FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 4 december 2004

PS3 chip makkelijker te programmeren

Voor de PlayStation 2 was het voor de developers altijd een probleem om alles uit de console te halen. Dit kwam doordat er voor de Emotion Chip heel erg specifiek geprogrammeerd moest worden. Met de Cell processor van Sony, Toshiba en IBM moet het voor de developers een stuk makkelijker worden.
"[...]
"We're very much aware of the need to balance between innovation in architecture and the ability to leverage that innovation," H. Peter Hofstee, a researcher in IBM's Systems and Technology division, said during a break at an IBM press event in San Francisco today. "The learning curve for this platform should be significantly better than previous ones."
[...]"


De Cell processor zal niet alleen in de PlayStation 3 gebruikt gaan worden, maar ook worden gebruikt voor desktop computers, HDTV's, supercomputers, streaming media servers en image analyze systemen. Deze andere systemen vereisen ook steeds krachtigere processoren en de Cell is volgens Sony, IBM en Toshiba de perfecte oplossing.
"[...]
"We've created something that is very flexible," he said. "Having a more generic architecture will allow people to do new things."
[...]"


Uitslagen HCE (04/12/2004)

Vanavond werden er vier wedstrijden in de Eredivisie gespeeld, en hier zijn de uitslagen.

RBC Roosendaal - NAC Breda 0-0
Geel: Farouk, Hakansson, Viedma (Allen RBC), Collen (NAC)

Roda JC - FC Groningen 5-1
15' Cristiano 1-0
25' v.Dijk (penalty) 2-0
38' Bodnár 3-0
52' Bodnár 4-0
60' Colinet 5-0
79' v.Gessel 5-1

Rood: Roorda (Gro) (Neerhalen doorgebroken speler.)
Geel: Sérgio (Rod)

De Graafschap - PSV 0-4
19' Alex 0-1
66' v.Bommel 0-2 (penalty)
77' Farfán 0-3
81' Farfán 0-4

Geel: v. Bommel (PSV)

FC Twente - FC Den Bosch 4-0
15' Culina 1-0
28' N'Kufo 2-0
54' Sjoekov 3-0
61' Touzani 4-0

Geel: Culina (Twe), Uneken (FCB), Verhaegh (FCB)

Jezus verschijnt op röntgenfoto

Icoon Weird nieuwsNadat er wereldwijd geclaimd wordt dat er afbeeldingen van Jezus Christus verschijnen op muren en andere dingen, claimt een patiënt in een tandartspraktijk in Phoenix, Arizona, dat Hij op een röntgenfoto van hem verschenen is.

Zijn tandarts en medewerkers bevestigen dat er op de röntgenfoto een afbeelding verschenen is die op Jezus lijkt. De patiënt was gekomen voor een routineonderzoek, en nadat de röntgenfoto was ontwikkeld zag hij de beeltenis van Jezus.

De patiënt beschrijft zichzelf als een overtuigd christen, maar had nog nooit Jezus in een röntgenfoto gezien.

Het gebit van de patiënt was verder in orde, meldt de nieuwszender First Coast News.

Inwoners van de Randstad spreken het snelst

geldropse_polleke attendeerde ons via de nieuws-submit op het volgende:

Icoon Algemeen nieuwsBewoners van de Randstad spreken sneller dan mensen elders in Nederland. Ze produceren gemiddeld 5,42 lettergrepen per seconde. In andere regio's gaat het spreken beduidend langzamer. Taalwetenschappers van de Universiteit van Antwerpen hebben dit vastgesteld.

Het aantal lettergrepen dat in Groningen, Drenthe en Zuid-Gelderland wordt gesproken is gemiddeld 4,96 per seconde. In Limburg is dit 4,89. Ook in Vlaanderen zijn er regionale verschillen. Daar spreken inwoners van Oost-Vlaanderen met 4,43 lettergrepen het snelst en komen inwoners van Belgisch Limburg er tot slechts 4,14 per seconde.

Een duidelijke verklaring voor de regionale verschillen hebben de onderzoekers niet. Mogelijk speelt het drukkere levensritme van de Randstedeling een rol. Of komt het doordat Randstedelingen over het algemeen het standaard-Nederlands beter beheersen en minder gehinderd worden door een dialect.

Ook sekse en leeftijd blijken van invloed op de spreeksnelheid. Zo zijn mannen doorgaans rapper dan vrouwen en is de jongere generatie sneller dan de oudere. Tijdens het onderzoek werd gesproken met 160 leraren uit Nederland en Vlaanderen, waaronder evenveel mannen als vrouwen. Van de bestudeerde groep was de ene helft jonger dan 40 jaar, de andere ouder dan 45 jaar.

Davis Cup: VS winnen dubbelspel

De spanning in de finale van de Davis Cup is enigszins teruggebracht. De Amerikaanse broers Mike en Bob Bryan wonnen zaterdag het dubbelspel van de Spanjaarden Tommy Robredo en Juan Carlos Ferrero: 6-0, 6-3 en 6-2.

De Spaanse bondscoach, Jordi Arrese, gaf Rafael Nadal vandaag rust en verving hem voor Juan Carlos Ferrero.

In het dubbelspel waren de Amerikanen oppermactig. Alleen in het begin van de tweede set kwamen de Spanjaarden even op voorsprng door een break, maar dat werd direct goedgemaakt door de regerend wereldkampioenen. De stand is nu 2-1 in het voordeel van de Spanjaarden, morgen worden de resterende twee enkelspelen gespeeld.

Huilende vrouw in Haarlem doodgereden

In Haarlem is afgelopen nacht een vrouw doodgereden die volgens getuigen huilend naast haar fiets zat op de Engelandlaan. De automobilist reed na het ongeval door en is nog spoorloos.

Het 40-jarige slachtoffer zou een half uur voor het ongeluk betrokken zijn geweest bij een ruzie in een woning aan de Oostenrijklaan. Waarover die ruzie ging is (nog) niet duidelijk. De politie onderzoekt de zaak en is tevens op zoek naar getuigen van het gebeuren.

BBC wil Springer musical niet censureren

Icoon Media nieuwsDe Britse omroep BBC riskeert een stortvloed aan klachten met het voornemen om de musical 'Jerry Springer - The Opera' uit te zenden. Ondanks bezorgdheid van religieuze groeperingen en tv-waakhond Mediawatch denkt de omroep er niet over de uitzending te kuisen. Met het grote aantal 'obscene woorden' zal de musical over de Amerikaanse talkshow het Engelse tv-scheldrecord verbreken.

Dat record staat momenteel op naam van de film Reservoir Dogs, uitgezonden door Channel 4. De ruim 8.000 scheldwoorden in 'Jerry Springer - The Opera' doet de film van Quentin Tarantino met 246 scheldwoorden tot braaf verbleken. De musical bevat alleen al 3.168 keer het f-woord ('fuck') en 297 maal het volgens kijkers meest aanstootgevende c-woord ('cunt'). Tapdansende Ku Klux Klan leden en een scheldwoordenstrijd tussen Jezus en de duivel zullen ongetwijfeld ook voor ophef zorgen. Verder komen er liedjes voorbij met titels als 'Pregnant by a Transsexual', 'Talk To The Ass' en 'Here Come the Hookers'.

