FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 22 november 2004

'Mohammed B. geen moslimfundamentalist'

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws De moord op Theo van Gogh, drie weken geleden, mag niet in verband worden gebracht met met moslimfundamentalisme. Ook de arrestaties van Jason en Jermaine W. moeten niet in die hoek gezocht worden. Dat stelt de Stichting Haags Islamitisch Platform (SHIP)*.

De SHIP reageert op een passage, welke eerder op de site van Residentie.net was verschenen. In die passage stond: "Opmerkelijk is dat het gemeentebestuur in haar uitingen met geen woord rept over het moslimfundamentalisme dat zowel de drijfveer is van de verdachte van de moord op filmmaker Theo van Gogh als de mannen die in de woning met explosieven in Laak werden aangehouden."

Het in verband brengen van de moord op van Gogh met het moslimfundamentalisme is volgens SHIP gedurfd. Dit, omdat "Islam en het gedrag van belijdende moslims met geen van beide zaken op geen enkele wijze te rijmen is." Zo zegt woordvoerder Arif Potmis van de SHIP: "De moord op Theo van Gogh is een daad van een doorgedraaide gek. Net zoals de aanslag op Van Aartsen door een doorgedraaide is gepleegd."

Daartegen beweert Potmis: "Wij willen benadrukken dat er een groot verschil is tussen wat de Islam voorschrijft en wat Mohammed B. en de jongens van Laakkwartier interpreteren als zijnde afkomstig van het geloof."

_
* Het islamitisch platform vertegenwoordigt 44 moslimorganisaties. De SHIP is regelmatig gesprekspartner van de gemeente Den Haag als het gaat om zaken die de moslimgemeenschap in de stad betreffen.

Froger voor rechter na rijden onder invloed

geldropse_polleke had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Showbiz nieuwsZanger Renť Froger zal donderdag 2 december voor de politierechter in Amsterdam moeten verschijnen omdat hij met te veel drank op achter het stuur zat.

Dat Froger voor de rechter moet verschijnen, bleek vandaag uit een overzicht van rechtbankzittingen. Renť Froger werd afgelopen oktober aangehouden. Na een blaastest bleek dat de zanger met teveel drank op achter het stuur zat. Tijdens de blaastest blies 1,4 promille, wat bijna drie keer zo hoog is dan maximaal wordt toegestaan. Het management van Froger was niet bereikbaar voor commentaar.

Zware straffen basketballers na vechtpartij

ChiefHK had ons via de nieuws-submit te melden:

Naar aanleiding van de massale vechtpartij tijdens het basketbalduel tussen de Detroit Pistons en de Indiana Pacers heeft de Amerikaanse basketbalbond NBA zware maatregelen genomen. In totaal zijn negen spelers geschorst, waarvan drie voor een zeer lange tijd.

Ron Artest van de Pacers, die al liggend op een tafel een beker naar zijn hoofd gegooid kreeg en daarna de tribune opstormde, werd het zwaarst gestraft. Hij werd gezien als aanstichter van de matpartij en is voor de rest van het seizoen, dat pas net is begonnen, geschorst. Zijn ploegmaat Stephen Jackson, die samen met Artest de tribune oprende, mag dertig duels toekijken en hun aanvoerder Jermaine O'Neal, die ook enkele rake klappen uitdeelde, is 25 wedstrijden uitgesloten van deelname. Bij de Pistons kreeg Ben Wallace met zes wedstrijden de hoogste straf. Hij was degene die Artest in het gezicht duwde toen deze een fout op hem maakte. Hierna ontstond het eerste opstootje.

Het was afgelopen zaterdag voor het eerst ooit dat een NBA-duel werd gestaakt. In totaal moeten de negen geschorste spelers 143 duels toekijken, dit alles zonder salaris te ontvangen.


Ron Artest moet de rest van het seizoen toekijken-
Kijk hier voor een filmpje van het gebeuren.

Williams maakt coureurs in 2005 bekend

Williams maakt de coureurs die in 2005 voor het team gaan rijden pas in januari 2005 bekend.

Op 7 januari worden de rijders bekend gemaakt, in Bahrein. Daar wordt ook het kleurenschema getoond aan het publiek. Ook de teamkleding wordt dan bekend. Daarna moet het publiek nog iets meer dan drie weken wachten om de auto in actie te zien. De FW27 wordt op 31 januari voor het eerst getoond aan het publiek, op het circuit van Valencia.

Gerommel binnen Lampre-Caffitta

Nog voordat de meeste renners aan het volgende seizoen denken, is er binnen Lampre al flink gerommel. Igor Astarloa biedt zich bij een andere ploeg aan en Damiano Cunego wordt door Gilberto Simoni in de pers aangevallen.

Sinds Lampre met een groot deel van Saeco is gefuseerd rommelt het binnen de ploeg. Met name de toprenners lijken ontevreden vanwege onduidelijkheid over de status van kopman binnen de ploeg. Die moeilijkheden lijken nu naar buiten te komen.

Ploegleider Bjarne Riis van CSC vertelde dat Igor Astarloa zich bij hem had aangeboden. Riis zou hem graag in de ploeg hebben, maar moest hem afwijzen vanwege een tekort aan geld om de renner aan te trekken. Als CSC nog een co-sponsor vindt zal hij echter zeker Astarloa nog benaderen. Of Astarloa ook andere ploegen heeft benaderd is onbekend.

Ondertussen nam Simoni in de Italiaanse kranten Cunego onder vuur. Simoni beweert dat Cunego hem heeft bedrogen in de Giro van afgelopen jaar en zegt in het komende jaar niemand meer te vertrouwen. Daarbij gebruikte hij weinig nette bewoordingen voor Cunego.

Barcelona aast op Khalid Boulahrouz

De carriŤre van Khalid Boulahrouz neemt een enorme vlucht dit seizoen.

Nadat hij eerder dit seizoen voor anderhalf miljoen door RKC Waalwijk werd verkocht aan Hamburger SV, schijnt Barcelona nu bereid zijn om het tienvoudige te bieden voor de centrale verdediger, die ook drievoudig international is.

"Ik heb het ook gehoord en gelezen. Ik denk niet dat iemand zo'n bericht verzint", laat de 22-jarige Boulahrouz weten in Voetbal International. “Maar ik weet niet goed wat ik ermee moet."

Genť tekent bij Ferrari


Marc Genť gaat voortaan als testrijder bij Ferrari rijden. Eerder deed hij dit al bij Williams. Hij gaat samen met Luca Badoer de nieuwe auto testen en ontwikkelen.

De voornaamste reden dat Genť vertrekt bij Williams, kan worden gezocht in het feit dat hij geen plaats als vaste coureur bij Williams heeft kunnen bemachtigen, hoewel daar wel een plek vrij is gekomen. Antonio Pizzonia heeft daar de betere papieren van het tweetal; hij viel veel beter in voor Ralf Schumacher dan Genť.

Imola zeker van F1 tot 2009

Imola zal tot 2009 op de Formule 1-kalender blijven. De burgemeester van Imola kwam daarover vandaag tot een akkoord met Bernie Ecclestone.

Imola was met Magny Cours en Silverstone onder voorbehoud op de voorlopige Formule 1-kalender voor volgend jaar gezet. Nu de autoriteiten van het circuit een akkoord hebben bereikt met Ecclestone kan weer een race met zekerheid op de kalender worden gezet. Sinds 1980 worden er al Formule 1-races op het circuit verreden, maar het staat ter discussie vanwege de veiligheidsaspecten en omdat ItaliŽ twee races binnen de landsgrenzen heeft.

Vandaag was er een bespreking tussen de burgemeester van Imola, Massimo Marcignoli, de president van de organisatie van het circuit, Federico Bendinelli, en Bernie Ecclestone. Achteraf meldde de burgemeester het goede nieuws: "We hebben een overeenkomst tot 2009 negen gesloten."

Tranen

Ze loopt door de stad, een plastic zakje in haar linkerhand. De ene voet voor de andere, een eindeloos herhaald ritme. Haar blik op oneindig, de heldere bruine ogen verstopt achter een gordijn van roodgeverfd haar.
Haar telefoon gaat, maar ze neemt niet op. Ze loopt door, let niet op de winkels aan de zijkanten. Ze negeert de mensen die haar aanspreken of foldertjes geven. Als ze bijna tegen een skateboardende jongen opbotst kijkt ze niet eens op.
Ze schudt haar haar naar achteren, veegt snel even over haar wang. Haar stappen worden steviger, alsof ze meer bewust is waar ze haar voeten neer zet. Ze komt dichter bij haar eindpunt. De telefoon gaat nog een keer, nu haalt ze hem uit haar zak. Ze twijfelt even en drukt dan op een knopje. Nog voordat ze opneemt weet ze wie het is. Haar zelfverzekerde houding is verdwenen. Ze zakt neer op een bankje terwijl ze korte, bevestigende antwoordjes geeft aan de persoon aan de andere kant van de lijn. Als diegene oppast trekt ze het tasje op schoot. Haar hoofd steunt op haar handen, haar schouders schokken. Tranen spatten uiteen op het plastic.

Ze wist het al. Ontelbare keren had hij hints gegeven in die richting. Ontelbare keren had hij haar proberen duidelijk te maken dat het niet langer ging, maar ze wilde het niet weten. Ze had zijn signalen genegeerd, maar nu was het voorgoed. Met zijn gezicht op haar netvlies gebrand staat ze op en sjokt terug naar haar fiets. Het gordijn verbergt haar gezicht maar wordt langzaam nat van de eindeloze stroom tranen.

Stap voor stap loopt ze. Het heeft toch geen zin meer, het tempo wordt steeds lager. Haar handen in de zakken van haar jas. Haar voeten slepen over de grond.

