Toyota-coureurs vrezen thuis-GP

De aankomende Grand Prix is voor Toyota een thuis-Grand Prix aangezien het hoofdkwartier zich in Keulen bevindt. Toyota hoopt het weekend evenals in Monte Carlo opnieuw punten met punten af te kunnen sluiten. De coureurs hebben er echter weinig vertrouwen in, ze verwachten niet bij de beste acht te horen.

"Na een succesvol weekend in Monaco trekken we dit weekend naar de Nurburgring voor de GP van Europa. Ik betwijfel echter of we daar in staat zullen zijn deze mooie prestatie nog eens te herhalen", denkt Cristiano da Matta hardop. "De Nurburgring is weer een van die circuits waar veel neerwaartse druk nodig is, met heel wat trage en medium snelle bochten. Op papier ligt zo'n circuit onze wagen niet, maar we zullen ons uiterste best doen om het beste uit de TF104 te halen. We kunnen wel op extra steun van al onze teamleden rekenen, omdat onze fabriek slechts een eindje van het circuit is verwijderd. Hopelijk kunnen we hen ook een reden tot feestvieren bezorgen."

"Veel tijd om van ons mooie resultaat in Monaco te genieten kregen we niet. Meteen na de race begonnen we al aan de volgende race op de Nurburgring te denken. Vorig jaar beschikten we hier over een heel competitief pakket en ik slaagde er zelfs in de snelste tijd neer te zetten in de twee van de oefensessies. Helaas konden we die prestatie niet omzetten in punten", weet Olivier Panis zich nog te herinneren. "Dit weekend zal het allemaal veel moeilijker worden, maar we zijn in de goede richting aan het werken en iedereen wil een goed resultaat behalen omdat dit toch zowat onze thuisrace is."