Zware straffen basketballers na vechtpartij

ChiefHK had ons via de nieuws-submit te melden:

Naar aanleiding van de massale vechtpartij tijdens het basketbalduel tussen de Detroit Pistons en de Indiana Pacers heeft de Amerikaanse basketbalbond NBA zware maatregelen genomen. In totaal zijn negen spelers geschorst, waarvan drie voor een zeer lange tijd.

Ron Artest van de Pacers, die al liggend op een tafel een beker naar zijn hoofd gegooid kreeg en daarna de tribune opstormde, werd het zwaarst gestraft. Hij werd gezien als aanstichter van de matpartij en is voor de rest van het seizoen, dat pas net is begonnen, geschorst. Zijn ploegmaat Stephen Jackson, die samen met Artest de tribune oprende, mag dertig duels toekijken en hun aanvoerder Jermaine O'Neal, die ook enkele rake klappen uitdeelde, is 25 wedstrijden uitgesloten van deelname. Bij de Pistons kreeg Ben Wallace met zes wedstrijden de hoogste straf. Hij was degene die Artest in het gezicht duwde toen deze een fout op hem maakte. Hierna ontstond het eerste opstootje.

Het was afgelopen zaterdag voor het eerst ooit dat een NBA-duel werd gestaakt. In totaal moeten de negen geschorste spelers 143 duels toekijken, dit alles zonder salaris te ontvangen.


Ron Artest moet de rest van het seizoen toekijken-
Kijk hier voor een filmpje van het gebeuren.