FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 23 november 2004

BAR begint tests met concept-auto

BAR zal de komende dagen op het circuit van Barcelona rijden met een concept-auto. De tests van de komende dagen zijn erg belangrijk voor de aanpassingen die nog moeten worden gedaan.

De concept-auto, die ook met een nieuwe zwart/zilver opdruk gaat rijden, is een tussenversie van de auto van het afgelopen jaar en wat de auto van komend jaar moet worden. Van de BAR006 wordt nog de gehele voorkant gebruikt. In de achterkant zitten al zaken die het team in de BAR007 wil gaan gebruiken en ook de Honda-motor, de versnellingsbak en de achterwielophanging zouden in de nieuwe auto moeten terugkomen.

De komende drie dagen zal het team twee auto's op het circuit aanwezig hebben. Enrique Bernoldi zal woensdag het spits afbijten, waarna Jenson Button zich donderdag bij het team voegt. Vrijdag zal Takuma Sato de oude auto rijden met een aangepast aerodynamisch pakket en een nieuw soort banden.

Het doel van de tests is om de performance en betrouwbaarheid van de BAR007 na te kunnen bootsen en die te kunnen testen. De nadruk ligt daarbij op de achterkant van de auto en de nieuwe Honda-motor. BAR heeft aangekondigd komende winter zich nog grondiger te willen voorbereiden dan voor het afgelopen seizoen.


Hierboven een foto van de concept bolide van de officiële BAR site

Nederlandse 'imam' wenst Wilders dood

darkmania, TvB, P.A. en HeinsPim hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De Nederlandse imam Abdul-Jabbar van de Ven heeft vanavond in het EO-programma 'Het Elfde Uur' gezegd dat hij Kamerlid Geert Wilders binnen nu en twee jaar de dood toewenst. Van de Ven hoopt wel dat Wilders niet door een moslim wordt vermoord.

De desbetreffende imam is een 25-jarige tot de islam bekeerde Nederlander uit Brabant die studeert aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. De jongeman, getooid met flinke bruine baard, wordt her en der omschreven als een radicale imam, maar dat bestrijdt hij zelf. Hij geniet op internet enige bekendheid als internet-imam. Zo leerde hij zijn trouwe gehoor dat het echt geen terrorisme is om een fundamentalistisch geloof te hebben en te vechten tegen de 'vervolging van moslims'. Sites als imaan.nl en al-islaam.com bevatten bijdragen van hem.

Van de Ven, die veel predikt in moskeeën, gaf vorige week in het Rotterdams Dagblad nog toe dat hij terrerurverdachte Jason W. wel eens had gezien tijdens een preek. ''Ik herinner me hem omdat hij in totaal driemaal na afloop van de dienst contact met me zocht. Het is al een tijdje geleden, maar iets extreems of gevaarlijks heb ik destijds nooit in hem gezien.'' In het interview zei Van de Ven dat hij zich sinds zijn bekering tot de islam een vreemdeling voelt: ''Het idee van een tolerant Nederland ben ik al lang verloren. Het is niet te beschrijven wat ik allemaal heb meegemaakt de laatste jaren. De sfeer is totaal intolerant.''

Tegenover Andries Knevel herhaalde Van de Ven vanavond dat hij blij was met de dood van Theo van Gogh, iets wat hij ook al in het Rotterdams Dagblad liet optekenen: ''Ik heb geen moment gerouwd om zijn dood. Ergens was ik wel blij, Van Gogh deed niets anders dan moslims tot diep in hun ziel beledigen. Hij had wat mij betreft ook onder een trein mogen komen of aan kanker mogen doodgaan. Hij is dood, dat is wat telt. Dat hij door een moslim is vermoord, betekent wel dat het hele circus weer is losgebarsten...''

Van de Ven bestreed vanavond bij Knevel dat zijn uitspraken jongeren aanzetten tot geweld. Hij wees op het verschil tussen ''wens en daad.'' je kunt volgens hem gedachten en gebeden wensen dat iemand sterft, zonder een moord goed te keuren.

Overigens ontkent Van de Ven dat hij imam is. Hoewel hij zich in 2001 in Trouw nog tooide met de titel ''jongeren-imam'' zegt hij nu slechts ''een student van de islam'' te zijn, die jongeren onderwijst.

Tales of Rebirth battle theme

Games are Fun heeft voor ons de battle theme van Tales of Rebirth. Je kan hem HIER beluisteren. Ook dit deel van de Tales of... serie wordt weer door meneer Motoi Sakuraba van muzikale klanken voorzien.

Tales of Rebirth ligt op 16 december in de Japanse winkels en er is nog geen Westerse versie aangekondigd. Verwacht wordt dat het nog wel gaat gebeuren als Namco een beetje kijkt naar het succes van Tales of Symphonia.

Allochtonen somber over Nederland

Icoon Algemeen nieuws Allochtonen in Nederland zijn somberder over hun leefklimaat dan de autochtonen. Dat blijkt uit een omvangrijke studie door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), welke onlangs werd gepubliceerd. De studie 'Allochtonen in Nederland' is in opdracht van het ministerie van Justitie gedaan.

Centrale vraag in de studie is: "Hoe verloopt de integratie van allochtonen in de Nederlandse samenleving?" Aan de hand van diverse aspecten werd dit onderzocht, zoals bevolkingsgroei, woongenot, onderwijs, werk, inkomen en andere demografische kengetallen.

Uit het onderzoek kwam naar voren dat de groei van de niet-westerse allochtone bevolking gedaald is naar 2,8%. Dit is het laagste percentage sinds 1996, wat vooral komt door een daling in het aantal asielzoekers. Het aantal gezinsvormende migranten alsmede de groei van de tweede generatie niet-westerse allochtonen bleef daarentegen onverminderd hoog. Turken vormen de grootste groep niet-westerse allochtonen, gevolgd door Surinamers en Marokkanen. In totaal wonen er per 1 januari 2004 1,4 miljoen westerse allochtonen en 1,7 niet-westerse allochtonen in Nederland.

Autochtonen zijn over het algemeen tevreden over hun woonsituatie, maar allochtonen niet. Vaak zijn ze woonachtig in kwalitatief mindere huizen, hebben minder kamer(s) per persoon en vinden de kwaliteit van de buurt minder. Gemeld dient te worden dat de ontevredenheid bij de tweede generatie afneemt ten opzichte van de eerste generatie. Dit komt vooral doordat de gezinsgrootte afneemt.

Met name over het onderwijs en de loopbaanmogelijkheden zijn allochtonen negatiever gestemd dan autochtonen. Het percentage allochtonen met een lagere opleiding is aanzienlijk groter en vaak doen zij hier langer over. 60% van de allochtonen is laag opgeleid, bij de autochtonen is dit 40%. Dit uit zich ook in de arbeidsparticipatie op de arbeidsmarkt, welke bij allochtonen lager is. Ook is het percentage werklozen in die groep hoger. Toch signaleert het CBS een trend, waarin met name steeds meer allochtonen van de tweede generatie hard werken aan hun loopbaan.

De inkomensverschillen tussen autochtonen en allochtonen zijn nog altijd groot te noemen. Zo heeft bijvoorbeeld een Turks of Marokkaans gezin met 1 kind een 30% lager inkomen dan een vergelijkbaar autochtoon gezin. Dit komt doorgaans door de lagere genoten opleiding. Bij 40% van de Marokkaanse gezinnen vormt een uitkering de belanrijkste inkomstenbron, bij autochtonen is dit 3%. Eind 2002 had 29% van de niet-westerse allochtonen in de leeftijdscategorie 15-64 jaar een bijstandsuitkering, vooral Turken en Marokkanen. Die instroom in de WAO neemt af, terwijl deze bij de WW toeneemt.

_
Het gehele onderzoek van het CBS, met veel meer details en wetenswaardigheden. (137 pagina's, te openen met acrobat reader)

Uitslagen CL (23/11/04)

Vanavond werd voor de vijfde ronde in de poulefase van de Champions League gespeeld. Hierbij de uitslagen en de tussenstand.

Uitslagen Champions League (23/11/04)

Groep A
AS Monaco - Liverpool (1-0)
55' Saviola 1-0

Olympiakos Piraeus - Deportivo Coruńa (1-0)
68' Djordjevic 1-0

Groep B
Dinamo Kiev - AS Roma (2-0)
73' Dellas 1-0 (ed)
82' Sjatskich 2-0

Real Madrid - Bayer Leverkusen (1-1)
36' Berbatov 0-1
70' Raúl 1-1

Groep C
Juventus - Ajax (1-0)
14' Zalayeta 1-0

Bayern München - Maccabi Tel Aviv (5-1)
12' Pizarro 1-0
37' Salihamidzic 2-0
44' Frings 3-0
55' Dego 3-1 (pen)
71' Makaay 4-1
80' Makaay 5-1

Groep D
Manchester United - Olympique Lyon (2-1)
19' G. Neville 1-0
40' Diarra 1-1
53' Van Nistelrooy 2-1

Sparta Praag - Fenerbahçe (0-1)
20' Kovác 0-1 (ed)


Tussenstanden Champions League (na 03/11/04)
Groep A

Pos.ClubAWGVPV-T
1Olympiakos Piraeus5311104-2
2AS Monaco530295-4
3Liverpool521273-2
4Deportivo La Coruńa 502320-4

Groep B

Pos.ClubAWGVPV-T
1Dinamo Kiev53111011-5
2Bayer Leverkusen5221810-7
3Real Madrid522188-8
4AS Roma501414-13

Groep C

Pos.ClubAWGVPV-T
1Juventus +5500155-0
2Bayern München +5302910-3
3Ajax510434-8
4Maccabi Tel Aviv510433-11

Groep D

Pos.ClubAWGVPV-T
1Manchester United +53201114-6
2Olympique Lyon +53111012-8
3Fenerbahçe *520367-13
4Sparta Praag501412-8

+ door naar tweede ronde Champions League (knockout fase)
* door naar UEFA Cup toernooi

Uitslagen Champions League (23/11/04)

SubheaderIn Turijn stond Ajax voor de lastige opdracht om Juventus van een 1-0 zege af te houden. Dat lukte de club echter niet.

De Italianen hadden in een vrijwel leeg stadion amper de behoefte om het spel te maken. Uiteindelijk was dat ook niet nodig. Tomas Galasek en Maxwell versierden een presentje na een kwartier. Zalayeta kon doorlopen en de bal achter keeper Hans Vonk schieten. Vervolgens werd het duel wat onvriendelijker. Diverse Juve-spelers maakten geniepige overtredingen. Montero en Rafael van der Vaart gingen als gevolg van een dergelijk incident op de bon.

Na rust wilde Ajax wel, maar bleek het niet sterk genoeg. Ryan Babel kon een keer uithalen, maar hij schoot over. Juventus zag even later een bal van de lijn gehaald. De Italianen konden echter goed leven met de 1-0 einduitslag.

Het is de vijfde maal op rij dat Juventus met 1-0 wint. Een unieke prestatie. Met 15 punten is Juventus tevens door naar de volgende ronde. Bayern München voegde zich eveneens bij de laatste 16 door met 5-1 Maccabi tel Aviv te verslaan. Ajax zal in de laatste thuiswedstrijd tegen Bayern een derde plaats moeten zien vast te houden om zich van UEFA Cup voetbal te verzekeren.

In poule D is het pleit reeds beslecht. Manchester United en Olympique Lyon spelen de achtste finales, Fenerbahçe zal in de UEFA Cup verder gaan. Ruud van Nistelrooij schoot de beslissende punten binnen voor de Mancunians.

