Concert van Rowwen Hèze eindigt in chaos

DarkShine had ons via de nieuws-submit te melden:

Het laatste concert van dit jaar van de Limburgse band Rowwen Hèze is afgelopen zaterdag in een chaos geëindigd. Traditiegetrouw vond het concert plaats in het Limburgse dorp America. Vijfduizend fans met een slok achter de kiezen wilden even na 01:00 uur naar huis, maar werden daarin belet door te laat gekomen bussen en problemen bij de garderobe. Diverse bussen uit onder meer Lanaken en zelfs Duitsland kwamen zo laat dat sommige natbezwete fans ernstig onderkoeld raakten. Een ander deel reageerden hun frustraties af op beveiliging en politie. Een ruit van een politiebus en een kentekenplaat van een politieauto werden hierbij vernield. Een dronken man uit Erp werd gearresteerd. Hij vernielde autobussen op het kruispunt Lorbaan-Peelheide en wilde met twee agenten op de vuist.

De EHBO moest verschillende onderkoelde fans in folie wikkelen om ze warm te houden. De politie zette veertien agenten en twee honden in om met name na afloop de orde te handhaven. Ook dertig beveiligers uit het dorp hielpen mee.

Eindverantwoordelijke L. Ummenthum van het concert zal de gebeurtenissen nog evalueren met politie en gemeente. "We willen volgend jaar met een aparte vergunning langer door kunnen gaan, zodat niet iedereen tegelijk naar buiten moet. We hadden dit jaar 4000 jassen hangen, door de kou 1300 meer dan vorig jaar."

Rond 06:00 uur konden de laatste fans het dorp pas verlaten. De bandleden zeggen niets te hebben gemerkt van de chaos. Accordeonist Tren van Enckevort toonde zich dan ook verbaasd. "We hebben op het podium niets gemerkt of gezien. Na afloop ben ik meteen naar een afterparty gegaan."