FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 26 mei 2004

''Neerlands grootste spammer ontmaskerd''

BlackBokz had ons via de nieuws-submit te melden:

Volgens Rejo Zenger van de Nederlandse spambestrijder Spamvrij.nl weet hij wie er schuil gaat achter ene Akin Franks, één van de grootste Nederlandstalige spammers. Achter deze Franks zouden de bedrijven Speko en 123fit.nl zitten.

De man achter Speko en 123fit.nl is Arjen Jongeling. Hij ontkende vandaag tegenover de ICT-nieuwssite Webwereld iets met Akin Franks te maken te hebben. ''Ik ga nu contact met mijn advocaat opnemen. Zenger kan een kort geding verwachten'', aldus Jongeling. Volgens Jongeling is Speko een bonafide bedrijf. "Wij verkopen hypotheek-leads. De meeste leads krijgen we dankzij onze tv-reclames die op alle commerciële zenders worden uitgezonden Ook plaatsen we advertenties in bladen, zoals de Veronica Gids.''

Jongeling bekritiseert de werkwijze van Rejo Zenger en Spamvrij.nl. "Zenger doet allerlei extremistische uitlatingen en knoopt vermoedens aan elkaar. Zijn werkwijze is vergelijkbaar met die van de Privé. Hij komt niet met bewijzen, maar alleen met verdachtmakingen''.

Zenger zegt zorgvuldig te werk zijn gegaan en bewijzen te hebben. Hij heeft bij het onderzoek naar Akin Franks samengewerkt met Spamhaus.org, een internationale antispamorganisatie.

Zie voor uitgebreid verhaal het artikel op Webwereld.

Duitse kritiek op Nederlandse politie

towncar59 en X-Phantom-X hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De Nederlandse politie heeft in de zaak van de ontvoering van het 13-jarige Chinese meisje Wei Wei Hu uit Eibergen bewust informatie achtergehouden. Met die beschuldiging kwam vandaag de Duitse politie, zo meldde het NOS-Journaal vanavond.

Volgens het Duitse openbaar ministerie kende de Nederlandse politie reeds op maandag de identiteit van de ontvoerder, de voortvluchtige tbs'er Michael S., en wist zij ook met wat voor auto hij onderweg was. De Duitse politie werd echter niets verteld. Duitsland kwam ook meteen met een montagefoto van de dader, iets wat de Nederlandse justitie achterwege liet.

De Nederlandse persofficier van justitie E. Heus betreurt de uitspraken van het Duitse OM. Morgen wordt contact gezocht met de Duitse collega's om de zaak uit te praten.

4-jarig jongetje wordt lid van Mensa

DePresident had ons via de nieuws-submit te melden:

Vier jaar en al lid van Mensa, de vereniging voor mensen met een hoog IQ. Dat is de 4-jarige Matthew Harrison overkomen. Hij heeft een IQ van 130 en kende al 70 woorden toen hij amper een jaar oud was. Daarbij leerde hij zelf Spaans te spreken door televisie te kijken.

Voor het exclusieve Mensa moet je minstens een IQ van 146 hebben. Een IQ van 130 op vierjarige leeftijd is daarmee vergelijkbaar. Toch is Harrison een doodnormale jongen die graag strips leest. Van zijn ouders heeft hij het niet; zij kwamen beide niet verder dan het eindexamen.

London GP zou fantastisch zijn

Een Formule 1 race op de straten van London zou fantastisch zijn. Dit is wat Jenson Button gezegd heeft sinds Bernie Ecclestone op BBC Radio 5 Live heeft gemeld dat het wellicht een mogelijkheid zou zijn om een Grand Prix in de straten van London te organiseren.

Sinds het bekend is gemaakt dat op 6 Juli een F1 demonstratie wordt gehouden op Regent Street, zijn er veel geruchten over een Grand Prix in London, omdat Bernie Ecclestone overtuigd is dat Silverstone, in de conditie dat het nu in verkeert niet volwaardig is voor Formule 1.

Verstappen blaast Jordan-test af

DonVito en Crazy_B hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Jos Verstappen gaat toch niet testen bij het team van Jordan. De Formule 1 coureur zou op 1 juni gaan testen, maar de test is nu van de baan. De seatfitting van de Jordan zou te gecompliceerd zijn om een goede zit- en rijderspositie te creëren voor de Limburger.

Verstappen legt het zelf als volgt uit: "Als je niet lekker in de auto zit dan kun je niet optimaal presteren. Het is van onze kant een weloverwogen beslissing geweest, in samenspraak met onze sponsors. Het is bijzonder jammer, voor zowel mij als voor Jordan. En ook sneu voor de monteurs van Jordan die keihard voor me gewerkt hebben om me goed in de auto te laten zitten. Ik bedank ze dan ook van harte voor hun inzet."

Het is niet de eerste keer dat Jos niet in een stoeltje 'past'. Een aantal jaren geleden testte hij ook voor het team van Sauber. Ook toen was de auto niet geschikt voor de Nederlander.

Kijk voor meer Formule 1-nieuws op de FOK! F1 Manager!

Huren op termijn fors hoger

Icoon politiek binnenland nieuwsHuurders zullen de komende jaren steeds duurder uit zijn. VVD-minister Dekker (Volkshuisvesting) wil verhuurders toestemming geven de huren geleidelijk op te trekken. Vanaf 2008 mogen ze zelf bepalen hoeveel ze de huur laten stijgen, mits er veel meer nieuwe woningen worden gebouwd.

Momenteel zijn woningcorporaties nog gebonden aan vaste maximale huurverhogingen. Om het echter voor verhuurders aantrekkelijker te maken geld te steken in nieuwbouw wil de minister de teugels laten vieren. Het afgelopen jaar werden er 60.000 woningen opgeleverd, een diepterecord. Samen met de gebrekkige doorstroming zorgt dat ervoor dat starters en mensen met een laag inkomen steeds moeilijker een huis vinden.

