Ron Dennis verdedigt gebruik derde wagen

Roel (jozef444)
McLaren-baas Ron Dennis heeft een reactie gegeven op de kritiek rondom het gebruik van een derde wagen op vrijdag. Volgens Dennis heeft zijn team daar alle recht toe.

De kritiek kwam zaterdag via Ferrari naar buiten. McLaren zet momenteel elke vrijdag van een raceweekend Pedro de la Rosa in tijdens de vrije training. Het team kan dit doen na de teleurstellende vijfde plaats van vorig seizoen. In de ogen van de concurrenten zou een topteam echter helemaal niet van de regel gebruik mogen maken. De regel was oorspronkelijk namelijk bedoeld om kleinere teams, die buiten de top vier in het constructeurskampioenschap vielen, te steunen.

Dennis is echter vastberaden om voordeel te behalen uit de regel. "De realiteit is dat de teams unaniem met de regelgeving hebben ingestemd. We doen niet iets dat buiten de regels valt," aldus Dennis. "Als we de laatste Grand Prix van het vorige seizoen in waren gegaan met een kans om vierde te worden dan hadden we die kans gepakt. We zijn niet trots op onze prestaties in 2004."