De uitslagen:
AS Monaco - Liverpool (1-0)
Olympiakos Piraeus - Deportivo Coruńa (1-0)

Dinamo Kiev - AS Roma (2-0)
Real Madrid - Bayer Leverkusen (1-1)

Juventus - Ajax (1-0)
Bayern München - Maccabi Tel Aviv (5-1) Makaay 2x

Manchester United - Olympique Lyon (2-1) Van Nistelrooy 1x
Sparta Praag - Fenerbahçe (0-1)

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager

Uitslag Juventus-Ajax

In Turijn stond Ajax voor de lastige opdracht om Juventus van een 1-0 zege af te houden. Dat lukte niet.

De Italianen hadden in een vrijwel leeg stadion amper de behoefte om het spel te maken. Uiteindelijk was dat ook niet nodig. Tomas Galasek en Maxwell versierden een presentje na een kwartier. Zalayeta kon doorlopen de bal achter keeper Hans Vonk schieten. Vervolgens werd het duel onvriendelijker. Diverse Juve-spelers maakten geniepige overtredingen. Montero en Rafael van der Vaart gingen als gevolg van een dergelijk incident op de bon.

Na rust wilde Ajax wel, maar bleek het niet sterk genoeg. Ryan Babel kon een keer uithalen, maar hij schoot over. Juventus zag even later een bal van de lijn gehaald. De Italianen konden echter goed leven met de 1-0 einduitslag.

Het is de vijfde maal op rij dat Juventus met 1-0 wint. Een unieke prestatie. Met 15 punten is Juventus tevens door naar de volgende ronde. Bayern München voegde zich eveneens bij de laatste 16 door met 5-1 Maccabi tel Aviv te verslaan. Ajax zal in de laatste wedstrijd tegen Bayern München een derde plaats moeten zien vast te houden.


Juventus - Ajax (1-0)
14' Zalayeta 1-0

Juventus: Buffon, Birindelli (Cannavaro/85), Thuram, Montero, Zambrotta, Camoranesi (Olivera/70), Emerson, Tacchinardi, Nedved, Ibrahimovic (Kapo/78), Zalayeta

Ajax: Vonk, Trabelsi, Grygera, Escudé, Maxwell, De Jong (Sneijder/70), Galásek, Van der Vaart, Rosales, Babel (Anastasiou/79), Boukhari (Mitea/59)

"Top tien gewelddadige games"

Een aantal Amerikaanse groeperingen heeft een lijst opgesteld van de tien (in hun ogen) meest gewelddadige games ooit. Zij hopen hiermee ouders en grootouders wakker te schudden zodat deze hun kinderen niet aan de "blood-soaked and anti-social" inhoud van de spellen bloot zullen stellen. Zij vinden deze games beslist niet geschikt als kerstkado. Zij roepen tevens retailers op de spellen niet rechtstreeks aan kinderen te verkopen. Bovendien vinden ze dat publishers met een beter en duidelijker systeem om games te raten moeten komen.

De vijf groepen (the Interfaith Center on Corporate Responsibility (ICCR), the National Committee on Women's Organizations, Mothers Against Violence in America, Center for Advancement of Public Policy, Justice and Witness Ministries of the United Church of Christ en NYC Council Member Eric Gioia) hebben de volgende games in hun lijstje opgenomen (in alfabetische volgorde)

Doom 3
Grand Theft Auto: San Andreas
Gunslinger Girls 2
Half-Life 2
Halo 2
Hitman: Blood Money
Manhunt
Mortal Kombat: Deception
Postal 2
Shadow Heart.

Volgens Pamela Eakes, directeur en oprichter van Mothers Against Violence in America zou "Geen enkele ouder of grootouder moeten zwichten voor de druk van een jong kind dat om een van deze gewelddadige games vraagt, die de speler de rol van massamoordenaar, crimineel, verkrachter, scherpschutter of politie-killer laten spelen."

De complete tekst van het statement van de groeperingen is te vinden op de ICCRsite. Een streaming video link zal enkele "hoogtepunten" van gewelddadige promotie-trailers laten zien.

Jongetje (13) ontvoert exotische danseres

Icoon opmerkelijk nieuwsEen 13-jarige jongen uit de Amerikaanse staat Virginia heeft een exotische danseres onder bedreiging van een jachtgeweer ontvoerd. Hij eiste dat zij voor hem zou dansen. De jongen is door de politie aangehouden.

De ontvoering vond plaats in een huis in Virginia Beach, waar de danseres had afgesproken. Toen ze aankwam, was daar alleen de 13-jarige jongen aanwezig. Die vertelde haar dat ze voor zijn oudere broer was ingehuurd. Toen die niet kwam opdagen, wilde de vrouw vertrekken. Op dat moment trok de jongen een vuurwapen en dwong de dame om voor hem te dansen. In de daaropvolgende worsteling kon de vrouw ontsnappen. Het jonge kereltje is aangehouden wegens verdenking van ontvoering, bedreiging met een vuurwapen, illegaal wapenbezit en samenzwering.

Koolmonoxide in kinderdagverblijf

Maandag is kinderdagverblijf De Blauwe Mol in Den Haag ontruimd. Dit gebeurde op last van de brandweer, zij ontdekten na onderzoek koolmonoxide bij een van de twee verwarmingsketels, aldus de brandweer. Er waren op dat moment vijftien kinderen en zes leidsters aanwezig.

Even voor half twee werd de brandweer gealarmeerd door een van de leidsters. Ze rook een vreemde lucht en had last van hoofdpijn en misselijkheid. Het pand werd bij aankomst onmiddellijk ontruimd door de brandweer. De kinderen werden opgevangen in een drukkerij tegenover het kinderdagverblijf. Een van de leidsters werd meteen naar het ziekenhuis vervoerd om te worden gecontroleerd op koolmonoxide. Na ontdekking van het defect aan de ketel, werd besloten het hele gezelschap in het ziekenhuis te laten onderzoeken. Allen konden snel het ziekenhuis weer verlaten.

Veel 'ambulancegeweld' in Amsterdam

Icoon Binnenlands nieuwsDe afgelopen drie maanden heeft het ambulancepersoneel in Amsterdam zo'n vijftig keer te maken gehad met agressie en geweld. Dit blijkt uit onderzoek naar aanleiding van een incident vorig jaar, toen ambulancepersoneel in Amsterdam-West werd aangevallen door een woedende menigte.

Vorig jaar stikte een 15-maanden oude baby in de wijk Bos en Lommer in Amsterdam-West. Op het moment dat het ambulancepersoneel ter plekke was, werden ze aangevallen door zo'n honderd mensen die vonden dat ze veel te laat waren. De baby overleed uiteindelijk in het ziekenhuis, uit onderzoek bleek overigens dat het personeel niet schuldig was aan de dood van de baby. Naar aanleiding hiervan is er nu onderzoek gehouden onder alle ambulancemedewerkers, dat zijn er zo'n 300 die jaarlijks 93.000 ritten verzorgen. Van de vijftig gevallen gaat het bij bijna de helft hiervan om fysiek geweld zoals slaan, spugen of schoppen.

Drie thuiswedstrijden zonder publiek voor Besiktas

De Turkse voetbalclub Besitas moet drie thuiswedstrijden zonder publiek spelen. De club werd door de Turkse tuchtcommisie veroordeeld voor de dood van een 16-jarige jongen tijdens de wedstrijd tegen Rizespor.

De jongen, Chibat Aktas, werd zondag op de tribune van het Inönu-stadion neergestoken. Hij was op vakantie in Istanbul. In de rust waren rivaliserende supportersgroepen met elkaar slaags geraakt. Het slachtoffer overleed later in een ziekenhuis van Istanbul aan zijn verwondingen. De politie heeft een 22-jarige man gearresteerd op verdenking van moord.

De Turkse voetbalbond heeft naar aanleiding van de dood van Aktas de veiligheidsmaatregelen verscherpt. Zo mogen de Turkse clubs niet langer reizen voor de uitwedstrijden aanbieden aan de eigen supporters. De kaartverkoop wordt hervormd om zwartkijkers te weren. Bij elke wedstrijd in het Turkse voetbal wemelt het van de zwartkijkers.

Ook moeten de trappen van de tribunes voortaan leegblijven. Scheidsrechters hebben de opdracht pas met de wedstrijd te beginnen als de trappen leeg zijn. Bij de ingangen van de stadions wordt het aantal videocamera's opgevoerd. Daarnaast krijgt de politie de taak elke toeschouwer scherper te fouilleren. De verdachte van de moord op Aktas slaagde er in een mes het stadion binnen te smokkelen.

Geweld rond het het Turkse voetbal is niet nieuw. In april 2000 werden twee aanhangers van het Engelse Leeds United in Istanbul met een mes doodgestoken na ongeregeldheden aan de vooravond van de Uefa Cupwedstrijd tegen Galatasaray.

Drie ploegen voor laatste ProTour-plaats

Nog drie ploegen komen in aanmerking voor de laatste ProTour-plaats. Phonak, AG2R Prévoyance en MrBookmaker maken nog kans op plaats nummer 20.

Phonak heeft de eerste rechten op de ProTour-plaats, maar als de licentiecommissie ook na het pleidooi van het team besluit dat ze niet voldoen aan de ethische eisen van de ProTour, komen de andere twee ploegen in beeld. Bij MrBookmaker rijden drie Nederladers, Matthé Pronk, Stefan van Dijk en Bobbie Traksel. De licentiecommissie van de UCI zal de beslissing over de laatste deelnemer op 30 november bekend maken.

Joesjtsjenko roept op tot mars naar parlement

Dinsdag heeft de Oekraďense oppositieleider Joesjtsjenko een menigte van honderdduizend aanhangers opgeroepen naar het parlementsgebouw te gaan. Door de autoriteiten zijn er extra veiligheidstroepen ingezet.

Er is door de volksvertegenwoordiging ingestemd met een spoedzitting. Een woordvoerder van de parlementsvoorzitter meldt dat de vergadering begon om 13.00 Nederlandse tijd. Voor het parlementsgebouw waren al een hoop mensen aanwezig die een hertelling van de stemmen eisen. Volgens Joesjtsjenko, de oppositie, maar ook volgens buitenlandse waarnemers en regeringen zijn de presidentsverkiezingen van zondag niet eerlijk verlopen. Bij de exit-polls had Joesjtsjenko constant een voorsprong op zijn rivaal Janoekovitsj. De kiescommissie dichtte maandag echter Joesjtsjenko 46,7 procent van de stemmen toe, tegen 49,4 procent voor premier Janoekovitsj.

Schikkingsvoorstel Fortuna Sittard

De aanklager betaald voetbal heeft Fortuna Sittard een boete voorgesteld van 5000 euro, waarvan de helft voorwaardelijk. Aanleiding voor de geldstraf zijn de ongeregeldheden tijdens de uitwedstrijd in de Gouden Gids divisie tegen MVV.

Supporters van de Sittardse voetbalclub gooiden tijdens die wedstrijd voorwerpen op het veld en in de richting van de doelman van MVV. De wedstrijd werd daardoor enige tijd stilgelegd. Als Fortuna het schikkingsvoorstel niet accepteert, wordt de zaak voorgelegd aan de tuchtcommissie.

Valve bant 20.000 accounts

Valve heeft 20.000 accounts van hun software download systeem Steam gebanned, omdat met deze accounts geprobeerd is een illegale versie van Half-Life 2 te registreren. De CD-key die gebruikt werd door deze accounts is het nummer: 5J52E-FVKXV-882FQ-YJXRQ-DOD98.

Valve is ook bezig met een patch voor de eigenaren van de cd of dvd editie, die problemen hebben met een overenthousiaste securROM beveiliging, waardoor het spel niet wil installeren.

[Upd] Dingsdag accepteert schorsing

De aanklager betaald voetbal heeft Vitesse-speler Michael Dingsdag een schikkingsvoorstel gedaan van vier wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk.

