FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 27 mei 2004

'Meer nazaten Duitse soldaten dan gedacht'

Icoon Algemeen nieuwsDuitse militairen blijken in de Tweede Wereldoorlog veel meer kinderen bij Nederlandse vrouwen te hebben verwekt dan tot dusver werd aangenomen. Dat blijkt uit naspeuringen van het actualiteitenprogramma NOVA in archieven van de Duitse Wehrmacht. Het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie (NIOD) ging uit van 10.000 nakomelingen. Het blijkt echter minimaal het vijfvoudige te zijn.

De Wehrmacht stimuleerde destijds seks met Nederlanders om sneller een arisch ras te creŽren. Soldaten die in bezet gebied een kind verwekten dienden dat te melden. Vervolgens kreeg de vrouw een eenmalige uitkering van Duitsland. Het aantal kan nog hoger zijn aangezien de tellingen in 1944 gestopt werden.

Veel vrouwen verzwegen na de oorlog voor de kinderen de Duitse afkomst. Na de dood van de moeder hoorden de kinderen vaak pas wie hun vader is. Volgens het archief zijn veel vaders echter inmiddels al gestorven.

Internetsite voor jubilerende Beatrix

Koningin BeatrixOp 30 april 2005 is het 25 jaar geleden dat koningin Beatrix het koningschap van haar moeder Juliana overnam. Voorbereidingen om daar op grote schaal aandacht aan te geven zijn inmiddels begonnen. Zo is er een speciale website geopend waar een ieder ideeŽn kan spuien die gebruikt kunnen worden bij de vieringen.

De viering van het Zilveren Regeringsjubileum zal op 29 april in Amsterdam met een feestelijk publieksevenement van start gaan. In Den Haag vinden de volgende dag diverse feestelijke activiteiten plaats. Het jubileumjaar wordt eind december 2005 afgesloten. Het is onder meer de bedoeling dat Beatrix in die periode alle twaalf provincies van Nederland bezoekt.

Korpschef: "Zet ontuchtplegers op internet"

Icoon Binnenlands nieuws Als het aan L. Kuijs, de korpschef van de politie Brabant Zuid-Oost, ligt, dan komen ontuchtplegers met foto voortaan op het internet. Deze opvallende uitspraak deed hij tijdens een uitzending van Omroep Brabant. Momenteel is het zo dat de wet op de privacy verbiedt daders met foto op internet te publiceren. Volgens Kuijs is dat niet meer van deze tijd.

"Als ik met mijn pasjes bij Albert Heijn kom, weten ze daar precies hoeveel potten pindakaas ik koop. Dat is ook privacy, maar die informatie wordt gewoon vrijgegeven," zo zegt Kuijs. Volgens hem moeten personen die flink de mist in gaan, bijvoorbeeld ontuchtplegers, weten dat hun foto's mogelijk op internet geplaatst worden. De korpschef vindt dat geen schending van de privacy "maar een manier om mensen te pinnen op hun verantwoordelijkheid."

Tijdens een politiecongres deed Kuijs zijn uitspraken vandaag, waar ook minister Donner van Justitie aanwezig was. Donner ziet niets in het idee van de korpschef. "Zeker als het om internet gaat, ben je bezig met het oude idee van de schandpaal. Dan gaan we weer jaren terug. We hebben straffen, wetten en regels ingevoerd zodat mensen niet meer aan de schandpaal hoeven", aldus Donner.

Potje zaalvoetbal mondt uit in matpartij

Een wedstrijdje zaalvoetbal in de Amsterdamse sporthallen Zuid liep woensdagavond uit op een vechtpartij. Een man raakte daarbij gewond aan nek, ogen en kaak. De politie is nog op zoek naar de daders.

Tijdens de wedstrijd, vlak na een doelpunt, raakten twee mannen slaags. Vervolgens werd het 32-jarige slachtoffer door een derde persoon tegen zijn kaak geslagen. Na de wedstrijd werd de matpartij voortgezet in de kantine. De 32-jarige man werd door drie man ingesloten. De man werd door een van zijn belagers met pepperspray in het gezicht gespoten, daarna werd zijn nek bewerkt met een stroomstootwapen.

Babes: FHM's Meest Sexy Vrouwen van NL

Afgelopen dinsdag was het zover, FHM reikte in een aantal categorieŽn prijzen uit voor de meest sexy vrouwen van Nederland. Daarnaast konden Sp!ts lezers stemmen in de categorie Mooiste Talent van het Jaar. De uitreiking vond plaats in de Powerzone in Amsterdam.

Op zo'n avond stikt het van de mooie vrouwen, FOK! mocht daarom niet ontbreken. Nu kunnen we wel uitgebreid vertellen hoe leuk het was en hoe mooi de vrouwen waren, maar foto's zeggen meer dan duizend woorden. Op de volgende pagina's vind je daarom een fotoreportage met uiteraard de winnaressen in vol ornaat.


Brit verbreekt record tv kijken

DePresident had ons via de nieuws-submit te melden:

Het nieuwe record televisie kijken staat nu officieel op 47 uur en 8 minuten. De 24-jarige Brit Tom Gibson verbeterde het oude wereldrecord dat stond op 47 uren en 16 seconden. In een nagebouwde huiskamer op de drukke Cromwell Road in Londen keek hij naar enkele afleveringen van zijn favoriete soap Eastenders, een paar tekenfilms en een selectie van de laatste nieuwe videofilms. Ook de radio had hij vaak aan.

Via internet bestelde Gibson eten en drinken. Zo kon hij gewoon in zijn zetel blijven zitten. Een team van scheidsrechters kwam geregeld een kijkje nemen of de man nog niet in slaap gevallen was. Nu het record gehaald is, mag hij voor 7500 euro een nieuw 'home entertainment-installatie' uitzoeken in een Londens warenhuis.

"Het was geen gemakkelijke opdracht", zo licht hij zelf toe. "Woensdagnacht had ik het even moeilijk om wakker te blijven maar stond even recht en deed wat stretchoefeningen om wakker te blijven. Ik bleef wel heel de tijd tv-kijken. Het leukste programma dat ik zag, moet toch de finale van de Champions League geweest zijn."

2500 gratis kranten 'gestolen'

Icoon opmerkelijk nieuwsIs het verboden gratis dingen te stelen? Dat is de hamvraag voor de autoriteiten in Zuid-CaliforniŽ. Hier werden ongeveer 2500 kopieŽn van het gratis studentenkrantje The Poly Post ontvreemd uit de California Polytechnic State University in Pomona. Of is het nou geen stelen?

De kranten werden gepikt uit de distributiemandjes, verspreid over de hele campus van de universiteit. Hoofdredacteur Luis Gomez meent dat de diefstal iets te maken heeft met opkomende studentenraadverkiezingen. De voorpagina van de gestolen kranten was gewijd aan een van de kandidaten. Redactieleden lieten weten uren en uren in de voorbereiding van het nummer te hebben gestoken, welke ook zo’n 600 dollar aan advertenties bevatte.

The Poly Post


Faculteitadviseur Sean Scully vertelde bezig te zijn de campuspolitie te overtuigen dat het hier om een misdaad gaat, en deze ook als zodanig onderzocht moet worden.

Vrouw bijt kop van python af

Rossdale had ons via de nieuws-submit te melden:

De politie in de Amerikaanse staat Florida heeft een vrouw gearresteerd omdat ze op een feestje de kop van een python afgebeten had. De slang was het huisdier van een kennis van de verdachte.

Toen de eigenares van het dier even weg was, vroeg de 46-jarige Cynthia Christensen aan een vriend of ze haar kon helpen de python vast te houden. Christensen, die gedeeltelijk verlamd is en in een rolstoel zit, verklaarde daarop aan de andere bezoekers dat ze de kop van het beest af zou bijten.

Iedereen dacht dat de vrouw een grapje maakte, maar toen de eigenares terugkwam zag ze tot haar verbazing dat de kop van het dier half afgebeten aan het lijf bengelde. Christensen verklaarde aan de politie dat ze wraak had genomen omdat de slang haar gebeten had. Later kwam ze op haar verklaring terug en zei ze dat een hond haar gebeten had.

De vrouw is aangeklaagd voor dierenmishandeling en riskeert een boete en een gevangenisstraf van maximaal vijf jaar.

Vrouw belt per ongeluk politie voor drugs

Icoon opmerkelijk nieuwsDe politie bellen in zaken rondom drugs is natuurlijk niet raar. Wel raar is het als je besluit dit te doen om zelf drugs te ontvangen. De 27-jarige Amy Logue zal zich dat ene telefoontje nog lang herinneren.

Wanhopig op zoek naar narcoticum pakte ze de haak van de telefoon om vervolgens, naar eigen zeggen, per ongeluk te bellen naar de politie. Tot drie keer over vroeg de Amerikaanse, afkomstig uit Ohio, naar verdovende middelen zonder te weten dat ze een agent aan de lijn had. Eťn van de gesprekken ging als volgt:

Amy: "Heb je iets?"
Agent: "Heb ik wat?"
Amy: "Iets?"
Agent: "Ja, waarschijnlijk."
Amy: "Is het goed spul?"
Agent: "Zeker."

