezen dat hij zijn jukbeen heeft gebroken. Gelukkig is er geen hersenbeschadiging geconstateerd. Maar we blijven hem verdoven en beademen. Hij is er ernstig aan toe maar zijn toestand is stabiel", aldus arts Joan Pericás.

De dader, Jadi Navarro, die erg aangeslagen door het incident was en geel kreeg voor de actie, spoede zich na afloop van de wedstrijd gelijk naar het ziekenhuis om te kijken hoe het met Arango ging. "Ik probeerde me te beschermen. Hij kwam met zijn gezicht vooruit in en we botsten. Meer kan ik me niet herinneren maar ik betreur ontzettend wat er is gebeurd."

Man dood op toilet gevonden

danielluh had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws In Heerlen is zaterdagnacht een 22-jarige man in café The Cave aan de Willemstraat bewusteloos aangetroffen. Kort erna overleed de Heerlenaar. Volgens de politie is er geen sprake van alcohol- en/of drugsgebruik.

Enkele cafébezoekers vonden de man bewusteloos op het toilet. Reanimatiepogingen van medewerkers van de ambulancedienst waren tevergeefs. De zaak werd tijdelijk gesloten voor onderzoek naar de doodsoorzaak. Na onderzoek en overleg met justitie is het lichaam vrijgegeven aan de familie.

Leif Hoste serieus gekwetst

Voor Discovery Channel ziet het lenteseizoen er plots minder goed uit. Met zijn val in Milaan - San Remo is de knie van Leif Hoste serieus geraakt.

Leif Hoste kwam samen met Moreni in het gedrang naar de Cipressa ten val. Gehoopt werd dat de val geen ernstige gevolgen zou hebben voor Hoste, maar zijn knie bleek door de val een flinke tik te hebben gehad. Met een dikke knie vloog Hoste zaterdag terug naat België.

Daar werd hij in het ziekenhuis van Waregem onderzocht. Ploegleider Demol denkt dat Hoste de komende dagen niet zal kunnen fietsen: "Pas maandagavond weten we meer'', aldus Demol. De dokter adviseert hem enkele dagen zelfs niet te fietsen. Waregem is zo goed als uitgesloten. Misschien lukt het Leif in Harelbeke wel."

Voor Discovery Channel is het optimisme, dat na Brussel - Kuurne - Brussel er was, flink getemperd. Max van Heeswijk moest Milaan - San Remo laten schieten door bovenop zijn tandproblemen een sinusitis en keelpijn en George Hincapie was de afgelopen dagen grieperig met koorts. De voorbereiding op de klassiekers is inmiddels flink verstoord. Demol heeft echter nog wel hoop: "Voor de Ronde hebben we nog twee weken, voor Roubaix drie. Maar nu mag er toch niks meer verkeerd gaan."

Argentinië ontslaat legerbisschop na kritiek

Icoon opmerkelijk nieuws In Argentinië is de legerbisschop Antonio Baseotto door de Argentijnse president Nestor Kirchner ontslagen na een uiterst pikante opmerking. De geestelijke vond dat de minister van Volksgezondheid "in de zee gegooid moet worden" omdat hij voor het legaliseren van abortus is.

Het is niet voor het eerst dat de bisschop voor grote opschudding heeft gezorgd. Al eerder kwamen er uit zijn mond antisemitische uitspraken en verklaringen waarin hij schendingen van de mensenrechten tijdens de militaire dictatuur (1976-1983) bagatelliseerde.

De opmerking gericht aan de minister van Volksgezondheid deed de emmer overlopen. De minister is een voorstander van het legaliseren van abortus en het gratis verspreiden van condooms, standpunten die sterk afwijken van de conservatieve koers van het Vaticaan en de Argentijnse Rooms-Katholieke Kerk.

Voor Baseotto was dit de aanleiding om te zeggen dat de minister "met een grote molensteen om zijn nek in zee gegooid zou moeten worden." Een pijnlijke opmerking, daar tijdens het militaire bewind politieke gevangen vanuit militaire vliegtuigen levend in zee werden gegooid.

Politie schiet verdachte neer

Maddy_K had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws In het Limburgse Landgraaf is deze morgen een man door de politie neergeschoten, die betrokken was bij een schietpartij. In totaal raakten twee mannen gewond. Onder hen zijn volgens woordvoerder John Clermons van het korps Limburg-Zuid geen agenten.

Omstreeks kwart voor zeven kreeg de politie een melding binnen van een schietpartij in de Kremerslaan. Op de plaats des onheils troffen agenten een gewapende man aan, die gericht op een andere man vuurde. Toen de gewapende man weigerde zijn wapen neer te legen, schoot een agent hem neer.

