[Upd] Geen Jordan-test voor Verstappen

Gerbert (Tackleberry)
Alles was geregeld voor de test van Jos Verstappen in de Jordan, er was nog slechts één kleinigheidje dat wat aandacht nodig had: het stoeltje...

Helaas bleek een, in theorie, simpel iets als het passen van het stoeltje toch een te groot obstakel. De Nederlander lijkt met geen mogelijkheid een comfortabele positie te kunnen krijgen in de bolide.

Verstappen legt het zelf als volgt uit: "Als je niet lekker in de auto zit dan kun je niet optimaal presteren. Het is van onze kant een weloverwogen beslissing geweest, in samenspraak met onze sponsors. Het is bijzonder jammer, voor zowel mij als voor Jordan. En ook sneu voor de monteurs van Jordan die keihard voor me gewerkt hebben om me goed in de auto te laten zitten. Ik bedank ze dan ook van harte voor hun inzet."

Dit is eigenlijk een herhaling van de gebeurtenissen rond een test die Verstappen voor het team van Sauber zou doen een aantal jaren geleden. Ook toen was de auto niet geschikt voor de Nederlander.

Crazy_B bedankt voor het submitten van dit bericht.

Update 16:21
Michel Perridon van Trust heeft inmiddels laten weten boos te zijn op Verstappen voor het afblazen van de test. Trust loopt door het afzeggen van de test veel belangstelling mis. Er hadden zich al verschillende tijdschriften, kranten en andere media gemeld om bij de test aanwezig te zijn. "Omdat deze test op aanvraag van Jos niet door zal gaan, denk ik niet dat ik nog langer gebonden ben aan het exclusiviteitscontract", aldus Perridon.

Volgens de website van Verstappen zou het niet door laten gaan van de test in goed overleg zijn geweest met de sponsor en het team. Perridon laat hiermee echter blijken dat dit niet het geval is.