De politie liet weten na de telefoontjes een afspraak te hebben gemaakt met Logue. De vrouw werd onmiddellijk gearresteerd toen ze kwam opdagen. De Amerikaanse is drugsmisdrijf ten laste gelegd.

Jongen (15) gewond door explosief mengsel

bordewolf had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsEen 15-jarige jongen uit Purmerend is ernstig gewond geraakt bij de ontploffing van een mengsel waarvan hij het recept op internet vond. Hij bracht het mengsel aceton-peroxide afgelopen vrijdag tot ontploffing in een natuurgebied. De moeder van de jongen meldde zich met het verhaal op het politiebureau, uit vrees dat er in huis meer explosieven aanwezig waren.

Bij huiszoeking door de politie bleek die vrees gegrond. In de slaapkamer van de jongen vond de politie nog eens tien gram aceton-peroxide. Het Explosieven Opruimings Commando (EOC) moest eraan te pas komen om het mengsel gecontroleerd tot ontploffing te brengen. Een aantal woningen moest daarvoor korte tijd worden ontruimd.

Italiaans kandidaat-politicus onthoofd

Icoon Buitenlands nieuwsIn ItaliŽ is donderdag het onthoofde lichaam van de 43-jarige Carlo Cirillo gevonden. Cirillo stond bij lokale verkiezingen die over ruim twee weken worden gehouden kandidaat voor een linkse lijstcombinatie in de gemeente PompeÔ.

Het aspirant-raadslid verdween maandag. Vermoedelijk is hij op weg naar zijn werk ontvoerd. De politie heeft nog geen aanwijzingen over het motief van de moord. Er zijn geen tekenen dat de camorra, de Napolitaanse georganiseerde misdaad, achter de onthoofding zit.

Condooms worden in Zweden thuis bezorgd

Rossdale had ons via de nieuws-submit te melden:

De Zweedse Organisatie voor Seksuele Voorlichting (RFSU) heeft een condoombezorgservice opgezet. Voor vijftig kroon, ongeveer 5,50 euro, bezorgt de Cho-San Express overal in Stockholm, GŲteborg en MalmŲ een pakje met tien condooms. De bestelservice is zelfs vijftig cent goedkoper dan een drogist.

Uit onderzoek is gebleken dat Zweedse jongeren steeds vaker aan onveilige seks doen. De RFSU hoopt met de actie duidelijk te maken dat een condoom 'een grappige seksaccessoire' is en niet alleen een manier om soa's en zwangerschappen te voorkomen.

Vliegveld Bratislava gesloten na bommelding

Het vliegveld van de Slowaakse hoofdstad Bratislava is vanavond na een bommelding gesloten geweest. Na drie uur intensief speurwerk bleek dat de melding vals was en werd de luchthaven weer vrijgegeven.

Door de bommelding moesten alle passagiers en medewerkers het gebouw van de luchthaven verlaten. Drie vluchten werden omgeleid naar het vliegveld van Wenen, Oostenrijk.

In Bratislava begint morgen een vijfdaagse conferentie van de parlementaire raad van de NAVO, de Noord-Atlantische Vergadering. Vanmorgen vond de politie van Bratislava al twee tassen die waren gevuld met explosieven uit het voormalige Tschjechoslowakije en JoegoslaviŽ. Of de vondst in verbinding staat met de NAVO-conferentie wilde het Slowaakse ministerie van Binnenlandse Zaken niet bevestigen.

Tennis: Uitslagen Roland Garros (27/05)

Hieronder vind je enkele noemenswaardige uitslagen van wedstrijden, die vandaag op Roland Garros gespeeld zijn. Dit overzicht wordt later op de dag aangevuld.

De volgende tegenstander van Verkerk is Lleyton Hewit uit AustraliŽ. Hewit, voormalig nummer ťťn van de wereld en als twaalfde geplaatst in Parijs, versloeg in de tweede ronde de Oostenrijker Jurgen Melzer. Ook de nummer ťťn van de plaatsingslijst, de Zwitser Roger Federer, bereikte de derde ronde, hij won met 6-3, 6-4, 7-6(6) van de Duitser Nicolas Kiefer.

De verrassing van de dag bij de mannen was de uitschakeling van titelverdediger Juan Carlos Ferrero. Hij verloor met 6-4, 6-2, 6-3 van de Rus Igor Andrejev. De Spanjaard (4) had nog veel last van een ribblessure.

Ook in het herendubbelspel haalde Verkerk, met zijn maatje John van Lottum, de tweede ronde. Zij versloegen het Marokkaans/IsraŽlische duo Arazi/Levy met 4-6, 6-3, 6-4. Gisteren al haalde Rogier Wassen de tweede ronde van het dubbeltoernooi, samen met de Oostenrijker Peya versloeg hij het Australische duo Arthurs/Hanley (5) met 0-6, 7-5, 6-2. Het was een fantastische inhaalrace van de twee, na een 0-6, 0-3 stand zag het er namelijk hopeloos uit.

Bij de vrouwen waren er vandaag geen grote verrassingen. De hooggeplaatste spelers Venus Williams (4), Anastasia Myskina (6) en Jennifer Capriati (7) wonnen allen in twee sets vrij eenvoudig hun wedstrijd.

Dierenpornobende in september voor rechter

Icoon Binnenlands nieuws De verdachten van de geruchtmakende dierenpornozaak zullen in september voor de rechter moeten verschijnen voor de rechtbank in Lelystad. Het Openbaar Ministerie meldde vandaag dat het voorarrest van vier van de vijf hoofdverdachten is verlengd. In juli zal de pro forma-zitting plaatsvinden bij de meervoudige strafkamer. Tijdens deze zitting worden alle strafzaken inhoudelijk behandeld. Er zijn in totaal tien verdachten. Verwacht wordt dat er een hele dag nodig is om alle zaken te behandelen.

De zaak kwam aan het licht toen een 22-jarig slachtoffer uit BelgiŽ een loods in Kraggenburg wist te ontvluchten en de politie kon inschakelen. Deze vrouw was in Brussel een auto ingelokt waarna ze naar Nederland werd ontvoerd. Daar aangekomen werd ze gedwongen tot seks met mannen en dieren, waarbij foto's werden gemaakt. Het was de bedoeling de opgenomen beelden voor grof geld te verkopen.

De vrouw werd ook mishandeld en ernstig bedreigd door de daders. Naast de 22-jarige vrouw waren er door de verdachten zeker nog andere twee vrouwen ontvoerd. Deze twee Belgische vrouwen wisten ook in Den Haag al te ontsnappen.

Tennis: Uitslagen Roland Garros (27/05)

Roland Garros Martin Verkerk is er in geslaagd de derde ronde van Roland Garros te bereiken. Op baan drie won hij van de Roemeen Viktor Hanescu met 4-6, 6-3, 3-6, 6-0, 3-0. Hanescu moest in de vijfde set opgeven wegens een dijbeenblessure.

De volgende tegenstander van Verkerk is Lleyton Hewit uit AustraliŽ. Hewit, voormalig nummer ťťn van de wereld en als twaalfde geplaatst in Parijs, versloeg in de tweede ronde de Oostenrijker Jurgen Melzer. Ook de nummer ťťn van de plaatsingslijst, de Zwitser Roger Federer, bereikte de derde ronde, hij won met 6-3, 6-4, 7-6(6) van de Duitser Nicolas Kiefer.

De verrassing van de dag bij de mannen was de uitschakeling van titelverdediger Juan Carlos Ferrero. Hij verloor met 6-4, 6-2, 6-3 van de Rus Igor Andrejev. De Spanjaard (4) had nog veel last van een ribblessure.

Ook in het herendubbelspel haalde Verkerk, met zijn maatje John van Lottum, de tweede ronde. Zij versloegen het Marokkaans/IsraŽlische duo Arazi/Levy met 4-6, 6-3, 6-4. Gisteren al haalde Rogier Wassen de tweede ronde van het dubbeltoernooi, samen met de Oostenrijker Peya versloeg hij het Australische duo Arthurs/Hanley (5) met 0-6, 7-5, 6-2. Het was een fantastische inhaalrace van de twee, na een 0-6, 0-3 stand zag het er namelijk hopeloos uit.

Bij de vrouwen waren er vandaag geen grote verrassingen. De hooggeplaatste spelers Venus Williams (4), Anastasia Myskina (6) en Jennifer Capriati (7) wonnen allen in twee sets vrij eenvoudig hun wedstrijd.

Klik hier voor het uigebreide wedstrijdverslag van Verkerk - Hanescu
Kijk voor meer sportnieuws op sport.fok.nl!

Ritwinst voor Tonkov

De Rus Pavel Tonkov heeft de 17de etappe van de Giro d'Italia gewonnen. In de kop van het klassement zijn er geen veranderingen, op het wegvallen van Figueras na.

Na een dagje rusten stond er een rustige dolomietenrit op het programma. De klassementsrijders hielden zich gedeisd en de weg lag open voor de aanvallers. Bertolini en Pozzi gingen al vroeg in de aanval. Op de Passo della Mendola moest Pozzi zijn medevluchter Bertolini laten gaan. Deze laatste werd na een tijd vergezeld door Pavel Tonkov die op dezelfde beklimming uit het uitgedund peloton was weggeglipt. De twee reden samen naar de laatste 20 kilometer en daar besliste Tonkov er alleen vandoor te gaan. Het peloton met de favorieten volgde toen op vier minuten en deze konden de ritwinst dus al vergeten.