Vermoedelijk ligt de aanleiding van de schietpartij in de relationele sfeer. Beide gewonden zijn naar het ziekenhuis afgevoerd.

VS waarschuwen Noord-Korea

Icoon Buitenlands nieuws Condoleezza Rice, de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, heeft opnieuw het communistische land Noord-Korea gewaarschuwd. Ze liet het land weten dat Washington "andere opties" overweegt, wanneer het bewind niet afziet van het nucleaire programma.

"Dan moeten wij natuurlijk kijken naar andere opties. Iedereen is zich er van bewust dat er andere opties zijn in het internationale systeem", zo liet Rice weten. Ze antwoordde dit op de vraag wat de Verenigde Staten zouden doen als Noord-Korea het zeslandenoverleg blijft boycotten.

Milan weer naast Juventus

Dankzij een 0-2 overwinning in de uitwedstrijd tegen AS Roma is AC Milan weer op gelijke hoogte gekomen met Juventus in de Italiaanse Serie A. De ploeg met de Nederlanders Stam en Seedorf won door treffers van Hernán Crespo en Andrea Pirlo, die laatste scoorde uit een strafschop.

Na het veroorzaken van de penalty kreeg Roma-speler Christian Panucci rood wegens hands. Later in de twee helft moest ook de aanvoerder van Roma, Francesco Totti, het veld verlaten, nadat hij zijn tweede gele kaart kreeg.

Door het verlies staat Roma nu op de achtste plaats in de Italiaanse Serie A. De club van Bruno Conti, die als vierde trainer dit seizoen in Stadio Olimpico aan de slag ging, is tien punten verwijderd van denummer vier Udinese.

FOK! Prijswinnaars week 11

Vorige week hadden we veel prijsvragen en deze week dus veel winnaars! De 2x2 gastenlijstplekken voor Rockit gaan naar:


Hawkwind
drekkoff


We nemen zo snel mogelijk contact met jullie op voor de verdere afhandeling.

De winnaars van de Robot prijspakketjes zijn:

Diederik_Moederkoek
sharana
marloes050
PeRi
ElectricEye


Zij wisten dat Edwin Rutten bekend is geworden als Ome Willem. Jullie prijzen komen er zo snel mogelijk aan!

Tenslotte de winnaars van de The Ring 2 prijsvraag. Bijna iedereen wist dat Hideo Nakata de regisseur van deze film is. De tshirts en dvd's gaan naar:

_Michael_Jackson_
Kretzzzer
Zeverzak


Ook jullie prijzen komen er zo snel mogelijk aan.

Namens FOK!: alle winnaars van harte gefeliciteerd!

De volledigheid is vol ledigheid

De ADSL-verbinding is voor de ontwikkeling van het intellect en welbevinden even belangrijk geworden als de hersenen en het ruggenmerg. Niet de mensen in onze directe omgeving maar de zoekmachines bepalen meer en meer het antwoord op onze vragen. De programmatuur van de zoekmachines van Google, Yahoo en MSN wordt geleidelijk aan tot wet verheven en de resultaten die deze machines uitspuwen dienen steeds vaker als ijkpunten voor onze normen en waarden, of Balkenende dit nu toejuicht of niet. Een andere vorm van zoeken (of zwerven) is zo goed als hopeloos, ook de zoektocht die we het leven noemen. Je bereikt er althans steeds minder mensen mee, verknocht dat ze zijn aan de behartiging van hun eigen virtuele universum.

Kerken boos over komst zondagskermis

Icoon Binnenlands nieuws In Geldermalsen is opschudding ontstaan, nadat de gemeente een vergunning heeft verstrekt voor een kermis. Het heikele punt zit hem in het feit dat ook op zondag acht mei de kermis er nog zal staan. De protestante kerken en de SGP doen er alles aan om de gemeente op andere gedachten te brengen.

Vooral de geluidsoverlast van de kermis wordt door de kerken gevreesd. Zo staat de kermis op slechts honderd meter van de gereformeerde kerk. De dominee aldaar vreest die dag geen diensten te kunnen houden.

Volgens dominee G. J. Krol van de hervormde centrumgemeente aan de Kerkstraat is er sprake van heiligschennis. "Onze kerk staat op 200 meter afstand van de kermis. We hebben er weinig last van, omdat in onze gemeente de avonddienst helaas is geschrapt. Maar het gaat ons om de zondagsheiliging. We hebben een brief naar het college gestuurd met het verzoek dit besluit terug te draaien."

