Zanger Willem 'Big Mouth' Duyn overleden

geldropse_polleke had ons via de nieuws-submit te melden:

Zanger Willem Duyn is afgelopen nacht overleden aan een hartstilstand. De 67-jarige zanger, onder meer bekend van het duo Mouth & MacNeal, stierf op weg naar het ziekenhuis. Dat is vandaag bekend gemaakt door zijn familie.

Willem Duyn brak in 1971 samen met zangeres Sjoukje van't Spijker door als het duo Mouth & MacNeal. De chemie tussen de 'ruwe' en grote Big Mouth, de 'gevoelige' en tengere Maggie MacNeal en producer Hans van Hemert blijkt hitgevoelig; ze scoren nummer-één hits als How Do You Do en Hello-A. In 1974 haalt het duo een derde plek op het Eurovisie Songfestival met het lied Ik Zie Een Ster. De Engelse versie wordt zelfs een internationale hit.

Na de breuk later dat jaar met MacNeal vormt Duyn een duo met zijn latere vrouw Ingrid 'Little Eve' Kup. Solo scoort hij in 1979 nog een hit met Willem (Wat Heb Je Grote Handen). In 1992 treedt hij op met de Achterhoekse band Normaal, nadat zanger Bennie Jolink na een verkeersongeval enige tijd uitgeschakeld is.

Duyn werd tijdens zijn carrière nogal eens verweten dat hij vaak over zichzelf zong. De forse zanger had er maling aan: "Ik heb wat te vertellen. Mag ik?" Duyn trad, ondanks dat het succes de laatste jaren uitbleef, nog altijd veelvuldig op. Het gebrek aan succes leek hem niet te deren. "Ik ben langzaam opgekomen. Laat me nou ook maar langzaam wegzakken", zei hij enige jaren geleden in een interview.

Zanger Willem Duyn overleed op 67-jarige leeftijd
Willem Duyn (1937 - 2004)