Gerommel binnen Lampre-Caffitta

Nog voordat de meeste renners aan het volgende seizoen denken, is er binnen Lampre al flink gerommel. Igor Astarloa biedt zich bij een andere ploeg aan en Damiano Cunego wordt door Gilberto Simoni in de pers aangevallen.

Sinds Lampre met een groot deel van Saeco is gefuseerd rommelt het binnen de ploeg. Met name de toprenners lijken ontevreden vanwege onduidelijkheid over de status van kopman binnen de ploeg. Die moeilijkheden lijken nu naar buiten te komen.

Ploegleider Bjarne Riis van CSC vertelde dat Igor Astarloa zich bij hem had aangeboden. Riis zou hem graag in de ploeg hebben, maar moest hem afwijzen vanwege een tekort aan geld om de renner aan te trekken. Als CSC nog een co-sponsor vindt zal hij echter zeker Astarloa nog benaderen. Of Astarloa ook andere ploegen heeft benaderd is onbekend.

Ondertussen nam Simoni in de Italiaanse kranten Cunego onder vuur. Simoni beweert dat Cunego hem heeft bedrogen in de Giro van afgelopen jaar en zegt in het komende jaar niemand meer te vertrouwen. Daarbij gebruikte hij weinig nette bewoordingen voor Cunego.