Voorzitter van de gereformeerde kerk, Pannekoek, wijst op het morele verval. Nooit eerder werd in de kern van Geldermalsen kermis op zondag gehouden. "De dag des Heeren wordt aangetast. Dat is het ergste. Net in een tijd dat de komst van het winkelcentrum en vermaakcomplex NL.C onze regio bedreigt. Je wordt een vreemde in je eigen omgeving. Het is een morele ramp."

De gemeente heeft een meerjarencontract met kermisexploitant J. Eckelboom uit Rumpt. Normaal wordt de kermis gehouden op de woensdag voor hemelvaartsdag. Omdat dat dit jaar valt op dodenherdenking, werd besloten om de kermis een dag later te laten beginnen en te eindigen. De gemeente ging akkoord met het voorstel om de kermis op de zondag van drie tot tien uur te laten draaien.

Wakker Dier controleert op legbatterijsporen

Icoon opmerkelijk nieuws Sommige supermarkten blijken toch kip-onvriendelijke legbatterij-eieren te verkopen, ondanks gemaakte afspraken dat er enkel scharreleieren met Pasen zouden worden verkocht. Dat constateert de stichting Wakker Dier. Zij hebben ruim duizend eieren onderzocht.

Bij tien merken van scharreleieren constateerden de onderzoekers dat er zeer waarschijnlijk eieren van legbatterijkippen tussen zitten. Dat blijkt uit sporenonderzoek. Officieel zijn alle supermarkten sinds het begin van dit jaar gestopt met de verkoop van legbatterij-eieren.

De stichting gaat nu praten met de supermarkten om te onderzoeken hoe deze sporen op de betreffende eieren konden komen. Wanneer blijkt dat er door de leveranciers daadwerkelijk gesjoemeld is, dan nemen de getroffen supermarkten harde maatregelen.

Indonesië voltrekt doodstraf bij vrouw

Icoon Buitenlands nieuws In Indonesië is deze morgen bij een 49-jarige vrouw in Surabaya de doodstraf voltrokken. Ze was in 1996 door de rechter schuldig bevonden aan het plegen van gruwelijke moorden op drie vrouwen tussen 1993 en 1995.

Het is voor het eerst dat er in Indonesië een vrouw wordt geëxecuteerd sinds 2001. Vorig jaar werd in oktober bij twee Thaise mannen de doodstraf voltrokken wegens drugshandel en twee maanden eerder bij een man uit India.

Momenteel zijn er ongeveer vijftien mensen die in afwachting zijn van hun doodstraf. Onder hen zitten drie plegers van de bloederige bomaanslagen op Bali in oktober 2002.

[upd] Wet comapati?nte bekrachtigd door Bush

Icoon Buitenlands nieuws Nadat de Amerikaanse Senaat akoord is gegaan met een speciale wet die het leven van de comapatiënte Terry Schiavo moet verlengen, is nu ook het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden het eens met de doorvoering van deze maatregel. Daarmee lijkt de weg open te liggen om de sondevoeding terug te plaatsen.

Eerder werd al bekend dat pesident Bush speciaal van vakantie is teruggekeerd om de wet te kunnen bekrachtigen. Wanneer dat is gebeurd, dan is per direct een besluit van de rechterlijke macht gewijzigd. Sinds afgelopen vrijdag krijgt de comapatiënte geen sondevoeding meer, nadat deze op verzoek van haar echtgenoot was verwijderd.

Terri Schiavo raakte vijftien jaar geleden in een coma nadat een hartaanval leidde tot zuurstoftekort in de hersenen. Haar man Michael voerde een jarenlange juridische strijd om haar te mogen laten sterven. Hij vond daarbij onder meer de ouders van zijn vrouw op zijn pad, die ervan overtuigd zijn dat hun dochter ooit uit haar coma kan ontwaken.

Ruim twee jaar geleden oordeelde de rechter al dat het toedienen van kunstmatige voeding waarmee Terri Schiavo in leven wordt gehouden mocht worden stopgezet, maar via een speciale wet die gouverneur Jeb Bush van Florida destijds doorvoerde kon de gerechtelijke beslissing op het laatste moment worden tegengehouden. Het Hooggerechtshof besloot vervolgens dat die wet op een ongrondwettige manier tot stand was gekomen.

Terri Schiavo
Terri Schiavo raakte vijftien jaar geleden in een coma


Update 8.07 uur
Zojuist is bekend geworden dat president Bush de wet heeft ondertekend. Met de noodwet kunnen de ouders naar een hogere rechter stappen en eisen dat de kunstmatige voeding wordt hervat.