Ex-Girowinnaar Tonkov pakte de zege met nog een goede twee minuten voorsprong op Bertolini en 2'49 op het peloton, geleid door McGee. Deze had, tot zijn grote ontsteltenis 20 strafseconden gekregen van de jury wegens hangen aan de volgwagen, maar neemt vandaag acht bonificatieseconden terug. In het peloton was de enige grote afwezige Figueras die op de Passo della Mendola had moeten lossen.

top tien 17de rit
1. Pavel Tonkov (RUS, Vini Caldirola - Nobili) 153 km in 3h40'05
2. Alessandro Bertolini (ITA, Alessio - Bianchi) op 2'15
3. Bradley Mc Gee (AUS, FDJeux.com) op 2'49
4. Damiano Cunego (ITA, Saeco) z.t.
5. Franco Pellizotti (ITA, Alessio - Bianchi) z.t.
6. Ruggero Marzoli (ITA, Acqua e Sapone - Mokambo) z.t.
7. Stefano Garzelli (ITA, Vini Caldirola - Nobili) z.t.
8. Yaroslav Popovych (OEK, Landbouwkrediet - Colnago) z.t.
9. Emanuele Sella (ITA, Panaria - Margres) z.t.
10. Ruben Lobato (SPA, Saunier Duval - Prodir) z.t.

top tien algemeen klassement
1. Damiano Cunego (ITA, Saeco) in 76h44'15
2. Sergey Honchar (OEK, De Nardi) op 1'14
3. Yaroslav Popovych (OEK, Landbouwkrediet - Colnago) op 2'22
4. Gilberto Simoni (ITA, Saeco) op 2'38
5. Bradley Mc Gee (AUS, FDJeux.com) op 4'04
6. Vladimir Belli (ITA, Lampre) op 4'20
7. Stefano Garzelli (ITA, Vini Caldirola - Nobili) op 4'26
9. Dario Cioni (ITA, Fassa Bortolo) op 4'31
9. Franco Pellizotti (ITA, Alessio - Bianchi) op 5'31
10. Tadej Valjavec (SLO, Phonak) op 5'40

Honda viert 40e jaar in de F1

Van de huidige motorbouwers hebben alleen Ferrari en Mercedes een langere historie dan Honda. Het debuut van de Japanners was precies 40 jaar geleden tijdens de Grand Prix in Nurburg. De Amerikaan Bucknum mocht destijds na een speciale sessie achteraan de 22 auto's tellende grid vertrekken.

De blijkbaar erg goede motor joeg de Amerikaan naar de negende plaats. Bucknum wist echter de race niet te finishen nadat de ophanging het begaf door de beruchte sprongen die de auto's maakten op de beroemde Nordschleife. Honda deed dat jaar nog aan twee andere races mee en wist wonderbaarlijk al in hun tweede seizoen een Grand Prix te winnen.

Sindsdien heeft Honda al weer 70 Grand Prix' gewonnen en het ziet er naar uit dat het niet al te lang meer zal duren voordat Jenson Button of Takuma Sato de volgende winst aan de erelijst van de Japanners zal toevoegen.

Toyota-coureurs vrezen thuis-GP

De aankomende Grand Prix is voor Toyota een thuis-Grand Prix aangezien het hoofdkwartier zich in Keulen bevindt. Toyota hoopt het weekend evenals in Monte Carlo opnieuw punten met punten af te kunnen sluiten. De coureurs hebben er echter weinig vertrouwen in, ze verwachten niet bij de beste acht te horen.

"Na een succesvol weekend in Monaco trekken we dit weekend naar de Nurburgring voor de GP van Europa. Ik betwijfel echter of we daar in staat zullen zijn deze mooie prestatie nog eens te herhalen", denkt Cristiano da Matta hardop. "De Nurburgring is weer een van die circuits waar veel neerwaartse druk nodig is, met heel wat trage en medium snelle bochten. Op papier ligt zo'n circuit onze wagen niet, maar we zullen ons uiterste best doen om het beste uit de TF104 te halen. We kunnen wel op extra steun van al onze teamleden rekenen, omdat onze fabriek slechts een eindje van het circuit is verwijderd. Hopelijk kunnen we hen ook een reden tot feestvieren bezorgen."

"Veel tijd om van ons mooie resultaat in Monaco te genieten kregen we niet. Meteen na de race begonnen we al aan de volgende race op de Nurburgring te denken. Vorig jaar beschikten we hier over een heel competitief pakket en ik slaagde er zelfs in de snelste tijd neer te zetten in de twee van de oefensessies. Helaas konden we die prestatie niet omzetten in punten", weet Olivier Panis zich nog te herinneren. "Dit weekend zal het allemaal veel moeilijker worden, maar we zijn in de goede richting aan het werken en iedereen wil een goed resultaat behalen omdat dit toch zowat onze thuisrace is."

Uitkering gekort bij belediging

Uitkeringstrekkers die ambtenaren bedreigen of beledigen worden in een aantal gemeenten gekort op hun uitkering. Die maatregel is sinds kort mogelijk door invoering van de Wet werk en bijstand. Hiervoor konden gemeenten lastige klanten alleen de toegang tot een gebouw ontzeggen en/of aangifte tegen ze doen bij justitie.

Niet iedereen is echter even gelukkig met deze maatregel. Voorzitter T. Thissen van Divosa, de vereniging van directeuren van sociale diensten, vindt dat aangifte eigenlijk nog steeds de beste methode is. Wel moeten er dan betere afspraken komen tussen enerzijds politie en Openbaar Ministerie en anderzijds overheidsdiensten.

Het probleem met het bestraffen van een uitkeringsgerechtigde door de sociale dienst ligt in het feit dat de sociale dienst tegelijkertijd slachtoffer, klager en rechter is. Thissen meent dat dit eigenlijk niet kan: "We moeten wel de regels van de rechtsstaat respecteren."

Onder de leden van Divosa wordt verschillend over deze kwestie gedacht. Sommigen passen de nieuwe wet toe, anderen zijn het met het principiŽle standpunt van hun voorzitter eens.

Martijn Krabbť toch niet weg bij RTL4

Martijn Krabbť blijft toch gewoon bij RTL4. Eerder had de televisiezender hem de laan uitgestuurd, omdat hij een radioprogramma bij Noordzee FM ging presenteren.

RTL-baas Fons van Westerloo was woedend. "We betalen enorme bedragen aan Krabbť. We verwachten dat hij voor dat geld dag en nacht bezig is met het maken van tv. Dan kan het niet zo zijn dat hij elke middag een radioprogramma gaat zitten maken. En al helemaal niet bij een concurrent."

De directie van Noordzee FM heeft nu echter verzekerd dat het televisiewerk van Martijn voor zal gaan. "De vrees dat hij door een zware verplichting elders niet aan onze afspraken zou kunnen voldoen, is definitief weggenomen", aldus Van Westerloo. "Wij hebben nooit bezwaar gehad tegen een overzichtelijke bijdrage aan een radiostation."

Martijn Krabbť zelf reageerde ook verheugd. "Ik ben dankbaar dat ik de kans weer van de HMG krijg om voor tv verder te werken. Ik ben opgelucht dat Fons en ik in goede verstandhouding heldere afspraken hebben gemaakt. Mijn televisieprogramma's zijn mij zo dierbaar dat het voor mij eigenlijk vanzelfsprekend was dat tv de voorkeur heeft."

Krabbť begint op 31 mei bij Noordzee FM. Bij afwezigheid neemt Winston Gerschtanowitz, die eveneens bij de zender werkt, zijn plaats in.

Andrť Hazes twee weken de gevangenis in

Andrť Hazes gaat twee weken de gevangenis in. Hazes kreeg na het mishandelen en beledigen van een Noor een boete van 1000 euro. In hoger beroep werd dat 750 euro, maar uit principe weigert Hazes die boete te betalen. "Ik heb toch een maand niks te doen, kan ik net zo goed twee weken gaan zitten", aldus Hazes tegenover Het Parool.

De mishandeling en belediging vond vier jaar geleden plaats. Een Noorse passagier ergerde zich aan de kinderen van Hazes die achter hem zaten en maakte met een opgerolde krant een slaande beweging. De Noor beweert op de rugleuning van de stoel geslagen te hebben, volgens Hazes raakte de man zijn zoontje. Hazes sloeg de man vervolgens in het gezicht en schold hem uit voor Adolf Hitler. De man hield aan de klap een gekneusd jukbeen over.

[update] Klopjacht op de Kalief van Keulen

In Duitsland is de Turkse moslimleider Metin Kaplan spoorloos verdwenen. Gisteren oordeelde een rechtbank in MŁnster dat Kaplan, de 'Kalief van Keulen', mag worden uitgeleverd aan zijn moederland. Turkije wil Kaplan veroordelen wegens hoogverraad en terrorisme. Waarschijnlijk zit de moslimradicaal ondergedoken.

