Coulthard enthousiast over Red Bull

Maurice (mbn)
De kansen voor David Coulthard lijken volledig gekeerd te zijn. Volgens sommige Britse media zal hij komende week al een contract tekenen bij Red Bull.

De kans dat Coulthard nog zou rijden in de Formule 1 in 2005 leek zo goed als nul. Na de omslag van Red Bull-baas Mateschitz lijkt hij weer genoeg kansen te hebben op een plaats. Zijn naam wordt tevens steeds meer genoemd rond de open plaats van Williams.

In de Engelse pers gaat het gerucht dat Coulthard al dicht bij een overeenkomst met Red Bull is. Coulthard ontkent dat niet: "Ik kan niet zeggen vandaag dat ik voor Red Bull zal rijden, maar misschien kan ik dat wel binnen een paar dagen zeggen. Qua positie zijn ze het meest waarschijnlijk vanwege de open plaatsen die ze hebben en de positie waarin ze verkeren."

Ook rond Williams zingt de naam van Coulthard nu rond. Na de onenigheid met BAR over Davidson, de moeilijke relatie tussen Webber en Pizzonia en het weinig overtuigende rijden van Heidfeld, zou Coulthard zomaar in het gat kunnen springen. Over Williams vertelde Coulthard: "De deur is nog niet gesloten. Tot iemand een contract tekent is er altijd hoop en zijn er altijd mogelijkheden. (...) Eén test zal niemand maken of kraken. Het is hun zaak hoe ze coureurs willen evalueren."