Aston Martin pakt opvallende overwinning

Roel (jozef444)
Aston Martin heeft met de nieuwe DBR9 de GT1 overwinning en een vierde plaats algemeen gepakt tijdens de 53e 12 Hours of Sebring op de International Raceway. Team ADT Champion Racing pakte de overall overwinning met een 1-2. Ook dit jaar lijkt het er op dat de Audi R8’s niet te verslaan zijn. De 12 Hours of Sebring was de eerste wedstrijd in de 2005 American Le Mans Series.

De Audi’s van het ADT team domineerden de race van start tot finish. De twee Audi’s zelf bleven wel dicht bij elkaar en eindigden na twaalf uur ook maar op 6.365 sec. van elkaar. De overwinning ging uiteindelijk naar wagen nummer 1 met als rijders JJ Lehto, Mark Werner en Tom Kristensen.


De nummer 1 Audi pakt de overwinning

Lehto begon de race ook vanaf pole position, er stonden 39 auto’s aan de start van deze 53e editie. Teameigenaar Dave Maraj: “Ik ben erg trots op het hele team, van de coureurs tot de cateraars. De auto’s zijn ongelooflijk, zelfs nu ze zes jaar oud zijn winnen ze nog steeds grote races. Audi heeft een geweldige auto gebouwd met de R8.”


De 12 uurs race zorgt altijd voor mooie sfeerbeelden

Aston Martin zorgde met hun DBR9 voor een verassing door in hun eerste race als fabrieksteam en met een nieuwe auto meteen de GT1 klasse overwinning te pakken. Het publiek zag David Brabham, Stephane Ortelli en Darren Turner met de nummer 57 DBR 9 de vierde plaats algemeen pakken voor de, in dezelfde klasse rijdende, nummer 3 en 4 Corvette C6-R’s.

Brabham: “Aston Martin is weer terug! Dit is een geweldige prestatie van iedereen die bij het programma betrokken is, het team was geweldig. Om hier te komen en een sterk Corvette team te verslaan is een geweldig resultaat voor Aston Martin Racing.”


De Aston Martin DBR9 op Sebring

De tweede DBR9 met nummer 58 eindigde op een achtste plaats in de GT1 klasse en een vijftiende plaats algemeen. De auto, bestuurd door Nederlander Peter Kox, Pedro Lamy en Stephane Sarrazin, moest echter een reparatie aan het chassis uitvoeren tijdens de race. Deze reparatie werd in recordtijd van een uur uitgevoerd waardoor de uiteindelijke positie een vertekend beeld geeft van de geweldige race die ook deze auto reed.

Teamdirecteur en voormalig BAR teambaas David Richards: “Dit is het begin van een nieuw tijdperk voor Aston Martin.”

Einduitslag 12 Hours of Sebring 2005

plaatsklasserijdersautogereden ronden
1.P1JJ Lehto/M. Werner/T. KristensenAudi R8361
2.P1E. Pirro/F. Biela/A. McNishAudi R8361
3.P1J. Weaver/A. Wallace/B. LeitzingerLola EX257/AER341
4.GT1D. Turner/D. Brabham/S. OrtelliAston Martin DBR9338
5.GT1R. Fellows/J. O’Connel/M. PapisCorvette C6-R337