Ze hadden het zo leuk samen. Ze denkt aan de eerste weken. Samen op vakantie, weliswaar naar Texel, maar toch. 's Avonds over het strand rennen op blote voeten, het zand omhoog schoppen, kijken naar het lichten van de zee. Uitgaan en als de zon opkomt pas thuis komen en dan uitgeput in elkaars armen in slaap vallen en blijven liggen tot laat in de middag. Urenlange zoenpartijen op het hete zand, de manier waarop hij haar wakker kietelde, als ze weg was gedoezeld in de warme zon. Zijn sterke armen die haar omhoog gooiden en terug lieten plonzen in de hoge, zoute golven. Zijn hand in haar hand, zijn lippen op de hare, zijn vingers op haar lijf.

Het begint te regenen. Het regenwater vermengt zich met haar tranen. De zoom van haar broek wordt nat en het vocht kruipt om hoog tot halverwege haar knieŽn. Haar rode lokken hangen in sliertjes langs haar met mascara besmeurde gezichtje. Ze steekt het sleuteltje in het slot en fietst weg.

Het tasje ligt vergeten op het bankje.

Nieuwe puzzle-adventure in ontwikkeling

De Russische developer/publisher Akella heeft vandaag een nieuw spel aangekondigd, genaamd "Hotel 'At a Lost Climber': Inspector Glebsky's Puzzle". Het spel is gebaseerd op een verhaal door de in Rusland beroemde scifi-schrijvers, de Strugatsky Brothers, en zal een 3rd-person point'n'click adventure worden. Het streven is om het spel er net zo goed uit te laten zien als bijvoorbeeld Benoit Sokals Syberia.

In hotel "At a Lost Climber" wonen en werken vijftien mensen, met verschillende persoonlijkheden en verschillende verhalen. Ze zullen niet op een vaste plek op de speler staan wachten, maar hun eigen leven leiden en hun eigen gang gaan.

Verdere details over het verhaal zijn nog niet bekend. Men verwacht dat het spel over ongeveer een jaar klaar zal zijn.

Dertienjarige rijdt 174 km/u op snelweg

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

De verkeerspolitie heeft dit weekend in het Belgische Bertem een automobilist van de weg geplukt die met 174 kilometer per uur op de snelweg reed. Bij aanhouding bleek de bestuurder een jongen te zijn die beweerde dat hij dertien jaar was.

De knul werd meegenomen en later op de dag voorgeleid bij de jeugdrechter. Aangezien zijn vervoermiddel niet verzekerd was, is de wagen in beslag genomen.

Jager schiet andere jagers dood

Thucydides (vertaald) en Dymphy hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een meningsverschil over een jachtplek heeft afgelopen zondag vermoedelijk geleid tot de moord op vijf jagers. Bij de schietpartij in de Amerikaanse staat Winsconsin raakten drie anderen gewond. De 36-jarige verdachte is aangehouden.

Volgens hulpverleenster Julie Veness vroegen de slachtoffers aan de verdachte om zijn jachtplek te verlaten. Een jachtplek is een verhoging van waar je op herten kan schieten. "Blijkbaar vatte de verdachte dat niet goed op en begon hij op hen te schieten", aldus Veness. Onder de slachtoffers zijn een jonge knul, en een vader en zoon.

"Dit is compleet gestoord", reageerde sheriff Tim Zeigle. "Waarom? Ik bedoel, vijf mensen gedood omdat iemand op zijn terrein was gekomen. Het slaat nergens op." Volgens Ziegle zijn de lichamen van de slachtoffers vrij ver van elkaar vandaan gevonden. Dit zou erop kunnen duiden dat er een achtervolging heeft plaatsgehad.

Boek: Ingmar Heytze - Nietzsche schrijft een laatste vers

In Nietzsche schrijft een laatste vers dicht Ingmar Heytze over de grote filosofen van de afgelopen eeuwen. Steeds opnieuw probeert hij in de huid van een groot denker te kruipen en de wereld door diens ogen te bekijken. Socrates die amok maakt bij de Schoenenreus en Adorno die besluit de volgende bus te nemen. Zelfs de grootste filosofen waren mensen van vlees en bloed met herkenbare zorgen en verlangens. Nietzsche schrijft een laatste vers is een bundel van Ingmars werk voor Filosofie Magazine.

In de landelijke pers mocht Ingmar al veel lovende kritieken ontvangen. Gerrit Komrij noemde hem een natuurtalent en Hans Warren schreef over hem: “Ingmar Heytze is een van de begaafdste jonge dichters… virtuoos… Het is goed dat er nog poŽzie wordt geschreven die ergens over gaat. PoŽzie die geen kil labyrint is maar waarin warm leven stroomt.” Klinkt veelbelovend.

Seks, afscheid en auto's in FOK!radio

FOK!RadioFOK!radio Best Of! Luister nu en hoor het beste van de afgelopen drie maanden FOK!radio. Altijd nog een keer het afscheid van Sun willen horen? Of misschien gewoon de 7 seconden (!) van Dirkh en Yvonne van vorige week? Of misschien wil je de uitzending met Private Ryan, Jogy en Maanvis nog weleens horen. Deze werd namelijk door bijna niemand gehoord omdat Andrť Hazes die avond een eerbetoon kreeg in de Amsterdam ArenA. Luister dan vanavond, want de beste fragmenten van FOK!radio van de afgelopen tijd komen voorbij.

Uiteraard kun je vanavond weer verzoekjes doen via ActionRadio.nl die we veel zullen draaien.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Hieronder vind je de directe luisterlinks:
Winamp (mp3PRO)
Windows Media Player
Real Player

We zoeken mensen die we onverwacht kunnen bellen. Wil je dus iemand laten bellen door ons, live in de uitzending? Mail dan het (vaste) telefoonnummer of skype-username naar radio@fok.nl. Zet er natuurlijk ook bij wat voor iemand het is, waarom diegene gebeld moet worden en de leuke anekdotes op FOK! van deze user. Ook mensen die nieuw zijn op FOK! en iets willen weten kunnen mailen. Via newbie@actionradio.nl kun je vragen stellen die Martijn als ras-newbie voor je gaat proberen te beantwoorden.

En dit is ons irc kanaal: #fokradio!

Meer (technische) informatie op Radio.fok.nl

Veel luisterplezier!

"Van Bommel naar Real Madrid"

Volgens de Spaanse krant AS is Mark van Bommel met Real Madrid tot een akkoord gekomen. Hij zou komende zomer transfervrij van PSV naar Real Madrid verkassen.

Van Bommel zijn contract bij PSV loopt na het einde van dit seizoen af. Officieel mogen clubs met een speler wiens contract afloopt pas vanaf januari onderhandelen, maar Van Bommel zou nu al een mondeling akkoord hebben met Real Madrid.

Voor Van Bommel zou daarmee een lange zoektocht naar een topclub worden afgerond. De middenvelder werd de afgelopen jaren meerdere malen met Europese clubs als Borussia Dortmund, Schalke '04, Barcelona en Tottenham Hotspur in verband gebracht, maar het kwam nooit tot een daadwerkelijke transfer. Voor PSV betekent het dat ze nog dit gehele seizoen gebruik kunnen maken van Van Bommel.

Bordspel: Battle of the sexes

'Battle of the Sexes' is naar aanleiding van het gelijknamige MTV-programma ontwikkeld. Een bordspel dat volgens fabrikant University Games garant zou moeten staan voor 'de nodige hilariteit, uitdaging en gierende hormonen!' Een spel dat in principe louter bestaat uit een paar pionnetjes, een simpel speelbord en een tweetal pakjes met vragen en antwoorden roept niet direct de associatie op met gierende hormonen, maar goed, wellicht zit er een grote verrassing in de doos die University Games leverde.Britse wc's raken verstopt door vochtig toiletpapier

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Britse wc's raken steeds vaker verstopt. Uit onderzoek dat in het Britse blad The Times is gepubliceerd, blijkt dat het aantal verstopte toiletten daar in de eerste helft van dit jaar met 10 procent is gestegen. Dat is voornamelijk te wijten aan het explosief toegenomen gebruik van luxueus vochtige toiletpapier. Dit papier is pas na vijf dagen helemaal opgelost, in tegenstelling tot het gewone, hergebruikte papier, dat al binnen drie minuten in water uiteenvalt.

Het onderzoek komt van van British Gas. The Times waarschuwt voor deze "verborgen gevaren van toiletdecadentie."

Oproep demonstratie 'Stop de hetze'

Komende zondag willen de initiatiefnemers van de campagne 'Stop de Hetze!' in Amsterdam demonstreren tegen racisme. De initiatiefgroep bestaat uit Miriyam Aouragh (Internationale Socialisten), Rene Danen (platform Keer het Tij), Jamal Ftieh (Komitee Marokkaanse Arbeiders Nederland) en Fenna Ulichki (Marokkaanse Vrouwen Vereniging Nederland). Op individuele titel werken mee: gezondheidsdeskundige Karima Belhaj, kinderarts Nordin Dahhan, criminologe/sociologe Mieke Koomen en advocate Arslan.

Het protest zal gehouden worden onder het motto 'Samen voor een kleurrijk Nederland'. Het vindt plaats na afloop van de bijeenkomst van het Nederlands Sociaal Forum, dat in het weekeinde in de hoofdstad wordt gehouden. De demonstratie start om 14:00 uur op het Beursplein en loopt daarna naar de Dokwerker op het J.D. Meijerplein (metrohalte Waterlooplein). Daar is rond 15:00 uur een korte manifestatie met sprekers en muziek.