Grenzen van smaak en fatsoen
De musical, die in Londense theaters sinds 2001 draait, won reeds vier awards, waaronder de prestigieuze Olivier Award. Acteur David Soul, 'Hutch' in de jaren zeventig serie Starsky & Hutch, speelt de rol van talkshowhost Jerry Springer. Roly Keating, woordvoerder van de BBC, meent dat de musical de grenzen van smaak en fatsoen verlegt. "De musical zal worden gefilmd zoals de show op het podium is. We zullen waarschuwen voor het woordgebruik, maar we willen niets censureren", stelt Keating. John Beyer van Mediawatch denkt dat het slechte taalgebruik kijkers afschrikt. Beyer: "De BBC zou haar reputatie moeten verbeteren omdat het haar statuten in 2006 gaat vernieuwen. Is dit programma representatief voor dit voornemen?"


Jerry Springer - The Opera
Jerry Springer - The Opera

België: imam verdacht van schuldig verzuim

In België is in de zaak van de 35-jarige Turkse man die vorige maand vier vrouwen vermoordde, een imam in verdenking gesteld wegens 'schuldig verzuim'. Die juridische term houdt onder meer in dat iemand op de hoogte was van een nog te plegen strafbaar feit, maar dat niet heeft gemeld (niet heeft ingegrepen).

Het gaat om de imam van een grote Turkse moskee uit Gent. De dader, Osman Calli, zou kort tevoren de moslimgeestelijke hebben opgebeld om raad te vragen. Volgens justitie zou Calli hebben gevraagd of het gerechtigd was om eerwraak te plegen op zijn vrouw, die hij verdacht van ontrouw.

De imam zegt dat er helemaal niet over moord is gesproken. Calli belde volgens hem omdat hij huwelijksproblemen had. De imam zegt dat hij dacht dat Calli dronken of gek was. Bovendien zou het telefoontje anoniem zijn geweest.

Daags na het telefoontje vermoordde Calli vier vrouwen, onder wie zijn echtgenote, zijn zwangere zus en zijn ex-vriendin. Hij verwondde ook de nieuwe partner van zijn vrouw en van zijn ex-vriendin.

De imam is wel in staat van beschuldiging gesteld, maar niet aangehouden.

Need for Speed: Underground 2

Gevlucht uit je oude hood kom je aan op het vliegveld van Bayview. Je hebt hier dan wel geen homies, maar er staat wel meteen een bitch en een vette ride tot je beschikking. Je trekt snel weg uit de parkeerplaats op weg naar het centrum dat je al in de verte ziet liggen. Je bent vastberaden om hier ook king of the road te worden.
Is Need for Speed: Underground 2 ook de king of the road onder de racers? Lees het in onze review.Turkije wil geen nieuwe EU-voorwaarden

Turkije zal niet accepteren dat de leiders van de Europese Unie (EU) op hun top van 17 december met nieuwe voorwaarden komen waaraan Turkije moet voldoen om EU-lid te worden. De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan heeft laten weten een aanbod tot onderhandelingen mogelijk zelfs af te wijzen als dat gebeurt.

Volgens Erdogan moet Turkije alleen voldoen aan een aantal criteria die de EU-landen eind 2002 in Kopenhagen zijn overeengekomen. Die betreffen onder meer naleving van de mensenrechten.

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken Abdullah Gül vindt dat Turkije een duidelijke datum voor het begin van de onderhandelingen moet krijgen. Ook hij wil geen andere voorwaarden.

Afgelopen maandag kwamen nog geheime voorstellen van EU-voorzitter Nederland in de openbaarheid. Die houden onder meer in dat een groep van minimaal negen lidstaten tijdens de onderhandelingen op elk moment de gesprekken kan schorsen of stoppen als de Turken bepaalde voorwaarden niet goed nakomen.

Miss World 2004 bekend

Miss Peru is in China verkozen tot Miss World 2004. De 20-jarige Maria Julia Mantilla Garcia mag zich nu officieel de mooiste vrouw van de wereld noemen.

Als beloning voor het winnen van de titel krijgt Davison 100.000 dollar. Vorig jaar won Miss Ierland de titel. Twee jaar geleden werd Miss Turkije, de in Nederland wonende Azra Akin, winnares. In dat jaar was de verkiezing zeer omstreden. Deze werd zelfs van Nigeria naar Groot-Brittannië (Londen) verplaatst, vanwege de religieuze rellen die in het Afrikaanse land rondom het evenement waren losgebarsten.

Boven, Miss World 2004. Onder miss World 2003.


Neem ook eens een kijkje in het Babes & Hunks: Celebs @ FOK! forum en het Babes & Hunks: FOK! de celebs forum dat FOK! rijk is!

Geert Wilders: 'We zijn in oorlog'

Icoon politiek binnenland nieuws Onafhankelijk Kamerlid Geert Wilders stelt dat Nederland in oorlog is. Dat zegt hij in een paginagroot interview met dagblad Metro vandaag. Volgens hem hebben moslimfundamentalisten geprofiteerd van de 'theedrinkcultuur' in Nederland. De enige manier om het probleem aan te pakken is een keihard optreden van de overheid.

In het interview kwam de uitlating van vice-premier Zalm van enkele weken geleden ter sprake, waarin hij stelde dat Nederland in oorlog is tegen de radicale islam. Bij vele politici vielen die woorden slecht. Later nuanceerde Zalm zijn uitlatingen, iets wat Wilders betreurt.

Op basis van artikel 103 van de grondwet wil Wilders het mogelijk maken om de groep van 150 moslimfundementalisten preventief op te laten pakken. In dat artikel staat dat de minister in Nederland een 'uitzonderingstoestand' kan uitroepen. Via deze weg kan de groep wel gearresteerd worden. Wilders: "Ik vind het geen zware maatregel voor de situatie waar we nu in zitten en ik denk dat we dit gisteren al hadden moeten doen."

Volgens Wilders is het volstrekt belachelijk dat de 150 potentiële terroristen nog vrij rond lopen in Nederland. Daarover zegt het Kamerlid: "Dit zijn radicale moslims die ervoor kiezen om de rechtstaat omver te gooien met geweld. De AIVD weet wie ze zijn en volgt ze. Ik vind dat ze preventief moeten worden opgepakt om de Nederlandse gezinnen te beschermen. Oppakken, strippen van hun Nederlandse nationaliteit waar mogelijk en dan uitzetten."

Geert WildersMet name bij jonge moslims in Nederland veroorzaken de verkondigingen van Wilders veel opschudding. Ze maken zich zorgen over het huidige klimaat dat momenteel in het land heerst. Volgens Wilders kunnen de moslims niet alleen zichzelf, maar ook de Nederlandse samenleving helpen. "Het gros van de moslims is gematigd, maar je hoort ze zo weinig. Het kritisch vermogen binnen de groep moet sterker worden. Laat horen dat de radicale islam niet deugt."

Coulthard enthousiast over Red Bull

De kansen voor David Coulthard lijken volledig gekeerd te zijn. Volgens sommige Britse media zal hij komende week al een contract tekenen bij Red Bull.

De kans dat Coulthard nog zou rijden in de Formule 1 in 2005 leek zo goed als nul. Na de omslag van Red Bull-baas Mateschitz lijkt hij weer genoeg kansen te hebben op een plaats. Zijn naam wordt tevens steeds meer genoemd rond de open plaats van Williams.

In de Engelse pers gaat het gerucht dat Coulthard al dicht bij een overeenkomst met Red Bull is. Coulthard ontkent dat niet: "Ik kan niet zeggen vandaag dat ik voor Red Bull zal rijden, maar misschien kan ik dat wel binnen een paar dagen zeggen. Qua positie zijn ze het meest waarschijnlijk vanwege de open plaatsen die ze hebben en de positie waarin ze verkeren."