Overvaller vraagt lift aan bankbediende

De 53-jarige Ernest Di Falco uit New Jersey, bankovervaller van beroep, was bij zijn laatste overval niet in goeden doen. Na zijn overval vroeg hij een van de loketbedienden om hem naar zijn vluchtauto te brengen. De bediende weigerde, waarop de overvaller een taxi liet komen.

Het taxibedrijf werd spoedig gecontacteerd door de politie, en de plaats van de taxi werd snel gevonden. De chauffeur, een Pool, werd bevolen om de auto aan de kant te zetten. Di Falco wilde nog vluchten, maar werd snel ingerekend. Hij droeg een nepgeweer, een oude revolver met zeven kogels en het geld van de overval bij zich.

De man was sowieso al niet zo slim bezig. Een andere bankbediende had hem namelijk al herkend als een voormalige werknemer van een pizzarestaurant een paar straten verder. Di Falco riskeert een gevangenisstraf van maximaal twintig jaar voor deze gewapende overval.

Uitslag finale Champions League

FC Porto heeft vanavond de Champions League gewonnen. De Portugese ploeg won in de Arena AufSchalke in Gelsenkirchen met 0-3 van AS Monaco.

De eerste helft was rommelig en leek doelpuntloos te gaan eindigen. In de 39e minuut was het echter de 19-jarige Carlos Alberto die de 0-1 op het scorebord zette. In de tweede helft probeerde AS Monaco de score weer gelijk te trekken, maar in de 71e minuut was het Deco van FC Porto die de 0-2 liet aantekenen. Voor zover de wedstrijd met die stand nog niet beslist was, was het Alenitsjev die er in de 75e minuut 0-3 van maakte.

Door de overwinning wint FC Porto voor het tweede achtereenvolgende jaar de finale van een Europees toernooi. Na het winnen van de UEFA Cup vorig jaar, mag FC Porto zich nu echt de beste ploeg van Europa noemen.

CD: Sharkey - Sharkey's Machine

Voor velen zal Sharkey een grote onbekende zijn maar het voormalige lid van The Crownsayers heeft al samengewerkt met grootheden als Eminem en Everlast. Sinds kort staat hij onder contract bij Babygrande Records, een label dat de laatste tijd aardig aan de weg timmert. Op dit album, “Sharkey’s Machine” werkt Sharkey samen met enkele grote namen uit de hiphopwereld; of dit experiment geslaagd is? Lees snel verder.

Voetbal: Uitslag finale Champions League

FC Porto heeft vanavond de Champions League gewonnen. De Portugese ploeg won in de Arena AufSchalke in Gelsenkirchen met 0-3 van AS Monaco.

De eerste helft was rommelig en leek doelpuntloos te gaan eindigen. In de 39e minuut was het echter de 19-jarige Carlos Alberto die de 0-1 op het scorebord zette. In de tweede helft probeerde AS Monaco de score weer gelijk te trekken, maar in de 71e minuut was het Deco van FC Porto die de 0-2 liet aantekenen. Voor zover de wedstrijd met die stand nog niet beslist was, was het Alenitsjev die er in de 75e minuut 0-3 van maakte.

Door de overwinning wint FC Porto voor het tweede achtereenvolgende jaar de finale van een Europees toernooi. Na het winnen van de UEFA Cup vorig jaar, mag FC Porto zich nu echt de beste ploeg van Europa noemen.

Zie voor meer voetbalnieuws de FOK!Voetbalmanager! Kijk ook eens op sport.fok.nl en het voetbalforum!

Eén glas alcohol per 5 minuten in GTST

In de dagelijkse soap Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST) wordt meer alcohol gedronken dan in het normale dagelijkse leven. Dat blijkt uit een onderzoek van studenten van de opleiding Toegepaste communicatiewetenschap van de Universiteit Twente in opdracht van de Stichting Alcoholpreventie (STAP). Gemiddeld wordt er iedere vijf minuten alcohol gedronken.

Volgens STAP kan het kijken naar GTST het onverantwoord gebruik van alcohol bij kinderen en jongeren stimuleren. De stichting vindt dan ook dat er te veel alcohol gedronken wordt in de RTL 4 soap.

De Universiteit Twente bekeek 40 afleveringen in maart en april 2004. De hoeveelheden gedronken alcohol per acteur, de drinksituaties, het tijdstip van consumptie en de soorten drank werden geanalyseerd. Daarnaast is nagegaan hoe het zit met de zichtbaarheid van alcohol op de sets. In een enkele aflevering van GTST bleken 4,4 alcoholische 'eenheden' geconsumeerd te worden.

Bij het drinken van de drank blijft het niet. In de soap zijn ook nog eens regelmatig flessen drank en reclame voor drank te zien. Zo is in drie van de zes woonhuizen van de acteurs en op drie van de vijf getoonde werkplekken alcoholhoudende drank duidelijk zichtbaar aanwezig.

'Athene wordt veiligste plek in de wereld'

Icon Sport - OS Athene 2004Honderden speciale eenheden, bomexperts, sluipschutters, speurhonden. Ruim 45.000 bewapende agenten en een netwerk van duizenden videocamera's. Elk verdacht vliegtuig dat zijn koers verlaat zal na een waarschuwing worden neergehaald. Het olympisch dorp met 2292 wooneenheden wordt bewaakt door een zwaar bewapende eenheid van negenhonderd man. In een zone van acht kilometer vanaf de kust geldt een vaarverbod.

Kosten noch moeite zijn gespaard om Athene tijdens de Olympische Spelen de veiligste plek in de wereld te maken. Minister Voulgarakis van Publieke Zaken lichtte woensdag een tipje van de sluier op. "Wij bieden een compleet en allesomvattend veiligheidsplan", stelde Voulgarakis. "Een vliegtuig zal nooit het Olympisch stadion van Athene bereiken. Dat kan ik u verzekeren." Het prijskaartje liegt er overigens niet om. Totale kosten: 1,2 miljard euro.

