Iedere 3 seconden hardrijder bekeurd op A16

geldropse_polleke en een anonieme user hadden ons via de nieuws-submit het volgende te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsDe verkeerspolitie heeft vanochtend op de A16 bij Dordrecht tussen elf en twaalf uur iedere drie seconden een bekeuring uitgeschreven wegens te hard rijden. Dit heeft een woordvoerder van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) bekendgemaakt.

Rijkswaterstaat heeft de maximale snelheid op het traject verlaagd van 100 naar 70 kilometer per uur vanwege het slechte wegdek. Meer dan 70 procent van de automobilisten leek zich daar weinig van aan te trekken en reed te hard. Het aantal auto’s dat passeerde was 1390, waarvan er 990 te hard reden. De overtreders, die werden geflitst door een volgens de politie zichtbaar opgestelde flitsauto, krijgen allen een boete van op zijn minst 30 euro.

De KLPD zal ook in de toekomst intensief op snelheid blijven controleren op de A16 en A15. Door het aantal overtredingen van vanochtend bekend te maken hoopt de politie automobilisten te overtuigen beter op hun snelheid te letten. "Want hier zitten we niet op te wachten", aldus de woordvoerder van de KLPD.