'Mohammed B. geen moslimfundamentalist'

Bart (veekeend)
Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws De moord op Theo van Gogh, drie weken geleden, mag niet in verband worden gebracht met met moslimfundamentalisme. Ook de arrestaties van Jason en Jermaine W. moeten niet in die hoek gezocht worden. Dat stelt de Stichting Haags Islamitisch Platform (SHIP)*.

De SHIP reageert op een passage, welke eerder op de site van Residentie.net was verschenen. In die passage stond: "Opmerkelijk is dat het gemeentebestuur in haar uitingen met geen woord rept over het moslimfundamentalisme dat zowel de drijfveer is van de verdachte van de moord op filmmaker Theo van Gogh als de mannen die in de woning met explosieven in Laak werden aangehouden."

Het in verband brengen van de moord op van Gogh met het moslimfundamentalisme is volgens SHIP gedurfd. Dit, omdat "Islam en het gedrag van belijdende moslims met geen van beide zaken op geen enkele wijze te rijmen is." Zo zegt woordvoerder Arif Potmis van de SHIP: "De moord op Theo van Gogh is een daad van een doorgedraaide gek. Net zoals de aanslag op Van Aartsen door een doorgedraaide is gepleegd."

Daartegen beweert Potmis: "Wij willen benadrukken dat er een groot verschil is tussen wat de Islam voorschrijft en wat Mohammed B. en de jongens van Laakkwartier interpreteren als zijnde afkomstig van het geloof."

_
* Het islamitisch platform vertegenwoordigt 44 moslimorganisaties. De SHIP is regelmatig gesprekspartner van de gemeente Den Haag als het gaat om zaken die de moslimgemeenschap in de stad betreffen.