FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 5 december 2004

Man rijdt 600 kilometer zonder handen

Icoon opmerkelijk nieuwsEen man uit India heeft ruim 600 kilometer in een auto gereden zonder zijn handen te gebruiken. R.S. Santhosh Kumar deed hiermee een poging om in het Limca Recordboek te komen, de Indiase versie van het Guinness Book of World Records. De man uit de provincie Kerala had tijdens de recordrit zijn handen aan zijn stoel vastgemaakt.

Kumar verklaarde dat hij vijf jaar getraind had om de poging te doen slagen. Zowel het stuur, de rem als de koppeling bediende hij met zijn benen. Kumar legde de 600 kilometer van Parassala naar Kasargod in ongeveer vijftien uur af.

Iran vreest antimoslimsentimenten Nederland

andromeda1968 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuws De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken heeft tijdens een persconferentie zijn zorgen uitgesproken over de antimoslimsentimenten in Nederland. Minister Hamid Reza Asefi reageerde hiermee op een officieel protest dat EU-voorzitter Nederland deze week namens de lidstaten indiende bij Iran.

Het officiŽle protest van de Europese Unie behelst een klacht over de manier waarop onder anderen journalisten, medewerkers van hulporganisaties en leden van religieuze minderheden worden behandeld. Die zou volgens de Europese Unie veel beter kunnen.

In een reactie daarop gaf Asefi aan te verwachten dat Nederland en andere landen binnen de Unie maatregelen zullen treffen om het schenden van rechten van moslims en andere minderheden te voorkomen.

Tijdens de persconferentie haakte Asefi ook nog in op de moord op Theo van Gogh. "In Nederland heeft het verschrikkelijke gedrag van een persoon moslims geprovoceerd", zo zei hij. Volgens hem is de moord het gevolg van radicale maatregelen door tegenstanders van de islam.

Man laat honden los op ex-vriendin

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon misdaad nieuwsIn het Belgische plaatsje Beyne-Heusay heeft een man een Mechelse herdershond en een pitbull losgelaten op zijn ex-vriendin. Dit nadat hij de vrouw had geslagen. Ze moest diverse beten incasseren en had verzorging nodig. Eerder werd ze al meerdere malen telefonisch met de dood bedreigd.

De 46-jarige dader kwam naar eigen zeggen tot zijn daden, omdat hij het niet kon verkroppen dat zijn 40-jarige ex-vriendin hun relatie verbrak. Dit verklaarde hij tegenover het Luikse parket, waar de man nu wordt vastgehouden.

Het incident vond zaterdag plaats. De vrouw zou met de man over hun verbroken relatie gaan praten. Nadat ze bij hem thuis binnen was gekomen, werd ze geslagen. Even later liet de doorgedraaide gozer zijn honden op haar los.

Submission shockeert Deense moslims

HeinsPim en JosephRoosenbaum hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Media nieuws Ook in Denemarken heeft de uitzending van de film Submission voor grote opschudding gezorgd bij Deense moslims. Daar heeft een deel van hen bij de politie aangifte gedaan tegen de televisiezender, die de film, waarin de meest vrouwonvriendelijke teksten uit de koran onder de aandacht worden gebracht, uitzond.

De groep moslims zegt zich door de film van de vermoorde cineast Theo van Gogh en VVD-Tweede-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali diep beledigd te voelen. Dat liet de advocaat namens in totaal twintig moslims weten. De Deense publieke omroep Danmarks Radio (DR) zond de film in zijn geheel uit. Ook werden in nieuwsuitzending herhaaldelijk fragmenten van de film vertoond.

Volgens de groep moslims heeft DR de grenzen overschreden. De advocaat van hen zegt dat de film wordt gezien "als een buitengewoon ernstig en manipulatieve belediging van hun religie". Volgens de strafpleiter bestaat zijn groep cliŽnten uit zowel moslimgeestelijken als gewone gelovigen.

In een reactie op de aanklacht zegt DR niet thuis te zijn voor de kritiek. De uitzending van Submission is volgens de omroep geen sensatiezucht of een bewuste belediging. De zender toonde de fragmenten "om het debat over gelimiteerde of ongelimiteerde vrijheid van meningsuiting in perspectief te zetten", aldus een verklaring.

PSP save-game grootte

Aangezien de PSP gebruikt maakt van niet beschrijfbare discs voor de games zal je een Sony Memory Stick nodig hebben om je save-games op te slaan. De grootte van de save-games van een aantal titels is bekend:

- Ridge Racers (Namco): 700 KB
- Minna no Golf Portable (Sony): 769 KB
- Metal Gear Acid (Konami): TBA
- Shin Sangoku Musou (Koei): 640 KB
- Vampire Chronicle: The Chaos Tower (Capcom): 128 KB
- Armored Core Formula Front (From Software): 450 KB
- Lumines (Bandai): 96 KB
- AI Series Shougi / Mahjong / GO (Marvelous): je 64 KB
- Puzzle Bobble Pocket (Taito): 90 KB
- Mahjong Kakutou Club (Konami): 900 KB
- Mahjong Taikai (Koei): 80 KB
- Puyo Puyo Fever (Sega): 330 KB
- Dokodemo Issho (Sony): 800 KB
- Kotoba no Puzzle Mojipittan Daijiten (Namco): 192 KB
- Gagharv Trilogy (Bandai/Falcom): 2.048 KB
- Rengoku: The Tower of Purgatory (Hudson): 1.000 KB

Libanese familie verblijft in bushokje

John68 had ons via de nieuws-submit te melden:

De plaatselijke politie van het Groningse plaatsje Leek heeft zaterdagavond een Libanese vrouw en haar zeven kleine kinderen aangetroffen in een bushokje langs de A7. De kinderen lagen in het hokje op de grond onder een deken. Dat heeft de politie zondag bekendgemaakt.

De familie verklaarde enkele dagen geleden met de trein in Groningen te zijn aangekomen. Ze hadden tot deze reis besloten nadat ze uitgeprocedeerd waren in Duitsland. Ze gaven aan op weg te zijn naar Rotterdam, om onderdak te vinden in een kerk.

Het gezin verblijft momenteel in een asielzoekerscentrum in Leek. Wat er met de familie gebeurt, is nog onduidelijk. "Ze hebben geen officiŽle status", aldus een politiewoordvoerder. "Voor hetzelfde geld verdwijnen ze met de noorderzon."

[Spoilers!] Uitslag 'Het Blok' bekend

Lieke en Michon hebben het programma ‘Het Blok’ vanavond gewonnen. Dit is vroegtijdig bekend geworden. Zij winnen hiermee de meerwaarde van het appartement en 50.000 euro.

