Martijn Krabbé toch niet weg bij RTL4

Martijn Krabbé blijft toch gewoon bij RTL4. Eerder had de televisiezender hem de laan uitgestuurd, omdat hij een radioprogramma bij Noordzee FM ging presenteren.

RTL-baas Fons van Westerloo was woedend. "We betalen enorme bedragen aan Krabbé. We verwachten dat hij voor dat geld dag en nacht bezig is met het maken van tv. Dan kan het niet zo zijn dat hij elke middag een radioprogramma gaat zitten maken. En al helemaal niet bij een concurrent."

De directie van Noordzee FM heeft nu echter verzekerd dat het televisiewerk van Martijn voor zal gaan. "De vrees dat hij door een zware verplichting elders niet aan onze afspraken zou kunnen voldoen, is definitief weggenomen", aldus Van Westerloo. "Wij hebben nooit bezwaar gehad tegen een overzichtelijke bijdrage aan een radiostation."

Martijn Krabbé zelf reageerde ook verheugd. "Ik ben dankbaar dat ik de kans weer van de HMG krijg om voor tv verder te werken. Ik ben opgelucht dat Fons en ik in goede verstandhouding heldere afspraken hebben gemaakt. Mijn televisieprogramma's zijn mij zo dierbaar dat het voor mij eigenlijk vanzelfsprekend was dat tv de voorkeur heeft."

Krabbé begint op 31 mei bij Noordzee FM. Bij afwezigheid neemt Winston Gerschtanowitz, die eveneens bij de zender werkt, zijn plaats in.