Herintroductie text-only layout op het forum

Peter Breuls
Icoon Sitenews nieuws We zitten niet stil. Echt niet. Sinds de overstap van Topix naar Replique zijn er ook op layoutgebied een aantal dingen veranderd. Waar deze post over gaat is de text-only layout. Vandaag introduceren we op het forum een geheel vernieuwde versie daarvan.

Tot februari was je gewend een eenvoudige zwart-wit layout te kunnen kiezen waarmee je kon FOK!ken. Replique beschikte niet over een tekstgeoriënteerde layout, totdat Slarioux het development team kwam versterken. De afgelopen weken heeft hij hard gewerkt aan het bouwen van een nieuwe text-only, en dat is wonderwel goed gelukt.

Vandaag zullen we die template dan ook op FOK!forum gaan installeren.

Als je de layout straks bekijkt zul je zien dat deze er anders uitziet dan je hebt verwacht. Geprobeerd is om het foeilelijke zwart/wit Times New Roman uiterlijk te vervangen door iets minder lelijks, met iets meer stijl. Prettiger voor het oog, zullen we maar zeggen. Bij het maken van de templates is daarnaast goed gelet op correct gebruik van XHTML en CSS, zodat 'vreemde' browsers als Lynx en blindenbrowsers minder moeite zullen hebben met het bekijken van het forum.

Daarnaast zullen Google en andere zoekspiders bij het spideren van het forum voortaan deze layout voorgeschoteld krijgen, wat ervoor zorgt dat je Google beter kunt gebruiken om in recente forumtopics te zoeken.

De nieuwe template is vanaf nu beschikbaar.