Ook rond Williams zingt de naam van Coulthard nu rond. Na de onenigheid met BAR over Davidson, de moeilijke relatie tussen Webber en Pizzonia en het weinig overtuigende rijden van Heidfeld, zou Coulthard zomaar in het gat kunnen springen. Over Williams vertelde Coulthard: "De deur is nog niet gesloten. Tot iemand een contract tekent is er altijd hoop en zijn er altijd mogelijkheden. (...) Eén test zal niemand maken of kraken. Het is hun zaak hoe ze coureurs willen evalueren."

Iedere 3 seconden hardrijder bekeurd op A16

geldropse_polleke en een anonieme user hadden ons via de nieuws-submit het volgende te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsDe verkeerspolitie heeft vanochtend op de A16 bij Dordrecht tussen elf en twaalf uur iedere drie seconden een bekeuring uitgeschreven wegens te hard rijden. Dit heeft een woordvoerder van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) bekendgemaakt.

Rijkswaterstaat heeft de maximale snelheid op het traject verlaagd van 100 naar 70 kilometer per uur vanwege het slechte wegdek. Meer dan 70 procent van de automobilisten leek zich daar weinig van aan te trekken en reed te hard. Het aantal auto’s dat passeerde was 1390, waarvan er 990 te hard reden. De overtreders, die werden geflitst door een volgens de politie zichtbaar opgestelde flitsauto, krijgen allen een boete van op zijn minst 30 euro.

De KLPD zal ook in de toekomst intensief op snelheid blijven controleren op de A16 en A15. Door het aantal overtredingen van vanochtend bekend te maken hoopt de politie automobilisten te overtuigen beter op hun snelheid te letten. "Want hier zitten we niet op te wachten", aldus de woordvoerder van de KLPD.

AA Gent wil Soetaers huren

AA Gent wil Tom Soetaers huren van Ajax meldt de Belgische krant Het Nieuwsblad. Trainer George Leekens zou de linksbuiten zien als een versterking voor na de winterstop.

AA Gent heeft te kampen met een groot aantal blessures en de club wil zich daarom in de winterstop versterken. Daarbij gaan de gedachten uit naar Soetaers, die bij Ajax op een zijspoor is geraakt en naar de 22 jarige Hans Cornelis van Club Brugge.

Zanger Willem 'Big Mouth' Duyn overleden

geldropse_polleke had ons via de nieuws-submit te melden:

Zanger Willem Duyn is afgelopen nacht overleden aan een hartstilstand. De 67-jarige zanger, onder meer bekend van het duo Mouth & MacNeal, stierf op weg naar het ziekenhuis. Dat is vandaag bekend gemaakt door zijn familie.

Willem Duyn brak in 1971 samen met zangeres Sjoukje van't Spijker door als het duo Mouth & MacNeal. De chemie tussen de 'ruwe' en grote Big Mouth, de 'gevoelige' en tengere Maggie MacNeal en producer Hans van Hemert blijkt hitgevoelig; ze scoren nummer-één hits als How Do You Do en Hello-A. In 1974 haalt het duo een derde plek op het Eurovisie Songfestival met het lied Ik Zie Een Ster. De Engelse versie wordt zelfs een internationale hit.

Na de breuk later dat jaar met MacNeal vormt Duyn een duo met zijn latere vrouw Ingrid 'Little Eve' Kup. Solo scoort hij in 1979 nog een hit met Willem (Wat Heb Je Grote Handen). In 1992 treedt hij op met de Achterhoekse band Normaal, nadat zanger Bennie Jolink na een verkeersongeval enige tijd uitgeschakeld is.

Duyn werd tijdens zijn carrière nogal eens verweten dat hij vaak over zichzelf zong. De forse zanger had er maling aan: "Ik heb wat te vertellen. Mag ik?" Duyn trad, ondanks dat het succes de laatste jaren uitbleef, nog altijd veelvuldig op. Het gebrek aan succes leek hem niet te deren. "Ik ben langzaam opgekomen. Laat me nou ook maar langzaam wegzakken", zei hij enige jaren geleden in een interview.

Zanger Willem Duyn overleed op 67-jarige leeftijd
Willem Duyn (1937 - 2004)

Personeel Soestdijk verliest baan

Icoon Binnenlands nieuws
Het overlijden van prins Bernhard, afgelopen woensdag, betekent voor de personeelsleden van paleis Soestdijk het verlies van hun baan. Zestig mensen moeten op zoek naar een nieuwe baan, aldus de Rijksvoorlichtingsdienst.

Aan het begin van dit jaar, vóór het overlijden van prinses Juliana in maart van dit jaar, werd al een plan opgesteld voor na het overlijden van de laatste bewoners van paleis Soestdijk. Hierbij waren de Grootmeester (het hoofd van de hofhouding) en vakbond Abvakabo FNV betrokken.

In het beleidsplan zijn voorzieningen getroffen voor het personeel. Dat heeft achttien maanden de tijd om - eventueel met professionele hulp - een nieuwe baan te vinden. Gedurende die tijd behouden de werknemers hun volledige salaris. Omdat de mensen vaak op hoge leeftijd zijn, zal het niet gemakkelijk zijn om elders een baan te vinden.

Het overlijden van de prins heeft ook gevolgen voor de middenstanders van de gemeenten Baarn en Soest. De burgemeester van Soest hoopt dan ook dat spoedig een andere 'Oranje' zijn intrek in Soestdijk doet. Het paleis werd in de zeventiende eeuw gebouwd. Het gebouw en de gronden eromheen werden in 1970 voor 4,3 miljoen gulden aan de staat verkocht. Sindsdien valt het onder de verantwoordelijkheid van de Rijksgebouwendienst van het ministerie van VROM.

Herintroductie text-only layout op het forum

Icoon Sitenews nieuws We zitten niet stil. Echt niet. Sinds de overstap van Topix naar Replique zijn er ook op layoutgebied een aantal dingen veranderd. Waar deze post over gaat is de text-only layout. Vandaag introduceren we op het forum een geheel vernieuwde versie daarvan.

Tot februari was je gewend een eenvoudige zwart-wit layout te kunnen kiezen waarmee je kon FOK!ken. Replique beschikte niet over een tekstgeoriënteerde layout, totdat Slarioux het development team kwam versterken. De afgelopen weken heeft hij hard gewerkt aan het bouwen van een nieuwe text-only, en dat is wonderwel goed gelukt.

Vandaag zullen we die template dan ook op FOK!forum gaan installeren.

Als je de layout straks bekijkt zul je zien dat deze er anders uitziet dan je hebt verwacht. Geprobeerd is om het foeilelijke zwart/wit Times New Roman uiterlijk te vervangen door iets minder lelijks, met iets meer stijl. Prettiger voor het oog, zullen we maar zeggen. Bij het maken van de templates is daarnaast goed gelet op correct gebruik van XHTML en CSS, zodat 'vreemde' browsers als Lynx en blindenbrowsers minder moeite zullen hebben met het bekijken van het forum.

Daarnaast zullen Google en andere zoekspiders bij het spideren van het forum voortaan deze layout voorgeschoteld krijgen, wat ervoor zorgt dat je Google beter kunt gebruiken om in recente forumtopics te zoeken.

