Xbox: kabel vervangen is enkel symptoombestrijding

Dirk (Vagere_Hein)
De 14 miljoen Xboxbezitters die onlangs hun voedingskabel konden vervangen wegens brandgevaar, blijken nog steeds gevaar te lopen dat hun Xbox kapot gaat. Experts melden namelijk dat de voedingskabel niet aan de basis van het probleem stond, maar dat deze het probleem slechts verergerde. Het probleem ligt bij de voeding van versie 1.0 en 1.1 van de Xbox en de vervangende kabel zorgt er slechts voor dat er geen brand meer kan ontstaan.

De beslissing van Microsoft om zich te focusen op aansprakelijkheid in plaats van op het oplossen van het probleem zorgt voor een wat bizarre situatie: klanten die geen kabel nodig hebben, krijgen op het moment eenzelfde soort kabel toegestuurd die ze al in hun bezit hebben, terwijl er voor mensen die een versie 1.0 en 1.1 van de Xbox hebben nog steeds een risico blijft bestaan dat hun console kapotgaat. De console terugbrengen biedt helaas ook geen soelaas:

"[...]
Q. Can I return my Xbox for a full refund or a new console? A. No. The replacement power cords are designed to protect you and your Xbox consoles from specific component failures and a potential fire hazard. Outside of this program, replacement or repair of your console for any other reason continues to be subject to the terms and conditions of the warranty.
[...]"