Afgelopen zondag werd de verdediger tijdens de wedstrijd tegen PSV van het veld gestuurd, mdat hij tijdens een luchtduel PSV'er Gerald Sibon opzettelijk tegen het hoofd sloeg.

De aanklager gaat ook een onderzoek instellen naar het gedrag van Vitesse-coach Edward Sturing na de rode kaart voor Dingsdag. Sturing moet voor 29 november tekst en uitleg geven.

Na het gedwongen vertrek van Dingsdag staken er kwetsende spreekkoren op in het Arnhemse stadion, waarop scheidsrechter Ruud Bossen besloot de wedstrijd tijdelijk te staken. Ook daarnaar is een vooronderzoek gestart.

Update 18:47 :

Michael Dingsdag is akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel van vier wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk.

AVRO-dj Wim Rigter (37) overleden

AVRO-dj Wim Rigter is vanmiddag om 16.45 uur thuis, in het bijzijn van zijn geliefden, op 37-jarige leeftijd overleden. De radiomaker leed al enkele maanden aan slokdarmkanker. Tien jaar geleden had Rigter al een hersentumor, deze werd overwonnen door de diskjockey. Eerder dit jaar trouwde de DJ met zijn vriendin Monique. Ze hadden samen een dochtertje, Jip.

Rigter presenteerde in het verleden onder meer de Arbeidsvitaminen op Radio 3 en op televisie Toppop Nonstop, waarin het hitverleden uit de jaren 70 en 80 in de vorm van oude clips werd vertoond. Voor zijn ziekte was hij actief als presentator van AVRO's Nachtdienst en als opleidingscoördinator van 3FM.


Wim Rigter 1967 - 2004Biografie
Wim Rigter, wiens echte naam Wim Boerrigter is, heeft achttien jaar professioneel radio gemaakt. Halverwege de jaren tachtig begon zijn carričre in Hilversum met een nachtprogramma voor de VARA op Radio 3. Al snel volgde een vast wekelijks programma. ‘Niet gehinderd door enige kennis zat ik ineens op de VARA-dinsdag. Ik heb on-air het vak moeten leren. Toen ik er zat dacht ik: Wim, je zit nu in de eredivisie, zorg wel dat je er blijft. Ik heb in die tijd de hele fonotheek leeggetrokken om alle muziek uit de jaren ’60 te leren kennen.

In 1990 vertrok Wim van de VARA naar het commerciële Power FM om daar programma leider te worden. Als commerciële zenderchef ontdekte Wim de latere radiohelden Edwin Diergaarde en Edwin Evers. ‘Al denk ik dat ze er ook wel waren gekomen zonder mij.’ Toen Wim wegens bezuinigingen Power FM in een non-stopzender moest veranderen, gaf hij er de brui aan: ‘Ik kon mijn eigen DJ’s niet ontslaan. Dan ontsla ik liever mezelf.’ Wims eerste gevecht tegen kanker vond plaats kort nadat hij was teruggekeerd bij de publieke omroep. ‘Ik moest steeds overgeven. Ze dachten dat ik gewoon te hard werkte, maar er bleek een hersentumor te zitten vlakbij mijn braakcentrum.’ De operatie kostte hem één van zijn stembanden.

Na zijn revalidatie bleef hij buffelen in de nacht, invalbeurten draaien en werken achter de schermen. Dat leverde Wim de hoofdprijs op: de AVRO beloofde hem een dagelijks programma in de late middag op Radio 2. Een korte vakantie en enkele omroepmachinaties later bleek het ineens een dagelijks programma in de late ochtend op Radio 3 te zijn geworden: de Arbeidsvitaminen. Na vijf jaar ‘Vitaminen’ besloot Wim in 2001 dat het tijd werd voor wat anders en werd opleidingcoördinator voor 3FM. In die hoedanigheid begeleidde hij aanstormend talent, dat onder meer ’s nachts tijdens Pyjama FM te horen was.

Vanaf januari 2002 was Wim ook te horen als verslaggever voor het Radio 1-programma ‘1 op de Middag’, eveneens van de AVRO. Daarnaast maakte hij in de nacht van zaterdag op zondag ‘AVRO Nachtdienst’, op Radio 1. Al deze werkzaamheden heeft Wim moeten stopzetten toen opnieuw kanker bij hem werd geconstrateerd.

De ziekte heeft Wims leven en die van zijn vrouw Monique en dochter Jip totaal veranderd. In het programma PaPaul zei Wim over zijn ziekte dat hij het het allermoeilijkst vond om te accepteren dat hij zijn vrouw en kind zou moeten achterlaten als hij zou te komen overlijden. Hij praatte uitgebreid met Paul de Leeuw over spacecake tegen de pijn en de laatste brief aan dochter Jip: ‘Ik wilde kanker bespreekbaar maken. Het stikt van die ziekzijn-programma’s waar zo’n EO-kleur aan hangt, dat vind ik niet nodig. Ik was wel een beetje bang om een tweede René Klijn te worden. Maar ik zat gewoon met een nare boodschap heel trots te wezen op mijn gezinnetje.

Goede vriend en regisseur Peter Belt hield de laatste maanden van Wim’s leven een weblog bij om alle belangstellenden te informeren. Klik hier om het weblog te bekijken.

Ex-3FM DJ Wim Rigter was dinsdag 5 oktober te zien bij PaPaul. Wim vertelde openhartig over zijn ziekte aan Paul de Leeuw. De uitzending is online te bekijken.

Vorige week zondag werd nog een afscheidsfeest voor Wim georganiseerd, waarbij onder andere Thomas Acda, Paul de Munnik, De Poema's en Giel Beelen aanwezig waren.

Wims laatste woorden, vorige week op z'n weblog waren: "Maar geloof me….ik ben nog niet klaar, dus jullie zijn voorlopig nog niet van me af." Het 'voorlopig' is helaas maar kort geweest.

-
Op het weblog van Wim Rigter stromen de condoleances inmiddels al binnen.
Op de een speciale In Memoriam-website van de AVRO is een condoleance-register te vinden. Ook is daar de necrologie van Wim Rigter in MP3 te downloaden.

FC Den Bosch test jonge Canadese keeper

FC Den Bosch heeft sinds gisteren de 22-jarige Canadese doelman Wojtek Zarzychi op proef.

De keeper van Poolse afkomst is in beeld als mogelijke opvolger van Kris Mampaey, die eerder aankondigde na dit seizoen te zullen stoppen.

"We willen gewoon een beeld van die jongen krijgen“, zei Fred van der Hoorn, manager voetbalzaken. "Het is echt pas voor volgend seizoen, want Kris Mampaey is herstellende van zijn blessure. En dat duurt gelukkig niet lang meer.“

Zarzychi speelde voor de nationale jeugdteams van Canada onder de 17 en onder de 19 jaar en voor Jong Canada. "De laatste twee jaar heeft hij in de Australische competitie gespeeld voor Sydney", aldus zijn spelersagent Regi Blinker, die gisterochtend de training van FC Den Bosch bezocht. "Hij heeft zijn opleiding in de jeugd van Werder Bremen gehad en vervolgens over de hele wereld gewoond en gevoetbald. Nu kijkt hij uit naar een club in Europa. De competitie in Australië is net afgelopen."

Moslims en meer

Hoe noem je een Islamitische homo
een Islamietje

Hoe noem je de vloerbedekking in moskees?
Islaminaat

Hoe noem je een moslim die lekker ruikt
HugoBosslim

Hoe noem je een moslim die zn gebit goed onderhoudt?
Floslim

Hoe noem je een Moskee gemaakt van ijs?
Moskou

Hoe noemt de islamitische slager zijn zoon?
Moschouderhammed

Een supermarkt waar je Moslims kunt kopen.
Allah Heijn

De grootste moslim familie van Nederland.
Troslim

Wat neemt een jonge Moslim meestal als bijbaan?
een Korantenwijk

Een moslim die geen 50 maagden in het paradijs aantreft
De kloslim

Islamitische fast food eet je bij....
De Burqa King

Een moslim met een hengel heet...
Een vislamiet

Hoe noem je een moslim die per ongeluk de verkeerde buurman onthoofd...
Een Vergislamiet

Speelgoed voor moslimkinderen:
Mekkano

Moslim zonder baard
Achzonder

Wat zegt een bekeerde moslim?
Ik ben van mn geloof gevallah

Vrolijke Islamiet
Lachmed

Populair moslimdrankje
Arabier

Een serie die over de liefdeslevens van moslims gaat:
The Love Goat

Populaire tv serie onder Moslims uit de jaren 80
Geitrider

Islamitisch programma voor mongooltjes.
Knoop in je hoofddoek

Enkele veelbekeken programmas op MoslimTV

 • Man bijt kameel
 • Tik Tak Boem
 • Allah McBeal
 • Het rad van terreur
 • Ter land, ter zee en tegen de WTC
 • Baarden en van Dorp
 • Het zwakste schaap
 • Wie heeft de langste ..... baard
 • Married with 17 children

  Islamitische clown en dito acrobaat:
  hamassie + allahdriaan

  Geilen op aanslagen:
  Hamasturberen

  No offense...

 • A'damse moskeeën sluiten contract met samenleving

  eagletje had ons via de nieuws-submit te melden:

  In Amsterdam gaan twee grote moskeeën deze week samen met het Amsterdamse stadsdeel De Baarsjes een contract ondertekenen waarin men afspreekt dat onder meer signalen van 'extreem gedrag' in de gaten worden gehouden en aan elkaar zullen worden gemeld. Het zogenoemde 'contract met de samenleving' is opgesteld na de moord op Theo van Gogh. Het gaat om de Pakistaanse 'Moka Ghousia Masjid'- en de Turkse 'Aya Sofia'-moskee. De Marokkaanse Nour-moskee wil ook wel meedoen, maar moet eerst overleggen met de achterban.

  Met het 'contract met de samenleving' hoopt men te beogen dat het voortaan afgelopen zal zijn met de vrijblijvendheid. De moskeeën werken al lange tijd samen met het stadsdeel en na de moord op Van Gogh vonden ze het tijd nog een stap verder te gaan.

  De overeenkomst bestaat uit drie onderdelen:

  -> Het zich inzetten voor de vrijheid van meningsuiting en het bestrijden van meningen die indruisen tegen de rechtsstaat en de westerse samenleving. Bij beledigingen en het aanzetten tot strafbare handelingen wordt aangifte gedaan bij de politie.
  -> Het volgen van neigingen tot extreem gedrag. Personen die zij kennen, en die zij daartoe verdenken, aanspreken op dergelijk gedrag.
  -> Zich inzetten om meerdere partners bij het contract te betrekken.

  Gené meteen snel bij Ferrari

  Op het circuit van Barcelona begonnen vandaag Ferrari, Williams en Toyota met testen. Van de vier coureurs die reden was Marc Gené de snelste.

  Ferrari was vandaag aanwezig met de testcoureurs Luca Badoer en Marc Gené, Toyota liet Jarno Trulli rijden en voor Williams reed aan het einde van de middag Mark Webber nog een paar rondjes. Met 112 rondes was Luca Badoer lange tijd op de baan te zien.

  Williams zou eigenlijk pas morgen beginnen met testen, maar ze lieten Mark Webber alvast even aan de auto wennen. Marc Gené wist 's middags de snelste tijd neer te zetten van de dag met een 1:15.662. Morgen zal het een stuk drukker worden op het circuit als ook BAR, Sauber, McLaren, Renault en Red Bull gaan testen.