De nieuwe template is vanaf nu beschikbaar.

Italiaans opvanghuis voor gescheiden vaders

In de plaats Bolzano, in het noorden van Italië, wordt vandaag een opvanghuis voor gescheiden vaders geopend. Een dergelijk tehuis is uniek in de wereld. De bedoeling van het initiatief is om vaders hun kansen op de verzorgingsrechten over hun kinderen te laten vergroten.

In het huis is plaats voor vijf vaders die na de scheiding gedwongen werden hun huis te verlaten en alimentatie moeten betalen. In Italië worden kinderen meestal automatisch aan de moeder toegewezen, waarna zij ook in het gezamenlijke huis mag blijven wonen. Door acties van gescheiden vaders komt hier in het Zuid-Europese land echter langzaamaan verandering in.

Wedstrijd ontplofte bal hoeft niet over

De wedstrijd Anderlecht-La Louvière, waarbij een doelpunt viel met een ontplofte bal, hoeft niet over te worden gespeeld. Dat heeft de Centrale Scheidsrechterscommissie van de Belgische voetbalbond besloten.

Tijdens de wedstrijd viel een doelpunt, waarbij de bal in de lucht was ontploft. Op de televisiebeelden was het incident duidelijk te zien, maar spelers en scheidsrechter hadden het niet onmiddellijk door en het doelpunt werd door de scheidsrechter goedgekeurd. La Louvière, dat de wedstrijd met 2-1 verloor, diende een klacht in en eiste dat de wedstrijd zou worden overgespeeld.

De Centrale Scheidsrechterscommissie acht de klacht ontvankelijk, maar niet gegrond. Rekening werd gehouden met het feit dat de scheidsrechter niet heeft kunnen constateren dat de bal was ontploft. De scheidsrechter keurde het doelpunt goed en meteen daarna trapte een speler de bal weg, waardoor pas later kon worden geconstateerd dat de bal was ontploft. Omdat er geen sprake is van een scheidsrechterlijke dwaling, kan de uitslag van de wedstrijd niet meer gewijzigd worden.

Ullrich stelt start trainingen uit

Jan Ullrich heeft besloten zijn trainingskamp in Zuid-Afrika een week later te beginnen. Hij was te verkouden om nu al te vertrekken.

Ullrich zou gisteren, op de dag na zijn verjaardag, naar Zuid-Afrika gaan om daar met enkele ploeggenoten te gaan trainen. Na een zware verkoudheid, die hem ook op zijn verjaardag in bed hield, heeft hij besloten een week later naar Zuid-Afrika te vertrekken. Zijn ploeggenoten van T-Mobile zijn al wel naar het trainingskamp vertrokken.

RBC legt Donny de Groot vast

RBC Roosendaal heeft Donny de Groot voor anderhalf jaar vastgelegd. De spits zat na een zware blessure zonder club.

Twee seizoenen geleden brak Donny de Groot door bij Emmen en maakte daar dertig doelpunten in één seizoen. Hij werd door FC Utrecht aangetrokken, maar daar maakte hij minder indruk. Toen hij half april zijn kruisbanden afscheurde kreeg hij bij FC Utrecht geen contractverlenging meer.

In de afgelopen zomer liet RBC al weten interesse te hebben in de spits als hij weer fit zou worden. "We zien in Donny een aanwinst, en wilden hem dat in een vroegtijdig stadium laten weten. Het is voor zo’n jongen prettig te weten dat er clubs zijn die hem nog niet hebben afgeschreven. Hopelijk kunnen we tegen de tijd dat hij fit is nog eens praten.", aldus technisch manager Rob Meppelink in augustus.

Nu heeft RBC hem dan echt vastgelegd. Over de fitheid van hem twijfelen ze in Roosendaal niet, volgens algemeen directeur Alex de Coninck van RBC: "Natuurlijk hebben we in Zeist inlichtingen ingewonnen. Donny is momenteel topfit, hij moet nog een enkele week revalideren en dan is hij er weer klaar voor. Ruud van Nistelrooy, ofschoon ik hem daarmee natuurlijk niet wil vergelijken, is er ook negen maanden uitgeweest en kreeg ook een contract. Zie hoe hij nu speelt. Nee, we zijn heel blij met deze overeenkomst. Donny de Groot heeft scorend vermogen en het is ook heel prettig, vind ik, als je een Nederlandse spits kunt presenteren."

Partij voor jonge Marokkanen in oprichting

Icoon politiek binnenland nieuwsEr is een nieuwe politieke partij in de maak. De initiatiefnemers willen zich met name richten op jonge Marokkanen, maar wenst niet nadrukkelijk met de islam geassocieerd te worden. Enkele ondernemers van Marokkaanse afkomst zouden voor de financiële middelen zorgen om een partij op te richten.

"Het moet een toegankelijke partij zijn, nadrukkelijk voor Marokkaanse jongeren, maar in principe voor iedereen. En als je je Moslim Democratische Partij noemt, of zoiets, dan word je toch meteen afgebrand. Dan krijg je: 'Daar heb je de AEL deel 2", zegt Mohammed Jabri, woordvoerder van de nog naamloze partij. Jabri neemt nadrukkelijk afstand van de partij van Abu Jahjah. "De AEL streeft naar segregatie, en dat is een achterhaald idee. Wij willen de totale acceptatie, dat is de norm."

Jabri is als columnist en redactielid verbonden aan de internetsite Elqalam.nl. Deze site kwam onlangs in het nieuws vanwege een anti-homomanifest. In een verklaring stelt Jabri echter dat Marokkanen in Nederland moeten kiezen. "Marokkanen zullen bepaalde dingen overboord moeten gooien, omdat ze hier leven. Blijf ik hier, voed ik mijn kinderen hier op, dan moet ik niet het idee blijven koesteren dat ik ooit terugkeer naar Marokko, en daar naar leven. Maar aan de andere kant zullen Nederlanders moeten accepteren dat sommige gewoonten, zoals onze religie, nu eenmaal nodig zijn om je Marokkaan te voelen." In een interview met Het Parool stelt de internetcolumnist verder dat bedrijven geen voorrang moeten geven aan allochtonen.

De groep initiatiefnemers wil de komende maanden via een enquête op scholen peilen of er überhaupt behoefte is aan een nieuwe partij. "Als Marokkaanse jongeren zich vertegenwoordigd voelen, hebben wij geen recht van spreken", stelt Jabri. Het is de bedoeling dat de aandacht eerst op een aantal grote steden wordt gericht. Op termijn moet de partij een landelijk bereik hebben.

EA overweegt herzien overurenregelingen werknemers

Een interne memo van Rusty Rueff, EA's directeur human resources, heeft onthuld dat Electronic Arts (EA) overweegt om de manier waarop banen geclassificeerd worden te wijzigen. Dit met het oog op overwerk, waardoor medewerkers in de toekomst meer betaald zullen gaan worden voor de overuren die ze werken. De memo lijkt de meest directe reactie te zijn op het nieuws dat EA haar werknemers structureel niet betaalt voor gewerkte overuren, zich daarbij beroepend op een Californische wet, welke onbetaald overwerk binnen bepaalde bedrijfstakken legaal maakt.

"Ondanks dat het me steekt wat er over ons bedrijf en onze bedrijfstak gezegd wordt, erken ik dat er een kern van waarheid in het verhaal zit," aldus Rueff. "Het werk wordt zwaarder, de taken gecompliceerder en de hiervoor benodigde uren zijn een last geworden. We zijn er niet niet uit hoe we de 'crunches' moeten minimaliseren in het ontwikkelings- en productieproces. Netto gezien moeten we dus dingen gaan verbeteren."