Haikots

TheRoman meldde ons het volgende:
Hier een leuke site met 'iets' tevergaande haikotsen (poëziekelijke haiku's (Japans gedichtje)).
Quote:
Wat is Haikots?

Haikots is van dichtvorm een Haiku, een 17-lettergrepen gedichtje (oorspronkelijk uit Japan) met 3 regels (5 - 7 - 5). Deze gedichtjes gaan normaal gesproken over een klein detail van de natuur..

Haikots onderscheidt zich door onderwerpen aan te snijden als seks, lichaam, dood, ziekte en oorlog, een taboebreker dus.

Check vooral de crypto-haiku!
google

Stam stopt als international na EK

Jaap Stam zal na het EK in Portugal deze zomer een punt achter zijn interlandcarrière zetten.

Stam wil zich gaan concentreren op zijn nieuwe club AC Milan, waar hij naar de zomer zal gaan spelen. Het Nederlands elftal past niet meer in zijn programma. 'Ik ben met AC Milan heel veel weg en ik heb ook nog een familie thuis', zei Stam over zijn besluit.

Stam debuteerde op 24 maart 1996. Tegen Duitsland mocht de 31-jarige verdediger de laatste twaalf minuten meedoen in plaats van John Veldman. Stam kan zaterdag zijn zestigste interland spelen tegen België.

Stam zal in Portugal aan zijn derde EK beginnen. Ook speelde Stam mee op het WK in Frankrijk in 1998.

12-jarig meisje uit A'dam al 6 weken vermist

De 12-jarige Patricia Andrea uit Amsterdam wordt al sinds 13 april vermist. Op die dag werd zij voor het laatst gezien in de woning van het pleeggezin waar zij verbleef, aan de Eeftink in Amsterdam-zuidoost. Dit heeft de politie vandaag bekendgemaakt.

Patricia is een alleenstaande asielzoekster. Ze heeft een donkere huidskleur, een slank postuur, donkerbruine ogen, zwart haar en is 1.64 meter groot. Ook heeft ze een opvallend spleetje tussen haar tanden. Ze ging op dinsdag 13 april waarschijnlijk op weg naar school, maar is daar nooit aangekomen. De politie Amsterdam is op zoek naar mensen die iets weten over haar vermissing.

SP'er wil rookvrije stranden

Aparte stranden voor niet-rokers. In Australië bestaat dat al, en volgens Tweede-Kamerlid Harry van Bommel (SP) zou Nederland dat initiatief moeten volgen. De parlementariër, onlangs door antirookvereniging Clean Air Now (CAN) uitgeroepen tot 'niet-roker van het jaar', meent dat strandliefhebbers desgewenst recht hebben op schone lucht.

Tot voor kort was Van Bommel zelf een frequent roker. Met de beslissing de sigarettenpakjes de deur uit te doen startte de parlementariër ook een publieke kruistocht tegen de sigaret. Zo schreef hij een anti-rook column op Theo van Goghs website 'De Gezonde Roker'. Ook bepleitte hij rookvrije pannenkoekenhuizen, omdat in die restaurants veel kinderen komen. Een Kamermeerderheid lijkt vooralsnog echter niet voor het rookvrij maken van cafés en restaurants.

Zijn pleidooi voor een rookverbod in auto's omdat bestuurders hun handen niet aan het stuur kunnen houden viel niet bij iedereen in goede aarde. Ook in zijn vriendenkring krijgt Van Bommel niet alleen positieve reacties op zijn omslag in het denken over roken. Nadat de Palestijnse sjeik Yassin door Israëliërs werd omgebracht, kreeg Van Bommel een e-mail met de tekst: 'Harry's vriendje Yassin is ook net gestopt met roken'. Een vriendin schrapte hem van haar vriendenlijst met de mededeling: "Toen je nog rookte, vond ik je veel leuker."

Tennis: Uitslagen Roland Garros (26/05)

Roland GarrosRaemon Sluiter heeft op Roland Garros verrassend de derde ronde bereikt. De Rotterdammer won in vier sets van de Slowaak Dominik Hrbaty (31): 6-4, 6-4, 3-6, 7-6(5). Sluiter speelde een puike, aanvallende partij tegen hardhitter Hrbaty. Zijn volgende tegenstander is Carlos Moya.

De als vijfde geplaatste Spanjaard Moya won met 6-1, 6-2, 6-1 simpel van zijn vriend en landgenoot Fernando Vicente. In de eerste ronde won Moya in vier sets van de Nederlander John van Lottum. Een andere favoriet, Guillermo Coria, drong ook makkelijk door tot de derde ronde. De Argentijn, als derde geplaatst, versloeg zijn landgenoot Juan Monaco met 7-5, 6-1, 6-3.

Opvallend was de uitschakeling van de Amerikaan Andy Roddick, als tweede geplaatst. Hij werd met 3-6, 6-3, 6-7, 6-3, 6-2 verslagen door de Fransman Olivier Mutis. Het was voor Roddick al de zoveelste slechte prestatie in Parijs, waar hij nooit verder kwam dan de derde ronde.

Bij de vrouwen was er ook een grote verrassing. De als eerste geplaatste Belgische Justine Henin, titelverdedigster in Parijs, verloor van de onbekende Italiaanse Tathiana Garbin. Ze ging met 7-5 en 6-4 in twee sets ten onder. De Française Amélie Mauresmo (3) bereikte wel de derde ronde, ze won met 6-0, 4-6, 6-1 van de Spaanse Anabel Medina Garrigues.

Kijk voor meer sportnieuws op sport.fok.nl!

