Ilse neemt web-log.nl over

Icoon Digital nieuwsIlse, uitgever van onder meer NU- en Startpagina.nl, neemt de populaire weblogservice Web-log.nl over. De editeur is er naar eigen zeggen van overtuigd dat het zogenaamde ‘webloggen’ tot grote bloei zal geraken en probeert zo zijn eigen aandeel te werven op de steeds groter wordende markt.

Al langer sponsorde Ilse de website door middel van hosting en bandbreedte. Om de activiteiten van het toch al uitgebreide aanbod te vergroten besloot met tot overname over te gaan. Over het betaalde bedrag is nog niets bekend. Paul Molenaar, directeur van Ilse, liet weten een toekomst te zien in het steeds verder opkomende fenomeen. “We zien in webloggen een populaire activiteit. De Digitale levensstijl zal een hoge vlucht nemen, waarbij herinneringen in de vorm van foto’s en video’s op een plek als een weblog worden bewaard.”

Voormalig eigenaar Joris Leermakers zal per 1 juli op de loonlijst van Ilse verschijnen en bij het bedrijf doorwerken aan de ontwikkeling van de naar eigen zeggen grootste weblogservice van Nederland. 1 Juli is tevens de datum waarop de overdracht officieel een feit zal zijn.