  Tijden 23-11-2004 Barcelona:

  Pos. CoureurTeam Tijd Rondes
  1 Marc Gené Ferrari 1:15.662 68
  2 Jarno Trulli Toyota 1:16.477 87
  3 Luca Badoer Ferrari 1:17.676 112
  4 Mark Webber Williams 1:27.953 4

  Wenger ontkend schuld

  Coach Arsčne Wenger van Arsenal acht zichzelf niet schuldig aan onacceptabel gedrag rond de competitiewedstrijd Manchester United - Arsenal van vorige maand.

  De Franse coach suggereerde toen onder meer dat Ruud van Nistelrooy niet eerlijk speelde, waarop de FA besloot om Wenger daarop aan te klagen.

  Nu Wenger de beschuldiging van de hand heeft gewezen, zal hij over enkele weken de mogelijkheid krijgen zijn kant van het verhaal voor de FA mondeling toe te lichten.

  Van Nistelrooy heeft er al een schorsing op zitten naar aanleiding van de wedstrijd tegen Arsenal. Hij werd voor drie wedstrijden geschorst wegens een overtreding op verdediger Ashley Cole.

  Svorada weg bij Lampre

  Jan Svorada zal komend seizoen niet meer rijden voor Lampre. Hij maakt de overstap naar de kleine Tsjechische ploeg eD'system ZVVZ.

  Voor de in zijn loopbaan zeer succesvolle Svorada, hij behaalde tot nu toe 79 overwinningen, was bij de combinatieploeg van Lampre en Saeco weinig ruimte meer. Na een rondgang langs andere ProTourploegen heeft hij besloten om een contract voor één jaar bij eD'system ZVVZ, een Tsjechische ploeg, te tekenen. Dat zal waarschijnlijk betekenen dat Svorada niet meer in de grote wielerwedstrijden zal uitkomen.

  Vrouw steekt zichzelf in winkel man in brand

  denniz had ons via de nieuws-submit te melden:

  In het Gelderse Zutphen heeft een vrouw zichzelf vanmiddag in de ambachtelijke schoenmakerij van haar echtgenoot in brand gestoken. De 60-jarige vrouw raakte zwaargewond.

  Volgens getuigen liep de vrouw de winkel binnen, gooide ze een brandbare vloeistof over zich heen en stak ze zichzelf in brand. Een klant wist haar naar buiten te krijgen, waar het vuur kon worden gedoofd, zo meldde een politiewoordvoerder.

  De vrouw werd onmiddelijk naar het ziekenhuis in Zutphen vervoerd en later naar het brandwondencentrum in Beverwijk. Het echtpaar zou relatieproblemen hebben.

  Heerenveen test twee Argentijnse talenten

  SC Heerenveen heeft sinds maandag twee Argentijnse voetballers op proef.

  Het gaat om de 17-jarige linksback Claudio Diaz en de 18-jarige middenvelder Angel Franco. Beide talenten komen uit Buenos Aires en werden door de voorzitter van SC Heerenveen, Riemer van der Velde, ontdekt toen deze een twaalfdaagse rondreis maakte door Zuid-Amerika. Diaz en Franco zullen tot minimaal 7 december blijven, en in die periode gaan ze met het tweede elftal meetrainen.

  [update] Godslastering-motie D66 verworpen

  D66 komt vandaag toch met een motie om het wetsartikel over het verbod op smalende godslastering uit het strafrecht te halen. Volgens de liberaal-democraten is zo'n artikel helemaal niet nodig omdat belediging op zich al strafbaar is gesteld. Een uitzonderingspositie voor gelovigen is dan ook niet nodig, want dat hebben bijvoorbeeld gehandicapten, homo's of vrouwen ook niet, zo meent de indienster van de motie D66-Kamerlid Lousewies van der Laan.

  Er is de laatste dagen veel druk uitgeoefend op D66 om de motie niet in stemming te brengen. Zo zei minister van Staat Hans van Mierlo, de oprichter van D66, dat de motie in deze hectische tijd juist olie op het vuur gooit, omdat moslims het kunnen zien als een aanwijzing dat zij beledigd mogen worden. Ook de PvdA, die eerst een groot voorstander was van het schrappen, is nu ineens tegen. Wouter Bos vindt net als Van Mierlo het tijdstip nu niet goed. GroenLinks en de SP neigen naar het standpunt van de PvdA.

  Van der Laan zei in een reactie dat juist het intrekken van de motie een verkeerd signaal zou zijn. Dat zou volgens haar getuigen van ''politieke correctheid waarmee de Kamer zich monddood laat maken.'' Het is ook raar meent Van Der Laan dat partijen in principe wel voor intrekken zijn, maar dat gezien de huidige omstandigheden niet zouden durven.

  Als de linkse partijen hun steun intrekken zal de motie niet worden aangenomen, omdat D66 dan enkel de steun zal krijgen van de VVD, LPF en Kamerlid Wilders. De christelijke partijen zijn sowieso tegen schrappen van het verbod op godslastering.

  Update 17:40
  De D66-motie om artikel 147 in het Wetboek van Strafrecht over godslastering te schrappen, althans het kabinet vragen om het te heroverwegen, is verworpen. De PvdA, SP en GroenLinks stemden tegen, alsmede de christelijke partijen.

  De linkse partijen zijn in principe wel voor afschaffing van artikel 147, maar vinden het tijdstip van deze motie onjuist, zo stelden zij in een stemverklaring.

  Voor de motie stemden de VVD, de LPF en de onafhankelijke Kamerleden Wilders en Lazrak. Bij de VVD onthield Kamervoorzitter Weisglas zich van stemming, bij de LPF was dat Van den Brink. De voorstemmers zijn van mening dat andere artikelen in het strafrecht godslastering ook voldoende kunnen bestrijden.

  Met dank aan Pim_In_Memoriam, die ons de update meldde.

  Dent, Ancic spelen in Rotterdam

  Toernooidirecteur Richard Krajicek heeft weer twee nieuwe namen bekend gemaakt, die mee zullen doen aan het ABN Amro toernooi in Rotterdam, dat in februari plaats zal vinden.

  Krajicek legde de Amerikaan Taylor Dent en de Kroaat Mario Ancic vast. Voor het eerst sinds 1998 zal er dan een Amerikaan meedoen aan het tennistoernooi in de Ahoy.

  Eerder werd al bekend dat Roger Federer, David Nalbandian, Tim Henman, Sebastien Grosjean, Sjeng Schalken en Raemon Sluiter zullen meespelen.

  Ubisoft maakt Europese DS releasegames bekend

  Ubisoft heeft vandaag bekend gemaakt dat zij tegelijk met de release van de Nintendo Dual Screen drie spellen zullen releasen. Deze spellen zijn Rayman DS, Asphalt Urban GT en Sprung.

  Asphalt Urban GT
  Dit racespel is een mix van simulatie en arcade racing. Je kan de weg op met een breed aanbod van bekende wagens waaronder Lamborgini, Jaguar en Hummer. De circuits komen van over de hele wereld.

  Sprung
  Hoewel de titel Sprung nog niet helemaal vast staat, is de inhoud van het spel al wel bekend. Je speelt mee in een avontuur met sexy singles in een hip skiresort. Hiermee kan je een aantal avonturen beleven, waaronder dating missies. In het spel zal veel humor verwerkt zitten.

  Meer over Rayman DS kun je lezen in dit nieuwsbericht.

  Nieuwe Screens Rayman DS

  Er zijn nieuwe screens van Rayman DS vrijgekomen. Je ziet nu dat het spel een aantal veranderingen heeft ondergaan, vooral het touchscreen-gedeelte. De Europese versie van het spel zal een aantal vernieuwingen ten opzichte van de Amerikaanse versie bevatten. Zo heeft de Europese versie een multiplayer-modus. Wat deze multiplayer-modus precies inhoudt is nog niet bekend.

  Rayman DS komt tegelijk met de Europese launch van de Dual Screen uit.

  Hiddink woedend op Engelse media

  Trainer Guus Hiddink heeft dinsdag woedend gereageerd op aantijgingen in de Engelse media dat de club uit Eindhoven een racistische vereniging zou zijn.

  "Dat slaat natuurlijk helemaal nergens op. Ik ben daar heel erg boos over. We zijn juist een van de meest open en vriendelijkste clubs van Europa."

  De afgelopen dagen besteedden verschillende Engelse kranten, waaronder de Times en Independent, aandacht aan gebeurtenissen rondom de wedstrijd twee jaar geleden tussen PSV en Arsenal. Aanhangers van de Eindhovense club begeleidden destijds het balcontact van Henry met oerwoudgeluiden, waarna de UEFA PSV een boete oplegde. Aanvoerder Vieira van Arsenal kondigde onlangs aan dat zijn ploeg dergelijk gedrag niet meer zal tolereren. "In dat geval stappen we zeker het veld af", verklaarde hij.

  Vervolgens zetten de Engelse kranten PSV neer als een racistisce club. Sinds vorige week is racisme in het Engelse voetbal een hoogst actueel onderwerp. Donkere spelers van de nationale ploeg van Engeland werden toen tijdens een oefeninterland tegen Spanje door een deel van het thuispubliek racistisch bejegend.

  Het is natuurlijk niet goed te praten wat hier twee jaar geleden is gebeurd", zegt Hiddink. "Maar ik wil hier wel benadrukken dat het slechts om een paar gekken ging. Die jongens zijn ook bestraft. Het slaat natuurlijk helemaal nergens op dat ook serieuze kranten in Engeland ons als een racistische club neerzetten. We hebben Koreanen met andere ogen, een donkere Peruviaan, Brazilianen en een kale Deen. Iedereen is hier welkom. We maken geen onderscheid. Dit verdient PSV niet."

  Opbrengst DJs United naar Dance4Life

  Dinsdagochtend om 8.45 uur is de single 'If I lose myself' van DJ’s United gelanceerd op alle grote radiostations. DJ Rob Stenders schakelde collega DJ's Edwin Evers, Jeroen van Inkel, Ruud de Wild, Gordon en Gerard Ekdom in om met hem de uitdaging aan te gaan om dit jaar met kerst op nummer één te staan in de hitparade. Met deze actie proberen ze en passant 'Popstars The Rivals' af te troeven die hetzelfde streven heeft.

  Rob Stenders geeft op zijn website toe dat de concurrentie om de nummer één positie keihard is. 'Die 'vervelende' Rene Froger, Gerard Joling en Gordon komen óók al met een plaat voor een goed doel, de opbrengst van hun single gaat naar OrangeBabies, overigens ook onderdeel van het Aidsfonds. Gatsie, wij wilden er nog wel met de integriteitsprijs vandoor gaan. Verder is er natuurlijk Band Aid III en komen de Tokkies ook nog eens met een kerstplaat.'

  Stenders wilde het project eerst Band Aids noemen, maar daar werd geen toestemming voor gegeven. De opbrengst van DJ’s United gaat naar Dance4Life, een nieuwe internationale actiecampagne die jonge mensen actief betrekt bij de aidsbestrijding door te dansen.

  Stenders

  Stenders gaat zingen voor het goede doel.

  Minardi-presentatie in Melbourne

  De teampresentatie van Minardi zal zoals de laatste jaren gebruikelijk is vlak voor de Grand Prix in Melbourne zijn. Op de donderdag voor de Grand Prix vindt de presentatie plaats en die is gratis toegankelijk voor alle fans.

  Bij die presentatie zal de nieuwe Minardi nog niet aanwezig zijn. De PS05 wordt op zijn vroegst in de vierde race in actie verwacht. Wel zal tegen die tijd bekend moeten zijn welke sponsors zich aan het team hebben verbonden en belangrijker, welke rijders voor het team zullen rijden.

