Brit verbreekt record tv kijken

DePresident had ons via de nieuws-submit te melden:

Het nieuwe record televisie kijken staat nu officieel op 47 uur en 8 minuten. De 24-jarige Brit Tom Gibson verbeterde het oude wereldrecord dat stond op 47 uren en 16 seconden. In een nagebouwde huiskamer op de drukke Cromwell Road in Londen keek hij naar enkele afleveringen van zijn favoriete soap Eastenders, een paar tekenfilms en een selectie van de laatste nieuwe videofilms. Ook de radio had hij vaak aan.

Via internet bestelde Gibson eten en drinken. Zo kon hij gewoon in zijn zetel blijven zitten. Een team van scheidsrechters kwam geregeld een kijkje nemen of de man nog niet in slaap gevallen was. Nu het record gehaald is, mag hij voor 7500 euro een nieuw 'home entertainment-installatie' uitzoeken in een Londens warenhuis.

"Het was geen gemakkelijke opdracht", zo licht hij zelf toe. "Woensdagnacht had ik het even moeilijk om wakker te blijven maar stond even recht en deed wat stretchoefeningen om wakker te blijven. Ik bleef wel heel de tijd tv-kijken. Het leukste programma dat ik zag, moet toch de finale van de Champions League geweest zijn."