De memo vervolgt met een opsomming van maatregelen die reeds genomen zijn, waarmee Rueff hoopt dat de situatie verbeterd wordt. Enkele voorbeelden hiervan zijn: het bedrijfsbreed gebruik maken van Criterion's Renderware technologie (externe tools plus standaardisatie zodat technische implementatie sneller en soepeler verloopt), hogere normen bij definitie- en ontwerpfase project (op papier glashelder hebben wat de requirements zijn voordat er met de productie begonnen wordt) en tenslotte het in gang zetten van een project, waarmee de efficiëntie van het projectmanagement verhoogd kan worden (realistisch leren plannen, hoe het beste een vertraagd project weer op poten te krijgen).

Het opvallendste deel van de memo behandelt de classificatie van functies in relatie tot overwerk - een hekel punt dat al geleid heeft tot een zogenaamde class action lawsuit, wat in de VS de eerste stap is richting een rechtszaak.

"We zijn op het moment aan het herzien of sommige functies in het nieuwe fiscale jaar in aanmerking komen voor betaald overwerk," aldus Rueff richting zijn staf. "We zijn hier in het verleden tegen geweest, niet omdat we geen overuren willen betalen, maar omdat we geloven dat de loon- en overurenwetten geen gelijke pas hebben gelopen met het soort werk dat gedaan wordt binnen technologiebedrijven, het soort medewerker dat hierdoor aangetrokken wordt en het soort compensatie dat dit soort medewerkers prefereert."

"We achten onze vormgevers creatief en onze programmeurs kundige professionals die genieten van hun flexibiliteit, echter anderen gebruiken de verouderde loon- en overurenwetten om te pleiten voor personeel dat per uur betaald wordt en dat zich conformeert aan vaste werktijden. We kunnen echter niet wachten op de wetgevende macht, dus we zijn gedwongen om een aantal aanpassingen te maken aan welke beroepen wij wel en niet met betaald overwerk zullen belonen."

Britse islam-criticus besmeurd

JosephRoosenbaum had ons via de nieuws-submit te melden:

De Britse europarlementariër en islam-criticus Robert Kilroy-Silk is vrijdagavond bij de studio van BBC One in Manchester besmeurd met stinkende smurrie. De dader schreeuwde: "U heeft mijn religie beledigd. Ik doe dit in de naam van de islam." Dit meldt de BBC.

Ooggetuigen meldden dat Kilroy-Silk "van top tot teen" onder de stinkende smurrie zat. Tegen de aanwezige journalisten zei hij "zeer kwaad" te zijn en zeker van plan aangifte te doen als de dader wordt gepakt.

Kilroy-Silk was in de Noord-Engelse stad voor de opnames van een BBC-discussieprogramma. Kilroy-Silk had tot januari dit jaar zijn eigen discussieprogramma maar werd ontslagen nadat hij Arabieren had omschreven als 'zelfmoordterroristen'. Daarvoor waren zijn programma's al enkele keren uit de lucht gehaald omdat hij Arabieren aanduidde als 'ledematen-amputators' en 'vrouwenonderdrukkers'.

'Oost-Europese toestanden' in reactor Petten

Icoon Binnenlands nieuws Het kabinet heeft voorkomen dat de reactor in Petten vervolgd kan worden voor ernstige milieudelicten. Dit tot grote woede van het Openbaar Ministerie (OM). Bij een inspectie in september 2003 troffen inspecteurs 'Oost-Europese toestanden' in de reactor aan, maar hiertegen mocht niet worden opgetreden. Dat blijkt uit interne documenten van het ministerie van Justitie, die in handen van de Volkskrant zijn gekomen.

Bij de inspectie in 2003 bleek onder andere dat er giftige stoffen onbeschermd in de buitenlucht stonden en in lekkende houten keten waren opgeslagen. Er werden zeecontainers gebruikt voor de opslag van radioactief afval. Gasflessen stonden onbeschermd in de buurt van explosieve materialen en er ontbraken brandblussers. Bovendien werd er ontdekt dat een bassin met gif bij hevige regenval kon overlopen.

Geen rechtszaak
Direct na de inspectie wilde het OM Euratom, de verantwoordelijke instelling, voor de rechter slepen. De Europese Commissie, waar Euratom onder valt, wees er echter op dat de instelling immuniteit geniet, en dreigde met een diplomatieke rel. Minister Bot van Buitenlandse Zaken besloot daarop de immuniteit van het bedrijf te erkennen. Hij kreeg daarin steun van minister Donner van Justitie, hoewel die eerst nog voor vervolging was.

Het OM is het totaal niet eens met de beslissing van minister Bot, die juridisch voor geen meter zou kloppen. Maar door Bots toezegging waren de kansen op vervolging wel verkeken. Het OM heeft nog geprobeerd een deal te maken met Euratom, waarin de instelling 'beterschap moet beloven', maar die deal ging niet door omdat Euratom weigerde onaangekondigde inspecties te accepteren.

Dagvaardingen
Er zijn wel dagvaardingen uitgeschreven tegen drie andere bedrijven die op het terrein van de reactor werken. Deze bedrijven zullen zich beroepen op het 'gelijkheidsbeginsel', waardoor er mogelijk een aantal aanklachten vervallen.

Volgens het ministerie van VROM zijn er nooit onveilige situaties in de reactor ontstaan, en zijn de inspecties het afgelopen jaar versterkt.

Wat is dit - seizoen 3 - Deel 3

Suc6 allemaal met de 3e ronde van Wat is dit!!

Eindelijk is het plaatje geraden!! Het was idd een onderdeel van de tuinsproeier... Scores worden zo snel mogelijk bijgewerkt.
Scores: http://weblog.fok.nl/widdps

Eerste plaatje (dinsdag)

Tweede plaatjes (woensdag)

Derde plaatjes (donderdag)

Vierde plaatje

Uitslag

Regels:
* Iedere maandag staat er een nieuwe foto op de FOKweblog. Als deze foto niet in 1 keer geraden wordt door een user volgt er per dag een nieuwe, iets duidelijkere, foto.

* Je mag 1x per gepost plaatje een poging doen!

* Je kan 10 punten per goed antwoord verdienen. Is het antwoord denk je al gegeven door een andere user dan kun je meeliften maar hier krijg je maar 5 punten voor! Ben je heel erg warm volgens de jury qua antwoord? dan kun je hiermee nog 3 punten verdienen!

* Alle users mogen mee doen aan dit spel!

* Niet eens met de score? Mailen kan naar Flat_erik@fok.nl

* FOK Crew ook in seizoen 3 uitgesloten van deelname

* De hoofdprijs wordt verzorgd door e-creative. Betreft een "starter" pakket + een domeinnaam voor 1 jaar.

* Hier vind je binnenkort het complete score overzicht.

*Bij deze wil ik iedereen bedanken die elke keer meedoen met het spel!

Lopen gevaarlijk in de VS

Homeroz had ons via de nieuws-submit te melden:

Lopen is gevaarlijk in de Verenigde Staten. Dat blijkt uit een onderzoek dat is gepresenteerd. Per 100 miljoen aflegde mijl (161 miljoen kilometer) vallen onder voetgangers 20,1 doden. Onder automobilisten is dat op dezelfde afstand slechts 1,3 doden.