  Gisteren mochten drie coureurs in de Minardi op het Misano-circuit testen. Patrick Friesacher reed 42 rondes met een snelste tijd van 1 min 11.150. Tiago Monteiro reed 20 rondes met een snelste tijd van 1 min 13.240. Chanock Nissany reed 41 rondes met een snelste tijd van 1 min 14.780.

  Chanock Nissany heeft vandaag een extra kans om zijn waarde te bewijzen. Daarnaast zullen Will Power and Will Davison, twee Australische jongelingen, achter het stuur van de Minardi PS04B mogen kruipen.

  Overval mislukt ondanks bordje op deur

  sizzler had ons via de nieuws-submit het volgende herschreven en vertaalde bericht te melden:

  Icoon opmerkelijk nieuwsVerbijsterde klanten van een zeerestaurant in Australië keken toe hoe drie ongelukkige dieven een schuifdeur open probeerden te trappen om het restaurant te beroven. De mannen, die bivakmutsen droegen, zijn met lege handen vertrokken.

  Volgens de politie zaten twintig klanten in het restaurant toe te kijken hoe de mannen probeerden de deur open te duwen, waarna ze tegen de deur begonnen te schoppen. Volgens restauranthouder Greg Moore bleven de klanten tijdens het merkwaardige schouwspel kalm toen ze van koffie en het dessert genoten. "De deur is gewoon open. Op een bordje staat “schuiven” maar blijkbaar was dat niet goed te lezen met een bivakmuts op", aldus Moore.

  Station Roermond ontruimd na gaslek

  Sjoerd102 en Dymphy hadden ons via de nieuws-submit te melden:

  De politie heeft vanmiddag rond 13:15 uur het station in Roermond enige tijd ontruimd na melding van een aardgaslek in de buurt van het station. Enkele honderden reizigers moesten het station en de directe omgeving verlaten in verband met explosiegevaar. De oorzaak was volgens de brandweer een niet goed sluitende flens op een gasmeter. Energiebedrijf Essent heeft het lek uiteindelijk gedicht.

  Het treinverkeer van en naar Roermond heeft enige tijd stilgelegen. Alleen de intercity's konden langs Roermond rijden. Zij stopten echter niet. Rond 14:30 uur is het spoor weer vrijgegeven.

  T-Mobile klaar voor volgend seizoen

  Bij het Nederlandse hoofdkantoor van het merk in Den Haag had T-Mobile gisteren de eerste bijeenkomst van alle renners voor volgend seizoen en een perspresentatie.

  Met de activiteiten van T-Mobile op de Nederlandse markt en met twee Nederlanders in de ploeg, Bram Schmitz en Bas Giling, wordt er meer aandacht besteedt aan Nederland door de ploeg. De ploeg met als kopmannen Jan Ullrich, Alexander Vinokourov, Andreas Klöden en Oscar Sevilla kijkt met vertrouwen vooruit. Het hoofddoel voor het komende jaar zal de Tour de France blijven, al vereist de ProTour activiteit op een breder vlak.

  Uiteraard was iedereen benieuwd naar hoe Jan Ullrich dit jaar zijn voorbereiding in deelt. Hij vertelde samen met Andreas Klöden, Olaf Pollack en Matthias Kessler naar Zuid-Afrika te gaan om daar te gaan trainen: "Het is voor mij ook belangrijk om weg te zijn van alle stress. Als ik mijn familie kan meenemen naar Zuid-Afrika, dan blijven we daar ook met Kerstmis, anders keren we op 24 december terug."

  De Tour blijft voor Ullrich het belangrijkste doel: "Ik wil de Tour de France winnen. Samen met Alexander Vinokourov en Andreas Klöden hebben we een sterk aanvallende ploeg. En met de komst van Oscar Sevilla zijn we nu nog sterker in de bergen. Ik denk dat we nu een goede kans maken in de Tour. Ik hoop in ieder geval dat Lance Armstrong erbij is. Ik probeer me te focussen om in topconditie aan de start van de Tour te verschijnen."

  T-Mobile 2005:
  Rolf Aldag (Dui), Eric Baumann (Dui), Giuseppe Guerini (Ita), Serguei Ivanov (Rus), Torsten Hiekmann (Dui), Serguei Yakovlev (Kaz), Matthias Kessler (Dui), Andreas Klier (Dui), Andreas Klöden (Dui), Tomas Konecny (Tsj), Andre Korff (Dui), Daniele Nardello (Ita), Olaf Pollack (Dui), Jan Schaffrath (Dui), Stephan Schreck (Dui), Bram Schmitz (Ned), Tobias Steinhauser (Dui), Jan Ullrich (Dui), Christian Werner (Dui), Steffen Wesemann (Dui), Alexander Vinokourov (Dui), Erik Zabel (Dui).
  Nieuwe renners: Marcus Burkhardt (Dui), Bas Giling (Ned), Peter Kohl (Oos), Francisco Jose Lara (Spa), Oscar Sevilla (Spa).

  Vitesse zet Rankovic uit selectie

  Vitesse heeft zijn middenvelder Aleksander Rankovic voor onbepaalde tijd uit de selectie van de Arnhemse club gezet.

  Aanleiding voor de maatregel is dat de 26-jarge speler weigerde op de bank te gaan zitten in de wedstrijd tegen PSV, nadat coach Edward Sturing hem kenbaar had gemaakt dat Rankovic niet in de basis zou starten. Later besloot de middenvelder op de tribune plaats te nemen

  In de drie voorgaande wedstrijden startte Rankovic nog in de basis op de plaats van Stijn Vreven. De Belg kampte met een blessure, maar voor het duel met PSV was hij op tijd hersteld.

  'Lonsdaleskins' gewelddadig actief in Alkmaar

  In Alkmaar is een groep skinheads actief die een deel van Alkmaar-Noord terroriseert. Geregeld worden 's nachts in de buurt van de Vlielandbrug over het Noordhollands kanaal jongeren aangevallen door groepen van twee tot maximaal tien skinheads.

  Bij alle gewelddadige incidenten wordt steeds hetzelfde signalement van de daders gegeven: jongens met gemillimeterd haar in Lonsdale-jacks met legerbroeken en soldatenkisten aan. De politie is op zoek naar de groep.

  Van Bommel ontkent contract Real Madrid

  Mark van Bommel ontkent dat hij een voorcontract heeft getekend bij Real Madrid. De Spaanse media berichtten maandag dat nieuws.

  Volgens de speler van PSV beslist hij pas in de winterstop naar welke club hij vertrekt. Het is nog onduidelijk of dat dan in de winterstop zal gebeuren of pas aan het einde van dit seizoen.

  Van Bommel liet ook weten dat hij alleen bij PSV zal vertrekken als hij een aanbieding krijgt, die hij niet kan weigeren. Behalve met Real Madrid wordt de naam van van Bommel ook in verband gebracht met Tottenham Hotspur en Borussia Dortmund.

  Bergkamp ontbreekt bij Arsenal

  Dennis Bergkamp zal vanavond niet in actie komen voor Arsenal in de UEFA Champions League wedstrijd tegen PSV.

  Aanvankelijk zou de Nederlander met de auto naar Eindhoven komen, maar hij heeft te veel last van een blessure aan zijn acchilespees. Eerder haakte verdediger Sol Campbell af bij Arsenal met een kuitblessure.

  Zaterdag zei de coach van Arsenal, Arsčne Wenger, al dat Bergkamp alleen mee zou doen als hij in de basis kon starten. Afgelopen zaterdag tegen West Bromwich Albion (1-1) speelde Bergkamp nog 88 minuten mee.

  Schröder: Hoofddoekverbod in Duitse functies

  In Duitsland heeft bondskanselier Gerhard Schröder zich voor het eerst uitgesproken tegen het dragen van hoofddoeken bij vrouwen in openbare functies. Volgens de sociaaldemocraat verwacht hij van leraressen in het openbaar onderwijs en van medewerksters van andere openbare instellingen dat zij zich aanpassen aan algemeen geldende regels. Op straat is een hoofddoek te tolereren, maar niet als ambtenaar: ''Dan verwacht ik een andere kledingwijze.''

  Sinds de moord op Theo van Gogh is bij onze oosterburen de discussie over de multiculturele samenleving compleet losgebarsten. De christendemocratische oppositie meent dat 'de multi-culti samenleving' van rood-groen op een grandioze mislukking is uitgelopen. Secretaris-generaal Laurenz Meyer van de CDU zei verheugd te zijn dat het thema, na de moord op Van Gogh, ''eindelijk bovenaan de politieke agenda staat''. De leider van de Beierse zusterpartij CSU, riep dit weekeinde de Duitsers op de ''christelijke signatuur van het land te verdedigen.''

  Namens de regering riep minister van Binnenlandse Zaken Otto Schily (SPD) buitenlanders op om Duits te leren. Bovendien wil hij dat Turken die sinds jaren in Duitsland wonen, of daar opgroeiden, zichzelf 'Duitser' noemen, en niet langer over zichzelf als 'Turken' praten. Bondskanselier Schröder zei het afgelopen weekeinde al dat Duitse moslims, van wie het merendeel van Turkse komaf is, beter hun best moeten doen om te integreren. Hij hekelde ook het gebrek aan kennis van de Duitse taal bij grote groepen buitenlanders.

  Veel vrouwen betast in openbaar vervoerTokio

  Bijna twee op de drie Japanse vrouwen tussen de twintig en dertig jaar zegt wel eens onzedelijk betast te zijn in de trein, metro of op stations in Tokio. Dit blijkt uit een onderzoek onder 632 vrouwen in de Japanse hoofdstad. Meer dan de helft van de betaste vrouwen gaf aan hier het afgelopen jaar meerdere malen het slachtoffer van te zijn geweest. Dit schrijft de Japanse krant Yomiuri vandaag.

  Het is een serieus probleem in Tokio, wat vooral voorkomt in de spitsuren 's ochtends voor en 's avonds na het werk. Sommige vrouwen proberen te vluchten, of het betasten te stoppen door een klap te geven of te schreeuwen. Veel vrouwen laten het ook over zich heen komen, ze weten bijna niet beter.

  De autoriteiten zitten echter niet stil. Zo bestaan er al een aantal jaren aparte treinstellen voor vrouwen in december. Dit omdat in deze maand het openbaar vervoer in Tokio vaak volzit met dronken lastpakken, op weg naar huis van een personeelsfeestje. Maar de vrouwen zijn het zat: ze willen de aparte treinstellen niet alleen in december, maar het hele jaar door.

  Slechts weinig vrouwen in Tokio doen aangifte. Zij schamen zich of zijn bang dat hun verhaal niet serieus wordt genomen. Deze laatste gedachte is ook niet zo gek: hoewel daders tot zeven jaar gevangenisstraf of een forse geldboete kunnen worden veroordeeld, worden er maar weinig bestraft.

  20.000 namen op zwarte lijst banken

  Op een zwarte lijst van de Nederlandse banken prijken de namen van ongeveer twintigduizend mensen. Het gaat om fraudeurs en mogelijke oplichters. Dit heeft de directeur van de Nederlandse Vereniging van Banken, H. Blocks, vandaag gezegd. De mensen die op de lijst, de zogenoemde Externe Verwijzingsapplicatie, staan, kunnen veelal geen hypotheek afsluiten, krediet opnemen of rood staan. Het openen van een nieuwe bankrekening is voor hen wel mogelijk.

  "Het is een waarschuwingslijst die aangeeft, met deze mensen moet je oppassen, want de informatie die zij opgeven, klopt niet en zij hebben fraude gepleegd", aldus Blocks. Banken zijn echter vrij om een eigen beslissing omtrent een persoon op de lijst te nemen. Ze staan als commerciële instelling in hun recht om frauderende klanten te weren en zo het risico op wanbetaling te verkleinen.

