'Lekkerste softijsje komt uit Arcen'

Rowdie had ons via de nieuws-submit te melden:

Het Algemeen Dagblad heeft een test gedaan omtrent de kwaliteit van het softijs en komt daarmee tot een aantal opmerkelijke conclusies.

Zo is de prijs van softijs is sinds 1998 gemiddeld met 65 procent gestegen, ongeveer het dubbele van de inflatie over dezelfde periode. Daarbij lopen de prijzen ook sterk uiteen: zo biedt 'Winzo' in Vlaardingen softijs aan voor omgerekend 64 eurocent per honderd gram. 'Ben & Jerry's' in Amsterdam daarentegen, vraagt de ijsliefhebber een bedrag van 2,30 euro voor honderd gram ijs neer te tellen.

En dan het belangrijkste uit deze test: de smaak. Volgens het AD verkoopt Theo Clevers uit het Limburgse Arcen het lekkerste vanille- en aardbeienijsje. 'Arty' in Rotterdam-Zuid deed het daarintegen het minst in de test. Zowel op het gebied van smaak als op het gebied van hygiŽne scoorde deze zaak een een dikke onvoldoende.

Uit de testresultaten blijkt ook dat tien van de zestig geteste bedrijven niet voldoen aan de gestelde hygiŽne-eisen in de Warenwet. Dat zijn er overigens wel minder dan zes jaar geleden, dus in die zin is er wel een verbetering opgetreden.