Amerikanen lopen overigens weinig. 8,6 van alle verplaatsingen gebeuren in de VS te voet. Verder blijkt uit het onderzoek dat bejaarden, zwarten en Amerikanen van Latijns-Amerikaanse afkomst grotere kans maken als voetganger om gedood te worden dan andere groepen.

Kwart internetters 'googlen' naar collega's

Icoon Digital nieuwsBijna een kwart van alle internetters checkt wel eens de naam van een collega, baas of klant via de internetzoekmachine Google. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek. De meesten zeggen uit nieuwsgierigheid te handelen. Daarnaast is zo'n 85 procent van de ondervraagde personen op zoek naar persoonlijke informatie.

Wie een naam in het zoekveld intypt kan bijvoorbeeld een website met oude foto's van die persoon tegenkomen. Of oude informatie waaraan de bewuste persoon liever helemaal niet herinnerd wordt. De Amerikaanse Adriane Aul zegt vaak te googlen op namen van bekenden. "Eigenlijk doe ik het uit nieuwsgierigheid. Even kijken wat er allemaal over bekenden te vinden is", verklaart Aul.

Harvard-student Derek Bambauer ziet een belangrijke keerzijde aan het 'gegoogle'. Bambauer: "Het kan zijn dat de gezochte persoon uiteindelijk wordt gediscrimineerd door het vinden van persoonlijke informatie. Bijvoorbeeld als een werkgever een sollicitant wil natrekken en uit de zoekresultaten de politieke voorkeur of gezondheidstoestand van de persoon tegenkomt."

Eerste details Civilization IV, release 2005?

In de januari uitgave van PC Gamer zijn de eerste details verschenen van de nieuwste telg uit Sid Meier's Civilization, Civilization IV. In de PC gamer staan ook 4 screenshots, deze kunnen we helaas niet laten zien zonder toestemming van PC gamer dus je zal het moeten doen met enkele wetenswaardigheden:

* Sid Meier geeft zelf leiding aan het developmentteam
* Civ IV is helemaal vanaf niets opgebouwd
* Met de 3D engine kun je makkelijk inzoomen van de hele wereld naar een stad
* Individuele eenheden zullen ervaring opdoen en er nieuwe vaardigheden bij krijgen zoals meer kracht tegen bepaalde eenheden en de mogelijkheid om vijandige wegen te gebruiken.
* Geen spearmen meer die tanks in de pan hakken
* Meer vrije keuze in je research path, zo is niet meer een volgorde van research de beste.
* De game is geschreven gebruik makend van flexibele XML data bestanden en de Python scripting taal wat Civ IV evenals zijn voorgangers ideaal maakt voor modders.
* Civ IV is vanaf de grond af ontworpen voor multiplayer waaronder een co-op mode.
* De release datum staat voorlopig voor 2005

Nederlandse moslims in Irak getraind

Da_Was_Ik_Nie had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Irak nieuws Irak dient steeds vaker als trainingskamp voor jonge moslims om te leren hoe terroristische acties uitgevoerd moeten worden. Daarbij krijgt een toenemend aantal moslims uit de Europese Unie in het land hierin training, zo ook uit Nederland. Dat stelt Gijs de Vries in de Duitse krant Berliner Zeitung.

De Vries, momenteel in functie als de speciale EU-commissaris voor terreurbestrijding, schat dat er in Nederland dertig jonge moslims al de militaire opleiding in Irak hebben genoten. Zij zijn reeds teruggekeerd in ons land. In de hele Europese Unie gaat het om enkele honderden moslims.

De uitlatingen van de Vries komen vlak na de verijdelde aanslag op de Iraakse president Allawi. Drie Irakezen, vermoedelijk lid van de islamitische terreurorganisatie Ansar al Islam, zouden de moordaanslag hebben beraamd.

Bende steelt roltrap uit metrostation

Aya en Scootmobiel hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsEen bende van 24 gewapende mannen heeft in China een in aanbouw zijnd metrostation overvallen en daarbij onder meer een hele roltrap gestolen. De South China Morning Post heeft dit vandaag bekend gemaakt.

De mannen hielden bouwvakkers onder schot terwijl ze de roltrap meenamen. De opening van het nieuwe metrostation, Gouwugongyuan genaamd, in de stad Shenzhen zal door de diefstal worden uitgesteld. De stad Shenzhen, die in de buurt van Hongkong ligt, is een van de snelst groeiende steden van het land en is berucht vanwege zijn georganiseerde misdaad.

BAR maakt presentatie-datum 007 bekend

BAR heeft als vijfde team de datum voor de presentatie van haar nieuwe wagen bekend gemaakt. Het team zal haar wagen presenteren tijdens een test op Barcelona, op 16 januari 2005

De rijders die men bij deze presentatie tevens zal presenteren zijn net als vorig jaar, Jenson Button en Takuma Sato. Anthony Davidson blijft waarschijnlijk de derde coureur van het team.

De presentatiedata tot nu toe:

TeamDatumPlaats
Sauber11-janKuala Lumpur
BAR16-jan Barcelona
Williams 31-jan Valencia
Red Bull 07-febJerez
Minardi03-mrtAlbert Park

Hiddink verbaasd over actie KNVB

Guus Hiddink lette gisteren goed op zijn brievenbus. Uit de pers had hij moeten vernemen dat de KNVB hem een brief had gestuurd en wat hij in die brief kon verwachten.

Na het einde van het duel Vitesse - PSV liet Hiddink relativerend uit over de spreekkoren tijdens die wedstrijd. De KNVB vindt dat Hiddink daarmee het staken van de wedstrijd door scheidsrechter Bossen onderuit haalde. Na lang beraad besloot de KNVB een brief als tik op de vingers te sturen.

Nadat ze de brief hadden verstuurd bracht de KNVB de actie in de media en gaf een korte toelichting erop. De media vroeg uiteraard een reactie aan Hiddink, maar die had de brief niet ontvangen.

Hiddink was dan ook verbaasd over de manier waarop de KNVB het aanpakte: "Als ik iemand een brief ga sturen, meld ik dat toch niet eerst in de media. Het lijkt me ook niet de juiste volgorde. Temeer omdat meneer Kessler en ik na een vorig akkefietje hadden afgesproken dat we met korte lijnen zouden communiceren."

De PSV-trainer is na ontvangst van de brief er niet erg van onder de indruk: "Ik wil het niet als een flauw excuus aanvoeren, maar als coach weet je nooit precies wat er op de tribunes allemaal is geroepen. Ik ben ook maar een mens, misschien reageer ik soms wel te spontaan. Misschien ben ik toen iets te laconiek geweest, maar ik zou graag zien dat men de grenzen eens zou aangeven. Wanneer staken, wanneer niet? Dat is niet altijd duidelijk. Supporters zouden daar creatief mee kunnen omgaan en kunnen een wedstrijd bewust stoppen."

Scarponi naar Liberty Seguros

Michele Scarponi heeft een tweejarig contract getekend bij Liberty Seguros. Hij zal echter nog wel enkele plooien moeten gladstrijken.

Scarponi had veel moeite een nieuwe ploeg te vinden. Zijn contract bij het bedrijf Blue Sea Services van ploegleider Vincenzo Santoni loopt nog door. Dat bedrijf was het afgelopen jaar betrokken bij Domina Vacanze, maar heeft volgend jaar geen wielerploeg meer onder zich.