Kaplan is leider van een organisatie die de regering van Turkije met geweld omver wil werpen in zijn streven naar heroprichting van het moslimwereldrijk, het zogeheten Kalifaat. Hij wordt er onder meer van verdacht het meesterbrein te zijn achter een eind jaren 90 verijdelde terreuraanslag in Ankara die een enorme omvang moest hebben.

De rechtbank in MŁnster verwierp het vonnis van twee lagere rechters. Rechtbanken in Keulen en DŁsseldorf oordeelden eerder dat de radicale moslimleider niet mocht worden uitgeleverd omdat hij in Turkije de doodstraf kan krijgen. Kaplan zat eerder vier jaar celstraf uit in Duitsland wegen het aanzetten tot moord op een tegenstander. Na zijn vrijlating verzette hij zich tot gisteren met succes tegen zijn uitlevering.


Metin Kaplan, de 'Kalief van Keulen'.


Update 17:55
De Duitse justitie is inmiddels bezig met een grootscheepse klopjacht op Kaplan. Een arrestatiebevel is uitgevaardigd en honderd politierechercheurs houden zich bezig met de opsporing van de Kalief van Keulen.

In Duitsland houdt men er terdege rekening mee dat de Kalief naar Nederland is uitgeweken, en in ons land ondergedoken zit. Vorige week berichtte de Telegraaf nog uitgebreid over het Nederlandse netwerk van Kaplan.

In Duitsland is de aan Kaplan geliŽerde stichting Dienaren Van De Islam al geruime tijd verboden. In Nederland staat de stichting echter nog altijd officieel geregistreerd.

Bent u de huidige overheid ook zo zat?

HarryMT meldde ons het volgende:

Uiteraard, welk weldenkend persoon niet? Maar u heeft geluk. Met de aanstaande liberalisering van de overheidsmarkt kunt ook u straks uw eigen overheid kiezen! Wanneer u de voordelen en nadelen van de verschillende in Nederland operende overheden naast elkaar legt komt u automatisch bij De Andere Overheid uit. Onze voordelen? Minder, maar betere, belasting, ambtenaren die u wťl mag beledigen en minder gezeur.

Allemaal afhankelijk van het pakket dat U kiest! Met ons toppakket betaalt u bijvoorbeeld wel veel belasting maar daat staat tegenover dat er voor U minder regels gelden! Autorijden me een glaasje op? Zinloos geweld? Met de overheid op maat is het allemaal mogelijk. Minder belasting betalen? Kan ook, maar dan meer plichten en minder rechten.

De Andere Overheid....vooral beter!

[Upd] Geen Jordan-test voor Verstappen

Alles was geregeld voor de test van Jos Verstappen in de Jordan, er was nog slechts ťťn kleinigheidje dat wat aandacht nodig had: het stoeltje...

Helaas bleek een, in theorie, simpel iets als het passen van het stoeltje toch een te groot obstakel. De Nederlander lijkt met geen mogelijkheid een comfortabele positie te kunnen krijgen in de bolide.

Verstappen legt het zelf als volgt uit: "Als je niet lekker in de auto zit dan kun je niet optimaal presteren. Het is van onze kant een weloverwogen beslissing geweest, in samenspraak met onze sponsors. Het is bijzonder jammer, voor zowel mij als voor Jordan. En ook sneu voor de monteurs van Jordan die keihard voor me gewerkt hebben om me goed in de auto te laten zitten. Ik bedank ze dan ook van harte voor hun inzet."

Dit is eigenlijk een herhaling van de gebeurtenissen rond een test die Verstappen voor het team van Sauber zou doen een aantal jaren geleden. Ook toen was de auto niet geschikt voor de Nederlander.

Crazy_B bedankt voor het submitten van dit bericht.

Update 16:21
Michel Perridon van Trust heeft inmiddels laten weten boos te zijn op Verstappen voor het afblazen van de test. Trust loopt door het afzeggen van de test veel belangstelling mis. Er hadden zich al verschillende tijdschriften, kranten en andere media gemeld om bij de test aanwezig te zijn. "Omdat deze test op aanvraag van Jos niet door zal gaan, denk ik niet dat ik nog langer gebonden ben aan het exclusiviteitscontract", aldus Perridon.

Volgens de website van Verstappen zou het niet door laten gaan van de test in goed overleg zijn geweest met de sponsor en het team. Perridon laat hiermee echter blijken dat dit niet het geval is.

Drumband verstoort examens in Tilburg

Petra76 had ons via de nieuws-submit te melden:

EindexamenEen drumband heeft gisteren het eindexamen op het Regionaal Opleidingscentrum aan de Stappegoorweg in Tilburg-zuid flink verstoord. De muzikanten gingen op de parkeerplaats van de school repeteren, iets wat ze overigens vaker deden.

De politie moest er uiteindelijk aan te pas komen om de muzikanten met hun trommels naar het Leypark te dirigeren dat vlak bij de school ligt. Daar konden de muzikanten verder gaan met hun repetitie.

Neem ook eens een kijkje in het examenforum van FOK!

Uitslag Verkerk - Hanescu

Martin Verkerk is er in geslaagd de derde ronde van het Franse open te bereiken. Op baan drie won hij van de Roemeen Hanescu in vijf sets: 4-6, 6-3, 3-6, 6-0, 3-0. Daarna gaf de Roemeen op.

Al vanaf het begin werd Verkerk door Hanescu onder druk gezet. De Roemeen speelde zelf de eerste anderhalve set nagenoeg foutloos. Verkerk daarentegen maakte aanzienlijk meer fouten. Met name ťťn van zijn grootste wapens, zijn opslag, liet hem in belangrijke games zo nu en dan in de steek. De Alphenaar sloeg dan ook veel dubbele fouten. In de negende game werd Verkerk gebroken. Uiteindelijk werd het 4-6 voor de Roemeen in de eerste set.

Halverwege de tweede set leek het tij enigzins te keren voor Verkerk, waarin hij opnieuw mocht beginnen met serveren. Zijn service begon beter te lopen, terwijl Hanescu meer fouten begon te maken. …ťn break bleek voor Verkerk genoeg te zijn. Het werd 6-3. Ondanks de setwinst van Verkerk bedroeg zijn percentage eerste services in slechts 38 procent.

In de derde set hervond de Roemeen zich. Met goed uitgespeelde punten, sterk serveren hield hij de finalist van vorig jaar onder druk. Hanescu, die begon met serveren, brak Verkerk bij een stand van 2-3. Op 3-5 mocht de Roemeen voor de set serveren. Al snel liep hij uit naar 40-0. Daarop sloeg Verkerk enkele goede passes, waardoor het deuece werd. Uiteindelijk capituleerde de Nederlander op het vijfde setpoint: 3-6.

De vierde set begon aardig. Verkerk, die begon met serveren, pakte met moeite zijn eerste servicegame. Daarna brak hij, onder luid gejuich van de Nederlandse aanhang Hanescu, waardoor hij uitliep naar 2-0. Daarna ging het ineens snel. Al gauw liep Verkerk uit naar 5-0. De Roemeen vroeg bij die stand een blessurebehandeling aan. Met twee voetfouten achter elkaar gaf Hanescu de vierder set weg: 6-0. Voor de tweede keer kreeg hij een blessurebehandeling.

De vijfde set mocht Verkerk opnieuw beginnen met serveren. Daarbij ging hij stoÔcijns door: hij pakte de game op love. In de game erna kreeg Verkerk drie breakpunten, waarvan hij het tweede verzilverde. De Roemeen leek nog amper over de baan te bewegen en Verkerk won alle punten eenvoudig. Ook zijn tweede servicegame won Verkerk op love, een kleine anticlimax: 3-0. Daarna gaf de Roemeen op, het had geen zin meer voor hem.

Aberdeen wil Calderwood

De BBC meldt dat Dunfermline Athletic coach Jim Calderwood toestemming geeft om te onderhandelen met Aberdeen, over een vertrek naar de Schotse club.

De oud-trainer van ondermeer Willem II en NEC moet bij de Dons de opvolger worden van Steve Paterson, die afgelopen maandag werd ontslagen. Calderwood heeft nog wel een contract bij Dunfermline tot 2005, dus Aberdeen zou dan een afkoopsom moeten betalen.

Dunfermline draaide een goed seizoen onder Calderwood. Ze werden vierde in de competitie en bereikte de finale van de Schotse beker waarin ze met 1-3 verloren van Celtic. Toch mag de ploeg komend seizoen gaan spelen in de UEFA Cup.

[Upd] Van Bommel blijft bij Oranje

Mark van Bommel heeft het trainingskamp in Noordwijk alweer verlaten.

De middenvelder van PSV ondergaat in Amsterdam een mri scan, waardoor zijn inzetbaarheid tegen Belgie aankomende zaterdag twijfelachtig wordt.

Van Bommel kreeg in de laatste competitieduel tegen ADO Den Haag last van zijn achillespees. Hij dacht dat rust de blessure wel zou verhelpen, maar de PSV-er behield de klachten.

