Oproep demonstratie 'Stop de hetze'

Komende zondag willen de initiatiefnemers van de campagne 'Stop de Hetze!' in Amsterdam demonstreren tegen racisme. De initiatiefgroep bestaat uit Miriyam Aouragh (Internationale Socialisten), Rene Danen (platform Keer het Tij), Jamal Ftieh (Komitee Marokkaanse Arbeiders Nederland) en Fenna Ulichki (Marokkaanse Vrouwen Vereniging Nederland). Op individuele titel werken mee: gezondheidsdeskundige Karima Belhaj, kinderarts Nordin Dahhan, criminologe/sociologe Mieke Koomen en advocate Arslan.

Het protest zal gehouden worden onder het motto 'Samen voor een kleurrijk Nederland'. Het vindt plaats na afloop van de bijeenkomst van het Nederlands Sociaal Forum, dat in het weekeinde in de hoofdstad wordt gehouden. De demonstratie start om 14:00 uur op het Beursplein en loopt daarna naar de Dokwerker op het J.D. Meijerplein (metrohalte Waterlooplein). Daar is rond 15:00 uur een korte manifestatie met sprekers en muziek.

Intussen vragen de initiatiefnemers of mensen een oproep willen ondertekenen tot het opzetten van een nieuwe en brede beweging tegen alle vormen van racisme. ''We mogen ons niet tegen elkaar laten uitspelen. Met de campagne Stop de Hetze! willen we alle mensen die hier schoon genoeg van hebben, allochtoon en autochtoon, man en vrouw, jong en oud, bij elkaar brengen en opkomen voor solidariteit''. Tot de ondertekenaars behoren inmiddels onder meer: publicist Mohammed Benzakour, SP-Kamerlid Harry van Bommel, schrijver Karel Glastra van Loon, SP-senator Anja Meulenbelt en Ahmed Marcouch van de Unie Marokkaanse MoskeeŽn Amsterdam en omstreken.