Nu heeft Scarponi zonder toestemming de gok genomen en getekend bij Liberty Seguros. Blue Sea Services heeft gereageerd met de mededeling dat het bedrijf desnoods juridisch actie onderneemt om het contract te handhaven. Het lijkt erop dat Scarponi of Liberty Seguros het bedrijf zullen moeten afkopen, wil Scarponi volgend jaar daadwerkelijk voor de Spaanse ploeg kunnen uitkomen.

DVD: Unlocking Da Vinci's Code

Leonardo da VinciDe vraag of het beroemde werk van Leonarde da Vinci wel of niet een verborgen betekenis bevat - en zo ja, wat het wil zeggen - intrigeert mensen van over de hele wereld al eeuwen. De visie van schrijver Dan Brown staat in de vorm van zijn boek De Da Vinci Code al maandenlang in de hogere regionen van de boeken top10. Schuilt er een kern van waarheid in deze schijnbaar fictieve thriller, of is de lectuur van louter vermakelijke aard? Unlocking Da Vinci's Code neemt de proef op de som.

"Jezus Christus was getrouwd met Maria Magdalena, ze hadden een kind en hun nageslacht loopt tot op de dag van vandaag rond over de wereld."

"Stof tot nadenken."

Knokploeg wilde krakers hardhandig verwijderen

Icoon Binnenlands nieuwsElf personen zijn vanochtend aangehouden nadat deze een kraakpand aan de Rozengracht in Amsterdam waren binnengevallen. De groep wilde hier de daar aanwezige krakers met geweld uit het pand verwijderen.

Het betreffende pand stond al een lange tijd leeg toen de groep mannen, waaronder de huiseigenaar, rond 6.30 uur vanochtend het pand binnenvielen. Bewapend met honkbalknuppels had de groep de intentie om de krakers met harde hand te verwijderen, hierbij vielen rake klappen. De politie was op de hoogte van de aanwezigheid van de krakers in het pand, maar had besloten deze voorlopig met rust te laten. Alle elf arrestanten zitten momenteel nog vast.

Webber haalt uit naar Pizzonia

Terwijl ze bij Williams overwegen om Antonio Pizzonia het tweede racestoeltje te geven, maakt Mark Webber duidelijk weinig te zien in zijn eventuele teamgenoot.

Tussen Pizzonia en Webber speelt nog steeds hun tijd bij Jaguar. Webber was toen keer op keer sneller dan Pizzonia, maar Pizzonia blijt claimen dat dat kwam doordat hij slechter materiaal kreeg. Opnieuwe werd Webber gevraagd te reageren nadat de claim van Pizzonia opnieuw opdook in de Gazzetta dello Sport.

Mark Webber reageerde ongekend fel: "Hij weet dat hij leugens vertelt. Hij zegt dat zijn auto anders was dan die van mij? Als hij dat echt denkt dan is hij een 'loser'."

"De waarheid is dat Antonio snel was in bij het testen, maar het niet kon herhalen in de races. Dit jaar, toen hij Gené verving in Ralf Schumacher's Williams, deed hij het goed, maar toen had hij geen druk want hij had niks te verliezen. Zaken veranderen als je een jaar moet beginnen, zeker als je bij Williams rijdt."

Overwinning Wennemars op 1000 meter

Schaatser Erben Wennemars heeft zijn eerste wereldbekeroverwinning van dit seizen geboekt. In het Japanse Nagano was hij zaterdag de sterkste op de 1000 meter in een tijd van 1.09,45.

Wennemars was daarmee 0,34 secnde sneller dan de nummer twee, de Japanner Yusuke Imai. De derde plaats was voor de Ameriaan Casey FitzRandolph in een tijd van 1.09,88.

Beorn Nijenhuis werd in Nagano vijfde in een tijd van 1.10,09, Simon Kuipers kwam tot de negende plek dankzij een tijd van 1.10,23. Gerard van Velde, die na de 500 meter zijn ijzers had verwisseld, werd slechts vijftiende: 1.10,73. Stefan Groothuis werd 21e.

Anouk in verwachting van derde kind

macromarkt.nl had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Showbiz nieuwsDe Haagse zangeres Anouk is in verwachting van haar derde kind. Het gerucht dat ze weer zwanger was, werd gisteravond door Anouk bevestigd in het RTL4-programma Barend & Van Dorp.

Anouk heeft, samen met haar echtgenoot/collega Remon Stotijn, al twee zoontjes: Benjahmin Kingsley van twee jaar en Elijah Jeramiah, die zondag zijn eerste verjaardag viert. De geruchten over een eventuele zwangerschap waren er al langer en kwamen op gang na de release van haar nieuwe clip 'Girl'. "Veel mensen verbaasden zich al over de grootte van mijn borsten in de clip. Ik ben er eigenlijk wel blij mee, dus dacht laat ik er maar gebruik van maken", aldus de zwangere Anouk.


Anouk is voor de derde keer zwanger

Barcelona wil Batistuta

Barcelona is op zoek naar nieuwe spelers voor het grote aantal geblesseerden die de voetbalclub telt, en Gabriel Batistuta staat hoog op het Catalaanse verlanglijstje.

De Argentijn, die na een lange loopbaan bij de Italiaanse clubs Fiorentina, AS Roma en Internazionale sinds vorig jaar voetbalt bij Al Arabi in Qatar, moet de langdurig geblesseerde Henrik Larsson in de spits vervangen.

Tegenover het Spaanse persbureau EFE bevestigde Batistuta, die momenteel vakantie viert in Argentinië, dat hij de afgelopen dagen met de Spaanse club heeft gepraat, De Catalanen hopen 'Batigol' in de winterstop naar Camp Nou te halen.

Larsson, die in de met 3-0 van Real Madrid gewonnen otpper zijn kruisbanden scheurde, is inmiddels geopereerd in de Verenigde Staten. Doctoren hebben de club gemeld dat de ingreep goed is verlopen. Naar verwachting komt de Zweed dit seizoen echter niet meer in actie.

Sturing één wedstrijd geschorst

Trainer Edward Sturing van Vitesse heeft het schikkingsvoorstel van de aanklager van de KNVB, één wedstrijd schorsing, geaccepteerd.

Sturing krijgt de schorsing omdat hij tijdens de competitiewedstrijd tegen PSV zeer heftig reageerde op de beslissingen van de arbitrage, vooral rondom de (terechte) rode kaart voor Michael Dingsdag liet Sturing zich gaan. Vitesse gaf de coach ook al een boete.

Spanje op 2-0 voorsprong in Davis Cup finale

Zaterdagmiddag kan Spanje de Davis Cup voor de tweede maal in de geschiedenis in de wacht slepen door het dubbelspel te winnen.

De Spanjaarden sloten de eerste dag van de finale van de Davis cup af met een comfortabele 2-0 voorsprong. Nadat eerder Carlos Moya met 6-4, 6-2 en 6-3 Mardy Fish versloeg, was de pas 18-jarige Rafael Nadal met 6-7, 6-2, 7-6 en 6-2 te sterk voor de Amerikaan Andy Roddick.