Van Bommel heeft een week de tijd te herstellen van de achillespeesblessure. Bondscoach Dick Advocaat moet na het vriendschappelijke duel met de FaerŲer Eilanden op 1 juni de definitieve spelerslijst voor het EK in Portugal inleveren.

update 27 Mei 15:30

Het sportjournaal meldt dat van Bommel bij de selectie van Oranje blijft. Onderzoek in het ziekenhuis heeft uitgewezen dat er geen sprake is van een ernstige blessure.


VVD: Kabinetscrisis om kiesstelsel

Icoon politiek binnenland nieuwsDe VVD-fractie in de Tweede Kamer is verbolgen over D66-minister Thom de Graaf, die concessies wil doen aan het CDA en oppositiepartij PvdA over het nieuwe kiesstelsel. De VVD accepteert niet dat De Graaf de partij passeert. "Dat kan niet. Dan blaast hij de coalitie op", waarschuwt fractievoorzitter Van Aartsen in de Telegraaf.

Van Aartsen vindt niet dat rond het debat over het kiesstelsel 'de geur mag blijven hangen dat er lekker zaken valt te doen met PvdA en CDA'. Hij verwijt Balkenende open te staan voor een verbond met de grootste oppositiepartij. Het CDA reageert kwaad. "Hij heeft boter op zijn hoofd. Wij houden ons keurig aan het regeerakkoord. Dat kan de VVD niet zeggen", aldus bronnen in de top van het CDA.

In het door De Graaf uitgewerkte kiesstelsel mogen kiezers voortaan twee stemmen uitbrengen, een landelijke en een regionale. Geen van de politieke partijen is echter echt tevreden met het plan dat nu op tafel ligt. Woensdag deed de D66-minister daarom concessies om het CDA en de PvdA tegemoet te komen. De partijen hebben samen een meerderheid in het parlement.

Uitstel
De VVD is van mening dat de beslissing over het nieuwe kiesstelsel uitgesteld dient te worden tot het najaar. Dit geeft de minister de tijd om met uitgewerkte alternatieven te komen, die mogelijk wel op steun van de VVD en kleinere partijen kunnen rekenen. Vorige week werd er al spoedoverleg gevoerd tussen kabinetsleden en de fractievoorzitters van de coalitiepartijen. De Graaf zou vrezen dat van het nieuwe kiesstelsel, voor D66 een voorwaarde voor kabinetsdeelname, weinig terechtkomt.

Holland Casino stopt met sponsoring

Holland Casino moet aan het einde van het volgend seizoen stoppen met de sponsoring van de eredivisie van het betaalde voetbal.

In maart bleek een meerderheid van de Tweede Kamer grote moeite te hebben met de hoeveelheid reclame voor de kansspelen. In overleg met het Ministerie van Justitie heeft het Casino nu besloten te stoppen met de sponsoring.

Het bedrijf had nog een optie op het verlengen van het contract voor nog eens drie jaar. Het bedrijf volgde in 2002 KPN op, dat met de namen PTT Telecompetitie (1991/1995), en KPN Eredivisie (1995/2002) de eredivisie sponsorde. KPN stopte toen omdat de naam 'Eredivisie' in de titel moest blijven.

Holland Casino betaalde per jaar 5,5 miljoen euro om haar naam aan de competitie te mogen hangen. Volgens de directie van het bedrijf was dat gedurende de driejarige overeenkomst geen weggegooid geld. "Mede door de geheel op het voetbal afgestemde tv-spots en marketingacties. Maar de herkenbaarheid die hiervan uitgaat blijkt ook een steen des aanstoots voor de politiek te zijn."

Voetbal: Holland Casino stopt met sponsoring

Holland Casino EredivisieHolland Casino moet aan het einde van het volgend seizoen stoppen met de sponsoring van de eredivisie van het betaalde voetbal. In maart bleek een meerderheid van de Tweede Kamer grote moeite te hebben met de hoeveelheid reclame voor de kansspelen. In overleg met het Ministerie van Justitie heeft de casinoketen nu besloten te stoppen met de sponsoring.

Het bedrijf had nog een optie op het verlengen van het contract voor nog eens drie jaar. Het bedrijf volgde in 2002 KPN op dat met de namen PTT Telecompetitie (1991/1995), KPN Telecompetitie (1995/2000) en KPN Eredivisie (2000/2002) de eredivisie sponsorde. KPN stopte toen omdat de naam 'Eredivisie' in de titel moest blijven.

Holland Casino betaalde per jaar 5,5 miljoen euro om haar naam aan de competitie te mogen hangen. Volgens de directie van het bedrijf was dat gedurende de driejarige overeenkomst geen weggegooid geld. "Mede door de geheel op het voetbal afgestemde tv-spots en marketingacties. Maar de herkenbaarheid die hiervan uitgaat blijkt ook een steen des aanstoots voor de politiek te zijn."

Meer voetbalnieuws op de FOK! Voetbalmanager

Radicale imam Londen opgepakt

Icoon Buitenlands nieuws Op verzoek van de Amerikaanse overheid heeft de Britse politie vanmorgen een radicale imam gearresteerd. De Amerikaanse justitie wil de man berechten vanwege zijn betrokkenheid bij het terrorisme. Groot-BrittanniŽ zocht tevens naar een mogelijkheid om hem aan te houden. De man zou nauwe connecties met de terreurbeweging Al-Qaeda onderhouden.

Het gaat om de 47-jarige moslimgeestelijke Abu Hamza al-Masri, oorspronkelijk een Brit, nu weer Egyptenaar. Hamza al-Masri werd een Brit toen hij met een Britse trouwde. Echter na aantijgingen dat hij het terrorisme zou steunen nam Londen hem zijn nationaliteit af. Washington wil nu zijn uitlevering bewerkstelligen.

Met name de preken van de radicale imam waren omstreden. Gedurende lange tijd gaf hij leiding aan de Finsbury Park-moskee. Binnen de muren van het islamitische gebedshuis predikte hij met regelmaat haatzaaiende teksten tegen Groot-BrittanniŽ en het westen in het algemeen. De moskee was de laatste jaren uitgegroeid tot een broeinest van radicalisme en werd onder meer bezocht door 'schoenbomverdachte' Richard Reid en door een aantal extremisten die een aanslag op de Amerikaanse ambassade in Parijs zouden hebben beraamd.

Sindsdien mocht de imam niet meer prediken in de moskee. Dat deed hij vervolgens op straat, waar hij zijn volgelingen toesprak. Zelf zegt Hamza al-Masri een groot bewonderaar te zijn van Bin Laden, maar heeft hij nooit mensen gerekruteerd voor Al-Qaeda.


De radicale imam Hamza al-Masri

Trein reed door rood sein bij botsing Amsterdam CS

Het treinongeluk dat vorige week plaatsvond op Amsterdam Centraal Station is veroorzaakt door de rangerende dubbeldekstrein. Tegen deze trein reed vorige week een volle intercity op. De dubbeldekker was door het rode sein gereden. Dat is de eerste conclusie van de Raad voor de Transportveiligheid, dat onderzoek doet naar het ongeval.

Nog dit jaar wil de Raad haar volledige onderzoek afronden. Daarbij zal vooral stil worden gestaan bij het Automatische Trein BeÔnvloedingssysteem (ATB). Dit systeem zorgt ervoor dat treinen die door een rood sein rijden, automatisch stoppen. Probleem is alleen dat dit niet gebeurt als een trein langzamer dan 40 kilometer per uur rijdt.

Volgens de Raad heeft het systeem al eerder voor ongevallen gezorgd in Eindhoven en Dordrecht.

Ilse neemt web-log.nl over

Icoon Digital nieuwsIlse, uitgever van onder meer NU- en Startpagina.nl, neemt de populaire weblogservice Web-log.nl over. De editeur is er naar eigen zeggen van overtuigd dat het zogenaamde ‘webloggen’ tot grote bloei zal geraken en probeert zo zijn eigen aandeel te werven op de steeds groter wordende markt.

Al langer sponsorde Ilse de website door middel van hosting en bandbreedte. Om de activiteiten van het toch al uitgebreide aanbod te vergroten besloot met tot overname over te gaan. Over het betaalde bedrag is nog niets bekend. Paul Molenaar, directeur van Ilse, liet weten een toekomst te zien in het steeds verder opkomende fenomeen. “We zien in webloggen een populaire activiteit. De Digitale levensstijl zal een hoge vlucht nemen, waarbij herinneringen in de vorm van foto’s en video’s op een plek als een weblog worden bewaard.”

Voormalig eigenaar Joris Leermakers zal per 1 juli op de loonlijst van Ilse verschijnen en bij het bedrijf doorwerken aan de ontwikkeling van de naar eigen zeggen grootste weblogservice van Nederland. 1 Juli is tevens de datum waarop de overdracht officieel een feit zal zijn.

Eminem wint geding Nederlands bedrijf

Icoon Muziek nieuwsRapper Marshall Mathers III, beter bekend onder zijn artiestennaam Eminem, heeft de onlangs gestarte rechtszaak tegen het Nederlandse bedrijf Rams Horn BV winnend afgesloten. De onderneming schond volgens de muzikant zijn auteurs- en merkrechten, en daarmee zijn reputatie, door het aanbieden van de cd ‘Eminem is back’. De blanke rapartiest zou nooit toestemming hebben gegeven voor het uitbrengen van de in zijn ogen kwalitatief ondermaatse plaat.