In ‘Het Blok’, dat wordt uitgezonden op Net 5, draait het om het volledig verbouwen, opknappen en inrichten van een appartement. Ze krijgen hiervoor elf weken de tijd en een bescheiden budget ter beschikking. Vier stellen gaan hierbij de strijd met elkaar aan. Het is de bedoeling dat ‘hun’ appartement uiteindelijk als duurste verkocht wordt. Het stel waarbij dat het geval is wint het programma.

Oprichter Napster komt met nieuw programma

Shawn Fanning, de oprichter van het omstreden muziekuitwisselingsprogramma Napster, heeft bekend gemaakt bezig te zijn met de ontwikkeling van een nieuw programma. Het gaat ditmaal echter wel om een legaal programma, in samenwerking met platenmaatschappijen. In tegenstelling tot vergelijkbare legale diensten als iTunes en het nieuwe Napster zal het nieuwe programma een bijna onbeperkte voorraad liedjes herbergen, zoals illegale diensten als Kazaa sinds jaren doen.

Fanning zegt dat hij op deze manier wil proberen 'de markt open te breken'. Om dit te bereiken heeft hij een overeenkomst met platenmaatschappij Universal gesloten. De bedoeling is op deze manier de muziekcatalogus van Universal aan te kunnen bieden.

Fanning vergaarde eeuwige roem door in 1999 op 19-jarige leeftijd Napster te ontwikkelen. Met Napster konden internetgebruikers muziek en andere bestanden delen. Na een aantal rechtszaken werd de dienst in 2001 van het net gehaald. Fanning verkocht daarna het concept en Napster gaat nu door het leven als een legale uitwisselingsdienst.

Ibrahimovic bezorgt Juve zege

Zlatan Ibrahimovic heeft zijn club Juventus de 2-1 overwinning bezorgd in de competitiewedstrijd tegen Lazio.

De ex-speler van Ajax maakte in de 75e minuut van de wedstrijd op aangeven van Olivier Kapo met een halve omhaal het winnende doelpunt. Juventus behoudt de vier punten voorsporng in de stand op AC Milan, datt zaterdag al uit bij Parma met 1-2 won.

Juve kwam in eigen huis op achterstand door een treffer van Goran Pandev. De MacedoniŽr scoorde na een solo in het Turijnse strafschopgebied. Rubťn Olivera (40') kopte Juve op gelijke hoogte.

Boek: Van Erven Dorens - Ik had Robben al veel eerder ...

Wie? Dat mietje van RTL Boulevard? Hij heeft een boek geschreven, je meent het. Oh, columns, even better, is een keer wat anders. ‘Ik had Robben al veel eerder gewisseld’. Provocateur.

Het was de nieuwste hype, die is gemuteerd tot een norm. Elke BN’er behoort tegenwoordig zijn eigen column, reallifesoap en/of parfumlijn te hebben. Want er is toch wel altijd iemand die het leest, kijkt of ruikt, toch? Ook al is het letterlijk shit, er is altijd wel een gek die er mee aan de haal gaat. Maar Beau is anders, zo schijnt. “Er zijn veel televisiepersoonlijkheden die columns schrijven, maar er is er geen die er zo hard in gaat als Beu van Erven Dorens. Omroepbazen, recensenten en andere mensen in de media kunnen rekenen op een kritische beschouwing of een wilde aanval. Sommige stukjes komen dan ook als een boemerang terug, maar Beau gooit met liefde zijn eigen ruiten in, als zijn ‘gore waarheid’ maar fier overeind blijft", aldus zijn uitgever.

Dat belooft wat.


Nederlander omgekomen in Belgische grot

Zondag is een Nederlandse speleoloog omgekomen terwijl hij een met water gevulde grot in de Belgische Ardennen onderzocht. De man, tussen de 30 en 40 jaar oud, raakte tijdens zijn verkenning met zijn hoofd klem in een spleet. Toegeschoten hulpdiensten kwamen te laat om hem te redden.

Het incident speelde zich af in 'vossenhol', zoals de bijnaam van de grot luidt. Deze is gelegen op circa 20 kilometer ten oosten van Luik. Aan het begin van de middag raakte de man bekneld en de brandweer en duikers waren snel ter plaatse. Zij moesten echter wachten op duikers die gespecialiseerd zijn in speleologie.

De duikers troffen de man echter al dood aan en hadden ook daarna nog de grootste moeite om hem uit zijn positie te bevrijden. Volgens de brandweer is de man niet omgekomen door de lege persluchtfles. Mogelijk werd de speleoloog het slachtoffer van een hartaanval.

Armen in Hengelo en Enschede geldloze kerst

In Hengelo en Enschede krijgen mensen die van een uitkering leven hun geld pas na de feestdagen. "Dat betekent voor mensen in de bijstand kerst zonder kerstboom", zegt Marita Oudshoorn van het Platform Uitkeringsgerechtigden in Hengelo.

Tot nu toe stonden de uitkeringen altijd voor de kerstdagen op de rekeningen, maar de gemeente wil de administratieve rompslomp terugdringen. Daardoor komt wordt geld pas rond de jaarwisseling overgemaakt. Dit betekent dat deze mensen niks leuks kunnen doen wat geld kost met de feestdagen.

"Het systeem is nu duidelijker", aldus Hans Lammertink van de gemeente Enschede, die het verder weinig kan schelen dat de armeren kerstfeest moeten missen. Alle mensen die Marita Oudshoorn om een uitzondering hebben gevraagd, moet hij teleurstellen. Ze mogen op een houtje bijten met de kerstdagen.

Overzicht HCE (week 49)

De vijftiende speelronde in de Holland Casino Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen van deze week en de tussenstand.

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 49)
DagTijdThuisTegenstanderVoor Tegen
vr20.00RKC WaalwijkAjax 1 - 2
.
za19.30De GraafschapPSV0 - 4
za19.30RBC RoosendaalNAC Breda0 - 0
za19.30Roda JC FC Groningen5 - 1
za20.00FC TwenteFC Den Bosch4 - 0
.
zo14.30FeyenoordNEC2 - 1
zo14.30AZADO Den Haag2 - 0
zo14.30Willem IIsc Heerenveen2 - 2
zo14.30VitesseFC Utrecht 2 - 1


NaamGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenVoorTegen
1PSV15132041395
2AZ151131363712
3AFC Ajax15942313617
4Feyenoord15933303918
5SC Heerenveen15744252725
6Vitesse15735242521
7FC Utrecht15735242219
8NAC Breda15735242632
9Willem II15636212224
10Roda JC15555202725
11FC Groningen15546192428
12FC Twente15528171920
13RKC Waalwijk15366151823
14NEC15357141519
15ADO Den Haag153210111827
16FC Den Bosch15231091040
17RBC Roosendaal15221181640
18De Graafschap15051051338

Nintendo DS 230.000 keer in Japan verkocht

Volgens het Japanse marktonderzoeksbureau Media Create heeft Nintendo 230.000 Nintendo DS'en op de dag van de release verkocht in Japan. Ondanks dat dit minder is dan de 500.000 stuks die er in de VS verkocht zijn, zegt het wel wat over de verkoopsnelheid, daar het in de VS een week duurde voordat er 500.000 van verkocht waren.