Het zal je kind maar wezen

Je kunt je zoon dus beter maar bij de tegenpartij hebben zitten. Dat zorgt nog voor leuke televisie ook. Gert Kruys, oud-speler van FC Utrecht en thans trainer van De Graafschap, heeft ook een voetballende zoon. Rick, heet de jongen. Afgelopen zondag stond het duel tussen FC Utrecht en De Graafschap op het programma. Het was zo’n duel waarvoor je blind een 1 op je totoformulier invult. De club uit Doetinchem staat laatste en Utrecht staat keurig in de subtop. Normaliter een duel waar je nauwelijks aandacht aan besteedt, als je geen direct betrokkene bent.

Eerste mensen geband op World of Warcraft

Ongeveer twee weken nadat World of Warcraft haar deuren heeft geopend, zijn de eerste mensen alweer geband van de servers. De gebruikers die geband zijn hadden een zogenaamde speed-hack gebruikt, waardoor je characters alles sneller doen. Hiermee laat Blizzard meteen duidelijk merken dat cheats of hacks niet getolereerd worden. De sancties, die cheaters of hackers kunnen verwachten, zijn dat het hoofdaccount wordt gesloten en de cd-key op de blacklist wordt gezet.

Boek 'De Broncode' wordt verfilmd

vries750 had ons via de nieuws-submit te melden:

De Broncode'De Broncode' van auteur Eric Smit wordt verfilmd. Het boek gaat over uitvinder Jan Sloot die beweerde een revolutionaire coderingstechnologie te hebben ontwikkeld. Pieter Kuijpers gaat de regie voeren. Eind 2006 / begin 2007 moet in film in de bioscopen draaien.

Uitvinder Sloot vond een techniek uit die data heel klein kon maken zodat deze makkelijk afgespeeld en verstuurd kon worden. Hij trok met de vinding de aandacht van topman Roel Pieper van Philips. In 1999, kort na Piepers afscheid bij het elektronicaconcern, presenteerde hij het in Silicon Valley in de Verenigde Staten, het walahalla van technologie. De investeerders waren lovend, het grote geld zou binnenstromen. Sloot overleed echter en nam zijn ontdekking mee het graf in.

Dertien filmmaatschappijen hadden interesse getoond voor de verfilming, waaronder een aantal buitenlandse en de vermoorde cineast Theo van Gogh. "Uiteindelijk is voor Rinkel Film gekozen, omdat er meteen interactie was tussen de regisseur en mij", aldus Smit. De schrijver is gevraagd betrokken te blijven bij het project. Een klein rolletje in de film ziet hij ook wel zitten. "Als barman misschien, of als iemand die Pieper lastig valt op straat."

De opnames beginnen in 2006. Wie de hoofdrollen gaan spelen, is nog niet bekend.

Valse LiveStrong-armbandjes in omloop

macromarkt.nl had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Algemeen nieuwsEr zijn valse gele armbandjes van de Lance Armstrong Foundation in omloop. De zesvoudig winnaar van de Ronde van Frankrijk en initiatiefnemer van de LiveStrong-bandjes heeft meteen een heel leger juristen aan het werk gezet om de zwendel tegen te gaan. Dit maakte de stichting van Armstrong vandaag bekend.

Er zijn wereldwijd inmiddels zo'n vijfentwintig miljoen van de rubberen bandjes verkocht tegen één euro per stuk. De opbrengst van de gele polsbandjes is bestemd voor kankerpatiënten.

Een Amerikaanse krant heeft de replica's van de polsbandjes ontdekt. De bandjes blijken tegen woekerpijzen te worden verkocht. Armstrong verwijt de zwendelaars inbreuk op zijn merkrecht.

Meer moslims bij klacht tegen Hirsi Ali

Da_Was_Ik_Nie had ons via de nieuws-submit te melden:

Advocaat R. Moszkowicz heeft vrijdagavond in het tv-programma Barend & van Dorp laten weten dat de groep moslims die via de rechter VVD-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali wil aanpakken, groeiende is. Eerder deze week maakte de telg uit de roemruchte advocatenfamilie bekend dat hij namens een aantal moslims via een kort geding wil voorkomen dat Hirsi Ali een vervolg op haar eerste film, Submission 1, kan maken.

Robert MoszkowiczNaast het tegenhouden van de film wil Moszkowicz tevens proberen via de rechter het Tweede Kamerlid de mond te snoeren inzake wat hij omschreef als 'grievende uitlatingen jegens de islam'. ''Mijn cliënten hebben er bezwaar tegen dat zij dag in dag uit als Islamieten worden aangesproken op uitlatingen die Hirsi Ali doet. Bijvoorbeeld als zij zegt dat de islam levensgevaarlijk is.''

In eerste instantie hebben zich bij de advocaat twee Utrechtse gezinnen gemeld. ''Hele simpele, doorsnee mensen, geen fundamentalisten'', aldus Moszkowicz. Inmiddels heeft ook de Liga voor Islamitische Organisaties zich gemeld bij de advocaat. Zij overwegen als stichting mee te gaan in de zaak. Een groot aantal individuele leden heeft zich in ieder geval al aangesloten, zo zei de raadsman op RTL 4.

Overigens noemde donderdag oud-hoogleraar mediarecht G. Schuijt tegenover het ANP het komende geding ''zo kansloos'' dat Moszkowicz ''het zijn cliënten niet aan mag doen''. Schuijt, die een specialist is in onrechtmatige publicaties, zei dat de grondwet een censuurverbod kent. ''Je kan dus een publicatie pas verbieden als de inhoud ervan bekend is.''

-
Voor de goede orde. De advocaat in deze kwestie is Robert Moszkowicz, en niet zijn bekende broer Abraham (Bram). Robert was jarenlang het zwarte schaap van de familie Moszkowicz en raakte eind jaren 80 ernstig in de problemen door overmatig cocaïne gebruik. Medio jaren 90 pakte hij de draad van zijn beroep weer op.

Zeker 200 groepsverkrachtingen per jaar

Linz en praatjesmaker hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Uit onderzoek van het Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving blijkt dat in Nederland jaarlijks minstens 200 groepsverkrachtingen gepleegd door jeugdige daders plaatsvinden. De daders en slachtoffers zijn vrijwel altijd bekenden van elkaar. De leeftijd van de daders is gemiddeld 14 jaar, die van de slachtoffers 13 jaar. De slachtoffers zijn volgens de onderzoekers veelal sociaal-zwakkere meisjes, vaak ook met problemen thuis.

Van de daders is zo'n 66% van allochtone afkomst, van de slachtoffers is 75% autochtoon. Volgens psycholoog Jan Hendriks zien de daders de verkrachtingen als entertainment en voelen ze zich niet schuldig. Vaak willen de jongens ook niet achterblijven bij de rest van de groep.

Justitie onderzoekt per jaar zo'n 200 groepsverkrachtingen, maar het werkelijke aantal ligt vermoedelijk nog veel hoger omdat vaak geen aangifte wordt gedaan.

Extra info
Hoewel de NOS meldt dat het om zeker 200 groepsverkrachtingen per jaar gaat, schrijft het NRC dat het om minstens 200 jongens gaat die jaarlijks in groepsverband (van zo'n 4 man) verkrachtingen of aanrandingen plegen. (Dat is overigens wel 33% van alle jeugdzedenzaken die justitie jaarlijks behandelt.)
Extra info toegevoegd om 01:10
Laatste reviews en specials
review
Frozen II
review
Halo: the Master Chief Collection (pc)
review
Romancing Saga 3
special
Fun met Funda #175 - Een pareltje, rijp voor de sloop
review
Star Wars Jedi: Fallen Order
review
Age of Empires II: Definitive Edition
©FOK.nl e.a.