Intussen vragen de initiatiefnemers of mensen een oproep willen ondertekenen tot het opzetten van een nieuwe en brede beweging tegen alle vormen van racisme. ''We mogen ons niet tegen elkaar laten uitspelen. Met de campagne Stop de Hetze! willen we alle mensen die hier schoon genoeg van hebben, allochtoon en autochtoon, man en vrouw, jong en oud, bij elkaar brengen en opkomen voor solidariteit''. Tot de ondertekenaars behoren inmiddels onder meer: publicist Mohammed Benzakour, SP-Kamerlid Harry van Bommel, schrijver Karel Glastra van Loon, SP-senator Anja Meulenbelt en Ahmed Marcouch van de Unie Marokkaanse MoskeeŽn Amsterdam en omstreken.

Scarponi nog steeds teamloos

Michele Scarponi is nog steeds op zoek naar een ProTour-team voor volgend jaar. De renner staat onder contract bij Vincenzo Santoni, die het afgelopen jaar manager was van Domina Vacanze, maar die heeft geen ploeg meer.

Scarponi staat na een goed seizoen wel in de belangstelling van verschillende teams. De nieuwe combinatie Domina Vacanza-De Nardi heeft hem ook een contract aangeboden, maar om dat te kunnen tekenen zal Scarponi eerst zijn contract met Santoni moeten afkopen of verbreken. Daarnaast tonen Cofidis, T-Mobile, Gerolsteiner, Illes Balears en Liberty Seguros interesse in Scarponi.

Slachtoffer uit Amersfoort krijgt gezicht

De 19-jarige jongen uit Amersfoort die afgelopen weekend in Nijkerkerveen na een bezoek aan discotheek Starlight zo zwaar werd mishandeld dat hij aan zijn verwondigen overleed, heet Frank Hermsen. De naam van het slachtoffer dook al snel na de dramatische gebeurtenis op via reacties op diverse internetsites (waaronder ook FOK!). Zijn broer Erwin heeft inmiddels een speciale site voor zijn gedode broer opgezet, waarop ook reacties kunnen worden achtergelaten.

De namen van de vier verdachten die zijn aangehouden in deze zaak, circuleren ook in het 'reactiecircuit' op internet. Drie daarvan zouden de voornamen Edward, Sjonnie en Wesley hebben. Volgens de politie zijn de vier arrestanten inwoners van Barneveld (twee van 20 en twee van 21 jaar).

Frank speelde bij voetbalvereniging AFC Quick 1890 en eerder bij Hoogland. In het gastenboek op de website van zijn oude elftal bij Hoogland stromen de condoleances inmiddels binnen. Ook op condoleance.nl is een register geopend.


Frank Hermsen werd slechts 19 jaar.

De Graafschap test wederom Belg

Vanaf dinsdag zal er wederom een Belg op proef meespelen bij De Graafschap.

Nadat Stťphane Stassin en Kurt Van de Paar er eerder niet in slaagde om een contract af te dwingen, komt nu Karel Snoeckx stage lopen. De 31-jarige Snoeckx is een middenvelder, en speelt op het ogenblik voor GBA, en was eerder actie voor Lierse SK, Lokeren en het Noorse VŚlerenga Fotball

"Hij heeft nog een contract en dat betekent dat we hem eventueel pas in de winterstop kunnen vastleggen," zei technisch manager Ron Olyslager tegenover Omroep Gelderland. Als prof speelde Snoeckx 337 competitiewedstrijden, waarin hij 33 maal scoorde. In 1996 werkte hij in een oefenduel met ItaliŽ (2-2) zijn enige interland af.

Ster Elektrotoer past opzet aan

De Ster Elektrotoer heeft het programma van de Nederlandse wielerronde aangepast. Het sluit nu aan op de ploegentijdrit in Eindhoven, die onderdeel uitmaakt van de ProTour.

In een poging om de ronde aantrekkelijker te maken voor de grote ploegen en grote renners heeft de Ster Elektrotoer samenwerking gezocht met de ProTour. De ronde vindt nu plaats in de dagen voor de ploegentijdrit in Eindhoven (op 19 juni), van woensdag 15 tot en met zaterdag 18 juni. Ook zal op de laatste dag de ronde eindigen over het parkoer van de ploegentijdrit van de volgende dag. Zo kunnen de renners het parkoers perfect in wedstrijdvorm verkennen.

Ondanks dat de ronde slechts vier dagen duurt worden er vijf etappes verreden. Op de tweede dag vinden er een korte ochtendetappe en een individuele tijdrit over 20 kilometer plaats. In ieder geval zal er ook een etappe door het Limburgse heuvelland en door de Belgische Ardennen in het parkoers worden opgenomen.

DDoS'sers blijven voorlopig in cel

Justitie neemt de zaak van het platleggen van diverse overheidssites kennelijk hoog op, want het voorarrest van de twee jongemannen uit Breda die daarvoor al vastzitten is met 30 dagen verlengd, zo meldt het weblog GeenStijl. Het duo zit reeds sedert 9 november in de cel. Voor 22 december moet de raadkamer van de Haagse rechtbank zich opnieuw buigen over hun zaak, maar tot die datum kunnen ze vast blijven zitten als het Openbaar Ministerie dat wenselijk acht.

De twee die vastzitten zijn de 18-jarige Eric de V., die zich indertijd opwierp als woordvoerder van de DDoS-groep, en Martijn H., die op internet opereerde onder de nickname D-Deamon en lid was van hackergroep '0x1FE'.

De overheid begon eind oktober al met een civielrechtelijke procedure tegen de DDoSsers om schadevergoeding af te dwingen. Ook andere gedupeerden, waaronder GeenStijl, lieten eerder weten forse schadeclaims te zullen indienen. Naar verwachting zal alleen de overheid al tienduizenden euro's claimen.

Wintertest gaat beginnen

Vanaf aanstaande dinsdag worden de Formule 1 auto’s weer op het asfalt losgelaten. Ferrari en Toyota zijn de eerste twee teams die op het circuit de Catalunya zullen gaan testen, de overige teams volgen later deze week.

Vanaf deze week mag er weer getest worden op de diverse circuits in Europa. Toyota en Ferrari bijten de spits af in Barcelona. Bij Toyota zal Ralf Schumacher zijn debuut maken met de TF104B. Een dag later gaan de andere teams met hun testprogramma van start.

Veel teams laten hun nieuwe rijders met de auto’s van vorig jaar testen. Bij McLaren-Mercedes kruipt de Colombiaan Juan Pablo Montoya achter het stuur van de MP4/19. Ook het nieuwe Red Bull-team zal voor het eerst in de kleuren van Red Bull te zien zijn. Christian Klien en Vitantonio Liuzzi gaan de RB1 testen.

Voor de Nederlanders komt alleen Christijan Albers met de twee-zitter van Minardi in actie, wellicht maakt de Larenaar nog kennis met de PS04 op het circuit van Misano. Het Jordan-team begint het testprogramma op 1 december op het circuit van Jerez.

Amerikaanse game simuleert moord op Kennedy

Only in America?

Vandaag werd in The States een nieuw spel geÔntroduceerd genaamd: JFK Reloaded. De game stelt je in staat om de moord op President Kennedy na te spelen.

Precies getimed met de 41ste sterfdag van de toenmalige president probeert het spel te bewijzen dat het echt mogelijk was dat slechts ťťn persoon de president kon vermoorden.

"Verachtelijk", sprak David Smith, woordvoerder voor de Massachusetts Senator Edward Kennedy, de broer van JFK. Hij werd al enige tijd geleden geÔnformeerd, maar weigerde elk verder commentaar.

Traffic Games, welke het spel ontwikkelde begrijpt wel waarom mensen het concept afschuwelijk vinden, maar benadrukt dat het gehele team niets dan respect voor Kennedy en de geschiedenis heeft.

"Het enige wat we doen is nieuwe technologie gebruiken. We hebben Edward Kennedy een brief gestuurd voordat het spel ge-released werd", aldus de Senior Executive, Dhr Ewing.

Verder vertelde Ewing, dat het spel bedoeld was om de complottheorieŽn te ontkrachten. De bedoeling van het spel is om drie schoten op de president te lossen precies op de manier zoals Lee Harvey Oswald gedaan zou hebben. Er worden punten gegeven op de precisie van de schoten. Kennedy meteen raken geeft punten. De First Lady raken geeft strafpunten.

Half-Life 2

Zes jaar hebben de fans moeten wachten op het vervolg van de beste first person shooter allertijden en de geboorte van deel twee is geen makkelijke geweest. Allereerst natuurlijk vanwege het feit dat de source code vorig jaar via internet gestolen is. Daarnaast is de game natuurlijk geplaagd door \'standaard\' programmeertechnische vertragingen en als klapper op de vuurpijl is er ook nog de verplichte registratie via internet bijgekomen. Half-Life 2 heeft namelijk de dubieuze eer om de eerste game te zijn welke een internetverbinding vereist om de game Łberhaupt op te kunnen starten. De vraag die gesteld kan worden is of Half-Life 2 ondanks de mindere startpositie toch een game is die de moeite waard is.

Week met veel files kost 100 miljoen euro

ikke_ook had ons via de nieuws-submit het volgende herschreven bericht te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsEen week met slecht weer waardoor veel files ontstaan, kost de Nederlandse economie ongeveer 100 miljoen euro. Dit is tweemaal zoveel als de schade die ontstaat door een week met normale files. Dat heeft een woordvoerder van Transport en Logistiek Nederland (TLN) verklaard.

Als het slechte weer de komende dagen aanhoudt, gaat dat dus veel geld kosten. De kosten ontstaan door verschillende factoren. Allereerst doordat vrachtwagens stilstaan in de file terwijl ze wel moeten worden doorbetaald. Dit kost gemiddeld veertig euro per uur. Daarbij komen de brandstofkosten door de motor te laten draaien in de file. Op jaarbasis komen de kosten door files uit op gemiddeld 2,2 miljard euro.

Ook vanmorgen ontstonden door het slechte weer veel files. Rond 08.00 uur waren er meer dan zeventig files met een totale lengte van ruim vierhonderd kilometer.