'Mark van Bommel naar Barcelona'

Volgens de doorgaans goedgeïnformeerde voetbaljournalist Hugo Borst maakt PSV-middenvelder Mark van Bommel (27) de overstap naar Barcelona. Borst meldde in het TV-programma Studio Voetbal dat de transfer de komende tien dagen afgerond zal worden.

Mark van Bommel werd de afgelopen twee seizoenen met diverse Europese clubs in verband gebracht, waaronder Borussia Dortmund, Schalke 04, Real Madrid, Bayern Munchen en Tottenham Hotspur. De laatste twee clubs zouden recent ook concrete belangstelling hebben getoond, maar Van Bommel geeft de voorkeur aan de ploeg van de Nederlandse trainers Frank Rijkaard en Henk ten Cate.

PvdA wil deel bezuinigingen terugdraaien

Icoon politiek binnenland nieuws Als het aan de leider van de PvdA , Wouter Bos, ligt dan krijgen alle burgers in Nederland dit jaar tweehonderd euro terug van het kabinet. Volgens Bos "hebben Nederlanders er recht op hun geld terug te krijgen." Dit, omdat het kabinet binnen de normen van het stabiliteitspact blijft.

Bos licht zijn standpunt toe: "Het kabinet heeft de Brusselse begrotingregels altijd gebruikt als argument voor extra lastenverhogingen. Dan moet het ook eerlijk zijn en het geld weer teruggeven, nu blijkt dat een deel daarvan niet nodig was."

Een kwart van de gemaakte bezuinigingen kan volgens Bos worden teruggedraaid. Het betreft een bedrag van ongeveer 1,5 miljard euro. Verder wil de PvdA-leider dat er een compensatie komt voor de ziektekostenpremie, wat besteed moet worden aan werkende gezinnen. Ook moeten de schrijnende tekorten in verpleeghuizen en de jeugdzorg worden aangepakt, zo vindt hij. Met zijn plan zouden 20.000 extra banen kunnen worden gecreeërd.

Real Madrid boekt thuis nipte zege

Real Madrid heeft zondagavond de thuiswedstrijd tegen Málaga CF met 1-0 gewonnen.

Man of the Match was Robert Carlos die in de 64e minuut van de wedstrijd een schuiver loste, waarop de keeper van Malaga zich verkeek. Door de overwinning bracht Real de achterstand in de Spaanse Primera Division terug tot elf punten op koploper Barcelona.

De nummers één en twee in Spanje zijn nagenoeg bekend, maar de strijd om de overige plaatsen die recht geven op Europees voetbal is nog spannend. De nummers drie tot en met zeven (Real Betis, Villareal, Valencia, Espanyol en Sevilla) staan binnen twee punten van elkaar.

[upd] Lange file op de A2 door aanrijdingen

Als je nog over de A2 naar Amsterdam moet vanuit Utrecht, wacht dan nog even. Twee aanrijdingen bij Utrecht-Centrum en knooppunt Everdingen zorgen ervoor dat er nu al 27 kilometer file op de A2 staat tussen Beesd en Everdingen. Twee rijstroken zijn gesloten.

Vijf auto's reden rond 06:00 uur bij Utrecht-centrum tegen elkaar. Een van de auto's heeft een LPG-tank die nu lekt. Om dit voertuig veilig te kunnen bergen, moet de brandweer er aan te pas komen, zegt de ANWB-woordvoerder. Het is nog onbekend hoe lang de gedeeltelijke afsluiting gaat duren. Rond 06:25 uur kwam daar nog het ongeluk bij Vianen/Everdingen bij.

Ook op de A12 richting het knooppunt Oudenrijn loopt het inmiddels vast.

Update 07:48 uur
Inmiddels zijn de rijstroken weer vrij, maar wordt de file toch nog langer. 29 kilometer staat er tussen Waardenburg en het knooppunt Oudenrijn.

Wil je meekijken op het knooppunt Everdingen, dan kun je hier klikken om een webcam te zien.

Levende dieren afschieten met muisklik

Icoon opmerkelijk nieuws Vanachter je computer dieren laten afschieten in de vrije natuur. Dat is sinds kort mogelijk voor iedereen die maar wilt betalen. Via een Amerikaanse internetsite kan er nu online gejaagd worden, waarvoor klanten 150 dollar per uur moeten betalen. Er zijn inmiddels honderden klanten.

Het principe van de site is vrij eenvoudig. De online jager bedient zelf het geweer. Met behulp van een webcam kan het jachtterein worden afgescand. Zodra de gewenste prooi in het vizier ligt, hoeft er enkel met de muis worden geklikt om het geweer af te vuren. Wanneer het dier niet gelijk dood is, dan zal de eigenaar van de bizarre site, John Lockwood, het dier zelf uit zijn lijden verlossen.