Problemen LPF-bestuur en Kamerlid gesust

Icoon Politiek nieuwsKamerlid Gerard van As wordt niet uit de LPF gezet. Partijvoorzitter Ton van Dillen heeft zijn eerdere dreigementen ingetrokken. Van Dillen dreigde met een royement omdat Van As ledenbestanden misbruikte om verzet te organiseren tegen het huidige partijbestuur. Het Kamerlid zou zich sterk maken voor een geheel nieuw bestuur, onder leiding van ondernemer Chris Thunessen.

Volgens Van Dillen is de ruzie met dank aan fractievoorzitter Mat Herben met een sisser afgelopen. Weliswaar wist Van As zevenhonderd machtigingen binnen te halen van leden die eisen dat de algemene ledenvergadering van de partij vervroegd wordt, maar omdat de al geplande ALV van 19 juni binnen een termijn van vier weken valt is het niet mogelijk deze te vervroegen. Van As zou na op zijn vingers getikt te zijn door Herben hebben toegezegd niets te doen met de binnengekomen machtigingen.

Interim-bestuur
Overigens lijken nog niet alle bestuursperikelen van de tafel. Op de ALV van 19 juni wordt een nieuw bestuur gekozen. Mat Herben heeft zich in navolging van geldschieter Chris Thunessen onlangs uitgesproken voor een klein driekoppig interim-bestuur. Het huidige bestuur wil niet over deze optie praten en is voor een volwaardig nieuw gekozen bestuur. Volgens Van Dillen zou een interim-bestuur teveel macht hebben en kan de constructie leiden tot een onaanvaardbare inmenging van Thunessen in de partijaangelegenheden. Vorig jaar zou de geldschieter het verlengen van een lening hebben gekoppeld aan het krijgen van meer invloed.


Mat Herben en Gerard van As
Gerard van As (rechts) in overleg met Mat Herben

Klachtenregen bij LAKS

nlboy had ons via de nieuws-submit te melden:

EindexamenNa ruim een week examens zijn er bij het de klachtenlijn van het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) al ruim 13.700 klachten binnengekomen. Dinsdag stond de lijn roodgloeiend, in één dag kwam er ongeveer 10.000 meldingen binnen.

Tot nu toe kwamen de meeste klachten binnen over het vwo-examen geschiedenis. Volgens de woordvoerster een jaarlijks terugkerend verschijnsel. Dit jaar was er onder meer verwarring over een verkeerde bronverwijzing. De Centrale examencommissie vaststelling opgaven (Cevo), die verantwoordelijk is voor de eindnormering, heeft al gezegd met de fout rekening te zullen houden bij de beoordeling.

Ook het havo-examen geschiedenis was een bron van klachten. Ongeveer 2300 leerlingen namen contact op met LAKS. Veel van hen ervoeren het examen als te moeilijk en te lang. Ook dit examen was niet zoals het had horen te zijn. Zo werd er in vraag 9 melding gemaakt van de afkorting NVSH (Nederlandse Vereniging voor Seksuele Hervorming). Deze afkorting kwam de meeste kandidaten echter niet bekend voor en na wat zoekwerk bleek ook dat de kandidaten deze vereniging niet hoefden te kennen. Het Cevo heeft inmiddels besloten de kandidaten bij de uiteindelijke normering voor deze vraag een extra punt te geven.

Het LAKS kreeg dinsdag van een school uit Amsterdam de melding dat voor de examenzaal van de school een ernstig ongeluk was gebeurd waar de kandidaten het uitzicht op hadden. De onderwijsinspectie kijkt in hoeverre hier compensatie op zijn plaats is.

Neem ook eens een kijkje in het examenforum van FOK!

[update] Tot 11 jaar voor moord op Maja

De 18-jarige Goran M. uit Beuningen is wegens de moord op Maja Bradaric uit Nijmegen veroordeeld tot 8 jaar celstraf en tbs met dwangverpleging. De eis was 12 jaar en tbs. Volgens de rechtbank is de moord gepleegd met ''koelbloedige gerichtheid'' en met weerzinwekkende minachting voor het slachtoffer''.

Het 16-jarige slachtoffer werd op 17 november door Goran en twee vrienden, Ferdi Ö. (19) en Goran P. (17), gewurgd tijdens een autoritje. Daarna staken ze haar lichaam in brand.

Update 10:02
Ferdi Ö. is veroordeeld tot 11 jaar cel. Tegen hem was twee weken geleden 15 jaar cel geëist. De minderjarige Goran P. werd veroordeeld tot 3 jaar cel waarvan een half jaar voorwaardelijk, na een eis van 6 jaar.

Update 17:35
Raadsman M. Stassen van Goran M. overweegt in hoger beroep te gaan. Zijn cliënt is wel ''blij is dat er vier jaar van de straf is afgegaan zodat hij eerder met zijn tbs-behandeling kan beginnen'', aldus Stassen.

Advocaat D. Moszkowicz van Goran P. is het niet met de rechtbank eens dat zijn cliënt volgens het volwassenenrecht is veroordeeld. Tevens meent hij dat P. ontslagen zou moeten worden van rechtsvervolging, omdat de jongen niet wist van de geplande moord en bang was voor M. en Ö. Wel is Moszkowicz blij met de flink lagere straf.

Ferdi Ö's raadsman J. Boone heeft meteen al hoger beroep aangetekend. Hij sprak schande van het vonnis. De rechtbank vond geen bewijs voor het feit dat Ferdi doodsbang voor Goran zou zijn geweest, zoals mr. J. Boone tijdens de rechtszaak betoogde. Boone sprak van een ''lomp vonnis'' en een ''verdachte-vijandige'' rechtbank.


--
De gebeurtenissen in deze zaak

Nieuwe sponsor voor BAR

Terwijl BAR zich opmaakt voor de volgende race op de Nürburgring voor de GP van Europa, kan het team een nieuwe sponsorovereenkomst bekend maken met Autoglym.

