[update] Station Arnhem ontruimd door lekkende trein

Het centraal station van Arnhem is ontruimd doordat er een lekkende goederentrein op het spoor staat vlakbij het station. Op last van de brandweer rijden er geen treinen van en naar de Gelderse hoofdstad. Een ketelwagen van de trein lekt en zou een gevaarlijke stof bevatten.

De ontruiming begon rond 11:15 uur. Specialisten en hulpdiensten zijn op dit moment onderweg naar Arnhem. Volgens spoorbeheerder ProRail kan het nog zeker tot 14:00 uur duren voordat de treinen weer gaan rijden.

update 13:09
Het NS-station Arnhem is rond 12.30 uur weer vrijgegeven voor het treinverkeer en passagiers. Naar nu blijkt werd het station ontruimd omdat een personeelslid van de NS onwel was geworden. Deze is naar een ziekenhuis gebracht. De trein was volgens de politie gevuld met een gevaarlijke, brandbare stof. De brandweer onderzocht de goederentrein maar vond geen lekkages. Daarop werd het station weer vrijgegeven.

update 14:45
Een passagierstrein stond stil in Dieren nadat de conducteur en de machinist onwel waren geworden. Eerder was in Elst al een passagier uitgestapt omdat hij onwel was geworden. De trein was in Arnhem langs een goederentrein gereden waarvan dus vermoed werd dat er een gevaarlijke stof uit lekte.