Slapende bejaarde naar mortuarium gebracht

Icoon opmerkelijk nieuws Een bestuurder van een Canadees bedrijf dat lijken vervoert, is ontslagen nadat hij een bizarre fout had gemaakt. De bestuurder bracht een slapende bejaarde naar het mortuarium van het Surrey Memorial ziekenhuis.

Het bedrijf werd zaterdag gebeld om een overleden bejaarde van het Shirley Dean tehuis op te halen. In het tehuis liet een verpleegster aan de bestuurder zien, waar de overledene zich bevond. Hoewel duidelijk werd aangegeven welke persoon meegenomen moest worden, nam de bestuurder toch de verkeerde mee. Daarbij had hij niet gecontroleerd of de persoon ook overleden was. "De bestuurder heeft blijkbaar verzuimd te controleren of er een polsband aanwezig was, om vast te stellen of iemand daadwerkelijk het loodje heeft gelegd", aldus de woordvoerster Helen Carkner.

De 87-jarige slapende vrouw werd naar het nabijgelegen ziekenhuis vervoerd, toen ergens in een gang de fout ontdekt werd. Zij werd daarna per ambulance naar het tehuis teruggebracht. Volgens Carkner maakt ze het verder goed.