Vrouw (90) behaalt haar schooldiploma

marcoadam2003 had ons via de nieuws-submit te melden:

Meer dan zeventig jaar geleden vertrok Uceba Babson uit Florida zonder diploma van school. Dat heeft de nu 90-jarige alsnog rechtgezet; ze heeft haar middelbare schooldiploma gehaald. "Het was niet makkelijk. Ik moest een hoop dingen in mijn hoofd stampen en dat valt op mijn leeftijd niet mee", aldus Babson, nadat ze haar succesvolle eindexamenuitslag ontving.

Babson verliet destijds haar school om in het huwelijk te kunnen treden. Uiteindelijk trouwde ze gedurende haar leven drie keer en heeft ze daar 81 kleinkinderen en achterkleinkinderen aan over gehouden, van wie een groot deel aanwezig was bij oma's eindexamenfeestje.

De 90-jarige zegt opnieuw naar school te zijn gegaan uit onvrede met het feit dat de verhalen die ze haar schoolgaande nageslacht vertelde over haar eigen schooltijd, altijd eindigden met het gegeven dat ze school altijd heel leuk had gevonden, maar dat ze geen diploma had behaald.

Enkele jaren geleden las ze een boek over een man die pas op 90-jarige leeftijd voor het eerst naar school ging. Daardoor nam zij op 88-jarige leeftijd het besluit dat het ook voor haar nog niet te laat was. Ze schreef zich in voor volwassenenonderwijs en in een tijdsbestek van twee jaar heeft ze daar haar diploma kunnen behalen.

Ze heeft overigens wel te kennen gegeven vooralsnog geen plannen te hebben om naar de universiteit te gaan.