Wat opvallend is, is het gebrek aan software dat verkocht is voor het systeem. Het lijkt er namelijk op dat Japanse gamers niet zo blij zijn met het beschikbare aanbod, en dat ze de DS vooral voor toekomstig gebruik hebben gekocht. Super Mario 64 DS is namelijk met 60.000 stuks de meestverkochte titel, met vlak daarachter de Wario Ware titel. De rest van de titels (op Feel The Magic en Pokťmon Dash na) mochten van geluk spreken als ze de 10.000 stuks haalden. Natuurlijk spreekt hier, vanuit de consument gezien, wel een zeker vertrouwen uit in de marktpotentie van de DS, maar het blijft natuurlijk zorgelijk voor Nintendo dat er in totaal minder dan ťťn game op iedere Nintendo DS verkocht is omdat de druk er nadrukkelijk mee gelegd wordt op de aankomende titels.

De wekelijkse verkoopcijfers (aantallen achter de titel):
1. Super Mario DS (NDS) 63.754
2. Sawaru Made in Wario (NDS) 63.559
3. Kimi no Tame Nara Shineru (NDS) 20.889
4. Power Pro Kun Pocket 7 (GBA) 18.253
5. Daigasso! Band Brothers (NDS) 15.450
6. Pokemon Dash (NDS) 15.254
7. Capcom Fighting Jam (PS2) 10.861
8. NBA Live (PS2) 10.044
9. Chokkan Hitofude (NDS) 9.981
10. Derby Tsuku 4: Derby Uma o Tsukurou! (PS2) 8.898
11. Tendo Dokuta (NDS, Spike) 8.481
12. Ultraman Fighting Evolution 3 (PS2) 7.208
13. Konjiki no Gashbell!! Gekitou! Saikyou no Mamonotachi (PS2) 5.339
14. Mr. Driller Drill Spirits (NDS) 5.307
15. D-A: White (PS2) 4.560
16. Mahjong Taikai (NDS) 2.904

Remy Bonjasky wint opnieuw K1-toernooi

In een volgepakt Tokio-dome in Japan heeft Remy Bonjasky uit Almere voor de tweede keer op rij het K1-toernooi op zijn naam weten te schrijven. Het was de twaalfde keer dat het toernooi plaatsvond.

Het K-1toernooi bestaat uit acht vechters met achtergronden in verschillende vechtsporten, die de ring betreden volgens een knock-out systeem, waardoor er drie partijen op rij gewonnen moeten worden om kampioen te worden. Het is de negende keer dat het een Nederlander is die K1-grand prix op zijn naam schrijft. Peter Aerts won het kampioenschap drie keer en deed deze keer ook mee, maar viel snel uit in de eerste ronde met een voetblessure.

Bonjasky moest het in de eerste ronde opnemen tegen de viervoudig kampioen en landgenoot Ernesto Hoost. Het was een zwaar bevochten partij tussen de oude en nieuwe kampioen waarin de Japanse jury na een extra ronde Bonjasky uitriep als winnaar. In zijn tweede partij vocht Remy tegen de omgeschoolde boxer FranÁois Botha uit Zuid-Afrika een zichtbaar vermoeide Bonjasky wist aan het eind van de derde ronde met een snelle trap naar het hoofd van zijn tegenstander de beslissing naar zich toe te trekken.

In de finale van de grand prix vocht Bonjasky tegen de Japanner Musashi, die hij vorig jaar in dezelfde finale ook al had verslagen. Beide vechters waren na hun eerste twee partijen duidelijk vermoeid maar Remy had na een knock-down in de eerste ronde het betere van de strijd. De Japanse jury wees pas na twee extra ronden Remy Bonjasky uit als winnaar.

Recordschuld voor Atletico Madrid

Het gezaghebbende economisch tijdschrift Cinco Diaz meldt dat de Spaanse voetbalclub Atletico Madrid een recordschuld heeft van 385,7 miljoen euro.

De rode cijfers zouden op de aandeelhoudersvergadering bekend worden gemaakt, die op 30 december plaatsvind. Alleen al in het seizoen 2003/2004 zou de club een verlies hebben geleden van 63.2 miljoen euro. De familie van de in mei overleden vroegere voorzitter Gil y Gil bezit een meerderheidsbelang in Atletic. Om de schulden te verlichten wordt een verkoop van het Vicente Calderon-stadion overwogen, aldus et tijdschrift Cinco Diaz.

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 49)

SubheaderDe vijftiende speelronde van de Holland Casino Eredivisie zit er op. Hieronder vind je de uitslagen van het afgelopen weekeinde en de nieuwe tussenstand.

PSV brak zaterdag het eredivisierecord van 'langst niet gepasseerde verdediging', al 1110 minuten kreeg de club geen doelpunt tegen. In 15 competitieduels kreeg het er tot nu toe in totaal vijf tegen, waarvan twee in de seizoensopener bij RBC Roosendaal. Keeper Heinz Stuy, met het Ajax van toen bezitter van het oude record, houdt voorlopig nog wel het record van 'langst niet gepasseerde keeper'. PSV gebruikte in de twaalf afgelopen duels Zoetebier en Gomes da Silva. Volgende week gaat PSV bij Feyenoord op bezoek.

Uitslagen
Vrijdag 3 december
RKC Waalwijk - Ajax (1-2)

Zaterdag 4 december
De Graafschap - PSV (0-4)
Roda JC - FC Groningen (5-1)
RBC Roosendaal - NAC Breda (0-0)
FC Twente - FC Den Bosch (4-0)

Zondag 5 december
AZ - ADO Den Haag (2-0)
Feyenoord - NEC (2-1)
Willem II - sc Heerenveen (2-2)
Vitesse - FC Utrecht (2-1)


Tussenstand Holland Casino Eredivisie (seizoen 2004/2005)
Pos.ClubAWGVPV-T
1. PSV 1513204139-5
2. AZ 1511313637-12
3. Ajax159423136-17
4. Feyenoord159333039-18
5. sc Heerenveen 157442527-25
6. Vitesse 157352425-21
7. FC Utrecht157352422-19
8. NAC Breda 157352426-32
9. Willem II156362122-24
10. Roda JC 155552027-25
11. FC Groningen 155461924-28
12. FC Twente155281719-20
13.RKC Waalwijk153661518-23
14. NEC153571415-19
15. ADO Den Haag1532101118-27
16. FC Den Bosch152310910-40
17. RBC Roosendaal 152211816-40
18. De Graafschap 150510513-38

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager

Doden bij mijnongeval in Kazachstan

Bij een ontploffing in een kopermijn in Kazachstan zijn 23 mensen om het leven gekomen. Vierenzestig andere mijnwerkers konden zich op tijd in veiligheid brengen. Drie van hen raakten echter gewond.