Nieuwe info Project Altered Beast

Op 27 januari verschijnt in gelijktijdig in 7 verschillende landen in AziŽ (Japan, Hong Kong, Taiwan, Singapore, Thailand, MaleisiŽ en Korea) de langverwachte opvolger van Altered Beast. Dit is de 2e keer dat Sega een gelijktijdige launch doet met een Japanse, Chinese en Koreaanse versie.

Waar je in de klassieker op de speelkast en Megadrive versie door Zeus tot leven werd gewekt om zijn dochter te redden van Neff, Lord of the Underworld, ben je in King of Animals een onderdeel van een uit de handgelopen gen-experiment die op soldaten werd getest. Het verhaal is niet het enige dat is veranderd, het is nu ook mogelijk om meerdere keren te veranderen in verschillende beesten (In het eerste deel kon je drie keer upgraden naar ťťn beest per level). Ook zou de intensiteit flink verhoogd moeten zijn aangezien de engine nu 70 vijanden tegelijk op je scherm aan kan.

Jammer genoeg zal dit spel hoogst waarschijnlijk niet in de Europese of Amerikaanse winkels te vinden zijn dus de echte fans zullen het spel moeten importeren of een actie tegen SEGA beginnen.


Wat is dit - seizoen 3 - Deel 2

Suc6 allemaal met de 2e ronde van Wat is dit!!
Scores: http://weblog.fok.nl/widdps

Plaatje 1 (maandag)

--- Hieronder staan de regels ---

Regels:
* Iedere maandag staat er een nieuwe foto op de FOKweblog. Als deze foto niet in 1 keer geraden wordt door een user volgt er per dag een nieuwe, iets duidelijkere, foto.

* Je mag 1x per gepost plaatje een poging doen!

* Je kan 10 punten per goed antwoord verdienen. Is het antwoord denk je al gegeven door een andere user dan kun je meeliften maar hier krijg je maar 5 punten voor! Ben je heel erg warm volgens de jury qua antwoord? dan kun je hiermee nog 3 punten verdienen!

* Alle users mogen mee doen aan dit spel!

* Niet eens met de score? Mailen kan naar Flat_erik@fok.nl

* FOK Crew ook in seizoen 3 uitgesloten van deelname

* De hoofdprijs wordt verzorgd door e-creative. Betreft een "starter" pakket + een domeinnaam voor 1 jaar.

* Hier vind je binnenkort het complete score overzicht.

*Bij deze wil ik iedereen bedanken die elke keer meedoen met het spel!

[update] Station Arnhem ontruimd door lekkende trein

Het centraal station van Arnhem is ontruimd doordat er een lekkende goederentrein op het spoor staat vlakbij het station. Op last van de brandweer rijden er geen treinen van en naar de Gelderse hoofdstad. Een ketelwagen van de trein lekt en zou een gevaarlijke stof bevatten.

De ontruiming begon rond 11:15 uur. Specialisten en hulpdiensten zijn op dit moment onderweg naar Arnhem. Volgens spoorbeheerder ProRail kan het nog zeker tot 14:00 uur duren voordat de treinen weer gaan rijden.

update 13:09
Het NS-station Arnhem is rond 12.30 uur weer vrijgegeven voor het treinverkeer en passagiers. Naar nu blijkt werd het station ontruimd omdat een personeelslid van de NS onwel was geworden. Deze is naar een ziekenhuis gebracht. De trein was volgens de politie gevuld met een gevaarlijke, brandbare stof. De brandweer onderzocht de goederentrein maar vond geen lekkages. Daarop werd het station weer vrijgegeven.

update 14:45
Een passagierstrein stond stil in Dieren nadat de conducteur en de machinist onwel waren geworden. Eerder was in Elst al een passagier uitgestapt omdat hij onwel was geworden. De trein was in Arnhem langs een goederentrein gereden waarvan dus vermoed werd dat er een gevaarlijke stof uit lekte.

Rankovic loopt weg bij wedstrijd

De Servische middenvelder Aleksandar Rankovic is zondag nog voor het begin van de competitiewedstrijd tussen Vitesse en PSV weggelopen uit het Gelredome.

De speler van Vitesse was teleurgesteld dat hij niet in de basis stond en wou niet langer bij de selectie blijven. Later nam de 26-jarige speler wel plaats op de tribune.

Later verlaarde Rankovic dat hij door ziekte niet van de partij was, maar met die verklaring nam coach Edward Sturing geen genoegen. "Hij denkt niet aan het clubbelang", zei Sturing tegenover Omroep Gelderland. "Ik kan zijn teleurstelling begrijpen, maar dit kan niet ten opzichte van je werkgever. We hebben alle jongens nodig en dit komt onverwacht, want op Ranko is normaal nooit iets aan te merken."

Wilders mag zo terug naar de VVD

pberends en sizzler hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Het van de VVD afgescheiden Kamerlid Geert Wilders is weer van harte welkom binnen die partij, ''maar dan moet Wilders wel zelf het initiatief nemen. Van ons zal geen uitnodiging uitgaan'', zo heeft VVD-fractieleider Jozias van Aartsen laten weten. Volgens Van Aartsen is Wilders ''elk uur van de dag welkom, zonder enige voorwaarde vooraf.''

Wilders, die momenteel volgens de peilingen in zetelaantal de tweede partij van Nederland zou zijn, bedankt echter voor de eer. Naar eigen zeggen hebben de afgelopen weken al diverse bewindslieden en regionale voorzitters (partijbaronnen) van de VVD hem benaderd met het verzoek terug te keren. Wilders: ''Toen ik op ťťn zetel stond, heb ik ze niet gehoord. Mij zien ze daar dan ook niet terug.'' De politicus scheidde zich eerder dit jaar af van de VVD omdat hij wilde zeggen wat hij vond en onder alle omstandigheden tegenstander bleef van Turkije als nieuw EU-land.

Wilders zegt dat hij nog deze week bij de Kamer van Koophandel 'De Stichting Groep Wilders' zal aanmelden. Vanaf dan kunnen sympathisanten hem financieel steunen.


''Mij zien ze daar niet meer terug''

Amerikaanse Viewtiful Joe 2 demo(PS2) wist savegames

Verscheidene mensen, die de Viewtiful Joe 2 demo hebben gespeeld, komen van een koude kermis thuis na het spelen van het spel. Door een fout van Sony America zal de demo je complete memory card wissen. Geadviseerd wordt, als je de demo wilt gaan spelen, om je memory card uit de PS2 te halen.
"[...]
"It has just been brought to our attention that there is a glitch in [the Viewtiful Joe 2 demo] which will erase all of your saved files from your Memory Card(s). If you have not yet played the Viewtiful Joe 2 demo, please remove your Memory Card(s) from your PlayStation 2 computer entertainment system before you load the Holiday 2004 Demo Disc," the company said. "Sony Computer Entertainment America would like to express our sincerest apologies for any inconvenience this may have caused you."
[...]"


Zuidhorn: Mysterieus overlijden jongeman

De politie uit het Groningse Zuidhorn onderzoekt hoe de 19-jarige Louwe Jan Fokkinga om het leven kan zijn gekomen. De jongeman werd zaterdag omstreeks 08:00 uur dood gevonden op een parkeerplaats aan de Thomas van de Dijkweg in zijn woonplaats. Er is inmiddels sectie uitgevoerd op het lichaam en daaruit blijkt dat Fokkinga waarschijnlijk niet door geweld om het leven is gekomen.

Waaraan de 19-jarige dan wel is overleden is onduidelijk. Toen hij gevonden werd was hij half ontkleed en gewond aan zijn gezicht. Om hem heen lagen glasscherven en een bierglas. Een politiewoordvoerder spreekt van 'een mysterieuze zaak'.

In Zuidhorn draait de geruchtenmolen inmiddels op volle toeren. Zo wordt gezegd dat Fokkinga de avond tevoren horecabedrijf 'De Opstal' aan de Kerkstraat zou hebben bezocht waar hij ruzie zou hebben gekregen met andere bezoekers. Rond middernacht zouden buurtbewoners een luide knal hebben gehoord, waaruit wordt opgemaakt dat hij toen mogelijk is doodgeschoten. Dat laatste lijkt weer niet te rijmen met de verklaringen van de politie dat er geen sporen van geweld zijn aangetroffen. Bovendien zegt de exploitante van De Opstal dat er geen ruzie is geweest in haar zaak de avond voorafgaande aan Fokkinga's dood.

Eigenaar coffeeshop geliquideerd

Havank, Witlof78, ellize en ikke_ook had ons via de nieuws-submit te melden:

Zondagavond kort na middernacht is in Eindhoven de eigenaar van coffeeshop 'Sindbad' doodgeschoten. Het slachtoffer liep na sluiting voor zijn zaak aan de Hobbemastraat richting de Eeckhoutstraat toen hij vanaf een motor onder vuur werd genomen. De dader ging er vervolgens vandoor en van hem ontbreekt ieder spoor. De 35-jarige coffeeshophouder werd zwaargewond naar het ziekenhuis vervoerd waar hij later overleed.

De politie vermoedt dat het om een afrekening in het criminele circuit gaat; De coffeeshophouder had namelijk veel contacten binnen het criminele milieu.

KNVB dreigt met straf Sturing

De aanklager Betaald Voetbal heeft een onderzoek ingesteld naar het gedrag van de supporters van Vitesse in de competitiewedstrijd tegen PSV, die tijdelijk werd stilgelegd.

De verwachting is dat er pas over enkele weken een uitspraak te verwachten valt, en binnen die periode zal de Arnhemse club de gelegenheid krijgen om verweer te tonen. De scheidsrechter, Ruud Bossen, staakte de wedstrijd tijdelijk wegens kwetsende spreekkoren aan zijn adres, nadat hij Vitesse -speler Dingsdag rood gaf wegens slaan.