  Mensen die zich gedupeerd voelen, kunnen bezwaar aantekenen bij de Geschillen Commissie Bankzaken, aldus Blocks.

  Wat is dit - seizoen 3 - Deel 2

  Suc6 allemaal met de 2e ronde van Wat is dit!!
  Scores: http://weblog.fok.nl/widdps

  Plaatje 1 (maandag)

  Plaatje 2 (dinsdag)

  --- Hieronder staan de regels ---

  Regels:
  * Iedere maandag staat er een nieuwe foto op de FOKweblog. Als deze foto niet in 1 keer geraden wordt door een user volgt er per dag een nieuwe, iets duidelijkere, foto.

  * Je mag 1x per gepost plaatje een poging doen!

  * Je kan 10 punten per goed antwoord verdienen. Is het antwoord denk je al gegeven door een andere user dan kun je meeliften maar hier krijg je maar 5 punten voor! Ben je heel erg warm volgens de jury qua antwoord? dan kun je hiermee nog 3 punten verdienen!

  * Alle users mogen mee doen aan dit spel!

  * Niet eens met de score? Mailen kan naar Flat_erik@fok.nl

  * FOK Crew ook in seizoen 3 uitgesloten van deelname

  * De hoofdprijs wordt verzorgd door e-creative. Betreft een "starter" pakket + een domeinnaam voor 1 jaar.

  * Hier vind je binnenkort het complete score overzicht.

  *Bij deze wil ik iedereen bedanken die elke keer meedoen met het spel!

  Thorpe overweegt WK zwemmen te laten schieten

  Zwemster Ian Thorpe denkt erover om de wereldkampioenschappen zwemmen in juli 2005 in Montreal aan zich voorbij te laten gaan. Zijn trainster Tracey Menzies heeft dit dinsdag bevestigd.

  Half december zal Thorpe de training gaan hervatten en dan samen met zijn trainster en met zijn manager Davtd Flaskas het programma voor 2005 en 2006 bespreken.

  "De mogelijkheid bestaat dat Ian op het WK in Montreal op één nummer zal uitkomen", aldus Menzies. " Reëler is evenwel dat hij de WK laat schieten en zich concentreert op de Gemenebestspelen en Pan Pacific Games in 2006."

  Thorpe wil zijn zwemloopbaan afsluiten tijdens de Olympische spelen van 2008 in Peking.

  Half Life 2 stotterbug opgelost

  Een website die zich alleen maar bezighoudt met de zogenaamde Half Life 2 stotterbug heeft het probleem gevonden.

  De stotterbug kenmerkt zich doordat er in het spel opeens veel lagere framerate is dan normaal. Meestal herhaalt ook het geluid zich, waardoor een soort van stotter-effect onstaat.

  Op HL2 stutter is te lezen dat het probleem waarschijnlijk aan het texture management systeem van het spel lag.

  Erik Johnson van Valve heeft gereageerd in een email naar de beheerders van de site met het volgende : "We've found a fix for this problem, and we're planning on shipping it no later than tomorrow."

  Volgens de beheerders zal de patch inhouden dat alle textures van een level direct in het geheugen worden geladen, zodat de bug nooit meer voorkomt.

  Posh Spice stopt ermee

  Dymphy had ons via de nieuws-submit te melden:

  Victoria Beckham stopt met zingen. De ex-Spice Girl heeft in de Daily Mail gezegd te weten dat ze "niet de beste zangeres van de wereld" is. Maar ook stelde ze dat "de muziekwereld ook niet meer is wat die is geweest." Ze scoorde solo nog nooit een nummer-1-hit. Ze wil zich nu dan ook bezig gaan houden met haar kinderen, waarvan nummer drie nu op komst is. Ook hoopt ze succes te hebben als modeontwerpster.

  Victoria's laatste single behaalde vorig jaar een derde plaats in de hitlijsten. Volgens de Daily Mail had manager Simon Fuller toen al gezegd dat Victoria er beter mee zou kunnen stoppen.

  U2 geeft gratis concert in New York

  MrDeath had ons via de nieuws-submit te melden:

  Het centrum van New York werd maandag aangenaam verrast door de popgroep U2. De Ieren maakte overdag in New York buitenopnamen voor een nieuwe videoclip en aansluitend gaven zij een gratis en nogal onverwacht concert. Nieuwszender ABC maakte melding van een feestje, in een park vlakbij de Brooklyn Bridge.

  U2 had het mini-concert nergens aangekondigd, het gonsde echter in de uren ervoor van de geruchten op fansites. Duizenden hoopvolle fans waren daardoor naar het park gekomen en ze werden niet teleurgesteld.

  Eerder op de dag speelde Bono met zijn groep op een door de New Yorkse straten rijdende truck, voor de opnamen van de videoclip. Daardoor onstond een lichte verkeerschaos. Een toeriste die toevallig in het park belandde zei: "Ik kan het niet geloven, ik ga mijn moeder bellen."

  Daklozen krijgen Ben & Jerry’s jassen

  De daklozen rond de Warmoesstraat in Amsterdam krijgen een winterjas van ijsfabrikant Ben & Jerry’s. Het logo staat op de achterkant van de jas. Met de opbrengsten van deze advertenties wordt ook geld ingezameld voor toekomstige opvang van daklozen.

  Het initiatief voor de jassen komt van de 70-jarige zuster Witlox van de zusters Augustinessen. Zij zocht bedrijven op voor sponsering om de steun aan de dak- en thuislozen te kunnen volhouden. "Ben & Jerry’s hapte snel toe", zegt ze.

  Volgens zuster Witlox lopen de zwervers zelf graag in de bedrukte jassen. "We stellen ze in de gelegenheid iets terug te doen en dat is goed voor hun gevoel van eigenwaarde."

  Ikedia twee wedstrijden aan de kant

  Pius Ikedia is door de tuchtcommissie van de KNVB voor vier wedstrijden geschorst, waarvan twee voorwaardelijk.

  De aanvaller van RBC Roosendaal krijgt de straf wegens natrappen in de competitietwedstrijd tegen ADO Den Haag (5-1 verlies) op 12 november. Voor die overtreding kreeg Ikedia een rode kaart.

  De tuchtcommissie besloot in eerste instantie tot een schorsing van vier duels waarvan één voorwaardelijk voor Ikedia. De speler tekende echter met succes beroep aan.

  Browser Firefox steeds populairder

  Firefox, de internetbrowser van Mozilla, blijft in populariteit groeien. Dat heeft onderzoek van statistiekenbureau OneStat.com uitgewezen.. Het totale marktaandeel van Mozilla is gestegen tot 7,35 procent. In mei 2004 was dat toale aandeel nog 2,1 procent.

  Niels Brinkman van Onestat verklaarde: "Het lijkt erop dat internetters omschakelen van Microsoft's Internet Explorer naar Firefox van Mozilla. Het totale marktaandeel van de Internet Explorer zakte met 5 procent, terwijl het marktaandeel van Firefox juist met 5 procent steeg."

  Internet Explorer is wel nog steeds de meest gebruikte internetbrowser met een totaal marktaandeel van 88,90 procent.

  De browsers met marktaandeel:

  Microsoft IE 6.0 - 80,95 procent
  Microsoft IE 5.0 - 4,18 procent
  Microsoft IE 5.5 - 3,66 procent
  Mozilla Firefox 0.1 - 2,79 procent
  Mozilla 1.x - 2,77 procent
  Mozilla Firefox 1.0 - 1,79 procent
  Opera 7.x - 1,29 procent

  Doelman Moeskroen test positief

  De krant Het Laatste nieuws meldt dat de doelman van de Belgische club Moeskroen, Franky Vandendriessche, op het gebruik van doping is betrapt.

  Na de wedstrijd van Moeskroen tegen Westerlo, op 23 oktober, zou de keeper een positieve dopingcontrole hebben gehad. Vandendriessche heeft onmiddelijk een tegenexpertise aangevraagd.

  Volgens Moeskroen zou de doelman positief hebben getest vanwege de producten die in de spuiten zaten die hij kreeg wegens rugpijn. De club heeft dan ook het volste vertrouwen in de uitkomst van de contra-expertise. "Het product is toegelaten als het wordt toegediend uit medische noodzaak, zoals hier", aldus een woordvoerder van de club. "De documenten die dit bewijzen worden bezorgd aan het laboratorium."

  Jim Carrey vocht tegen depressie

  Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

  Icoon Showbiz nieuwsJim Carrey heeft onlangs een boekje open gedaan over zijn zware depressie die er voor zorgde dat hij jarenlang niet lekker in zijn vel zat. De filmster, bekend van films als The Mask en Ace Ventura: Pet Detective, geeft toe dat hij een aantal jaren antidepressiva heeft gebruikt in de tijd dat hij de wereld ervan probeerde te overtuigen dat hij wel degelijk erg gelukkig was.

  "Ik heb voor een lange tijd Prozac gebruikt. Volgens mij heeft dat wel een beetje geholpen, ik weet het eigenlijk niet. Sommige mensen gebruiken het hun hele leven. Dat ik het voorgeschreven kreeg, voelde het als een laatste redmiddel. Het laagste level van de wanhoop zeg maar", zegt Carrey. "Je krijgt geen antwoorden, maar je voelt je wel ok en gaat tenminste met een glimlach naar je werk."

  De acteur voelt zich nu stukken beter. Hij heeft besloten uit de buurt te blijven van koffie, sigaretten en Prozac. "Ik heb besloten die medicijnen niet meer te gebruiken, omdat ik op een gegeven moment realiseerde dat ik me eigenlijk over het algemeen ook wel goed voelde."

  Stijging klachten digitale discriminatie

  Het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI) zegt dit jaar al veel meer klachten te hebben ontvangen dan over het gehele voorgaande jaar. De teller staat nu op ruim 1.600 klachten, 400 meer dan op 31 december 2003. De meeste meldingen betreffen nog immer jodenhaat (anti-semitisme), gevolgd door islamfobie en uitingen tegen Marokkanen.

  In de week na de moord op Theo van Gogh kwam het MDI al met een persbericht dat het constateerde dat de sfeer op internet in rap tempo achteruitging. Zo zag het meldpunt veel uitingen van moslim- en Marokkanenhaat op sites verschijnen. Men ontving ook veel meer meldingen dan normaal. Die extra golf aan reacties is overigens nu wel over.

  Volgens het MDI zijn sitebeheerders in vrijwel alle gevallen ingegaan op een verzoek om haatberichten te verwijderen.

  'Het glazen huis' stopt ermee

  De mediasoap 'Het glazen huis' dat in het weekend bij de publieke omroep te zien was, stopt begin februari 2005. AVRO, BNN, TROS en de netcoördinator van Nederland 2 hebben dit besluit in overleg met producent Endemol genomen.

  De soap werd groots aangekondigd door de netpartners van Nederland 2. Zij wilden een nieuwe, kwalitatieve weekendserie brengen. Kijkers ontbraken echter, waardoor het tijdstip van uitzending al snel wijzigde en de verhaallijnen aangepast werden. Echter zonder het gewenste resultaat. De netpartners zijn van mening dat ze de middelen die de omroepen hebben beter aan kunnen wenden voor nieuwe Nederlandstalige dramaprojecten.

  Er wordt nu geschreven aan een spannend einde van de serie waarvan de ontknoping in aflevering 63, februari 2005, te zien is. De kijker kan zo op gepaste wijze afscheid nemen van de personages. Ook het weekend wordt gelaten voor wat het is. Vanaf januari wordt de soap geprogrammeerd op woensdag, donderdag en vrijdag om 23:00 uur.