Het ongeval had plaats in een mijn in de regio Karaganda, in het midden van Kazachstan. Vijftig meter onder de grond vond in een tunnel een ontploffing plaats, kort voordat de nachtploeg aan het werk ging. De oorzaak van de explosie wordt onderzocht.

Hoewel in Kazachstan de mijnen sterk verouderd zijn, vinden er relatief weinig ongevallen plaats. Desondanks zijn eerder dit jaar acht mensen om het leven gekomen bij een ander mijnongeval in Karaganda. In China vonden vorige week nog 166 kompels de dood, toen zich in de provincie Shaanxi een explosie voordeed in een mijn.

Uitslagen HCE (5/12/04)

Hieronder vind je de uitslagen van de wedstrijden in de Holland Casino Eredivisie van vanmiddag.

AZ - ADO Den Haag (2-0)
18' Meerdink 1-0
73' Elkhattabi 2-0

Geel: Huysegems (AZ), Opdam (AZ), Rijaard (ADO), Van der Leegte (ADO)

Feyenoord - NEC (2-1)
18' Kuijt 1-0
43' Barreto 1-1
84' Kalou 2-1

Geel: Mtiliga (Fey), Magr„o (Fey), Valencia (NEC), Wisgerhof (NEC)

Willem II - sc Heerenveen (2-2)
5' Sikora 0-1
30' Caluwť 1-1
67' Huntelaar 1-2
90'+2 Van Nieuwstadt 2-2

Rood: Haarala (Hee, 2x geel/89')
Geel: Bakkati (Hee), Sikora (Hee)

Vitesse - FC Utrecht (2-1)
18' Hofs 1-0
85' Douglas 1-1
90' Jansen 2-1

Geel: Janssen (Vit), Douglas (Utr), Cornelisse (Utr)


Bekijk de huidige stand

Kunstwerk van afgedankte vuurwapens

In Groot-BrittanniŽ heeft Scotland Yard deze week een kunstwerk onthuld dat volledig gemaakt is van restanten van vuurwapens. Het werk van zes bij acht meter is te zien in het opleidingscentrum van de politie in Hendon, even ten noorden van de Britse hoofdstad. De gebruikte wapens zijn door de eigenaren vrijwillig ingeleverd bij de Londense politie, waarna ze zijn versnipperd. Op het onrechtmatig dragen van een vuurwapen staat in Engeland een minimumstraf van vijf jaar cel.

© AFP

Kunstenares Lucy Wood heeft het werk, dat de 32 wijken van Londen voorstelt, gemaakt. Volgens haar roepen de wapens "eenmaal versnipperd sterke en complexe emoties op van angst en afgewende risico's". Ook de toekomstige baas van Scotland Yard, Ian Blair, was aanwezig bij de presentatie. Hij pleitte voor handhaving van het verbod voor de Londense politiediensten om vuurwapens te mogen dragen, enkele speciale eenheden uitgezonderd.

© BBC
Kunstenares Lucy Wood bij haar kunstwerk

Honderden beertjes op het veld

Een prachtig gebaar maakten de supporters van RKC Waalwijk vrijdag na afloop van de wedstrijd tegen Ajax. Zij wierpen massaal knuffelbeertjes op het veld. De actie was georganiseerd om speler Alfred Schreuder te steunen, wiens dochter van vijf met een ongeneeslijke hersentumor kampt.

Direct na afloop van de wedstrijd wierpen de supporters honderden knuffelbeertjes op het veld om Schreuder en zijn familie een hart onder de riem te steken tijdens de moeilijke tijd die hij heeft nu geconstateerd is dat zijn dochtertje een ongeneeslijke vorm van kanker heeft.

Diep ontroerd maar vol dank kwam de aanvoerder de beertjes in ontvangst nemen. De spelersgroep hielp de beren te verzamelen. Er moesten zelfs wasmanden worden ingezet om alle beren binnen te krijgen.

Sinterklaas betrapt fietsendief

Zwarte Piet en Sinterklaas hebben gisteravond in Weert een fietsendief op heterdaad betrapt. Rond 21 uur zagen ze een man die er vandoor ging met een fiets, die notabene op slot zat. Dit vonden ze wel erg verdacht, waarop ze per auto de achtervolging in zetten.

Op een gegeven moment liet de dief de fiets achter. Zwarte Piet zette de achtervolging te voet voort. De hele tijd hielden ze de politie telefonisch op de hoogte. Twee agenten die de man tegemoet liepen, konden de dief uiteindelijk aanhouden.

De fietsendief mocht een nachtje in de cel blijven en Sinterklaas en Zwarte Piet legden een getuigenverklaring af op het politiebureau.

Uitslag Davis Cup finale

Voor de tweede maal in de historie heeft Spanje de Davis Cup veroverd. Het versloeg in de finale de Verenigde Staten.

Carlos MoyŠ bracht op zondag het beslissende punt binnen door Andy Roddick te kloppen met 6-2, 7-6 en 7-6. De stand werd daarmee 3-1 in Spaans voordeel. Vervolgens was het feest in Sevilla. De laatste partij 'om niet' zal nog gaan tussen Rafael Nadal en Mardy Fish.

Andy Roddick kon Amerika geen punten bezorgen dit weekend. Nadat hij vrijdag in een vijfsetter van Nadal verloren had, was hij op zondag tegen MoyŠ kansloos. het enige punt voor de Amerikanen kwam van het sterke koppel Bob en Mike Bryan. Zij veegden Juan Carlos Ferrero en Tommy Robredo van de baan. Helaas voor hen bleef het daarbij. Spanje bevestigt bij deze de reputatie als tennisnatie.