Met name veel Engelsen zijn klant, sinds in hun land het traditionele vossen jagen werd verboden. Klanten betalen maandelijks 15 dollar abonnementsgeld. Een uur daadwerkelijk jagen kost 150 dollar. Hoewel er al veel betalende klanten zijn, reageren zelfs jachtorganisaties verbijsterd op Lockwoods initiatief. Ook hebben diverse staten in Amerika plannen om het online jagen te verbieden.

De eerste dieren zijn inmiddels al neergeknald. Tegenover The Sunday Telegraph vertelt Howard Giles trots hoe hij een zwijn afmaakte. "Ik was er erg nerveus over. Ik zat te wachten in mijn kantoortje thuis. Na ongeveer een uur zag ik mijn prooi uit de bosjes komen schuifelen." Vanaf zestig meter afstand plaatste hij een goedgemikt schot. Binnenkort krijgt Giles de geprepareerde kop van het zwijn thuisgestuurd, met plaquette en al.
_
Hier een demo (Windows Media Player).

Meeste Belgen voor behoud België

België moet een geheel blijven. In een enquête van verschillende media zegt 87 procent van de Belgen dat hun land moet blijven bestaan, ondanks de hoogoplopende twisten tussen Vlamingen en Walen. Wel vindt 64 procent van de Vlamingen dat hun deelstaat meer bevoegdheden moet krijgen. In Wallonië wil slechts 28 procent van de ondervraagde inwoners dat hun deelstaat meer macht krijgt.

Het onderzoek was gedaan in het kader van het 175-jarig bestaan van België. Vlaams-nationalistische partijen zoals N-VA vinden dat België geen 200 jaar mag bestaan. Vlaanderen moet dan een republiek worden. De Waalse socialist Di Rupo zinspeelde onlangs op een referendum over het voortbestaan van België.

Europese Unie versoepelt begrotingsregels

De Europese ministers van financiën zijn het eens geworden over versoepeling van de begrotingsregels. Met name Frankrijk en Duitsland hadden om meer ruimte gevraagd. Het lukt die landen al jaren niet om hun begrotingstekort onder de drie procent te houden, zoals was afgesproken bij de introductie van de euro. De ministers van financiën willen nu de Europese Commissie laten bepalen of een land tijdelijk een groter tekort mag hebben. Dat kan bijvoorbeeld bij bijzondere kosten, zoals de Duitse hereniging.

Minister Zalm is tevreden met het akkoord. Hij spreekt van "een nieuwe start voor het stabiliteitspact". Lange tijd was hij tegen versoepeling, maar nu is hij blij dat de euro-landen zich in principe nog steeds aan de drie procentsnorm moeten houden. Het akkoord kwam gisteren tot stand na bijna twaalf uur onderhandelen. Later deze week moeten de 25 Europese regeringsleiders er nog mee instemmen.

Gran Turismo 4

Toen Atari in 1974 de eerste commerciële racegame uitbracht zal er misschien zijn gefantaseerd over de toekomst. Over een game waarin auto’s er precies zo uitzien als echte auto’s, waarin auto’s rijden als echte auto’s en waarin je rijdt op tracks die er uitzien als echte tracks. De toekomst heeft even op zich laten wachten. Het duurde 31 jaar om precies te zijn. We hebben lang moeten wachten op perfectie, maar Kazunori Yamauchi presenteert nu dan eindelijk Gran Turismo 4.

Sauber niet competitief

Het Sauber Petronas team kan niet echt tevreden terug kijken op de race in Maleisië. Jacques Villeneuve viel uit en Felipe Massa kwam als tiende over de finish.

Villeneuve viel uit doordat hij spinde en in de grindbak belandde. Naarmate de race vorderde kreeg Jacques naar eigen zeggen steeds meer vertrouwen in de auto. “Ik kon de bochten steeds vaker lekker agressief aanvallen, zoals ik dat graag doe. Plotseling brak de auto in ronde 27 echter weg, waarna ik de controle verloor over de wagen."

Massa was redelijk snel en kon lange tijd de Ferrari van Michael Schumacher volgen. Na zijn tweede pitstop had Felipe echter te kampen met veel overstuur. “In bocht twaalf ging ik even door het gras. Hierna verloor ik ineens veel neerwaartse druk en was de auto amper nog te besturen".

Peter Sauber, teambaas van het gelijknamige team, noemt het een zware race. “We hadden meer verwacht, vooral hier op het thuiscircuit van onze sponsor Petronas. De resultaten die we hier lieten zien hebben ons hard op de feiten gedrukt. Er dient dubbel zo hard gewerkt te worden om competitiever te worden.”

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.