Ook voor de trainer van Vitesse, Edward Sturing, kan de wedstrijd nog een staartje krijgen. De Eerbeker maakte zich boos om de maatregel van Bossen. De KNVB sluit niet uit dat er ook voor Sturing maatregelen zullen volgen.

De "Apartheidsmuur"

Sinds in maart 2000 het Palestijnse gebied volledig werd afgezet, werden de controles nog veel strenger en pakt het IsraŽlische leger zonder enige vorm van aanklacht Palestijnen op, waaronder ook kinderen.
In een reportage van Twee Vandaag op 20 november jl. werden enkele foto’s getoond. Hierop was te zien hoe Palestijnse kinderen in de kraag werden gevat door zwaarbewapende IsraŽlische soldaten. Eťn jongen bleek zonder zijn stenen niet meer zo heldhaftig: hij had zich bevuild, getuige de grote, donkere vlek op zijn spijkerbroek.
Waarschijnlijk wist hij wat hem te wachten stond. In IsraŽlische gevangenissen gaat men namelijk niet zo zachtzinnig met Palestijnse kinderen om: vernederingen, bedreigingen en mishandelingen zijn er aan de orde van de dag.

Halo 2: FOK!Games vs. Users

Een groot deel van de FOK!Games crew heeft inmiddels Halo 2 in zijn bezit.

We zijn erg benieuwd of de bezoekers een beetje goed zijn in het online spektakel van Halo 2 en daarom organiseren we een FOK!Games versus Users wedstrijd.

Geen prijzen, geen schouderklopjes, alleen eeuwige roem of eeuwige schaamte. Wat zal het worden? Zal de crew je leren hoe je granaten moet vangen of leer jij de crew wat echt gamen is?


Dus jij denkt ons te kunnen fraggen?

Het allereerste event start dinsdag 23 november om 20:00 uur. Zorg dat je erbij bent! Laat je Xbox Live gamertag achter in een reactie zodat we je kunnen toevoegen aan onze game. Het hangt een beetje af van het aantal deelnemers met wat voor speltype we elkaar zullen beschieten, maar een Deathmatch zal wel lukken.

Mooie cijfers voor Capcom

Na een periode waarin we allemaal konden lezen hoe slecht het ging met sommige bedrijven in de game-industrie vond Capcom het tijd voor iets positiefs. Capcom Japan heeft in het afgelopen half jaar een stijging van 27.1% in vergelijking met vorig jaar van de omzet. Dit komt neer op een bedrag van 28.5 Miljard Yen. De goede cijfers zijn te danken aan Mega Man Zero 3 en Mega Man Battle Network (GBA).Ook de Resident Evil reeks is goed voor een mooie omzet.

Verstappen kijkt naar champcars

Er gingen verschillende geruchten rond dat er drie Nederlanders met elkaar in gevecht zouden zijn voor stoeltjes bij Minardi en Jordan. Jos Verstappen lijkt te gaan afhaken voor een stoeltje binnen het Formule 1 circus.

Jos Verstappen en Huub Rothengatter beseffen dat er voor Verstappen geen kans meer is op een stoeltje binnen de Formule 1. De 32-jarige Nederlander kijkt nu of er nog plaatsen beschikbaar zijn in het DTM of de Champcars series in de Verenigde Staten.

CIV: aangehouden hooligans te weinig gestraft

Het CIV, Centraal Informatiepunt Voetbalvandalisme, zegt dat aangehouden voetbalsupporters in te weinig gevallen daadwerkelijk worden gestraft.

In het jaarverslag over vorig seizoen stelt het CIV dat de politie relatief veel zaken heeft moeten seponeren, vaak omdat de bewijslast tegen het betreffende individu niet rond te krijgen was.

In het seizoen 2003/2004 hield de politie in totaal 1837 supporters aan, 190 meer dan het seizoen ervoor. In 36 procent van alle aanhoudingen werd de zaak geseponeerd.In het seizoen 2002/2003 was dat percentage nog 22. Bij 41 procent leidde het afgelopen seizoen tot een proces verbaal. Overigens is 13 procent van deze 1837 zaken nog in behandeling. In verhouding, zegt het CIV, worden over de afgelopen vier jaar steeds minder processen-verbaal opgemaakt en wordt steeds vaker geseponeerd.

De voetbalbond KNVB blijkt afgelopen seizoen minder stadionverboden te hebben opgelegd. Van de 1837 aangehouden supporters hebben er 805 een civiel stadionverbod van de KNVB gekregen. In september van dit jaar golden er voor 971 personen stadionverboden, inclusief die in eerdere seizoenen waren opgelegd. Een jaar eerder lag het aantal op het meetmoment veel hoger, namelijk op 1371.

De forse daling van het aantal 'actieve' stadionverboden zou normaal een positieve constatering moeten zijn, maar het CIV meent dat dat in dit geval niet zo is. Het probleem schuilt volgens het CIV in de standaardvoorwaarden van de KNVB. Daarin staat dat een vergrijp van een supporter 'voetbalgerelateerd' moet zijn anders kan de bond hem of haar geen stadionverbod geven.

Nederlanders vallen tegen in Macau F3 GP

Zowel Guido van der Garde van het Dallara Opel-Spiess team als Ho pin Tung van het Dallara Renault-Sodemo team slaagden er niet in om te imponeren afgelopen weekend. De F3 GP van Macau vormt samen met de Marlboro Masters te Zandvoort en de Bahrain Super Prix de drie internationale F3 races.

In de eerste race op zaterdag viel Ho Pin Tung als tweede uit en moest Guide van der Garde genoegen nemen met een 21e plaats. In de tweede race op zondag ging het slechts marginaal beter. Beiden eindigden aan de finish, maar op de veertiende en vijftiende plaats. Beide Nederlanders reden ook erg slecht tijdens de kwalificaties en eindigden daar steevast achteraan in het veld.

De eerste race werd gewonnen Brit Lewis Hamilton, de tweede en daarmee de GP door de Fransman Alexander Premat.

[update] Treinverkeer stil rond Den Haag Centraal

Op de stations van Rotterdam en Den Haag heerst op dit moment grote chaos doordat er geen treinen rijden tussen Den Haag Centraal en Rotterdam Hofplein. Ook tussen Den Haag Centraal en Zoetermeer rijden op dit moment geen treinen. Oorzaak van de vertragingen is een stroomstoring.

Rond 08:00 uur viel het volledige treinverkeer rond Den Haag stil. Rond 09:45 uur kon deze gedeeltelijk weer langzaam worden hervat. Het treinverkeer was gestremd tussen tussen Delft en Leiden, Den Haag Centraal en Gouda, Den Haag en Zoetermeer Stadslijn, Den Haag Centraal en Rotterdam Hofplein en Den Haag Centraal en Den Haag Hollands Spoor. Als gevolg van de storing konden er op de treindienstleidingpost van Den Haag geen seinen en wissels worden bediend.

update 11:35
Inmiddels gaan de treinen langzaam weer rijden. Rond 11:00 uur waren de problemen opgelost.

EC aan de slag; nieuwe rel dreigt

De nieuwe Europese Commissie onder leiding van de Portugees Josť Manuel Durao Barroso gaat vandaag aan de slag. Afgelopen donderdag stemde het Europees Parlement in met hun benoeming. De Commissie zal zich de komende vijf jaar vooral richten op economische hervormingen. "Het is belangrijk dat Europa een katalysator wordt om zo een duidelijke slag te kunnen slaan voor wat betreft onze competitiviteit en de hoeveel banen die we creŽren", zo zei Barroso donderdag in het parlement.

De totstandkoming van de Commissie is niet zonder slag of stoot gegaan. De groep die in eerste instantie werd voorgedragen, kon niet rekenen op de steun van een meerderheid van de parlementariŽrs. Na een aantal wijzigingen verkreeg Barroso uiteindelijk alsnog een ruime meerderheid. Toch is het parlement nog niet overtuigd van de kwaliteiten van alle commissarissen.

© Europese CommissieKroes
Een groot deel van de EP-leden liet eerder weten nog altijd grote bezwaren te hebben tegen de Nederlandse commissaris van Mededinging, Neelie Kroes. Volgens de afgevaardigden zou zij gezien haar verleden te nauwe banden hebben met het bedrijfsleven, om een objectieve afweging te kunnen maken in voorkomende gevallen. Barroso heeft echter met Kroes een regeling getroffen om enige belangenverstrengeling te voorkomen. De praktijk zal moeten uitwijzen of deze regeling afdoende is.

© Europese CommissieBarrot
De Franse commissaris Jacques Barrot (Transport) kwam afgelopen weekend in opspraak. Naar nu pas bekend is geworden, is Barrot in 2000 veroordeeld wegens gesjoemel met de financiŽn van zijn partij. Hij werd veroordeeld tot acht maanden cel, maar heeft deze door een algemeen pardon nooit uit hoeven zitten. Een speciale Franse wet heeft voorkomen dat de veroordeling eerder naar buiten kwam.

De liberale fractie heeft intussen gevraagd om een schorsing voor de Fransman, tot er volledige duidelijkheid is over zijn verleden. Ook de socialistische fractie wil op korte termijn overleg met commissievoorzitter Barroso. Deze heeft aangegeven "alle benodigde informatie over Barrot's persoonlijke situatie te zullen geven".

Zware straffen na NBA-vechtpartij

De NBA heeft, naar aanleiding van de massale vechtpartij zaterdag bij de wedstrijd tussen de Detroit Pistons en Indiana Pacers, historisch zware straffen opgelegd. Het was tevens de eerste keer in de geschiedenis van de NBA dat een wedstrijd gestaakt werd.