Franse politie verliest bom op vliegveld

henk.jansen, Masterfragger en Da_Was_Ik_Nie had ons via de nieuws-submit te melden:

Bij een oefening op het Franse vliegveld Charles de Gaulle is de politie een zak kneedbare explosieven kwijtgeraakt. De bom werd in de bagage van een passagier verstopt, maar door een 'moment van onoplettendheid' kwam de tas op de transportband terecht, waarna deze mogelijk in het vrachtruim van een vliegtuig terecht is gekomen.

Nadat ontdekt werd dat de explosieven verdwenen waren werd een vlucht van Air France naar Los Angeles tegengehouden. De passagiers moesten het vliegtuig verlaten en hun bagage werd doorzocht. Ook de bagage van een aantal toestellen die in New York aankwamen werd onderzocht, maar zonder resultaat.

De Franse politie moest toegeven dat "iemand een verrassing vindt als hij zijn tas openmaakt". De explosieven bevatten echter geen ontsteking waardoor er geen gevaarlijke situatie kan ontstaan. De bom werd in de bagage verstopt om een zo realistisch mogelijke situatie te kunnen creŽren.

Chelsea ruim langs Newcastle United

Chelsea heeft de koppositie in de Engelse Premier League weten te verstevigen, door thuis met 4-0 te winnen van Newcastle United.

Arjan Robben scoorde de 3-0, en invaller Mateja Kezman wist uit een strafschop zijn eerste competitietreffer te scoren voor de Londense ploeg.

Newcastle, waarin Patrick Kluivert anoniem over het veld hobbelde, had weinig in te brengen mocht zich gelukkig prijzen dat de IJslander Eidur Gudjohnsen na een afgrijselijke verdedigingsfout verzuimde de ruststand op 1-0 te brengen. Daarvoor was al een doelpunt van Chelsea-aanvoerder John Terry wegens buitenspel afgekeurd.

Zelfdovende sigaret wordt verplicht in Canada

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Medisch nieuwsCanada wil tabaksfabrikanten gaan verplichten om sigaretten zelfdovend te maken. Dit is mogelijk door de samenstelling van het papier te veranderen. Vanaf oktober volgend jaar mogen in het Noord-Amerikaanse land alleen nog sigaretten worden verkocht die vanzelf uitgaan op het moment dat er niet meer aan wordt getrokken.

Aanleiding is het aantal branden dat door onverschilligheid met peuken ontstaat, meer dan 2000 per jaar. Tussen 1995 en 1999 kwamen in Canada 356 mensen om door branden ontstaan door een rondslingerende sigaretten. Vaak valt een roker in slaap, waarna een laken of deken vlam vat.

De tabaksindustrie laat in een reactie weten niet gelukkig te zijn met de maatregel. Opnieuw aangestoken peuken zouden volgens de sigarettenproducenten vies smaken. De industrie verwacht dat meer rokers zelf gaan rollen en dat de illegale import zal toenemen. Niettemin hebben ze toegezegd zich aan de wettelijke maatregelen te gaan houden.

PSV breekt record Heinz Stuy

PSV heeft het record van Ajax uit 1971 verbroken. Gomes en Zoetebier hebben tezamen nu al 1110 minuten geen tegendoelpunten in de competitie geÔncasseerd, waarmee het record van Stuy van 1082 minuten is doorbroken.

Na de 63ste minuut was het record dan daadwerkelijk in handen van PSV, met als doelmannen Gomes (871 min) en Zoetebier (239). Op de tribunes telden de supporters de laatste minuut naar het record af. Stuy, de oud-recordhouder, volgde in zijn restaurant de wedstrijd op de radio. PSV kan nu in de komende weken het record nog proberen uit te bouwen door nog langer de nul te houden.

PSV heeft al sinds 11 september geen tegendoelpunt meer gehad. Gomes toonde zich na de wedstrijd tevreden met het record en zei er wel bij dat het naast een prestatie van de keepers, ook een prestatie is van het team. Stuy vond het jammer dit record te verliezen, maar hield vol het persoonlijke record nog steeds in handen te hebben.

CPB: Betuwelijn was niet nodig

Volgens het Centraal Planbureau (CPB) was de aanleg van de Betuwelijn niet nodig geweest. De goederenlijn is economisch niet rendabel en heeft maatschappelijk weinig nut. Goederenvervoer over de lijn vergt te veel aan nieuwe investeringen en heeft een negatief effect op de rentabiliteit van het goederenvervoer.

Minister Peijs van Verkeer en Waterstaat liet het onderzoek door het CPB uitvoeren op verzoek van de Tweede Kamer. Peijs hield de Kamer al eerder voor dat personenvervoer teveel aanpassingen vergen aan de veiligheid van het spoor. De minister sluit zich dan ook aan bij de conclusies van het CPB-rapport.

Toch kan de Betuwelijn wel een sluitende exploitatie krijgen. "Nu de lijn er eenmaal ligt, wordt bij gebruikmaking ervan geen verder verlies geleden. Het is zelfs mogelijk een klein stukje van de aanleg terug te verdienen", aldus een woordvoerster van het instituut.

De resultaten van het onderzoek zullen maandag op de website van het CPB te vinden zijn.

'Gorbatsjov grootste wereldverbeteraar'

Icoon opmerkelijk nieuwsMichail Gorbatsjov is de grootste wereldverbeteraar die de wereld gekend heeft. Dat is tenminste de uitkomst van een enquÍte van het Duitse tijdschrift Chrismon. Veertien procent van de duizend ondervraagden wees de voormalige president van de Sovjet-Unie aan als degene die de meest positieve invloed heeft gehad op de wereldgeschiedenis.

Na Gorbatsjov eindigde de voormalige Duitse premier Helmut Kohl met zeven procent op de tweede plek. Kohl, de kanselier van de Duitse eenheid, is met name onder Oost-Duitsers erg populair. Mahatma Gandhi en Konrad Adenauer eindigden respectievelijk als derde en vierde, Jezus Christus kwam met drie procent niet verder dan een tiende plaats. Moeder Teresa (2 procent) werd als enige vrouw genoemd. Negentien procent van de respondenten kon geen enkele naam noemen.

Ruime zege Barcelona op Malaga

Barcelona blijft stevig bovenaan staan in de Spaanse competitie. De ploeg van Frank Rijkaard won zaterdagavond thuis met 4-0 van Malaga, de nummer 18 in de Primera Division.

Bij rust stond het al 2-0, na twee doelpunten van Eto'o en Deco. Na rust werd die stand verdubbeld, door goals van invaller Iniesta en wederm Eto'o.

Inmiddels staat Barcelna 10 punten voor in de ranglijst op de nummers twee en drie, Real Madrid en Valencia, maar Real kan dat gat zondag verkleinen naar zeven punten als het de uitwedstrijd tegen Villarreal wint.

