Need for Speed: Underground 2

Het eerste dat opvalt aan NFS:U 2 is dat dit deel zich afspeelt in een stad waarin je binnen bepaalde grenzen kan rondscheuren met je bak. In deze vrije omgeving moet je zelf op zoek gaan naar de racelocaties van die avond. Hierbij word je uiteraard geholpen door een minimap, waarop de races als gekleurde donuts worden weergegeven.



Deze kleuren geven de verschillende soorten races aan. Alle type races die je kent uit het vorige deel zijn wederom aanwezig, maar wel een beetje veranderd. Zo rijden er nu bij een aantal driftraces tegenstanders mee, die je af en toe wel eens in de weg zullen zitten. Al zitten ze na een paar bochten al snel een stuk voor je, aangezien jij gewoon voor de punten wilt gaan en de computer ook nog rekening houdt met het snel afleggen van het parcours. Ook zijn er nu races die plaatsvinden op een afgesloten circuit, zodat je geen last hebt van de vervelende blokkendozen die ze verkeer noemen.



Op je mini-map zie je ook nog oranje driehoekjes bewegen. Dit zijn bikkels die de straten onveilig maken op zoek naar wat actie. Die actie kun je ze geven door ze uit te dagen voor een kleine één-tegen-één straatrace, waarbij het de bedoeling is dat je de tegenstander stof laat happen en een voorsprong opbouwt van driehonderd meter. Dit is net zo simpel als het klinkt. Een simpele tik tegen het achterwiel en je tegenstander zal spinnen, waardoor je de overwinning gegarandeerd tegemoet rijdt. De tegenstander is ook het spoor bijster als je bij een kleine voorsprong opeens 180 graden draait en in zijn richting rijdt. Hij zal dan nooit snel genoeg draaien en wederom heb je een overwinning in handen.