De rechtbank in Den Haag stelde Eminem volledig in het gelijk in een door de musicus aangespannen kort geding. Uit de gisteren gepubliceerde uitspraak is duidelijk geworden dat het Nederlandse bedrijf per direct moet stoppen met de verkoop van de illegale albums en een uitvoerige rectificatie moet plaatsen op zijn website. De onderneming is een dwangsom van 25.000 euro opgelegd voor iedere dag dat de verkoop nog doorgaat, en 7500 euro voor elke andere overtreding van een reeks opgelegde verboden.

Eminem
Eminem

ItaliŽ maakt richtlijnen voor maken van pizza's

tha_rizzo had ons via de nieuws-submit te melden:

Het Italiaanse ministerie van Landbouw heeft strikte richtlijnen opgesteld voor het maken van de authentieke traditionele Napolitaanse pizza. Restaurants die zich er aan houden kunnen een speciaal kwaliteitskeurmerk aanvragen. Met de maatregel wil het ministerie de pizza beschermen tegen slappe namaak.

In de richtlijnen, die samen met pizzabakkers in Napels en omstreken zijn opgesteld, staat onder andere vermeld wat de omvang van de pizza is en wat de ingrediŽnten horen te zijn. Ze maken deel uit van het plan om de Italiaanse cuisine in de Europese Unie te beschermen. Of er ook een strikte controle op de regels komt, is nog niet duidelijk.

"Deze normen beschermen een van de oudste en belangrijkste gastronomische tradities. We willen anderen niet verbieden om pizza te maken, we willen alleen dat ze het doen zoals wij, zoals het hoort", aldus Antonio Pace, eigenaar van een van de oudste pizzeria's in Napels. Naar verwachting zullen 200 van de 23.000 restaurants in ItaliŽ het keurmerk meteen aanvragen.

Wil je weten hoe je de echte traditionele Napolitaanse pizza moet maken? Klik dan op dit topic in het Culinesse ŗ gogo forum.

Wereldrecord Van Moorsel verbroken

De Nieuw-Zeelandse Sarah Ulmer heeft het wereldrecord van Leontien Van Moorsel achtervolging met twee tienden seconden verbeterd.

Op het WK baanwielrennen in Melbourne werd Van Moorsel op de 3000m achtervolging verslagen door Ulmer in een tijd van 3'30"604. Ze doet hiermee beter dan het record dat uitgerekend Van Moorsel gevestigd had in Sydney 2000.

De Nederlandse reageert gelaten: "een record dat al vier jaar stand houdt, daarvan weet je dat dat elk moment kan gebroken worden. Het is ook helemaal geen verrassing dat Sarah het record brak, ze is een echte klasserenner."

Maar Leontien is niet van plan het hierbij te laten. "Op de olympische spelen in Athene wil ik het record terugpakken. Als de baan warm genoeg is en als mijn conditie goed zit, moet het zeker kunnen."

Nieuwe foto's mishandelingen Irak opgedoken

De Amerikaanse televisiezender NBC heeft vandaag niet eerder vertoonde foto's gepubliceerd van mishandelde Iraakse gevangenen. De omroep liet woensdag afbeeldingen zien van drie naakte gedetineerden, geconfronteerd met agressieve verhoormethoden.

Volgens NBC zijn ook deze foto's afkomstig uit de omstreden Abu Ghraib-gevangenis bij de Iraakse hoofdstad Bagdad. Eerder verschenen al diverse foto's van martelingen en vernederingen uit deze gevangenis, die tot grote verontwaardiging in de wereld leidden.


Rechts het voorwerp waarmee op de Irakezen was ingegooid


Op ťťn van de foto's is te zien dat een Amerikaanse soldaat met een knie druk uitoefent op de nek van een gevangene, die gedwongen wordt om samen met twee anderen naakt op de vloer te liggen. Op een andere foto is te zien dat er met een niet geÔdentificeerd object ingegooid is op de drie Irakezen. Bronnen vertelden aan NBC dat er tijdens dit tafereel diverse militairen met een hoge rang aanwezig waren._
Op NBC is hierover een filmpje te zien. (windows media player vereist)

Gewapende man in stadhuis Axel

In het gemeentehuis van de Zeeuwse plaats Axel is donderdagochtend een gewapende man aangehouden. De man was kort voor 10:00 uur het gebouw binnengedrongen en dreigde zelfmoord te plegen. Hij zou het niet eens zijn met een dwangbevel dat hij gekregen had.

Rond half elf kwam de verwarde man met de handen omhoog het stadhuis uitlopen, waarna hij door de politie werd ingerekend. Hij is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Over de beweegredenen konden nog geen mededelingen worden gedaan. In het gebouw waren ongeveer 100 werknemers aanwezig.

Hele dorp komt bij 'Wimke' op de barbecue

Dorpskomiek 'Wimke' uit Boekel heeft het hele Brabantse dorp uitgenodigd om te komen barbecuen op de camping waar hij verblijft. De 39-jarige Henrie van de Broek, zoals 'Wimke' eigenlijk heet, nodigde in zijn carnavalsconference tijdens de Pronkzitting in februari voor de grap alle 7000 Boekelnaren uit voor een barbecue. Op 20 juni gaat dat nu daadwerkelijk gebeuren op camping het Boekels Ven.

Wimke zat voor zijn act met zijn vrouw Bep zogenaamd op de camping met een paar worstjes op het rooster. "Doen jullie allemaal mee? vroeg hij de zaal. Daar bleken ze allemaal wel zin in te hebben. "Zelfs de burgemeester komt kanen", zo zegt de plantenkweker.

"Af en toe denk ik wel eens: Wat heb ik me nou toch allemaal op mijn hals gehaald? Ik geef toe, het geintje is best wel uit de hand gelopen. Nu kan ik niet meer terug. Wil ik trouwens ook niet", zo zegt Van de Broek. Hij heeft voor de barbecue hulp gekregen van de twee plaatselijke keurslagers en talloze andere middenstanders. "Een boer komt zelfs met een heel varken uit zijn vriezer!"

Zelfs voor de kinderen is er een speciaal programma. "Vorige week belde een voor mij totaal onbekende op. ´Ik organiseer de spelletjes voor de kinderen wel´. Hij zorgt dat de jeugd zich vermaakt. Er komt een discotheek plaatjes draaien. We hebben twee bands, De Opdonderkes en een blaasorkestje De Donderjagers. Een transportbedrijf zorgt voor een podiumwagen. ´Zeg maar hoe lang hij moet zijn´, riep de eigenaar. Ze vragen geen van allen geld. Alles komt ons spontaan aanwaaien. Grappig vind ik dat onze twee dorpsslagers geduchte concurrenten zijn, maar nu samen om de tafel zitten en een hoop vlees en materiaal ter beschikking stellen."

Voetbal: Van Bommel wellicht niet naar EK

Icon Sport - VoetbalHet is nog niet duidelijk of voetballer Mark van Bommel tijdens het komende EK in Portugal kan spelen voor het Nederlands Elftal. De PSV'er wordt gehinderd door een blessure aan de achillespees. Oranje-trainer Dick Advocaat liet doorschemeren dat mogelijk ex-Feyenoorder Paul Bosvelt wordt opgeroepen als vervanger.

Advocaat heeft tot 1 juni de tijd om de voorlopige selectie te wijzigen. Op Van Bommel na heeft de coach de beschikking over een fitte selectie. Zaterdag oefent Oranje tegen BelgiŽ, dat zelf niet aanwezig zal zijn bij het EK. Advocaat is gebrand op een overwinning, te meer omdat de Belgische bondscoach zich vorig jaar na een oefenwedstrijd negatief uitliet over het 'arrogante' Oranje.

Aanvoerdersband
Bij het EK zal niet record-international Frank de Boer, maar Philip Cocu de aanvoerdersband mogen dragen. Hiermee gaf Advocaat indirect aan dat De Boer zijn plaats in de ploeg heeft verspeeld. Mocht De Boer wel worden opgesteld dan is hij de aanvoerder, liet de coach weten. Geruchten dat is overwogen De Boer niet als speler maar als begeleider mee naar Portugal te nemen verwees Advocaat naar het rijk der fabelen. Er zou 'geen moment' zijn getwijfeld aan de selectie van de 109-voudige international.

-
Zie voor meer voetbalnieuws de FOK!Voetbalmanager!

Overwerken omdat je rookt in Alkemade

Ambtenaren van de gemeente Alkemade die willen roken moeten voortaan extra werken. De paffende werknemers moeten sinds begin dit jaar het rookverbod is ingegaan naar buiten als ze een sigaretje willen roken. Volgens de burgemeester & wethouders duurt dit te lang.

B&W wil nu dat de medewerkers zich uitklokken op het moment dat ze gaan roken. Ze moeten de rookminuten dan compenseren door extra te werken of vakantiedagen in te leveren.

Vitaminepillen populair onder leerlingen

OnsForum had ons via de nieuws-submit te melden:

Vitaminenpillen, voedingssupplementen en energiedrankjes zijn erg populair onder eindexamenkandidaten. Het Voedingscentrum in Den Haag wordt momenteel overspoeld met vragen van leerlingen en ouders die willen weten of de middelen een betere concentratie opleveren. Helaas is het effect nauwelijks te merken.