Betere 2e dag voor Timmer

Marianne Timmer heeft zich zondag hersteld van een zwakke eerste dag bij de wereldbekerwedstrijden sprint in het Japanse Nagano.

De Nederlandse eindigde zondag als tweede bij de 1000 meter, in een tijd van 1.16,23, waarmee ze negentien-honderdste van een seconde langzamer dan de Italiaanse Chiara Simionato, die evenals zaterdag ook zondag de 1000 meter op haar naam schreef. De derde plaats was er voor de Japanse Tomomi Okazaki in 1.16,99. Frouke Oonk werd tiende, Margot Boer veertiende, Sanne van der Star zestiende en Willeke van Benthem 25e

Ook op de 500 meter deed Timmer het een stuk beter als zaterdag, ze eindigde als vijfde met een tijd van 38.30. De overwinning ging naar de Japanse Sayuri Osuga en de Chinese Manli Wang in 38,13.

In de strijd om de wereldbeker leidt Manli Wang op de 500 meter met 200 punten. Beste Nederlandse is Timmer, die achtste staat. De wereldkampioene sprint schoof op de 1000 meter een stuk op in het wereldbekerklassement. Simionato leidt met het maximale puntenaantal van 200, Timmer staat vierde met 112 punten.

Nijenhuis mist zege op eenhonderdste

Beorn Nijenhuis is zondag als tweede geeindigd op de 1000 meter bij de wereldbekerwedstrijden in Nagano. De Nederlander eindigde op eenhonderdste van een seconde achter De Zuid-Koreaan Kyou-Hyuk Lee, 1,09.40 om 1,09.39.

Gerard van Velde werd derde in een tijd van 1.09,55. Erben Wennemars, die zaterdag de 1000 meter won, kwam zondag niet verder dan de 15e plek. Simon Kuipers eindigde als achtste in 1.09,90. Stefan Groothuis finishte als twintigste.

Na twee races gaat Nijenhuis aan de leiding met 130 punten. De Japanner Yusuke Imai en de Canadees Jeremy Wotherspoon staan tweede met 120 punten. Wennemars bezet de vierde plaats met 118 punten.

K1: Uitslag K1-toernooi 2004

MZN herschreef onderstaand bericht en bracht het via de nieuws-submit onder de aandacht. Ook thijster bedankt voor onderstaand bericht:

Icoon Sport nieuwsIn een volgepakt Tokio-dome in Japan heeft Remy Bonjasky uit Almere voor de tweede keer op rij het K1-toernooi op zijn naam weten te schrijven. Het was de twaalfde keer dat het toernooi plaatsvond.

Het K1-toernooi bestaat uit acht vechters met achtergronden in verschillende vechtsporten, die de ring betreden volgens een knock-out systeem, waardoor er drie partijen op rij gewonnen moeten worden om kampioen te worden. Het is de negende keer dat het een Nederlander is die K1-grand prix op zijn naam schrijft. Peter Aerts won het kampioenschap drie keer en deed deze keer ook mee, maar viel snel uit in de eerste ronde met een voetblessure.

Bonjasky moest het in de eerste ronde opnemen tegen de viervoudig kampioen en landgenoot Ernesto Hoost. Het was een zwaar bevochten partij tussen de oude en nieuwe kampioen waarin de Japanse jury na een extra ronde Bonjasky uitriep als winnaar. In zijn tweede partij vocht Remy tegen de omgeschoolde boxer FranÁois Botha uit Zuid-Afrika een zichtbaar vermoeide Bonjasky wist aan het eind van de derde ronde met een snelle trap naar het hoofd van zijn tegenstander de beslissing naar zich toe te trekken.


Remy Bonjaski winnaar K1-toernooi 2004

In de finale van de grand prix moest Bonjasky het opnemen tegen de Japanner Musashi die hij vorig jaar in dezelfde finale ook al had verslagen. Beide vechters waren na hun eerste twee partijen duidelijk vermoeid maar Remy had na een knock-down in de eerste ronde het betere van de strijd. De Japanse jury wees pas na twee extra ronden Remy Bonjasky uit als winnaar.

Voor meer sportnieuws kan je altijd terecht op Sport.fok.nl!

Aardschok treft Frans-Duits grensgebied

Icoon Buitenlands nieuwsInwoners van Het Zwarte Woud, in het zuidwesten van Duitsland, en de Elzas, in het noordoosten van Frankrijk, zijn vannacht opgeschrikt door een aardschok met een kracht van ongeveer 5,4 op de schaal van Richter. Het epicentrum van de schok, die zich rond 3.00 uur voordeed, lag bij Waldkirch in het Duitse Emmendingen. Voorzover bekend zijn geen slachtoffers gevallen. Wel is op beperkte schaal schade ontstaan.

Diverse brandweerkorpsen in het getroffen gebied hebben honderden telefoontjes van verontruste burgers ontvangen. De beving, die op twaalf kilometer diepte plaatsvond, duurde ongeveer acht seconden en was tot enkele honderden kilometers in de omgeving voelbaar. Duitse functionarissen meldden dat bij een schok van deze kracht binnen een straal van veertig kilometer rond het epicentrum schade aan gebouwen kan ontstaan. De verwachting is dan ook dat in de loop van de dag meer schademeldingen zullen binnenkomen.

Sex, drugs, drank, spelletjes en lol

Het is weer zondag, dus word het tijd om eens te kijken wat er op zaterdagavond/zondagmorgen allemaal gebeurd is.
Dan hier twee chicks die een beetje aan het rollebollen zijn in een badje vol met olie.
Als je na het zien van dit filmpje uitgerukt en blind bent kan je op deze site verder gaan.
We doen er ook nog ff een spelletje tussen. Bij dit spelletje met de slang moet je goed opletten waar je heen gaat en waar je moet eindigen. ( het is wel geinig )
Supergeheim is de x-28 Red Eagle Navy Plane
De kerst komt eraan dus allemaal jullie kadootjes hier kopen.
We zijn der bijna en doen er als een a laatste een (misschien) bekende animatie bij. Als laatste nog this page is not found
Have fun.

Panathinaikos beleeft slechte generale

De Griekse club Panathinaikos heeft een slechte generale beleefd voor de UEA Champions League wedstrijd tegen PSV.

De club uit Athene verloor in de uitwedstrijd met 1-0 van rivaal Olympiakos Piraeus. In de 27e minuut van de wedstrijd werd het winnende doelpunt gemaakt door Rivaldo. De Argentijn Ezequiel Gonzales kreeg in de negentigste minuut rood bij Panathinaikos.