Als aanstichter van de knokpartij werd Ron Artest van de Pacers gezien, die voor de rest van het seizoen geschorst is. Zijn ploeggenoot Stepen Jackson is voor 30 wedstrijden uitgesloten. De aanvoerder van de Pacers, Jermaine O`Neal is voor 25 wedstrijden geschorst en daarmee is Indiana in een klap de ruggegraat van zijn formatie kwijt.

In totaal werden er negen spelers geschorst door de NBA, die in totaal, zonder salaris, 143 wedstrijden moeten toekijken.

Gamesverslaafde dief wil in bad

Een Taiwanese werkloze man, die verslaafd was aan het spelen van games, maar er niet genoeg geld voor had, besloot een juwelier te overvallen. De 28-jarige Wang Wen-long stal twee gouden ringen, die hij wilde verkopen om van het geld nieuwe games te kunnen kopen.

Om ervoor te zorgen dat de politie hem niet kon vinden, verstopte hij zich met wat brood en een paar flessen water in een ruimte op de zolder van het flatgebouw waar hij woonde. Na een maand werd hij echter gek van zijn eigen lichaamsgeur. Hij meldde zich bij de politie om maar snel een douche te mogen nemen in de cel.

Blatter ageert tegen oerwoudgeluiden

De voorzitter van de FIFA, Sepp Blatter, zegt dat het verlaten van het voetbalveld een goede remedie is tegen racistische acties van voetbalsupporters.

Daarmee reageerde Blatter op de gebeurtenissen rond de oefenwedstrijd Spanje-Engeland, waar donkere Engelse spelers door een deel van het Spaanse publiek met oerwoudgeluiden werden uitgejouwd.

In Engeland vonden veel opinieleiders dat de Engelse spelers van het veld hadden meten lopen, een reactie die Blatter heel goed had kunnen begrijpen. "In deze omstandigheden... Ik zou mijn goedkeuring hebben gegeven als ze van het veld waren gelopen", aldus Blatter.

De Zwitser zei verder dat de wereldvoetbalbond onderzoekt welke aanbevelingen zij de spelers gaat geven om racistisch gedrag in de toekomst te voorkomen.

Bernie's rechtszaak vandaag voortgezet

Vandaag wordt voor de rechtbank van het Londense High Court een nieuwe episode in het juridische gevecht tussen F1-baas Bernie Ecclestone en drie banken gevoerd. De banken zijn van mening dat zij door het bezit van 75% van de aandelen in SLEC (Eigenaar commerciŽle rechten van F1 -red.) meer inspraak behoren te hebben in de gang van zaken in en rond de Formule 1.

Bernie gaf in de Britse krant Scotland on Sunday toe te vrezen voor een hem vijandig gezinde 'board of directors' binnen de SLEC. 'Misschien word ik wel ontslagen en mag ik met pensioen', merkte hij schouderophalend op. Eerder verloor de SLEC/F1-baas een rechtszaak aangespannen om de rechtszaak in Geneve in plaats van Londen te houden.

Nederlandse mannen winnen ploegachtervolging

De Nederlanse mannen hebben zondag revanche genomen voor hun zwakke prestatie, vorige week in Hamar tijdens de ploegenachtervolging.

Erben Wennemars, Mark Tuitert en Carl Verheijen boekten in Berlijn een WB-zege, waarmee de negende plek van Hamar meer dan goed werd gemaakt.

Oranje bleef Duitsland en ItaliŽ voor, en kwam een tot een tijd van 3.46,44, wat een officieus wereldrecord betekende. "Een Weltrekord", glunderde Wennemars na afloop. "Dit is echt genieten", viel Verheijen hem bij. "Zo'n ploegachtervolging geeft een extra dimensie aan de sport."

De voorsprong op de nummer twee, Duitsland, was ruim twee seconden. De Amerikaanse schaatsers, die de WB wedstrijd vorige week in Hamar nog wonnen, konden geen tijd neerzetten, omdat Joey Cheeck ten val wam, en in zijn val olympisch kampioen Derek Parra meenam. Parra klaagde na afloop van pijn aan zijn rechterenkel, maar de verwondingen lijken mee te vallen.

Patch voor RollerCoaster Tycoon 3

Atari is eindelijk gekomen met een Final patch voor hun titel RollerCoaster Tycoon 3. Deze patch is er in twee smaken; een voor de Amerikaanse versie, en een voor de Europese versie van het spel. Er worden met deze patch niet alleen bugs verholpen je krijgt namelijk ook nog een paar nieuwe features cadeau.

quote
II - NEW FEATURES
------------------
NEW GUEST LIST (PEEP THOUGHTS) WINDOW - A Guest List (peeps' thoughts) window has been added and can be accessed by clicking on the 'Guests' button located at the bottom of the 'Park Management' buttons. The window allows you to click on an icon to select either a view of all the individuals in the park or a summarized list. You may also display either peep status or thoughts, and control whether the information is presented in ascending or descending order. The window lists only thoughts that are relevant to game-play.

EMPLOYEE DUTY ZONES - This update allows players to see the patrol zones for other staff members of same type while editing patrol zone for a staff member.

POWERED LAUNCH MODE - added to more coaster types.

THREE NEW FIREWORK DISPLAYS have been added.

NO ENTRY SIGNS - staff now ignore these signs so they can get to do their job quicker.

III - NEW BALANCING AND TWEAKS
-------------------------------

GENERAL - Based on players' feedback, several balancing changes have been introduced to make the game a little more forgiving, especially with regard to peeps who won't ride the rides. But be aware, peeps will still not go on rides if their basic needs are not met; you MUST take steps to ensure the basics (food, money, and toilets) are provided for your peeps so they can continue to enjoy spending their money in your park.

PUSHING THE ENVELOPE - A number of coasters now have higher maximum limits and faster launch speeds.

QUEUE LINES AND TERRAIN EDITING - Editing the terrain occupied by queues is no longer allowed. Previously, if terrain under a queue line was modified, the modifications could break the queue line and that may not have been readily apparent to players.

COMPLAINTS - The peeps and staff now complain less, for example about fatigue and pay.

BREAKDOWNS - Breakdowns now occur less frequently.

BLOCK BRAKES - The function of block brakes has been modified so that, in the case of a clear track ahead, the brakes section will slow down the train to the specified speed and permit it continue. If the train is traveling slower than the permitted speed and the track is clear ahead, its speed is BOOSTED to that permitted value.

IV - BUG FIXES
--------------
Please make sure you have the most up-to-date drivers for your PC, especially for your graphics cards, as there are some known crashes and slow-downs that occur with all but the latest device drivers. Consult the manufacture regarding driver updates.

CHARACTER AI (peep behavior) - A small number of rarely-occurring bugs have been addressed, including one related to queuing problems.

WATER RIDES SOUND EFFECTS - This update adds water ride sound effects for appropriate rides.

COASTER RATINGS - No longer fluctuate.

VENDOR AND STAFF UNIFORMS - Uniforms are now preserved when the game is saved.

STABILITY - A small number of compatibility issues that surfaced after the release of the game which could cause instability on certain systems have been fixed.


Iedereen die de beta patch heeft geÔnstalleerd zal RCT3 eerst moeten de-installeren en dan opnieuw moeten installeren om de final patch aan de praat te krijgen. Op verscheidene forums valt te lezen dat nog niet alle bugs zijn verholpen en dat je binnenkort weer een nieuwe patch kan verwachten.

De patch kun je hier downloaden.

Concert van Rowwen HŤze eindigt in chaos

DarkShine had ons via de nieuws-submit te melden:

Het laatste concert van dit jaar van de Limburgse band Rowwen HŤze is afgelopen zaterdag in een chaos geŽindigd. Traditiegetrouw vond het concert plaats in het Limburgse dorp America. Vijfduizend fans met een slok achter de kiezen wilden even na 01:00 uur naar huis, maar werden daarin belet door te laat gekomen bussen en problemen bij de garderobe. Diverse bussen uit onder meer Lanaken en zelfs Duitsland kwamen zo laat dat sommige natbezwete fans ernstig onderkoeld raakten. Een ander deel reageerden hun frustraties af op beveiliging en politie. Een ruit van een politiebus en een kentekenplaat van een politieauto werden hierbij vernield. Een dronken man uit Erp werd gearresteerd. Hij vernielde autobussen op het kruispunt Lorbaan-Peelheide en wilde met twee agenten op de vuist.

De EHBO moest verschillende onderkoelde fans in folie wikkelen om ze warm te houden. De politie zette veertien agenten en twee honden in om met name na afloop de orde te handhaven. Ook dertig beveiligers uit het dorp hielpen mee.

Eindverantwoordelijke L. Ummenthum van het concert zal de gebeurtenissen nog evalueren met politie en gemeente. "We willen volgend jaar met een aparte vergunning langer door kunnen gaan, zodat niet iedereen tegelijk naar buiten moet. We hadden dit jaar 4000 jassen hangen, door de kou 1300 meer dan vorig jaar."

Rond 06:00 uur konden de laatste fans het dorp pas verlaten. De bandleden zeggen niets te hebben gemerkt van de chaos. Accordeonist Tren van Enckevort toonde zich dan ook verbaasd. "We hebben op het podium niets gemerkt of gezien. Na afloop ben ik meteen naar een afterparty gegaan."

Federer wint Masters

Roger Federer heeft de titel bij de Tennis Masters Cup geprolongeerd. In de finale was de als eerste geplaatste Zwitser met 6-3 en 6-2 te sterk voor de Australier LIeyton Hewitt.

De finale van de Masters Cup is normaal gesproken pas beslist als een speler drie sets heeft gewonnen. Regen aan het einde van de eerste set dwong de organisatie echter om de wedstrijd in te korten.

"Wat kan ik zeggen. Het is een geweldig einde aan een fantastisch seizoen. Ik begon het jaar goed bij de Australian Open en vanaf dat moment bleef het goed gaan", aldus de nummer ťťn van de wereld na de wedstrijd.

