Moord op Kennedy na te spelen in game

In een nieuw videospel dat het Schotse bedrijf Traffic Games vandaag (maandag) uit zal brengen, kan de gamer de moord op John F. Kennedy naspelen. De game, getiteld "JFK Reloaded" is ontwikkeld om aan te tonen dat de moordenaar Harvey Lee Oswald wel degelijk alleen kan hebben gehandeld; de ontwikkelaars willen niets weten van theorieën dat meerdere personen schoten zouden hebben gelost. Het is maandag precies 41 jaar geleden dat Kennedy, toen bijna drie jaar president van de Verenigde Staten, op 46-jarige leeftijd in Dallas werd vermoord.

De speler bevindt zich in het spel in de schuilplaats van Lee Harvey Oswald; op de zesde verdieping van een schoolboekenmagazijn. De bedoeling is om de moord op de president zo goed mogelijk na te spelen. Je kunt punten verdienen door de schoten zo veel mogelijk te laten lijken op zoals beschreven in het officiële verslag van de gebeurtenis. Als je Kennedy's vrouw Jacqueline echter eerst raakt, krijgt je punten in aftrek.

Alle schoten kunnen in slow motion opnieuw bekeken worden. De computer kan tevens laten zien welk traject de kogels hebben afgelegd naar en in het lichaam van Kennedy. Met de zogenaamde "blood effects option" kan ingesteld worden of er al dan niet bloed te zien is. Het gebeuren kan uit verschillende hoeken worden bekeken, ook uit de hoek waarvan mensen denken dat een tweede schutter had plaatsgenomen.

In een reactie toonde senator Edward Kennedy, de jongste broer van John, zich ontzet. "Het is verachtelijk", zo sprak zijn woordvoerder. De senator wilde er verder geen woorden aan vuil maken. De makers beweren echter wel degelijk respect te hebben voor de vermoorde president, zij willen enkel aantonen dat het best mogelijk is dat Oswald alleen heeft gehandeld.



Een demo van het spel valt hier te downloaden, voor het volledige spel zul je $9,99 moeten betalen.

-
Kijk voor meer games-nieuws op Games.fok.nl!