Hiddink verbaasd over actie KNVB

Maurice (mbn)
Guus Hiddink lette gisteren goed op zijn brievenbus. Uit de pers had hij moeten vernemen dat de KNVB hem een brief had gestuurd en wat hij in die brief kon verwachten.

Na het einde van het duel Vitesse - PSV liet Hiddink relativerend uit over de spreekkoren tijdens die wedstrijd. De KNVB vindt dat Hiddink daarmee het staken van de wedstrijd door scheidsrechter Bossen onderuit haalde. Na lang beraad besloot de KNVB een brief als tik op de vingers te sturen.

Nadat ze de brief hadden verstuurd bracht de KNVB de actie in de media en gaf een korte toelichting erop. De media vroeg uiteraard een reactie aan Hiddink, maar die had de brief niet ontvangen.

Hiddink was dan ook verbaasd over de manier waarop de KNVB het aanpakte: "Als ik iemand een brief ga sturen, meld ik dat toch niet eerst in de media. Het lijkt me ook niet de juiste volgorde. Temeer omdat meneer Kessler en ik na een vorig akkefietje hadden afgesproken dat we met korte lijnen zouden communiceren."

De PSV-trainer is na ontvangst van de brief er niet erg van onder de indruk: "Ik wil het niet als een flauw excuus aanvoeren, maar als coach weet je nooit precies wat er op de tribunes allemaal is geroepen. Ik ben ook maar een mens, misschien reageer ik soms wel te spontaan. Misschien ben ik toen iets te laconiek geweest, maar ik zou graag zien dat men de grenzen eens zou aangeven. Wanneer staken, wanneer niet? Dat is niet altijd duidelijk. Supporters zouden daar creatief mee kunnen omgaan en kunnen een wedstrijd bewust stoppen."