Het bedrijf levert per direct een complete range aan reinigingsmiddelen die ervoor zorgen dat niet alleen de bolides, maar het gehele wagenpark van BAR er voortaan glimmend bijstaan.

Het Engelse bedrijf is een vooraanstaand bedrijf op het gebied van reinigingsmiddelen en is marktleider in Engeland. Het bedrijf heeft vertegenwoordigingen door heel Europa en Scandinavië en exporteert naar 45 landen over de hele wereld. De belangrijkste markten zijn Amerika, Canada, Australië en de Pacific.

Hoofd marketing van BAR Hugh Chambers zegt het volgende: "We zijn blij om Autoglym als leverancier voor het team te mogen begroeten. Onze samenwerking begint op een mooi moment voor het team na een succesvolle start van het seizoen. BAR geniet op dit moment veel belangstelling uit de media en Autoglym kan daar nu van profiteren. Ik heb er alle vertrouwen in dat met de huidige prestaties Autoglym een sterke basis heeft om zijn wereldwijde marketingdoeleinden uit te voeren."

Commercieel directeur van Autoglym zegt: "De Formule-1 representeert het beste op het gebied van auto presentaties en gebruikt alleen kwaliteitsproducten. De gebruikte materialen zijn de meest ingenieuze die je maar kan krijgen, en onze producten zijn de beste gebleken om het geheel af te maken. Autoglym is snel bezig een wereldmerk te worden, en onze samenwerking met één van de snelst ontwikkelende Formule-1 teams, wat een groot wereldwijd publiek heeft, zal onze aspiraties versterken."

Dixon tekent bij Ganassi

De Nieuw Zeelander Scott Dixon heeft een meerjarig contract getekend bij Chip Ganassi Racing welke uitkomt in de IRL serie.

De bekendmaking maakt een eind aan de speculaties dat Dixon volgend jaar voor Williams in de Formule 1 zou gaan rijden. Dixon testte namelijk dit jaar al twee keer voor het team van Frank Williams.

Scott zelf is erg blij met zijn contractverlenging. "Ik ben blij dat ik de komende jaren verder kan gaan met Chip Ganassi Racing".

Ook Chip Ganassi zelf is erg blij met het behoud van Dixon. "Ik ben blij dat we hem voor meerdere jaren voor het team kunnen behouden. Scott doet een belofte aan het team, en het team doet hem een belofte. Samen hebben we de belofte om te gaan winnen."

Sluiter naar derde ronde

Raemon Sluiter is doorgedrongen tot de derde ronde van Roland Garros. De Rotterdammer won vanmiddag van de Slowaak Dominik Hrbaty.

Hrbaty, 31ste geplaatst en dit jaar al winnaar van drie toernooien, was favoriet voor de partij. Maar Sluiter laat zien dat de vorm uitstekend is en won de eerste twee sets met 6-4. Daarna kwam Sluiter in de problemen, hij verloor de derde set met 3-6 en in de vierde set stond hij toch 4-5 een break achter. Maar de Rotterdammer brak de Slowaak terug tot 5-5, en won uiteindelijk de tiebreak met 7-5.

Sluiter was nog nooit voorbij de eerste ronde gekomen in Parijs. In de afgelopen drie edities verloor hij telkens in de eerste wedstrijd. Sluiter neemt het nu op tegen Carlos Moya, die eerder John van Lottum versloeg.

Reisverbod voor ruim 2000 Britse hooligans

De Britse regering heeft 2188 hooligans een reisverbod opgelegd. Hiermee wil de regering voorkomen dat zij het Europees Kampioenschap voetbal in Portugal kunnen bijwonen. Bij het EK 2000 in Nederland en België waren veel Britten betrokken bij rellen.

Het aantal van 2188 kan nog worden uitgebreid met 500 als de rechters daar aanleiding toe zien. De verwachting is dat er ongeveer 50.000 Britten naar het EK zullen gaan, dat van 12 juni tot 4 juli gehouden wordt. Voor het EK 2000 kregen honderd Britten een reisverbod.

Kijk voor meer EK-nieuws op de FOK!Voetbalmanager!

Kinderwagen met baby onder trein

Brutus2k, tes_shavon en HPoi hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een onoplettende moeder heeft gisteravond op het station van het Belgische Menen de kinderwagen met daarin haar anderhalve maand oude baby voor de trein zien rollen. Het kind is in kritieke toestand in het ziekenhuis van Leuven opgenomen.

De 16-jarige moeder zat op de trein te wachten, toen de kinderwagen langzaam naar het spoor begon te rollen. De jonge vrouw had dit te laat in de gaten en kon de kinderwagen niet meer tegenhouden. Deze kwam terecht onder de aankomende trein. De verwondingen van de baby leken aanvankelijk mee te vallen, maar bij nader onderzoek kwamen ernstige verwondingen aan het licht. Het kind verkeert in levensgevaar.

Shevchenko blijft bij Milan

Andrei Shevchenko heeft zijn contract bij AC Milan laten openbreken en verlengd tot medio 2009.

Het oude contract van de Oekraïense aanvaller liep nog tot 2006. Shevchenko verhuisde in 1999 van Dinamo Kiev naar Milan en speelde tot nu toe 151 wedstrijden en maakte daarin 91 doelpunten.

Afgelopen seizoen werd Shevchenko topscorer van de Italiaanse serie A met 24 doelpunten. Ook Chelsea had interesse in de spits, maar door de contractverlenging is dit van de baan.

Premier hekelt linkse verwijten

Icoon politiek binnenland nieuws In de Tweede Kamer heeft premier Balkenende zijn ongenoegen geuit over de verwijten van linkse partijen dat het kabinet de solidariteit overboord gooit, door te kiezen voor een nieuw pensioenstelsel. Balkenende sprak dit met klem tegen. De kabinetspartijen betreuren het mislukken van het overleg. De VVD legt de schuld bij de vakbonden.