  "Hand weigeren vorm van angst"

  Icoon Algemeen nieuws Het weigeren een hand te geven aan een bewindsvrouw door de Tilburgse imam Salam*. Het zorgde voor de nodige opschudding in diverse gelederen van de Nederlandse bevolking, zo ook onder de users op FOK!. Niet alleen bij autochtonen, maar ook bij moslims was de verbazing alom.

  Niet alleen zeer conservatieve moslims weigeren de hand van een vrouw. Ook orthodoxe joden mogen op basis van hun heilige boek een vrouw geen hand geven. Dat bleek uit een uitzending van NOVA. Voor beide groepen geldt: "Alles dat kan leiden tot gemeenschap tussen een vreemde man en vrouw is een zonde en dus verboden."

  Volgens Meryam een 16-jarige mbo-studente, geheel gesluierd, is het niet geven van een hand heel normaal. Ze heeft dat geleerd bij haar koranlessen op de Arabische school. Mannen geeft ze nooit een hand en kijkt ze niet aan. "Dat mag niet van mijn geloof. Soms is dat wel lastig. Bijvoorbeeld in de les, als een leraar je iets vraagt."


  Verdonk kreeg geen hand  Het weigeren van handen is een bekend verschijnsel bij veel vrouwelijke docenten en schoolleiders. Dit punt komt met name naar boven bij ouderavonden, waar zij het weigeren van de hand door streng gelovige vaders als vernederend ervaren. Velen vragen zich af wat nu de exacte reden is van deze weigering.

  De uit Egypte afkomstige imam Mahmoud El Shershaby van de radicale Amsterdamse El Tawheed Moskee weet daar wel het antwoord op. Zo zegt hij: "In de islam is alles dat kan leiden tot gemeenschap tussen een vreemde man en vrouw een zonde en dus verboden. Ik geef ook alleen mijn eigen vrouw, zuster of moeder een hand. Andersom geldt precies hetzelfde." Volgens de iman is het juist een teken van respect dat imam Salam Verdonk de hand weigerde. Volgens hem had de minister dat moeten begrijpen. Hij vindt ook dat zij, als minister, dat had moeten begrijpen.

  Er zijn veel moslims die het weigeren van de hand onzin vinden. Daarover zegt Shershaby: Zij zijn onwetend." Om deze houding kan imam Marzouk Oulad Abdellah, tevens docent aan de Islamitische Universiteit Schiedam, woedend worden. "Nergens in de koran staat letterlijk dat handen schudden tussen vrouw en man niet mag. De conservatieve imams baseren zich op uitspraken van de profeet, maar die zijn voor verschillende interpretaties vatbaar." Het zou gaan om de intentie.

  Volgens religiedeskundige van het multicultureel instituut Forum Halim El Madkouri is dit gedrag van conservatieve moslims een vorm van angst. "De mannen zijn blijkbaar bang uit balans te raken als er vrouwen in de buurt zijn." Hij haalt in dit verband de Marokkaanse sociologe Fatima Mernissi aan, die onlangs de Erasmusprijs won. Mernisse is van mening dat niet de vrouwen, maar de mannen gesluierd door het leven moeten gaan. Dit omdat zij bang zijn zichzelf af te schermen en niet de ander.

  _
  * Ahmad Salam veroorzaakte al eerder flinke opschudding. Zo predikte hij dat mannen hun vrouw best met fysiek geweld terecht zouden mogen wijzen. Ook verkondigde hij eerder dat mannen niet moeten trouwen met vrouwen die buitenshuis werken, omdat die vrouwen daardoor ongehoorzaam worden. Samen zwemmen voor islamitische jongens en meisjes vond hij ook niet door de beugel kunnen. Hij werd niet vervolgd omdat de imam zich richtte tot Allah en niet tot zijn toehoorders.

  Computergames, mijn verhaal

  Een tijdje terug stuurde Klonk ons een column via de submit.

  Ik weet nog goed hoe mijn game-/computerliefde begon, bij een nichtje in Bilthoven. Die had een echte C64 staan en na het invoeren van een ellenlange reeks cijfers en lettertjes kon je met een auto gemaakt uit streepjes over een weg (sterretjes) scheuren. Helaas kon ik, ook na vele zeurpartijen, mijn ouders niet overtuigen van het feit dat ik ook een C64 nodig had.

  Mijlpaal voor United-coach Ferguson

  Alex Ferguson zal dinsdag een byzondere mijlpaal in zijn loopbaan bereiken.

  De 62-jarige Schot zal in de Champions-League wedstrijd tegen Olympique Lyon voor de duizendste maal op de bank zitten als manager van Manchester United. Sinds 6 november 1986 staat de Schotse coach aan het roer bij de Engelse club.

  In die 18 jaar bouwde Sir Alex een indrukwekkende erelijst op met United. Zo won Manchester onder zijn leiding in eigen land acht landstitels, vijf FA Cups en een League Cup. In Europees verband legde de club beslag op de Europa Cup II (1991), de Super Cup (1991) en de Champions League (1999).

  Ferguson is niet de eerste trainer in de clubgeschiedenis van United die deze mijlpaal bereikt. De legendarische Matt Busby zwaaide tussen 1945 en 1969 maar liefst 1080 maal de scepter bij een wedstrijd van United. Daarmee is Busby geen recordhouder in Engeland. Bij Crewe Alexandra, dat op het één-na-hoogste niveau uitkomt, maakt de inmiddels 65-jarige manager Dario Gradi al 1104 wedstrijden op rij de opstelling.

  Privé-jet van Bush senior stort neer

  Icoon Buitenlands nieuws Nabij de Texaanse stad Houston is de privé-jet van de voormalige Amerikaanse president Bush Sr. neergestort. De drie inzittenden van het vliegtuigje kwamen om het leven, aldus Amerikaanse media. Het toestel was op weg om Bush senior op te halen voor een reis naar Ecuador. Daar moest hij een toespraak houden.

  Vlak naast een snelweg stortte het toestel van het type Gulfstream neer. Diverse auto's werden geraakt door rondvliegende brokstukken. Het vliegtuigje raakte in dichte mist een lichtmast, waardoor het neerstortte.

  Bush liet weten geschokt te zijn en betuigde zijn medeleven aan de familie van de bemanning. "Ik ben zeer treurig, want ik kende de bemanning goed", zo zei hij.

  Opnieuw brandstichting moskee Maassluis

  Icoon Binnenlands nieuws Voor de tweede keer binnen een week tijd is er brand gesticht in de Turkse moskee in Maassluis. In de nacht van zaterdag op zondag vond voor de tweede keer een incident plaats, zes dagen na het eerste incident.

  Ooggetuigen meldden dat twee mannen per fiets omstreeks 1.40 uur een brandende fles met benzine naar het islamitische gebedshuis gooiden. Doordat de fles naast de moskee terecht kwam, was de schade gering. Acht Turkse jongens blusten de brand dan ook snel. De Turkse gemeenschap bewaakt de moskee sinds de brandstichting van vorige week zelf in de nachtelijke uren.

  Sinds de moord op Theo van Gogh, drie weken geleden, zijn er diverse pogingen geweest om brand te stichten in islamitische gebouwen gebouwen. Het gaat hierbij zowel om zowel om moskeeën als scholen. Zo brandde in Limburg een moskee compleet af na brandstichting. In Venray werd een aanslag ternauwernood verijdeld.

  Blessure van den Berg valt tegen

  Peter van den Berg zal zeker vier weken niet in actie kunnen komen voor Vitesse. De verdediger heeft een flinke kneuzing van de middenvoet en verrekte enkelbanden.

  Van den Berg liep de blessure op tijdens de competitiewedstrijd afgelopen zondag tegen PSV. Al na een kwartier raakte hij geblesseerd nadat hij verkeerd terechtwam, desondanks hield hij het nog tot de 30e minuut van de wedstrijd vol en moest zich toen laten vervangen. Onderzoek in het ziekenhuis heeft uitgewezen dat de speler de middenvoet flink gekneusd heeft en de binnenste enkelbanden zijn verrekt.

  Dolfijnen redden zwemmers van haai

  Hawk, JoopK, Juusjuh, Homeroz, WaSTeiL en een onbekende FOK!ker hadder ons via de nieuws-submit te melden:

  Icoon opmerkelijk nieuws In het Nieuw-Zeelandse noordoostelijke kustgebied heeft een groep dolfijnen ervoor gezorgd dat vier Nieuw-Zeelandse zwemmers niet werden aangevallen door een grote witte haai. Gedurende veertig minuten lang zwommen de dieren in een cirkel rond de vier, zodat de haai hen niet kon bereiken.

  De vier zwemmers waren voor een oefening van de reddingsbrigade in het water bezig, toen plotsklaps ineens de dolfijnen op hoge snelheid op hen afzwommen. De beesten dreven de vier vervolgens bijeen. "Ze duwden ons tegen elkaar aan door nauwe cirkels rond ons te zwemmen", zo vertelde Rob Howe, een van de zwemmers.

  Deze opmerkelijke gebeurtenis, die het leven redde van de vier, vond ongeveer drie weken terug al plaats. De vier legden het voor aan een wetenschapper van de Universiteit van Auckland. Hij kon hen vertellen dat de reactie van de dolfijnen, die haaien in geval van dreiging ook wel aanvallen, normaal is. "Ze houden ervan de hulpelozen te helpen."

  Ajax bereikt mijlpaal tegen Juve

  Ajax zal dinsdag tegen Juventus de 250e Europa Cup wedstrijd in de clubgeschiedenis spelen.

  Op 20 november 1957 maakte de Amsterdamse club voor het eerst hun opwachting in Europees verband, in de wedstrijd tegen het Oosst-Duitse SC Wismut (1-3 overwinning) Van de 249 eerder gespeelde wedstrijden won Ajax er 134, verloren ze er 70, en werd er 45 maal gelijkgespeeld.

  Ajax is de negende Europese club die deze mijlpaal bereikt. FC Barcelona is met 377 Europese optredens recordhouder, voor aartsrivaal Real Madrid (374). Juventus (340), Bayern München (298), Internazionale (287), Anderlecht (286), AC Milan (264) en Benfica (259) gingen Ajax voor.

  Ajax speelde de meeste wedstrijden in de strijd om de Europa Cup 1/UEFA Champions League (141). In de UEFA Cup kwam de Amsterdamse club tot 80 wedstrijden en in de Europa Cup II stopte de teller bij 28 duels.

  Vrouw hakt armen van baby af

  MrDeath had ons via de nieuws-submit te melden:

  Icoon opmerkelijk nieuws In het Amerikaanse Plano, een voorstadje van het Texaanse Dallas, heeft een vrouw in een bui van razernij bij haar elf maanden oude baby de armen eraf gehakt. Dat meldt de politie daar. Vervolgens belde de 35-jarige moeder in alle rust de hulpdiensten, die de vrouw en het hevig bloedende kindje aantrof. Het kindje overleed in het ziekenhuis.

  De moeder is gearresteerd en zal worden aangeklaagd voor moord. Ze kan in Texas, de thuisstaat van President Bush, hiervoor de doodstraf krijgen. De man van de verdachte en haar twee andere kinderen waren op het moment van het gruweldrama niet thuis.

  Waarschijnlijk leed de moeder aan een postnatale depressie, waarop zij instemde met een psychiatrische behandeling. Dat vermoedden artsen. Eerder liet ze haar kind al een paar dagen in de steek.

  Europese info World of WarCraft

  In een persbericht heeft Blizzard een paar dingen opgehelderd over de Europese Release van World of WarCraft. Zo zal de release datum onveranderd blijven en die staat nu op begin 2005. Vanaf 26 november start de pre-order campaign voor Europa, waar je een garantie krijgt voor de Europese Final Beta.