3FM en Radio 2 winnen luisteraars

chopke had ons via de nieuws-submit te melden:

Radio 3FMRadio 2 en Radio 3FM hebben marktaandeel terug gewonnen in de periode september / oktober 2004. Dat blijkt uit onderzoeksgegevens van het bureau Intomart GFK die vanochtend bekend zijn gemaakt. Ook de commerciŽle regionale zenders (CRN) deden het goed. Radio 1 moest het meeste marktaandeel inleveren. De nieuws- en sportzender deed het van de zomer goed door de vele sportevenementen die er waren.

Radio 538 blijft stevig marktleider. Vooral omdat nummer twee Sky Radio wederom marktaandeel verloor. Ook de regionale publieke omroepen (ORN) moesten flink inleveren.

Opvallend is dat Noordzee FM ook weer moest inleveren. De zender begon juist in september met een nieuw format. Het station legt zich nu meer toe op muziek en entertainment. Ook werden er enkele bekende Nederlanders aangetrokken om een programma te maken zoals Albert Verlinde en Winston Gerschtanowitz.

Klik hier voor een volledig overzicht van de cijfers

'Journalisten misdragen zich in Den Haag'

Sommige media hebben zich volgens de Haagse burgemeester Deetman "knettergek" gedragen in hun berichtgeving over de belegering door de politie van een woning in het Laakkwartier. Dat zei hij tijdens een bezoek aan de bewoners van de buurt. Volgens de burgemeester zijn er mensenlevens op het spel gezet door het "verspreiden van onzin en fantasieŽn". Vooral radio en tv hebben hiermee "hectiek en hype" veroorzaakt.

Deetman benadrukt dat de situatie op die dag "delicaat" was, en dat ook de media zich hadden moeten realiseren dat "rustige berichtgeving" gewenst was. "Van wijsheid en inzicht heb ik echter niets gemerkt. De journalisten zouden zich aan de feiten moeten houden", zo zegt Deetman.

Media verzamelen zich in Den Haag. Foto: Papa_Eend

Volgens adjunct-hoofdredacteur Hugo van der Parre van RTL Nieuws en RTL Z heeft Deetman het over zichzelf afgeroepen door een lege persconferentie te geven, waardoor de pers zelf op informatie uit moest. Zijn collega Marcel Gelauff van de NOS noemt het een uitzonderlijke situatie: "Je vertelt wat je niet weet". Daarnaast geeft hij toe dat er fouten kunnen zijn gemaakt. "Maar wie maakt er geen fouten? Zeker als je iets live brengt weet je achteraf pas precies hoe het zit." Ze trekken zich dan ook weinig aan van de kritiek.

Jongen neergestoken in stadion


In het stadion van de Turkse voetbalclub Besiktas is een 16-jarige jongen gisterenavond neergestoken.

De jongen werd in de rust neergestoken en overleefde het steekincident helaas niet; in het ziekenhuis bezweek hij. Nadat het incident bekend werd sloot de politie alle uitgangen van het stadion af. Alle toeschouwers verlieten het stadion ťťn voor ťťn, onder het toeziend oog van de politie en ooggetuigen, die bij de uitgang stonden om de dader aan te wijzen.

Na anderhalf uur zijn drie verdachten meegenomen door de politie voor verhoor. Ook zijn er mensen aangehouden die probeerde te vluchten, waaronder vrienden van het slachtoffer. Volgens de politie had het slachtoffer een kaart met daarop het logo van Fenerbahce in zijn portemonnee zitten.

FOK! Prijswinnaars week 47

Afgelopen week maakte je op FOK! kans op verschillende gadgets, beschikbaar gesteld door Gadgetplaza. Bijna 1000 inzendingen kregen we binnen, waaruit we de volgende winnaars hebben getrokken:


De winnaars van de PDA Simkey:

akakiwi
MonoSynth
lucrator
YoGi_Berra
svsonderen
Guidoweb5
mrDevil
Cowboy_Henk
brainster
ChicaC

Onderstaande mensen winnen de Levitron Omega:

fanatic667
SavageNL
Miranda27

En tenslotte, de winnaars van de XP3 klok:

The_ceesie
femke81


Allemaal van harte gefeliciteerd, jullie prijzen komen er zo snel mogelijk aan!

Bruisende dranken slecht voor de botten

Scootmobiel had ons -geheel herschreven, waarvoor onze dank!- via de nieuws-submit het volgende te melden:

Uit onderzoek door Susan News, verbonden aan de universiteit van Surrey (GB), blijkt dat dranken met bubbels, zoals champagne en bruisend water, osteoporose (botontkalking) en beenbreuken bevorderen. Deze resultaten zijn gepubliceerd in het vakblad 'Osteoporose International'.

Volgens de onderzoekster heeft ons beendergestel te lijden onder de westerse voedingsgewoonten, met name door te weinig groente en fruit in ons voedsel en een te hoog vlees- en zuurgehalte. Hierdoor kan iemand van rond de 70 kilo in tien jaar tijd zo'n 15 procent van zijn of haar beendermassa verliezen, aldus de onderzoekster.

Dat hoge zuurgehalte is vooral het gevolg van het koolzuurgas (kooldioxide) dat in bruisende dranken zit. Dit wordt door de maag onvoldoende geneutraliseerd en komt in de bloedstroom terecht, waarna het lichaam kalk aan de beenderen gaat onttrekken om alsnog het zuuroverschot te neutraliseren. Hierdoor worden ze kwetsbaarder. Dit effect zou al optreden bij twee blikjes koolzuurhoudende (fris)drank per dag, zo blijkt uit het onderzoek.

'Arafat had tekenen van AIDS'

GrijzeDakDuif had ons -geheel vertaald, waarvoor onze dank!- via de nieuws-submit het volgende te melden:

Een IsraŽlische arts heeft een oud controversieel gerucht nieuw leven in geblazen door te stellen dat Yasser Arafat bezweken is aan de gevolgen van AIDS. Dokter Ran Tur-Kaspa, een expert op gebied van infectieziektes aan het Rabin Medical Center in Petakh Tikvah in Israel, bediscussieerde Arafats symptomen toen hij voor de Israelische staatsradio sprak: "Ja, het kunnen symtomen van AIDS zijn." aldus Tur-Kaspa.

Er circuleerden al jaren geruchten over Arafats actieve homoseksuele sexleven, maar die werden erger toen Franse artsen vorige week weigerden om details te geven over de doodsoorzaak van de 75-jarige Palestijnse leider.

Franse autoriteiten ontkennen dat Arafat is vergiftigd, zoals sommige Palestijnse officials beweerden, maar de Fransen weigeren eveneens details over de doodsoorzaak vrij te geven. De last om nu meer duidelijkheid te geven komt nu te liggen bij de familie van Arafat. Zijn vrouw en dochter en ook zijn neef Nasser al-Kidwa, een functionaris van de Palestijnse Autoriteit, krijgen inzage in het medische dossier.

Vorige week nog berichtten Franse media dat Arafat bezweken was aan de gevolgen van cirrose van de lever, niet als gevolg van alcoholgebruik.

Eigen productiemaatschappij voor de KNVB

De KNVB wil een eigen televisie-productiemaatschappij op gaan zetten die alle wedstrijden van het Nederlands elftal technisch gaat aanbieden aan televisiezenders. Eerder deden de clubs in de eredivisie, verenigd in de Eredivisie CV, dat ook al.

De afgelopen week werd bekend hoe de rechten voor het uitzenden van de wedstrijden in de eredivisie zullen worden geveild. Deze komen in het volgende seizoen vrij. De rechten voor de wedstrijden van Oranje hoeven pas in 2006 te worden verdeeld. "Mede daarom lijkt het ons beter even een afwachtende houding aan te nemen in de huidige titanenstrijd om de uitzendrechten van de eredivisie", legde directeur betaald voetbal Henk Kesler van de voetbalbond gisteravond uit. "Maar als we nu al een bod krijgen dat we niet kunnen weigeren, valt er met ons altijd te praten."

Boer laat jagers op zijn koeien schieten

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Ed Wedman, een Canadese boer, biedt jagers de mogelijkheid om tegen betaling van 500 Canadese dollar (330 euro) op zijn koeien te mogen schieten. De veehouder uit de provincie Alberta plaatste daartoe een advertentie in een lokale krant

De boer voelde zich gedwongen tot deze stap, nadat de VS vorig jaar een importverbod instelde voor Canadees rundvlees, vanwege een geval van BSE dat in Canada werd aangetroffen. Dit importverbod bracht de veehouder in zulke financiŽle problemen, dat de man geen andere uitweg meer zag dan de dieren tegen betaling te laten afschieten.

Wedman heeft naar aanleiding van z'n advertentie al tientallen belangstellende telefoontjes gehad - van belangstellende jagers Ťn van dierenactivisten.

Met FOK! naar de FIFA Interactive Worldcup

Ben jij de beste FIFA 2005 gamer op de Xbox?

Electronic Arts, FIFA en Xbox organiseren zaterdag 27 november een voetbaltoernooi in de Amsterdam ArenA en via FOK! kun jij er bij zijn! Ben jij een FIFA 2005 speler en speel je dit spel altijd op een Xbox?

Doe mee aan deze wereldwijde competitie die begint in Amsterdam, en laat zien wat je kunt! Maak kans op een plaatsje in de halve finale in Parijs, en... win je ook daar? Dan ga je naar ZŁrich voor de wereldfinale! Twintig mensen mogen FOK! gaan vertegenwoordigen in deze eerste ronde van de competitie waaraan in totaal 128 mensen meedoen.

Interesse? Klik hier voor meer informatie.


The Night After...