Volgens de premier is het onredelijk om aan mensen van tussen de 25 en 45 jaar te vragen of ze mee willen betalen aan een prepensioenregeling, waar ze later zelf geen gebruik van kunnen maken.

Het Voorjaarsoverleg zal niet meer slagen, zo blijkt uit de woorden van de premier. Hij ziet geen mogelijkheden om het vastgelopen overleg alsnog vlot te trekken. Volgens Balkenende heeft het kabinet inmiddels meer dan genoeg concessies gedaan aan de sociale partners.

Oppositiepartijen PvdA, Groenlinks en LPF vroegen tijdens het debat om een bemiddelingspoging. Balkenende ziet daar niets in: "Het houdt een keer op. Bemiddelen doe je pas als er nog wat meer ruimte is. Die ruimte heeft het kabinet niet meer."

"Cunego nieuwe kopman"

Nadat Damiano Cunego gisteren op spectaculaire de macht greep in de Giro, vindt Simoni dat hij niet langer de kopman moet zijn. Hij koestert wel nog ambities voor de Tour de France, waar hij Armstrong wil uitdagen in het hooggebergte.

Gilberto Simoni had bij de overwinning van zijn ploeggenoot gemengde gevoelens. "Ik had schrik om aan te vallen, dus stuurde ik mijn ploeggenoot Cunego maar op weg," verklaarde Simoni. "Ik wist dat dit kon gebeuren. Ik had het graag anders gezien, maar Saeco heeft de roze trui te pakken, en dat is het voornaamste. Vanaf nu rijden we voor Cunego." De Italiaan had verder veel lof over voor zijn ploeggenoten Mazzoleni en Tonti die Cunego perfect tot aan de laatste helling brachtten.

Gilberto Simoni was ook teleurgesteld in Landbouwkrediet, de ploeg van zijn uitdager Yaroslav Popovych, en Saeco-ploegleider Martinelli deelt die mening: "Had Popovych de roze trui willen behouden, dan had hij beter wat mannetjes op kop gezet in de achtervolgende groep."

Ondertussen blikt Simoni al vooruit naar de Ronde van Frankrijk. "Wat me zeer blij maakt is dat we zo'n sterke ploeg blijken te hebben. Ze zullen me goed kunnen bijstaan in de Tour de France." Vorig jaar slaagde Simoni er niet in om een bedreiging te vormen voor Armstrong, maar dit jaar denkt hij toch eer aan een goed klassement.

Vrouw doet afstand van 'nazi'-nummerbord

ThE_ED had ons via de nieuws-submit te melden:

Een Zuid-Afrikaanse vrouw zal afstand doen van haar 'nazi'-nummerbord. De 35-jarige vrouw kreeg bij de aanschaf van haar auto van de dealer gratis een gepersonaliseerd nummerbord aangeboden, maar Joodse organisaties namen er aanstoot aan dat de vrouw reed met een nummerbord met de tekst "Nazi - WP".

De joodse organisaties hadden een klacht ingediend, waarna de vrouw besloot een ander nummerbord kiezen. De kosten van de verandering, omgerekend zo'n 20 euro, zullen worden betaald door het transportdepartement van de west-Kaap. "Het was geen hoge prijs voor publieke vrede", aldus een woordvoerder van het transportdepartement.

De vrouw had naar eigen zeggen voor het nummerbord met de tekst 'nazi' gekozen, omdat haar moeder haar die bijnaam had gegeven. "Ik heet Shanaaz Ismail en mijn moeder gaf me al toen ik één jaar was de bijnaam 'nazi'. Het leek me toepasselijk mijn bijnaam als nummerplaat te kiezen. Ik heb er verder niet bij nagedacht dat het aanstootgevend zou kunnen zijn. Uit respect zal ik het nu veranderen, maar ik vind het nog steeds oneerlijk."

Volgens een woordvoerder van het transportdepartement is de nummerplaat door een omvangrijk selectieproces heen geglipt. Een woordvoerder van de Joodse organisaties was Shanaaz Ismail dankbaar voor het tonen van begrip voor de gevoelens van de joodse gemeenschap.

Zelfmoord scholiere door foute SMS

djxtralarge had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 17-jarige Indiase scholiere heeft zelfmoord gepleegd nadat zij per SMS ontdekte dat ze voor haar examen gezakt was. Later bleek dat het sms'je foutief was en dat ze geslaagd was. Indiase scholieren konden op hun examenformulier aangeven of zij de uitslag per SMS wilden ontvangen.

Toen bekend werd dat ze wel geslaagd was, had de Adini Jeena zichzelf al van het leven beroofd. Er loopt een onderzoek naar de oorzaak van het verkeerde sms'je. Twee telecombedrijven bieden de examenuitslag per SMS aan. De politie wilde niet vrijgeven via welk telecombedrijf het bericht is verstuurd.

Scholieren staan in India onder immense druk om hun eindexamen te halen. De zelfmoordcijfers onder jongeren stijgen elk jaar weer rond de examenperiode. Steeds meer scholen bieden begeleiding voor scholieren die niet met de examendruk om kunnen gaan.

Manzono weg bij Atlético

Atlético Madrid moet op zoek naar een nieuwe trainer/coach.

De club en de huidige trainer Gregorio Manzano besloten na onderling overleg om niet mee met elkaar verder te gaan.
Als voornaamste kandidaat om Manzono op te volgen wordt César Ferrando genoemd. De 44-jarige oefenmeester verlengde zijn contract met Albacete voor één seizoen, maar heeft een clausule in zijn contract, waarin staat dat hij transfervrij mag vertrekken bij belangstelling van een van de 4 grote Spaanse clubs.( Real Madrid, Valencia CF, Atlético Madrid en FC Barcelona)

Game: Ninja Gaiden

Publisher:Microsoft Game Studios
Developer:Tecmo
Website:Ninja Gaiden
Platform:XBox


Tegenwoordig gebeurt het steeds vaker dat er een oude franchise nieuw leven ingeblazen wordt, kijk bijvoorbeeld maar naar de Metroid serie op de Nintendo consoles. Nu is het de beurt aan die oude ninja serie die op de NES verscheen eind jaren ’80: Ninja Gaiden. Hoe de franchise de tand des tijd doorstaan heeft lees je natuurlijk hier op FOK!