"Er is geen hard bewijs dat ze echt effect hebben", zegt Henk van den Berg van het Voedingscentrum. "Wie gewoon gezond eet en drinkt, heeft het helemaal niet nodig." Hij denkt zelfs dat het verstandig is om het drinken van cafeÔnerijke dranken te beperken. "Omdat er steeds meer nodig is om hetzelfde effect te bereiken, hebben de dranken een verslavende werking met als mogelijk gevolg slapeloosheid", aldus Van den Berg.

[update] NMa doet inval bij Limburgse kranten

Icoon Binnenlands nieuwsDe Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) is vanmorgen de kantoren van Media Groep Limburg in Sittard binnengevallen. De exacte aanleiding voor de inval is nog onbekend.

Media Groep Limburg is de uitgever van Limburgs grootste regionale dagbladen: Dagblad De Limburger en het Limburgs Dagblad. De NMa is momenteel bezig met een onderzoek in de kantoren.

Update 10.55
Dagblad De Limburger werd in 2000 door De Telegraaf overgenomen. Het Telegraafconcern was op dat moment al eigenaar van het Limburgs Dagblad. De NMa heeft destijds als voorwaarde gesteld dat commerciŽle en redactionele onafhankelijkheid van de twee kranten na de fusie zou zijn gewaarborgd. De inval van vanochtend kan erop duiden dat dit mogelijk niet het geval is.

Jaguar looft beloning uit

Jaguar en het bedrijf Steinmetz Diamond Group hebben gisteren opgeroepen tot teruggave van de diamant die dit weekend in de Grand Prix van Monaco van de wagen van coureur Christian Klien is verdwenen.

Het kleinood ter waarde van 250.000 dollar was op de neus van de wagen gezet, maar Klien reed in de eerste ronde frontaal tegen de vangrail. Na het ongeluk was de diamant verdwenen. Een zoekactie leverde niets op.

Volgens de Diamond Group was de dure steen bedoeld om in een later stadium voor een goed doel te worden verkocht. Hoewel de steen is verzekerd willen de bedrijven de diamant dus graag terug. Jaguar heeft de eerlijke vinder nu een wagen ter waarde van 50.000 euro in het vooruitzicht gesteld voor teruggave van de diamant.

Daryll-Ann stopt er mee

De Nederlandse band Daryll-Ann stopt er mee. Dit laat manager Ferry Roseboom deze ochtend weten in een persbericht dat luidt als volgt:

Daryll-Ann stopt ermee.

Het is mooi geweest.

De kogel is door de kerk.

En even goeie vrienden.

We kunnen er lang en breed over lullen maar zo gaan die dingen.

Trots!

Zoveel goeie nummers. Zulke bijzondere voorstellingen.

Vijftien jaar Daryll-Ann.

'kjewel.


Daryll-Ann heeft in haar bestaan zes albums en een aantal EP’s uitgebracht. Op de eerste langspeler "Renko" nam Coen Paulusma de vocalen nog voor zijn rekening, maar nadat een platencontract met het Hut label werd getekend, nam broer Jelle Paulusma deze plek over. Vorig jaar stond Daryll-Ann nog in het voorprogramma van The Counting Crows. Enkele dagen terug werden de optredens die Daryll-Ann geplanned had voor dit jaar al geannuleerd.

Zie ook het topic op het forum

IsraŽl arresteert Britse journalist

Icoon Buitenlands nieuwsPeter Hounam, de journalist die in 1986 'atoomspion' Mordechai Vanunu interviewde, is in Jeruzalem door de IsraŽlische binnenlandse veiligheidsdienst gearresteerd. Hounam was in IsraŽl om voor de BBC een documentaire te maken over Vanunu. De BBC laat in een reactie weten 'zeer bezorgd' te zijn over de arrestatie.

Hounam publiceerde in 1986 in de Engelse krant Sunday Times een interview met Vanunu. In het verhaal werd onder meer duidelijk dat IsraŽl in het geheim 200 kernkoppen had gefabriceerd. Kort na de publicatie verdween de voormalige kerntechnicus spoorloos. Pas anderhalve maand later werd duidelijk dat hij in IsraŽl gevangen zat. Hij was door de IsraŽlische geheime dienst van Londen naar Rome gelokt, en daar opgepakt en naar IsraŽl gesmokkeld.

Vanunu werd tot achttien jaar cel veroordeeld wegens spionage en hoogverraad. Vorige maand kwam hij vrij. Peter Hounam wachtte hem bij de gevangenispoort op. Bij de vrijlating gold als voorwaarde dat Vanunu geen interviews zou geven of buitenlanders zou ontmoeten. Het is niet duidelijk of de arrestatie van Hounam hier mee te maken heeft. De autoriteiten in IsraŽl hebben een verbod afgekondigd op de verstrekking van details over de arrestatie. Hounam zou 'veiligheidsregels' hebben overtreden.

Meisje verongelukt kort na halen rijbewijs

Peerke had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 18-jarig meisje uit Esch is gistermiddag bij een verkeersongeval in Haaren om het leven gekomen. Het meisje was op de terugweg van het gemeentehuis in Haaren, alwaar zij het door haar net behaalde rijbewijs had opgehaald.

In de Belversestraat in Haaren raakte zij met haar auto door nog onbekende oorzaak in de rechterberm, verloor de macht over het stuur en reed tegen een boom. Het meisje was op slag dood, aldus de politie.

De brandweer heeft het meisje nog uit de auto bevrijd, maar de artsen, die met de traumahelikopter bij de plek van het ongeval kwamen, konden niets meer voor haar doen.

Gebruik pil stijgt in het voorjaar

Rowdie en Crazy_B hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Uit statistieken van het onderzoeksbureau IMS Health is gebleken dat het pilgebruik bij voornamelijk jonge vrouwen in het voorjaar flink stijgt. Reden hiervoor zou de aankomende zomervakantie zijn.

In 2003 werden in het tweede kwartaal 94.000 recepten voor de pil uitgeschreven. In het derde kwartaal waren dat er 80.000 en in het vierde kwartaal nog geen 78.000. In voorgaande jaren was dezelfde ontwikkeling zichtbaar. De verwachting is dat deze trend zich ook dit jaar voort blijft zetten.

"Het gaat vooral om jonge vrouwen tussen de 15 en 19 jaar. Veel Nederlandse meiden zien in het naderen van de zomervakantie een aanleiding om zich te verdiepen in voorbehoedsmiddelen zoals de anticonceptiepil en condooms", aldus R. van Kouwen, communicatieadviseur van IMS Health.

Cocu nieuwe aanvoerder Oranje

Philip Cocu is de nieuwe aanvoerder van het Nederlands Elftal, hij volgt Frank de Boer op.

De Boer, die jarenlang de aanvoerdersband droeg heeft hiermee min of meer te horen gekregen dat hij als reserve mee gaat naar het EK. Als de Boer speelt is hij wel aanvoerder.

Cocu was het afgelopen seizoen een belangrijke factor bij zijn club Barcelona. Toch vertrekt de 33-jarige multifunctionele speler bij de Catalaanse club, hij kwam met de club niet tot een nieuwe overeenkomst.

Megaclaim tegen Nederlandse hacker (16)

Er is een claim ingediend van 600.000 euro tegen een 16-jarige computernerd uit Eindhoven. De claim is afkomstig van een Amsterdams reisbureau dat, door hack-activiteiten van de jeugdige computerspecialist, een gehele databank waar jarenlang aan was gewerkt zag verdwijnen. De knaap had de databank gewist om er spelletjes te kunnen opslaan.

De computerkraker verschafte zich via internet toegang tot computers met bij voorkeur grote geheugencapaciteit. Hij gebruikte deze ruimte voor het opslaan van onder meer computergames, waar andere hackers dan weer gebruik van konden maken. De scholier bekende aan de politie dat hij onder meer computers van drie universiteiten en van een rekencentrum in ScandinaviŽ heeft gekraakt.

De scholier uit Eindhoven maakte deel uit van een virtuele bende, die onder de namen Hackmachine en Base Terrorist actief was. Hij ontwikkelde een programma waarmee miljoenen computers in alle werelddelen volautomatisch benaderd konden worden. Talloze van die computers bleken toegankelijk.

De jongen beging echter een kapitale blunder, waardoor hij getraceerd kon worden. De Amsterdamse digitale recherche, die de activiteiten van jonge hacker in kaart bracht, had de grootste moeite om de knaap te volgen. ''We voelden ons af en toe een beetje analfabeet in computerland. We werden geconfronteerd met tientallen nieuwe woorden met een vaak heel eigen betekenis. Een wereld van voornamelijk jeugdigen, die duidelijk een andere taal spreken''. Het voorval maakt volgens de recherche duidelijk dat er dringend specialistische digitale rechercheurs moeten komen.

Smith tekent bij Manchester United

Alan Smith heeft een 5-jarig contract getekend bij Manchester United. Manchester betaald Leeds 10 miljoen pond.

Het transfergeld kan de in nood verkerende club zeer goed gebruiken voor de hoge schulden.

