Firman naar Japanse GT

Wouter (ziggyziggyziggy)
Ralph Firman keert terug naar Japan om te racen in het Japanse Super GT-kampioenschap. Firman reed in 2002 ook al in deze klasse, waar hij een tweede plaats in het kampioenschap behaalde. Tevens werd hij dat jaar kampioen in de Formule Nippon, de Japanse Formule 3-klasse.

De Brit zal dit seizoen in alle acht races voor het Super GT-kampioenschap racen in een Autobacs Honda NSX. Firman: "Het Japanse GT-kampioenschap is erg competitief. Ik ken de circuits en de auto is extreem goed ontworpen, dus ik reken op belangrijke resultaten."

Ralph Firman reed in 2003 bij het team van Jordan, waar hij één punt wist te scoren. Voor 2004 wist hij echter geen plekje in de Formule 1 te bemachtigen. In plaats daarvan reed hij in de 24 uursrace van Le Mans en voerde hij uitvoerige tests uit in een nieuwe A1GP-wagen, maar nam hij bijvoorbeeld ook deel aan de triathlon van Londen. Hij probeert zich nu via deze carrièremove opnieuw in de kijker te rijden bij teams en motorfabrikanten in de Formule 1, zoals Honda en Toyota.