Zuidhorn: Mysterieus overlijden jongeman

De politie uit het Groningse Zuidhorn onderzoekt hoe de 19-jarige Louwe Jan Fokkinga om het leven kan zijn gekomen. De jongeman werd zaterdag omstreeks 08:00 uur dood gevonden op een parkeerplaats aan de Thomas van de Dijkweg in zijn woonplaats. Er is inmiddels sectie uitgevoerd op het lichaam en daaruit blijkt dat Fokkinga waarschijnlijk niet door geweld om het leven is gekomen.

Waaraan de 19-jarige dan wel is overleden is onduidelijk. Toen hij gevonden werd was hij half ontkleed en gewond aan zijn gezicht. Om hem heen lagen glasscherven en een bierglas. Een politiewoordvoerder spreekt van 'een mysterieuze zaak'.

In Zuidhorn draait de geruchtenmolen inmiddels op volle toeren. Zo wordt gezegd dat Fokkinga de avond tevoren horecabedrijf 'De Opstal' aan de Kerkstraat zou hebben bezocht waar hij ruzie zou hebben gekregen met andere bezoekers. Rond middernacht zouden buurtbewoners een luide knal hebben gehoord, waaruit wordt opgemaakt dat hij toen mogelijk is doodgeschoten. Dat laatste lijkt weer niet te rijmen met de verklaringen van de politie dat er geen sporen van geweld zijn aangetroffen. Bovendien zegt de exploitante van De Opstal dat er geen ruzie is geweest in haar zaak de avond voorafgaande aan Fokkinga's dood.