  Wat voor de meeste gamers wellicht interessanter is dat de adviesprijs op 44,99 Euro ligt voor de standaard versie. De box-art van World of WarCraft zal er in twee smaken zijn, namelijk een Horde- en een Alliance box-art. Dit pakket zal het spel bevatten op 4 cd's

  De Collector's Edition krijgt een adviesprijs van 69,99 Euro en zal volgens Blizzard gelimiteerd beschikbaar zijn. Dit pakket bevat het spel op cd en dvd en hier kan je zien wat er precies in deze versie zit.

  De eerste 30 dagen zal gratis zijn en na deze gratis periode zijn er drie mogelijkheden om te betalen.
  Betalen per maand (kosten per maand:12,99 Euro)
  Betalen per kwartaal (kosten per maand: 11,99 Euro)
  Betalen per halfjaar (kosten per maand: 10,99 Euro)
  Let op dat een maand altijd 30 dagen is volgens dit betalingsschema.

  World of WarCraft krijgt een Support Team dat zal bestaan uit mensen met meer dan 10 nationaliteiten en in-game hulp zal geboden worden in het Engels, Frans of Duits.

  Voor de spelers, die toch samen willen spelen met hun Amerikaanse vrienden, wordt na de Europese Release de mogelijkheid geboden om zelf een server waar ook ter wereld te kiezen. Met de Amerikaanse versie schijnt het niet mogelijk te zijn om je als Europeaan je te registreren en dus ook te gaan spelen.

  'Sint vermijdt Rotterdam liever als bezoeker'

  De gemeenten Rotterdam en Zaanstad behoren niet tot de meest favoriete bezoekplaatsen van Sinterklaas. Een onderzoek van de Vereniging tot Behoud van Sinterklaas (VBS) wijst dat uit. Deze steden hebben volgens de VBS nog een hoop te verbeteren aan de intocht van de goedheiligman. Zo zouden de stoeten hier niet groot genoeg zijn, is het aantal 'Pieten dat de intocht met hun aanwezigheid opvrolijkt' te klein en krijgt de aankleding van de steden een onvoldoende.

  Positieve waarderingen kregen de steden Amersfoort en Middelburg. In totaal waren er dertig gemeeenten betrokken bij het onderzoek van de VBS. De VBS is ooit speciaal opgericht om het Sinterklaasfeest te promoten.

  Amsterdam, de stad die Sint Nicolaas als beschermheilige kent, staat in de ranglijst van 'beste Sintsteden' op een vijfde plaats.

  Vrouw gedood om een stukje peer

  Esposa had ons via de nieuws-submit te melden:

  Een familiedrama in Brussel is een bejaarde Belgische vrouw fataal geworden. Bij haar echtgenoot sloegen alle stoppen door toen zij een peer opat en hij geen stukje van de vrucht kreeg.

  In een vlaag van woede vloog de 71-jarige man zijn twee jaar jongere vrouw naar de keel, toen zij aan het eind van het avondmaal weigerde om de peer met hem te delen. Daarna sloeg de man een nog halfvolle wijnfles stuk op haar hoofd en wurgde hij vervolgens zijn vrouw.

  De kinderen van het koppel zijn door dit trieste voorval zeer ontdaan en zijn nu ten einde raad. Zij wijten het gedrag van hun vader aan het feit dat hij lijdt aan de ziekte van Alzheimer, en willen daarom dat hij daarom snel hulp krijgt. Een week eerder nog hadden de man en de vrouw een romantische trip voor twee naar Spanje geboekt.

  'Terreuraanslagen in Londen voorkomen'

  De Britse veiligheidsdiensten hebben meerdere terreuraanslagen, lijkend op die van 11 september 2001 in de Verenigde Staten, voorkomen. Dit meldde althans het Britse televisiestation ITV News maandag.

  De aanslagen zouden het plan zijn van al-Qaida en doelwitten zouden het vliegveld Heatrow Airport en het zakencentrum Canary Wharf, beide in de Britse hoofdstad Londen, zijn. ITV News zegt dat er vier of vijf aanslagen met vliegtuigen zijn voorkomen, doordat de overheid "tussenbeide" kwam.

  IRV News meldde ook dat Britse autoriteiten trainingsprogramma's voor zelfmoordpiloten hebben verstoord. Het station noemde geen bronnen bij naam voor de beweringen en ook geen data wanneer dit zich allemaal zou hebben afgespeeld. Het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken en de politie van Londen geven vooralsnog geen commentaar.

  In april van dit jaar meldde overigens de van banden met al-Qaida verdachte sjeik Omar Bakri Mohammed dat er aanslagen van islamitische terroristen in Londen in voorbereiding waren. In maart al liet de Britse politie weten dat Londen hoe dan ook een keer getroffen zal worden.

  4 op de 5 Amerikaanse gezinnen speelt games

  Uit een recent onderzoek "Consumer Buying Intentions" van Phoenix Marketing International blijkt dat vier van de vijf gezinnen in Amerika games speelt. Dit kan zijn op een PC, een console (Xbox, GameCube) of een handheld (Gameboy, N-Gage).

  Op zich is dit niet zo heel verrassend aangezien games steeds populairder worden en ook steeds meer mensen de mogelijkheid hebben om games te kopen. Wat echter wel opvalt is dat de oudere consoles nog steeds enorm populair zijn. Een derde van de ondervraagden zegt dat de PSOne, de N64 of de Super NES nog steeds hun favoriete console is.

  "[...]
  Whether playing on a computer, console (e.g., PlayStation 2, Xbox, or GameCube), or handheld system (e.g., Game Boy, Nokia N-Gage, Tapwave Zodiac), the majority of US households are gaming. Interestingly, more than a third of gamers are holding onto older systems and actively using them
  [...]"


  Aldus Pluchino, Senior Research Manager bij PMI.


  Ninty does Turkije

  Nintendo heeft bekend gemaakt dat Nortec Multimedia S.A de distributie voor Nintendo in Turkije zal gaan doen. Nortec doet op dit moment al Griekenland, Cypres (beide sinds 1997), Bulgarije, Albanië en Macedonië (sinds 2002).

  Mr. George Katrinakis, Managing Director of Nortec:

  "[...]
  The Turkish market is a very promising one, which continues to grow as they move towards becoming a full member of the EEC. There is great potential for Nintendo’s products in Turkey and we are thrilled to be given the chance to develop the Turkish market and offer consumers an unparalleled gaming experience. We are sure that Mario, Pokémon, Zelda and other popular Nintendo franchises will enrich and increase Turkey’s entertainment sector like they did in Greece.
  [...]"


  Satoru Shibata, President, Nintendo of Europe:
  "[...]
  Nintendo has a very exciting period ahead with the launch of the new handheld console Nintendo DS, so this is an ideal time to expand our presence beyond the European market. Nortec Multimedia S.A had already demonstrated its capability as our distributor in a number of other key territories, and we are looking forward to seeing them help us make the same impact on our business in Turkey.
  [...]"


  Dode pixels op de Nintendo DS

  Op verschillende Amerikaanse internet fora is gemeld dat er een aantal DS-en zijn met één of twee dode pixels.

  Een dode pixel is een defect op een LCD scherm waarbij de betreffende pixel dezelfde kleur houdt, ongeacht wat er op het scherm gebeurt. Dit verschijnsel bestaat als sinds het gebruik van LCD schermen, maar is niettemin erg vervelend.

  De officiële verklaring van Nintendo:

  "[...]
  With a small number of Nintendo DS screens, one or two dots on the screen may appear to be "stuck" on a particular color, such as white or red. This effect is caused when a particular pixel (the dots that make up the screen) is not working properly, even with the high quality standards set by LCD manufacturers. You will find this situation is common in many LCD devices, (PC monitors, televisions, cell phones, etc.).
  It's important to understand that this issue will remain limited to the pixels you have already noticed. The problem will not get any worse and you should not expect to see the problem in any other areas of the screen.

  We suggest that you use your system for a few weeks to determine whether this interferes with your enjoyment of game play. If, after using your system for awhile, you feel that this tiny dot is too distracting, the Nintendo DS does carry a one-year warranty. We are happy to inspect and, if necessary, fix your system at no charge within the warranty period.
  [...]"


  Zie ook de website. Voor degene die een DS hebben of gaan importeren zou dit verschijnsel erg vervelend zijn aangezien zij geen garantie hebben.

  Tecmo kiest voor de Xbox 2

  Junji Nakamura, directeur van Tecmo Japan, zegt in een interview dat Sony zich te veel bezig houdt met de home-entertainment en te weinig met games. Daarentegen is hij positief over Microsoft en de Xbox 2 waarvan hij verwacht dat ze hun ervaring gebruiken en zo succesvol zullen zijn in de volgendere generatie game-consoles, ook in Japan.

  Over de PS3 zegt Junji:

  "[...]
  The CPU was developed for a next-generation game machine, but the hardware is conceived by an appliance manufacturer... I feel that they're probably trying to use games as a way to increase their power in the home appliance industry.
  [...]"


  Tecmo is één van de weinige Japanse developers die al erg veel bijdraagt aan de Xbox. Ze hebben de Dead or Alive games en Ninja Gaiden exclusief voor de Xbox ontwikkeld.

  Servische ontwerper lanceert 'penisdas'

  darkmania had ons via de nieuws-submit te melden:

  Icoon opmerkelijk nieuwsDe Servische stropdassenontwerper Neven Vrgoc denkt een gat in de markt te hebben gevonden. De man, die op zijn website beweert Bill Clinton en Jacques Chirac tot zijn klantenkring te rekenen, wil op korte termijn de zogenaamde penisdas lanceren. "Ik hoop nog voor Kerstmis een uitgebreide collectie penisdassen in de winkels te hebben liggen", laat Vrgoc weten.

  "De dassen hebben een speciale vorm, en zijn niet bedoeld voor de mannelijke nek maar voor het mannelijk lid", vertelde de stropdassenmaker aan de Servische krant Glas Javnosti. Vrgoc hoopt dat mannen de das zullen kopen om verzorgd over te komen op een eerste date. Vrouwen zouden met de penisdas op gepaste wijze een partner kunnen bedanken voor een onvergetelijke seksbelevenis. "De klant krijgt bij de das een speciaal certificaat, waarop dames de prestaties van de drager van de das kunnen bijhouden", verklapt de ontwerper, wiens 'normale' stropdassen over de hele wereld verkocht worden.

  Winkel stropdassenmaker Neven Vrgoc
  De stropdassenwinkel van Neven Vrgoc in Belgrado

  Preview: Rene, Gerard en Gordon live in de ArenA

  Toppers in Concert: bij die naam denk je niet meteen aan een evenement in de ArenA met drie zangers die hun sporen hebben verdiend in Nederland. Je denkt eerder aan een optreden van Wolter Kroes, Jeroen van der Boom en Dries Roelvink. Toppers in Concert biedt meer! De namen: Gerard Joling, Rene Froger en Gordon. Het evenement vindt pas plaats op 14 mei 2005, maar de plannen zijn al bekend gemaakt tijdens een gezellige avond waar homo- en andere grappen ons om de oren vlogen.

  Gordon: ‘Geer, deze hit stamt uit de tijd dat je nog haar had.’
  Rene: ‘Ik douch apart, anders durf ik de zeep niet op te rapen.’
  Gerard: ‘Gordon, ga eens van het podium af, we zakken er bijna doorheen.’

  Toppers
  De Toppers komen naar je toe volgend jaar!
  Laatste reviews en specials
  review
  Need for Speed Heat
  review
  Atelier Ryza: Ever Darkness & the Secret Hideout
  review
  Blu-ray: The Secret Life of Pets 2
  review
  Blu-ray: Hellboy 4K
  review
  Blu-ray: Yesterday
  special
  Interview Team Paraluna op DreamHack Rotterdam
  ©FOK.nl e.a.