RBC legt Donny de Groot vast

RBC Roosendaal heeft Donny de Groot voor anderhalf jaar vastgelegd. De spits zat na een zware blessure zonder club.

Twee seizoenen geleden brak Donny de Groot door bij Emmen en maakte daar dertig doelpunten in één seizoen. Hij werd door FC Utrecht aangetrokken, maar daar maakte hij minder indruk. Toen hij half april zijn kruisbanden afscheurde kreeg hij bij FC Utrecht geen contractverlenging meer.

In de afgelopen zomer liet RBC al weten interesse te hebben in de spits als hij weer fit zou worden. "We zien in Donny een aanwinst, en wilden hem dat in een vroegtijdig stadium laten weten. Het is voor zo’n jongen prettig te weten dat er clubs zijn die hem nog niet hebben afgeschreven. Hopelijk kunnen we tegen de tijd dat hij fit is nog eens praten.", aldus technisch manager Rob Meppelink in augustus.

Nu heeft RBC hem dan echt vastgelegd. Over de fitheid van hem twijfelen ze in Roosendaal niet, volgens algemeen directeur Alex de Coninck van RBC: "Natuurlijk hebben we in Zeist inlichtingen ingewonnen. Donny is momenteel topfit, hij moet nog een enkele week revalideren en dan is hij er weer klaar voor. Ruud van Nistelrooy, ofschoon ik hem daarmee natuurlijk niet wil vergelijken, is er ook negen maanden uitgeweest en kreeg ook een contract. Zie hoe hij nu speelt. Nee, we zijn heel blij met deze overeenkomst. Donny de Groot heeft scorend vermogen en het is ook heel prettig, vind ik, als je een Nederlandse spits kunt presenteren."