Liefdesparkeerplaats voor ongetrouwde stellen

Het Italiaanse stadje Vinci, gelegen in de regio Toscane, heeft een liefdesparkeerplaats ingericht om niet-getrouwde stellen in hun seksbehoefte tegemoet te komen. Aangezien Italianen vaak lang bij hun ouders blijven wonen, kan de liefde thuis niet bedreven worden en moet een ander plekje opgezocht worden. Zoals de auto.

"De jongeren gebruikten de plaats weliswaar al langer als ontmoetingspunt, maar het zag er niet uit", aldus burgemeester Faenzi. "Dus hebben we de plaats geasfalteerd en opnieuw ingericht." Er werden lantaarnpalen met gedempt licht geinstalleerd en diverse bloembakken en prullenbakken neergezet. De parkeerplaats biedt ruimte aan 172 auto's.

In 1999 behandelde een Italiaanse rechtbank al een zaak over seks in de auto. Het gerecht besliste toen dat als er geslachtsverkeer plaatsvindt op de achterbank, de ramen bedekt moeten zijn. De straatverkoop van kranten schijnt daarna sterk gestegen te zijn.

Onderzoek heeft uitgewezen dat 88 procent van de Italianen minstens eenmaal seks heeft gehad in een auto.

Wilde Woensdag!

Wat mailtjes, een stukje surfen en je bent al weer wat linkjes rijker.

Zo zou ik graag een GSM hebben die zo goed klinkt als deze (of die acteur willen zijn )
(Hier klikken voor de wmv versie)

Zo zou ik ook graag zou goed kunnen flashen om dit soort dingen te kunnen maken. Ik dacht dat ik 2 verschillende gezichten zag maar het was helaas niet zo.

Zo zou ik graag de makers van deze site op de BBQ willen leggen, want als er ooit 1 grote faalhaas op deze wereld bestond dan is het Bob Saget wel

Tot zover deze wilde woensdag!

Auto's Peking Express in handen Wit-Rusland

De beveiligingsdienst van de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko blijkt rond te rijden in de vijf Volkswagens Toeareg die toebehoorden aan de cameracrew van het televisieprogramma 'Peking Express'. De luxe terreinwagens werden vorig jaar door de douane op de Pools/Wit-Russische grens in beslag genomen omdat de papieren niet in orde zouden zijn.

Een woordvoerder van de Nederlandse importeur bevestigde dat de wagens, die 75.000 euro per stuk waard zijn, in bezit zijn van een 'andere partij'. "Via onze contacten in Minsk hebben we kunnen vaststellen dat de auto's al geruime tijd in gebruik zijn. Bronnen meldden ons dat het om de bewakingsdienst van de president gaat. Wel hebben we via een advocatenkantoor in Minsk nog geprobeerd een zaak aan te spannen, maar we kregen uiteindelijk het advies dat procederen helemaal geen zin meer had. We beschouwen de zaak dan ook maar als gesloten en hebben de Touaregs inmiddels afgeschreven", aldus de woordvoerder.

Het Net5-programma Peking Express werd afgelopen zondag gewonnen door het Belgische duo Hans en Rani.

SMS'je als de vuilniswagen komt

Heb jij ook wel eens de vuilniswagen net gemist, zodat je nog een week tegen je vuilniszakken aan moet kijken? In België hoeft dit niet meer. Binnenkort wordt het voor een groot deel van België mogelijk een berichtje op de mobiele telefoon te krijgen, als waarschuwing dat je de vuilnis buiten moet zetten.

"Vanaf nu heeft niemand nog een excuus om het afval te laat buiten te zetten", zegt woordvoerster Annick Maes van de gemeentelijke huisvuilophaaldienst. "We verwachten geen stormloop voor dit nieuwe systeem. Het is meer een extra service waarbij we inspelen op de moderne technologieën die nu voorhanden zijn. We stellen immers vast dat veel mensen regelmatig de afvalkalender vergeten te bekijken".

Vanaf beging dit jaar liep er al een experiment in het Belgische Aalst. Omdat zich daar al meer dan 600 gezinnen hebben ingeschreven, wordt het SMS-gebied nu flink uitgebreid met 43.000 inwoners.

Er zijn overigens wel kosten verbonden aan de dienst. Per ontvangen berichtje betalen de inwoners 0,25 euro. Bij elke ophaalronde, ongeveer een 50-tal per jaar, krijgen ze dan een SMS'je om te waarschuwen dat de ophaalploeg op komst is. Het bericht wordt verstuurd de dag voor de inzameling en op een tijdstip dat de bewoners zelf in kunnen stellen. Of de dienst ook in Nederland aangeboden gaat worden, is nog onbekend.

Bernhard Jr. en Annette krijgen zoon

TARAraboemdijee had ons via de nieuws-submit te melden:

Gisteravond heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) bekend gemaakt dat prinses Annette Sekrève, vrouw van prins Bernhard Jr., bevallen is van een zoon. Het kind werd gisterochtend om 11:45 door middel van een keizersnede ter wereld gebracht in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam.

De jongen heet Samuel Bernhard Louis van Vollenhoven, maar heeft als roepnaam Sam gekregen. Hij woog 3460 gram en "hij ziet er geweldig uit", aldus de vader, Bernhard Jr.