In de stand in de Griekse competitie gaat Olympiakos na tien wedstrijden aan de leiding met 23 punten, AEK Athene is tweede met 21 uit 9 en Panathinaikos staat met 20 uit 10 derde.

Geert Wilders zakt in peilingen

Icoon politiek binnenland nieuwsUit de nieuwste peiling van Maurice de Hond blijkt dat Geert Wilders iets is teruggezakt. Mochten er nu verkiezingen worden gehouden dan zou de partij van Wilders op 25 zetels kunnen rekenen, vier zetels minder dan vorige week.

Met deze 25 zetels is de Groep Wilders de derde partij van het land, dit terwijl Wilders bij de vorige peiling nog als tweede partij uit de bus kwam. Ook in een peiling van Interview NSS zakt Wilders, hier met een zetel van dertien naar twaalf. Uit de peiling van Maurice de Hond blijkt verder dat de PvdA met vier zetels daalt naar 48 zetels, maar nog wel de grootste partij blijft. Het CDA behaalt volgens De Hond 27 zetels, VVD krijgt 17 zetels. Voor de rest zijn er weinig verschuivingen.

Pollock probeert BAR-deal te stoppen

De oprichter van BAR, Craig Pollock probeert de deal van British American Tobacco (BAT) en Honda te stoppen. Hij heeft nog een klein pakket aandelen in het team en wil deze niet verkopen.

Craig Pollock, tevens manager van Jacques Villeneuve, zette het team op en was de eerste teambaas. Uit die periode stamt zijn minderheidsaandeel in het team. Samen met twee andere aandeelhouders probeert hij nu de deal die BAT met Honda heeft gesloten tegen te houden.

Voor de rechtbank probeert Pollock te voorkomen dat de aandeelhouders gedwongen worden hun aandelen te verkopen, zodat er een nieuwe constructie kan worden opgezet waarbij alleen BAT en Honda nog aandeelhouders van het team zijn. Het belangrijkste argument voor zijn zaak is dat BAT vooraf had moeten overleggen met de kleinere aandeelhouders over de verkoop van een flink aantal aandelen aan Honda. Pollock denkt een goede zaak te hebben: "Ik kan alleen maar zeggen dat BAT het niet goed deed voor de rechter."

Half-Life 2 in minder dan 3 uur uitgespeeld

Van meerdere games zijn recordpogingen bekend, zo was er iemand die Super Mario Bros. in ongeveer 5 minuten uitspeelde en is Metroid Prime op de Gamecube in 64 minuten uitgespeeld.

Op dit moment schijnt David Gibbson het record voor Half-Life 2 te hebbben, hij zou deze game namelijk uitgespeeld hebben in 2:57.35.

Ook zijn er bewijzen, er zijn namelijk video's gemaakt van zijn speelsessie en op internet verschenen. Klik hier (1.5 GB) voor de High-res versie en hier (700 MB) voor de Low-res.
De server is op dit moment down, misschien dat ze straks weer gedownload kunnen worden.

Lichaam prins Bernhard naar Den Haag

Icoon Koningshuis nieuwsHet lichaam van de woensdag overleden prins Bernhard wordt vandaag overgebracht van paleis Soestdijk naar paleis Noordeinde in Den Haag. Daar zal de prins worden opgebaard tot aan de bijzetting op 11 december in de Nieuwe Kerk in Delft. De gebeurtenis wordt vanaf 11:40 uur rechtstreeks uitgezonden op Nederland 2.

Bij het paleis hebben zich momenteel reeds enkele honderden mensen verzameld. Net als bij koningin Juliana zal de kist met het stoffelijk overschot aan de achterzijde van het paleis in de lijkwagen gedragen worden. Het personeel van het paleis zal hier een erehaag vormen. De lijkwagen zal vervolgens naar het bordes aan de voorkant van het paleis rijden, waar de familieleden van de prins zullen staan.

Acht jachthoornblazers zullen Bernhard, die ruim 67 jaar op Soestdijk woonde, een laatste eer bewijzen. Bij het verlaten van de paleistuin passeert de rouwstoet een erehaag, gevormd door 200 veteranen. De lijkwagen wordt bestuurd door de vaste chauffeur van de prins, de heer Bolten. Behalve uit de lijkwagen en volgauto's bestaat de rouwstoet uit een groot ere-escorte van de Koninklijke Marechaussee met een commandant en zestien motorrijders.

Veel vlaggen halfstok
In het dorp Soestdijk hangen veel vlaggen halfstok. Dat is eigenlijk tegen het protocol niet op zondag te vlaggen, maar veel inwoners willen hun overleden plaatsgenoot op die manier eren. Het vertrek van de laatste Oranje uit het paleis is het gesprek van de dag in de gemeente Baarn. Nadat het lichaam van de overleden prins het paleisterrein heeft verlaten zal de koninklijke standaard met zwarte wimpel op het dak van het paleis worden gestreken en de Nederlandse vlag halfstok gehesen.

US Postal start training in Austin

US Postal, dat over een paar weken naar de nieuwe sponsor Discovery Channel genoemd zal worden, is ook weer met de trainingen begonnen. In Austin wordt het eerste trainingkamp gehouden.

Op 30 november kwamen Lance Armstrong en een aantal renners bijeen in Austin, Amerika, om aan een trainingskamp te beginnen. Uiteraard zijn ook de nieuwe renners van de ploeg, zoals Yaroslav Popovych, Tom Danielson, Paolo Savoldelli, Roger Hammond en Leif Hoste, aanwezig. Het trainingskamp zal tot 8 december duren.

Volgen ploegleider Johan Bruyneel gaat het er nu nog rustig aan toe en is het doel: "gewoon het groepsgevoel wat versterken en de groep bij elkaar hebben in een rustige omgeving. Als we in Solvang met de hele groep bij elkaar komen (in januari, red.) is het een minder grote stap. Ze leren Lance kennen, ze leren mij en de rest van de staf kennen. Het dient als een goede introductie. Om naar de V.S. te komen is voor sommige renners een grote stap. Dit maakt het minder intimiderend, zodat in Solvang iedereen zich op zijn gemak voelt."

Tweede zege Shimizu op 500 meter

Nadat hij zaterdag de winst op de 500 meter nog moest delen met de Canadees Jeremy Wotherspoon, was Hiroyasu Shimizu zondag de sterkste. De kleine Japanner zegevierde in een tijd van 34,95.

Wotherspoon kwam tweehonderste tekort en werd tweede. Beste Nederlander was Gerard van Velde die als tiende eindigde in een tijd van 35,51. Erben Wennemars was veertiende in 35,63. Simon Kuipers bezette met 35,69 de zestiende plaats, Beorn Nijenhuis was achttiende in 35,77. Jacques de Koning kwam met 35,86 niet verder dan de 23e plaats.

