Amerikaanse game simuleert moord op Kennedy

Arjen (Mr_Belvedere)
Only in America?

Vandaag werd in The States een nieuw spel geïntroduceerd genaamd: JFK Reloaded. De game stelt je in staat om de moord op President Kennedy na te spelen.

Precies getimed met de 41ste sterfdag van de toenmalige president probeert het spel te bewijzen dat het echt mogelijk was dat slechts één persoon de president kon vermoorden.

"Verachtelijk", sprak David Smith, woordvoerder voor de Massachusetts Senator Edward Kennedy, de broer van JFK. Hij werd al enige tijd geleden geïnformeerd, maar weigerde elk verder commentaar.

Traffic Games, welke het spel ontwikkelde begrijpt wel waarom mensen het concept afschuwelijk vinden, maar benadrukt dat het gehele team niets dan respect voor Kennedy en de geschiedenis heeft.

"Het enige wat we doen is nieuwe technologie gebruiken. We hebben Edward Kennedy een brief gestuurd voordat het spel ge-released werd", aldus de Senior Executive, Dhr Ewing.

Verder vertelde Ewing, dat het spel bedoeld was om de complottheorieën te ontkrachten. De bedoeling van het spel is om drie schoten op de president te lossen precies op de manier zoals Lee Harvey Oswald gedaan zou hebben. Er worden punten gegeven op de precisie van de schoten. Kennedy meteen raken geeft punten. De First Lady raken geeft strafpunten.