Wedstrijd ontplofte bal hoeft niet over

Maurice (mbn)
De wedstrijd Anderlecht-La Louvière, waarbij een doelpunt viel met een ontplofte bal, hoeft niet over te worden gespeeld. Dat heeft de Centrale Scheidsrechterscommissie van de Belgische voetbalbond besloten.

Tijdens de wedstrijd viel een doelpunt, waarbij de bal in de lucht was ontploft. Op de televisiebeelden was het incident duidelijk te zien, maar spelers en scheidsrechter hadden het niet onmiddellijk door en het doelpunt werd door de scheidsrechter goedgekeurd. La Louvière, dat de wedstrijd met 2-1 verloor, diende een klacht in en eiste dat de wedstrijd zou worden overgespeeld.

De Centrale Scheidsrechterscommissie acht de klacht ontvankelijk, maar niet gegrond. Rekening werd gehouden met het feit dat de scheidsrechter niet heeft kunnen constateren dat de bal was ontploft. De scheidsrechter keurde het doelpunt goed en meteen daarna trapte een speler de bal weg, waardoor pas later kon worden geconstateerd dat de bal was ontploft. Omdat er geen sprake is van een scheidsrechterlijke dwaling, kan de uitslag van de wedstrijd niet meer gewijzigd worden.