Hockeymannen winnen ook tweede duel

Nadat ze de eerste wedstrijd al met 5-2 van Nieuw Zeeland hadden gewonnen, hebben de de Nederlandse hockeymannen ook de tweede wedstrijd in de strijd om de Champions Trophy gewonnen. Van India werd met 5-4 gewonnen.

De wedstrijd tegen India, bij de Spelen in Athene zevende, verliep moeizaam. De Nederlanders kwamen door de vele kansen die ze creeerde telkens voor in de wedstrijd. Maar door het slordige verdedigen in de Nederlandse achterhoede kon India echter de gehele wedstrijd in de buurt van Oranje blijven. De doelpunten namens Nederland werden gemaakt door Taeke Taekema, Karel Klaver, Geert-Jan Derikx en tweemaal Teun de Nooijer.

Mager Noors protest na moord op Van Gogh

In Noorwegen heeft een demonstratie gericht tegen islamitisch geweld maar zo'n 200 mensen op de been gebracht. Het protest was georganiseerd naar aanleiding van de moord op film- en opiniemaker Theo van Gogh. Noorse moslims hadden tot de betoging opgeroepen.

Aan het protest, gegoten in de vorm van een fakkeloptocht, deden wel de Noorse premier Kjell Magne Bondevik en andere belangrijke politici uit Noorwegen mee. Bondevik toonde zich na afloop teleurgesteld door de geringe deelname van Noorse moslims en hun geestelijk leiders.

Uitslagen Race of Champions

Gisterenavond werd de Race of Champions verreden. Het sologedeelte werd gewonnen door Heikki Kovalainen, en het landenkampioenschap had de Fransen Jean Alesi en Sebastien Loeb als overwinnaars.

Kovalainen, die onlangs kampioen werd in de Nissan World Series, kreeg het kampioenschap niet zomaar in de schoot geworpen. In de halve finale moest de Fin tegen de huidige wereldkampioen in de Formule 1, Michael Schumacher, en in de finale kwam hij Sebastien Loeb, de wereldkampioen bij het rallyrijden, tegen. Hij zei over zijn overwinning dit: "Het is gewoon super. Ik heb veel plezier gehad."

In het landenkampioenschap ging de finale tussen de Fransen met Loeb en Alesi, en de Finnen met Kovalainen en Marcus Gronholm. In de eerste twee races versloeg Kovalainen Alesi, maar Loeb deed hetzelfde bij Gronholm, zodat de stand gelijk was. Het kwam aan op een laatste race tussen Alesi en Kovalainen, waarin Kovalainen al snel problemen met zijn Ferrari 360 kreeg, en Alesi de race won. De Fransen waren blij, maar gaven ook toe dat ze wel wat geluk hadden in de finale.

Lawinepijl afgeschoten op auto

een anonieme user had ons via de nieuws-submit het volgende te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsIn Oud-Beijerland is zaterdagavond een lawinepijl op een auto afgeschoten en vervolgens ontploft. In de wagen zaten twee mensen. Bij het incident dat plaatsvond in het uitgaanscentrum van Oud-Beijerland kwamen de inzittenden met de schrik vrij. De auto werd verwoest, aldus een woordvoerster van de politie.

De politie heeft, dankzij verklaringen van getuigen, een vermoeden wie de pijl heeft afgeschoten. Betrokkene is nog niet aangehouden, maar wat de politie betreft zal hem poging tot doodslag ten laste worden gelegd, zo liet de woordvoerster verder weten. Men vermoedt dat er sprake is van een gerichte actie.

Het gebied rond de auto is afgezet en de technische recherche verricht een sporenonderzoek. Lawinepijlen worden in Nederland als illegaal vuurwerk aangemerkt.

DOOM movie update

Op de filmwebsite Dark Horizons valt te lezen dat de Doom film toch niet geheel trouw zal blijven aan de game. Hun verslaggever vertelt dat de monsters in de film niet uit de hel zullen komen en de space marines meer op SWAT-leden lijken. Het verhaal zou zich zelfs niet eens meer op Mars afspelen. Dit alles terwijl Screenwriter Dave Callahan had beloofd dat de film de atmosfeer van de game zou uit dragen.

Het verhaal zou als volgt gaan: Acht space marines worden geteleporteerd naar een geheime basis op een afgelegen planeet, waar ze al snel merken dat er iets aan de hand is als de eerste monsters opduiken. Deze monsters zijn mensen, geinfecteerd met een virus.Ondanks het feit dat de monsters dus volgens het verhaal in de film niet uit de hel komen, zouden ze qua uiterlijk wel trouw blijven aan het spel.

Een van de karakters uit de film zal de naam `Pinky` dragen en in een cybernetic rolstoel voort bewegen waar hij in terecht is gekomen door een mislukte teleporatie. Ook worden er scenes uit een First Person View beloofd waarbij de befaamde kettingzaag uit de Doom reeks een rol zal spelen.

Efteling stelt opening nieuwe attractie uit

Icoon Binnenlands nieuwsAttractiepark De Efteling heeft de opening van haar nieuwste attractie 'Het meisje met de zwavelstokjes' uitgesteld in verband met het overlijden van prins Bernard. De attractie die een verhaal van Hans Christian Andersen weergeeft zou vanaf 11 december, de dag van de uitvaart van de prins, te bewonderen zijn.

"Wij vinden een feestelijke opening niet gepast in verband met het overlijden van prins Bernhard en de bijzetting die dag", liet een woordvoerder van het sprookjespark zaterdag weten. Het park geeft aan een speciale band met de woensdag overleden prins te hebben gehad. Als president van het Wereld Natuurfonds opende Bernard in 2002 de PandaDroom.

'Het meisje met de zwavelstokjes' is het 25ste sprookje in het Sprookjesbos en zal nu vanaf 15 december voor het publiek geopend zijn.

Under the Skin

Als hardcore gamer speel je natuurlijk niet alleen games als Halo en GTA, maar ook vagere en onbekende games als Ikaruga en Viewtiful Joe. Under the Skin van Capcom is ook zo\'n onbekende titel die niet gehyped is en ook zeker geen groot publiek zal aanspreken. De vraag is echter of Under the Skin Łberhaupt wel iemand zal aanspreken...

Laatste reviews en specials
review
Pillars of Eternity II: Deadfire - Ultimate Edition
review
Atelier Dusk Trilogy Deluxe Pack
review
AO Tennis 2
review
Bad Boys For Life
review
Star Trek: Picard
special
'Bad Boys For Life is een hommage aan de jaren 90'
©FOK.nl e.a.