De 23-jarige aanvaller staat bekend als een echte "Bad Boy". In zijn tot nog toe korte loopbaan is hij binnen en buiten het veld al meerdere keren veroordeeld. Bij zijn laatste veroordeling gooide Smith een fles in het publiek die een supporter van Leeds raakte, hij kreeg voor deze actie 2 wedstrijden schorsing.

Alex Furguson is toch positief over Smith. "'Ik ben nog nooit zo onder de indruk geweest van een jonge speler. Zijn verlangen te spelen voor Manchester is fantastisch. Sommige jonge spelers komen met een overtuiging, en na een gesprek verwacht ik dat ook van Alan Smith. Dat verlangen zal hem nog ver brengen, aldus de ervaren coach."

Frans bedrijf geeft speelgoed voor muisklik.

Tim073 wees ons op het volgende:

Het franse bedrijf v-tech is bereid voor maximaal 100 000 euro aan kinderspeelgoed weg te geven aan kinderziekenhuizen. De bedoeling van de actie is dat, bezoekers van de website www.vtech-jouets.com doormiddel van 1 keer te klikken 1 euro bij het sponsorbedrag optellen. Dit kan men doen door op de volgende tekst te klikken: ę1 clic = 1 euro de jouet Ľ.

Op dit moment staat de teller pas op 50559. Met een klein beetje hulp van de welwillende fokkers hier moet dat toch wel snel op te schroeven zijn?
www.vtech-jouets.com

'Lekkerste softijsje komt uit Arcen'

Rowdie had ons via de nieuws-submit te melden:

Het Algemeen Dagblad heeft een test gedaan omtrent de kwaliteit van het softijs en komt daarmee tot een aantal opmerkelijke conclusies.

Zo is de prijs van softijs is sinds 1998 gemiddeld met 65 procent gestegen, ongeveer het dubbele van de inflatie over dezelfde periode. Daarbij lopen de prijzen ook sterk uiteen: zo biedt 'Winzo' in Vlaardingen softijs aan voor omgerekend 64 eurocent per honderd gram. 'Ben & Jerry's' in Amsterdam daarentegen, vraagt de ijsliefhebber een bedrag van 2,30 euro voor honderd gram ijs neer te tellen.

En dan het belangrijkste uit deze test: de smaak. Volgens het AD verkoopt Theo Clevers uit het Limburgse Arcen het lekkerste vanille- en aardbeienijsje. 'Arty' in Rotterdam-Zuid deed het daarintegen het minst in de test. Zowel op het gebied van smaak als op het gebied van hygiŽne scoorde deze zaak een een dikke onvoldoende.

Uit de testresultaten blijkt ook dat tien van de zestig geteste bedrijven niet voldoen aan de gestelde hygiŽne-eisen in de Warenwet. Dat zijn er overigens wel minder dan zes jaar geleden, dus in die zin is er wel een verbetering opgetreden.

AustraliŽ doet homohuwelijk in de ban

Rowdie had ons via de nieuws-submit te melden:

Waar andere westerse landen langzaam overstag gaan, heeft de conservatieve regering van AustraliŽ besloten stappen te ondernemen om het homohuwelijk in de ban te doen.

Premier John Howard heeft verklaard dat zijn regering de huwelijkswetgeving zo zal aanpassen, dat het huwelijk als 'een unie tussen man en vrouw' zal worden gedefinieerd. De verwachting is dat Howard voldoende steun zal hebben in het parlement om de voorgenomen wetswijziging te kunnen aannemen.

Naast de aanpassing van de huwelijksstatus wil de Australische regering met deze wetsvoorstellen ook de adoptie van kinderen in het buitenland door homoseksuele stellen gaan verbieden.

Vlaams Blok-kopstuk ranselt vrouw af

Een kopstuk van het Vlaams Blok heeft gisteren, onder de ogen van zijn drie kinderen, midden op straat zijn vrouw in elkaar gebeukt. Het gaat om Rob Verreycken, naaste medewerker van Blok-leider Philip Dewinter. Verreycken is verder gemeenteraadslid in Antwerpen en staat zesde op de Antwerpse Vlaams Blok-lijst voor de komende verkiezingen. Hij leidt ook de juridische dienst van de partij en verdedigde de Blok-vzw’s die onlangs veroordeeld werden voor het overtreden van de racismewet.

Volgens de vrouw van Verreycken, Martina Hellebaut, hadden ze ruzie over het zien van de kinderen. ''We hadden een discussie over de kinderen. We wonen apart en ik had mijn kinderen al vijf dagen niet gezien. Ik wilde ze nog eens zien voor ze naar school vertrokken. Het gesprek ontaardde in een ruzie en ik kreeg twee vuistslagen in mijn gezicht. Ik ging tegen de grond. Hij trok me met mijn haren over de stoep en bonkte met mijn hoofd tegen de grond.'' Hellebaut hield aan het voorval een gebroken neus en diverse schaafwonden over.

Het is overigens niet de eerste keer dat Verreycken zijn echtgenote afranselt. Vorig jaar mepte hij er ook al eens op los.

Verreycken zou sinds de dood van zijn zus Ragna twee weken terug bijzonder prikkelbaar zijn geworden. Ze was lid van de Antwerpse politie en al een tijdje depressief. ''Haar ouders geven mij de schuld van Ragna’s dood. Rob gaat mee in die bizarre redenering en daarom zegde hij het co-ouderschap op dat wij voor onze kinderen hadden afgesproken'', aldus Hellebaut.


De toegetakelde Hellebaut


De 33-jarige Rob Verreycken heeft een reputatie als vechtersbaas. Zijn bijnaam in zijn studententijd was Rob Klop. In 1991 sloeg hij PVDA-voorman Kris Merckx al eens het ziekenhuis in.

Geen Euro 2004 voor Svensson

Michael Svensson heeft zich moeten afmelden voor het komende Europees kampioenschap in Portugal.

De 28-jarige verdediger van Southampton heeft te veel last van een knieblessure. De Zweedse bondscoaches Lars Lagerbšck en Tommy SŲderberg hebben als vervanger Alexander ÷stlund van Hammarby IF opgeroepen.

Ook is er onzekerheid over de deelname van keeper Andreas Isaksson aan Euro 2004. De keeper van de Zweedse kampioen DjurgŚrdens IF is niet 100 % fit. Uit voorzorg is Eddie Gustafsson van het Noorse Molde FK aan de selectie toegevoegd.
Zweden speelt aankomende vrijdag een oefenwedstrijd tegen Finland.

Vrouw (90) behaalt haar schooldiploma

marcoadam2003 had ons via de nieuws-submit te melden:

Meer dan zeventig jaar geleden vertrok Uceba Babson uit Florida zonder diploma van school. Dat heeft de nu 90-jarige alsnog rechtgezet; ze heeft haar middelbare schooldiploma gehaald. "Het was niet makkelijk. Ik moest een hoop dingen in mijn hoofd stampen en dat valt op mijn leeftijd niet mee", aldus Babson, nadat ze haar succesvolle eindexamenuitslag ontving.

Babson verliet destijds haar school om in het huwelijk te kunnen treden. Uiteindelijk trouwde ze gedurende haar leven drie keer en heeft ze daar 81 kleinkinderen en achterkleinkinderen aan over gehouden, van wie een groot deel aanwezig was bij oma's eindexamenfeestje.

De 90-jarige zegt opnieuw naar school te zijn gegaan uit onvrede met het feit dat de verhalen die ze haar schoolgaande nageslacht vertelde over haar eigen schooltijd, altijd eindigden met het gegeven dat ze school altijd heel leuk had gevonden, maar dat ze geen diploma had behaald.

Enkele jaren geleden las ze een boek over een man die pas op 90-jarige leeftijd voor het eerst naar school ging. Daardoor nam zij op 88-jarige leeftijd het besluit dat het ook voor haar nog niet te laat was. Ze schreef zich in voor volwassenenonderwijs en in een tijdsbestek van twee jaar heeft ze daar haar diploma kunnen behalen.

Ze heeft overigens wel te kennen gegeven vooralsnog geen plannen te hebben om naar de universiteit te gaan.

Dikke jongens belagen Haarlems meisje

marcoadam2003 had ons via de nieuws-submit te melden:

In Haarlem blijkt afgelopen dinsdagochtend een 14-jarig meisje te zijn mishandeld door vier vadsige jongens. Ze werd ook bedreigd met verkrachting. Toen ze naar school fietste dwong het viertal het meisje tot stoppen. Daarna schopten en sloegen ze haar. Nadat ze haar hadden vastgebonden dreigden ze haar te verkrachten.

Toen een man met hond langs kwam lopen, maakten de vier het touw los en gingen er vandoor. Het meisje heeft de man overigens niet aangesproken. De jongens zijn nog voortvluchtig. Het gaat volgens de politie om dikke jongens tussen de 16 en 18 jaar.

De vier zouden het meisje al eerder belaagd hebben. Ze kon toen echter over een hek klimmen, iets waar de dikke jongens niet in slaagden.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1196 (GEFIXT!)
special
Random Pics van de Dag #1195
special
Random Pics van de Dag #1194
special
VrijMiBabes #196 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1193
special
Random Pics van de Dag #1192
©FOK.nl e.a.