Wintertest gaat beginnen

Redactie FOK!frontpage
Vanaf aanstaande dinsdag worden de Formule 1 auto’s weer op het asfalt losgelaten. Ferrari en Toyota zijn de eerste twee teams die op het circuit de Catalunya zullen gaan testen, de overige teams volgen later deze week.

Vanaf deze week mag er weer getest worden op de diverse circuits in Europa. Toyota en Ferrari bijten de spits af in Barcelona. Bij Toyota zal Ralf Schumacher zijn debuut maken met de TF104B. Een dag later gaan de andere teams met hun testprogramma van start.

Veel teams laten hun nieuwe rijders met de auto’s van vorig jaar testen. Bij McLaren-Mercedes kruipt de Colombiaan Juan Pablo Montoya achter het stuur van de MP4/19. Ook het nieuwe Red Bull-team zal voor het eerst in de kleuren van Red Bull te zien zijn. Christian Klien en Vitantonio Liuzzi gaan de RB1 testen.

Voor de Nederlanders komt alleen Christijan Albers met de twee-zitter van Minardi in actie, wellicht maakt de Larenaar nog kennis met de PS04 op het circuit van Misano. Het Jordan-team begint het testprogramma op 1 december op het circuit van Jerez.