Tennis: Uitslagen Roland Garros (27/05)

Bart (veekeend)
Hieronder vind je enkele noemenswaardige uitslagen van wedstrijden, die vandaag op Roland Garros gespeeld zijn. Dit overzicht wordt later op de dag aangevuld.

De volgende tegenstander van Verkerk is Lleyton Hewit uit Australië. Hewit, voormalig nummer één van de wereld en als twaalfde geplaatst in Parijs, versloeg in de tweede ronde de Oostenrijker Jurgen Melzer. Ook de nummer één van de plaatsingslijst, de Zwitser Roger Federer, bereikte de derde ronde, hij won met 6-3, 6-4, 7-6(6) van de Duitser Nicolas Kiefer.

De verrassing van de dag bij de mannen was de uitschakeling van titelverdediger Juan Carlos Ferrero. Hij verloor met 6-4, 6-2, 6-3 van de Rus Igor Andrejev. De Spanjaard (4) had nog veel last van een ribblessure.

Ook in het herendubbelspel haalde Verkerk, met zijn maatje John van Lottum, de tweede ronde. Zij versloegen het Marokkaans/Israëlische duo Arazi/Levy met 4-6, 6-3, 6-4. Gisteren al haalde Rogier Wassen de tweede ronde van het dubbeltoernooi, samen met de Oostenrijker Peya versloeg hij het Australische duo Arthurs/Hanley (5) met 0-6, 7-5, 6-2. Het was een fantastische inhaalrace van de twee, na een 0-6, 0-3 stand zag het er namelijk hopeloos uit.

Bij de vrouwen waren er vandaag geen grote verrassingen. De hooggeplaatste spelers Venus Williams (4), Anastasia Myskina (6) en Jennifer Capriati (7) wonnen allen in twee sets vrij eenvoudig hun wedstrijd.