Italië maakt richtlijnen voor maken van pizza's

tha_rizzo had ons via de nieuws-submit te melden:

Het Italiaanse ministerie van Landbouw heeft strikte richtlijnen opgesteld voor het maken van de authentieke traditionele Napolitaanse pizza. Restaurants die zich er aan houden kunnen een speciaal kwaliteitskeurmerk aanvragen. Met de maatregel wil het ministerie de pizza beschermen tegen slappe namaak.

In de richtlijnen, die samen met pizzabakkers in Napels en omstreken zijn opgesteld, staat onder andere vermeld wat de omvang van de pizza is en wat de ingrediënten horen te zijn. Ze maken deel uit van het plan om de Italiaanse cuisine in de Europese Unie te beschermen. Of er ook een strikte controle op de regels komt, is nog niet duidelijk.

"Deze normen beschermen een van de oudste en belangrijkste gastronomische tradities. We willen anderen niet verbieden om pizza te maken, we willen alleen dat ze het doen zoals wij, zoals het hoort", aldus Antonio Pace, eigenaar van een van de oudste pizzeria's in Napels. Naar verwachting zullen 200 van de 23.000 restaurants in Italië het keurmerk meteen aanvragen.

Wil je weten hoe je de echte traditionele Napolitaanse pizza moet maken? Klik dan op dit topic in het Culinesse à gogo forum.