Bridgestone neemt schuld op zich

Bridgestone heeft de schuld op zich genomen van de tegenvallende resultaten in de Maleisische Grand Prix. De belangrijkste deelnemers op Bridgestonebanden reden een teleurstellende race. Michael Schumacher werd zevende en Rubens Barrichello viel uit met bandenproblemen.

Hisao Suganuma, technisch directeur van Bridgestone: "We zijn teleurgesteld dat onze banden dit weekend onder norm presteerden. Wel hebben we veel gegevens verzameld om te gebruiken in toekomstige ontwikkelingen." Bridgestone kondigde tevens aan deze week tijdens tests op Mugello de juiste bandenkeuze te bepalen voor de Grand Prix van Bahrein.

Suganuma: "Hoewel onze prestaties niet voldoende waren, zijn we blij dat we veilige banden hebben kunnen leveren voor deze extreme weersomstandigheden." De bandenproblemen van Barrichello bleken te zijn veroorzaakt door stukken rubber, afkomstig van de lekke Michelin van Kimi Räikkönen. De pech van de Fin was overigens geen gevolg van een probleem met de band zelf, maar werd veroorzaakt door een defect ventiel.