Mijn kamer is weer alleen met mij, de beeldschone blondine die met haar helder blauwe ogen alle techniek uit mijn kamer het zwijgen op wist te leggen, is weer veilig thuis. Met een suiker zoete bloem zal ze de komende dagen aan mij kunnen denken.

Rond half vijf belde ze op, ze was al terug van de 'Jonge Honden Dag', wat zoiets is als een keuring voor ras hondjes die een jaar oud zijn en waar wordt beslist welke honden ras zuiver door mogen voor de fok. Mijn moeder kwam de trap oplopen met de telefoon en ik dacht: "Gaat ze nu toch afzeggen?" En antwoordde mijn moeder met: "Dat zal vast voor mij zijn". Mijn moeder gaf me de telefoon en zei: "M.". Ik ademde uit.

Daar stond ik even met mijn mond vol met tanden, ze wilde nu al langs komen. Ik vertelde dat ik nog moest beginnen met koken en dat er nog geen eten was. Dat was helemaal niet erg, ze wilde best mee helpen met koken. Omdat mijn kamer ook nog een slachtveld was vroeg ik of ik zo even kon terug bellen, als ik mijn kamer in vorm had gebracht. Dat was goed.

Zo belde ik haar na een kwartiertje terug, het begon net te regenen en informeerde of ze dan wilde worden opgehaald. Ze dacht hoorbaar na, "Ja, dat is wel leuk ja", giegel. Zo stapte ik iets voor vijf uur de auto in om na een paar minuutjes voor haar deur weer te stoppen.

"Voor jou M.", hoorde ik haar vader roepen toen ik aanbelde. Ik mocht binnen komen, "Kom maar verder hoor, ze bijten niet", zei ze toen ik in de gang stond. Na wat te grappen over haar vaders buks en trek in het toetje, opende ik de bijrijders deur, liet haar rustig instappen, en sloot hem zachtjes. Het ritje naar mijn huis verliep zonder veel problemen, al speelde ik erg op safe bij het oversteken van de weg.

Toen ze binnen kwam pakte ik haar jas aan en had mijn moeder zich al voorgesteld, waarna we door liepen naar mijn vader die na twee keer haar prachtige naam ook goed uitsprak. We vervoegden ons richting mijn kamer om daar een extra bureau stoel aan te schuiven. Om het vervolgens over van alles te hebben. Mijn complete leven werd even bloot gelegd door deze aanstormend SPH'ster. Dat bij haar het grapjes gehalte erg hoog lag maakte het voor mij niet moeilijk om daar 'gepast' op te reageren.

Nadat mijn moeder toch maar eens polshoogte kwam nemen om te vragen of we nog plannen hadden om het eten te gaan maken, gingen we allebei richting de keuken om daar de kip, kerrysaus en rijst te gaan koken.

De tafel was van uit het niets gedekt met onze beste borden en ik besloot ook maar eens de suikerbloem te ontdoen van zijn piepschuimen huis, de verbazing werd groter. "Wat is dat?", "Voel maar". De suikerbloem deed zijn werk, maar natuurlijk moest mijn vader ook even voelen en brak het stengeltje in tweeen. Geen probleem, de reparatie how-to van de meester chef werkte erg goed en de stengel was weer heel.

Tijdens het eten hadden we het over de 'Jonge Honden Dag', hondjes, eten, afwassen en alle dingen die het leven leuk maken. Het tafelen werd afgesloten met een ijsje, wat we samen op mijn kamer hebben gegeten. Om maar eens te bedenken of de film 'Mean Girls' al 'binnen' was, na enig lachen, gieren, brullen, gingen we een spelletje spelen Levensweg. Mevrouw dacht dat ze wel kon winnen. "Is goed", zo werd de Levensweg te voorschijn getoverd. Om er achter te komen dat de autootjes en pionnetjes niet meer te vinden waren. Jammer
Zo had ik een Bluetooth USB dongle als pion en M. zocht het playmobiel skate poppetje, wat ze voor het eten vakkundig in de miniatuur GFT container had gestopt, weer op. Zo laten we eens beginnen.

Het moest zo zijn, twee rondjes stonden we gelijk. Met wat thee en zeebanket chocolade, lag zij op een een kussen op de grond en keek ik haar in kleermakers zit aan. Ze lag er erg verleidelijk bij en helemaal in een deuk... ik dook naar achter om toch maar eens een foto te maken van haar pose, mijn camera wilde geen foto meer maken van dit moment en besloot zich stil te houden. En het lachen ging verder...

Het laatste potje werd ruim gewonnen door mevrouw en nadat we dit spelletje hadden opgeruimd hebben we het gehad over het 'Dispuutleven', gezondheid, relaties, cup maten en foto's.

Ja, het was al rond elven toen ik haar, haar jas aangaf om met een paraplu en een doos met suikerbloem richting haar huis te vertrekken. Ondertussen maakte ze een aantal leuke 'samen' opmerkingen, wat er op neer kwam wat wel wel niet konden doen als ons beider toekomsten gecombineerd werden. Ik vond het erg verrassend, omdat uit haar mond te horen. Ook al was het misschien een grapje ik vind het idee aanlonkend om met haar een huisje-boompje-beestje te hebben.

Eerder vertelde ze dat ze 'Snowfever' nog eens wilde zien, toen we bijna bij haar thuis waren vroeg ik of ze mee wilde naar de film, dat leek haar leuk. En ze zei dat ze dan mijn mobiele nummer wel wilde hebben. We kwamen weer binnen, de roos werd onder toeziend oog van haar vader uitgepakt. Om vervolgens mijn mobiele nummer te vragen... ja dat wist ik niet uit mijn hoofd, ik was natuurlijk daar niet alleen in, haar vader had het zelfde probleem. Drie pennen later schreef ze haar telefoonnummer en msn adres op een papiertje.

Ik gaf haar een hand, drie zoenen en zei dat ik het erg leuk had gevonden om vervolgens met een lege doos en een vol hart de regen weer in te trekken.

Marsrover fotografeert regenwolken op Mars

De Mars Exploration Rover Opportunity heeft op Marsdag 269 een foto teruggestuurd waarop Mars met een bewolkte lucht te zien is. Bij blauwkleuring van de lucht lijkt het erg op de aardse lucht. Er lijken zelfs vogels rond te vliegen.


Wolken boven Mars (gecropped uit originele foto)

Niets is minder waar, zegt de NASA. De lucht van Mars is roodgekleurd door de grote stormen die altijd op Mars woeden. Soms is de lucht inderdaad blauw, maar dit is op de foto's nog niet voorgekomen. En hoewel er water op Mars geweest is en er aanwijzingen zijn dat dat er nog steeds is, is Mars momenteel voor zover bekend een dode planeet. De stippen in de lucht zijn waarschijnlijk dode pixels.

De Martiaanse wolken als deze, zouden op aarde "cirrus"-wolken genoemd worden. Deze wolken ontstaan in een gebied met sterke verticale opstijgende lucht. De ijsdeeltjes vallen uit elkaar, en zweven weg van de lokatie waar ze oorspronkelijk condenseerden. Hierdoor ontstaan de karakteristieke vlagen. Op de onderstaande foto is de zwart-wit versie te zien.Klik hier voor de grote foto.

Het wetenschapsteam dat de atsmosfeer van Mars bestudeert tijdens de missie, gebruikt de observaties om het gedrag van de wolken te bepalen in bepaalde seizoenen en op bepaalde tijden van de dag. Dit helpt ze een beter inzicht te krijgen in de processen van wolkenvorming.

Moord op Kennedy na te spelen in game

In een nieuw videospel dat het Schotse bedrijf Traffic Games vandaag (maandag) uit zal brengen, kan de gamer de moord op John F. Kennedy naspelen. De game, getiteld "JFK Reloaded" is ontwikkeld om aan te tonen dat de moordenaar Harvey Lee Oswald wel degelijk alleen kan hebben gehandeld; de ontwikkelaars willen niets weten van theorieŽn dat meerdere personen schoten zouden hebben gelost. Het is maandag precies 41 jaar geleden dat Kennedy, toen bijna drie jaar president van de Verenigde Staten, op 46-jarige leeftijd in Dallas werd vermoord.

De speler bevindt zich in het spel in de schuilplaats van Lee Harvey Oswald; op de zesde verdieping van een schoolboekenmagazijn. De bedoeling is om de moord op de president zo goed mogelijk na te spelen. Je kunt punten verdienen door de schoten zo veel mogelijk te laten lijken op zoals beschreven in het officiŽle verslag van de gebeurtenis. Als je Kennedy's vrouw Jacqueline echter eerst raakt, krijgt je punten in aftrek.

Alle schoten kunnen in slow motion opnieuw bekeken worden. De computer kan tevens laten zien welk traject de kogels hebben afgelegd naar en in het lichaam van Kennedy. Met de zogenaamde "blood effects option" kan ingesteld worden of er al dan niet bloed te zien is. Het gebeuren kan uit verschillende hoeken worden bekeken, ook uit de hoek waarvan mensen denken dat een tweede schutter had plaatsgenomen.

In een reactie toonde senator Edward Kennedy, de jongste broer van John, zich ontzet. "Het is verachtelijk", zo sprak zijn woordvoerder. De senator wilde er verder geen woorden aan vuil maken. De makers beweren echter wel degelijk respect te hebben voor de vermoorde president, zij willen enkel aantonen dat het best mogelijk is dat Oswald alleen heeft gehandeld.Een demo van het spel valt hier te downloaden, voor het volledige spel zul je $9,99 moeten betalen.

-
Kijk voor meer games-nieuws op Games.fok.nl!
Laatste reviews en specials
review
This War of Mine Stories: Fading Embers
special
Lowlands 2019
review
Fast & Furious: Hobbs & Shaw
review
Omega Labyrinth Life
review
Wolfenstein: Cyberpilot
review
Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order
©FOK.nl e.a.