De gelukkige ouders


Sam is het tweede kind voor het gelukkige paar. Twee jaar geleden kreeg het prinselijke paar een dochtertje, Isabella. Prinses Margriet en mr. Pieter van Vollenhoven hebben nu vier kleinkinderen. Hun zoon prins Maurits en diens vrouw Marilene hebben ook zowel een dochter (Anna) als een zoon (Lucas).

'Grote aanslag in VS komende zomer'

ircle had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsKomende zomer vindt in de Verenigde Staten mogelijk een nieuwe grote aanslag plaats. Aanhangers van al-Qaeda zouden bezig zijn met de voorbereidingen van een aanslag. FBI-chef Mueller en minister van Justitie Ashcroft geven later vandaag een persconferentie over de dreiging. Amerikaanse functionarissen hebben dit via de Amerikaanse nieuwszender CNN bekendgemaakt.

Om net als bij de aanslagen in Madrid, in maart van dit jaar, de uitslag van de verkiezingen te beïnvloeden, zou de aanslag mogelijk vóór de presidentsverkiezingen in november plaatsvinden. Mogelijke doelwitten van een aanslag zijn de herdenking van de slachtoffer van de Tweede Wereldoorlog die aanstaande zaterdag in Washington plaatsvindt, de bijeenkomst van de G-8, onafhankelijkheidsdag op 4 juli en de partijconventies van de Republikeinen en Democraten.

De Amerikaanse krant USA Today meldt dat de informatie over een mogelijke aanslag 'geloofwaardig en serieus genoeg' is om de bevolking te waarschuwen. CNN meldt dat specifieke details over de dreiging vooralsnog ontbreken. Waarschijnlijk zal de FBI foto's van verdachten publiceren die mogelijk meer informatie over de plannen. Hoewel de minister van Binnenlandse Veiligheid de afgelopen maanden diverse malen voor aanslagen heeft gewaarschuwd, ziet de regering vooralsnog geen aanleiding om het alarmniveau te verhogen.

Boschker terug naar FC Twente

De Amsterdamse tv-zender AT5 meldt dat Sander Boschker waarschijnlijk terug keert naar FC Twente.

De doelman zou een contract van drie jaar kunnen tekenen bij de club uit Enschede. Eerder al toonde ADO Den Haag en de Graafschap interesse in de 31-jarige sluitpost.

Ajax nam Boschker in 2003 over van FC Twente, maar hij heeft nog geen wedstrjijd gepeeld voor de Amsterdammers omdat Maarten Stekelenburg en Bogdan Lobont de voorkeur kregen.

''Al-Qaeda heeft 18.000 strijders''

12bvo, FR-Wallpapers.nl en Neftizz hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een zogenoemde denktank in Londen heeft gisteren verklaard dat de terreurbeweging al-Qaeda meer dan 18.000 strijders heeft klaarstaan om aan te vallen. De informatie is afkomstig van het IISS, het internationale instituut voor strategische studies. Deze groep komt ieder jaar met een verslag.

Volgens de denktank traint het 'middenkader' van al-Qaeda overal ter wereld moslimstrijders, zijn de financiën goed op orde en lijkt Osama bin Laden machtiger dan ooit.

Het IISS zegt dat al-Qaeda aanslagen in Noord-Amerika en Europa zal blijven plannen. Bovendien streeft de groepering ernaar om massavernietigingswapens te gebruiken. Voor het zover is, zal de terreur zich richten op 'zachte doelen', zoals Amerikanen, Europeanen en Israëliërs.

Wereldwijd zijn er zijn tot nu toe 2.000 al-Qaedaleden opgepakt. Meer dan de helft van de 30 leiders is gedood of gearresteerd. Het IISS geeft overigens niet aan hoe het komt bij het getal van 18.000 bereidwillige al-Qaedastrijders.

Baby geboren uit 21 jaar oud sperma

emileuitapeldoorn had ons via de nieuws-submit te melden:

Een Britse vrouw heeft na een vruchtbaarheidsbehandeling een gezonde baby gebaard. Op zich niet meer zo heel bijzonder meer tegenwoordig, maar in haar geval wel; het sperma dat werd gebruikt was 21 jaar lang ingevroren. Het kind bleek overigens in 2002 al te zijn geboren. De wetenschappers die hieraan hebben meegewerkt claimden dat deze geboorte een record is op het gebied van vruchtbaarheidsbehandelingen.

De biologische vader van het kind liet in 1979 al een aantal monsters van zijn sperma invriezen, nadat bij hem zaadbalkanker was geconstateerd. De behandeling van deze vorm van kanker zou hem namelijk onvruchtbaar maken. De man herstelde na een operatie, bestraling en chemotherapie uiteidelijk geheel van de kanker en besloot 21 jaar later samen met zijn vrouw dat ze een kind wilden.

Het tijdschrift 'Human Reproduction' meldde deze week dat "Uit dit geval blijkt dat langdurige invriezing van sperma de spermakwaliteit en -productiviteit niet aantast. Dat is belangrijk, want als sperma wordt ingevroren van jonge kankerpatiënten, gebeurt dat op een moment van grote emotionele spanning, wanneer de toekomstige vruchtbaarheid waarschijnlijk geen hoge prioriteit heeft."

Acht weken cel voor diefstal fles wijn

KonnieKipke had ons via de nieuws-submit te melden:

Een notoire winkeldief is door de politierechter in Amsterdam tot 8 weken celstraf veroordeeld wegens het stelen van een fles wijn bij Albert Heijn. Winkeldief H. had al een winkelverbod voor de betreffende supermarkt, maar ging desondanks naar binnen en ontvreemde een fles Chardonnay.

De rechter hield bij de strafmaat rekening met het strafblad van H.: ''Mijnheer moet voelen wat dat betekent", aldus de rechter.

Op de Amsterdamse rechtbank diende gisteren de eerste zogeheten 'clusterzitting' van winkeldieven die herhaaldelijk de fout in zijn gegaan. Een achttal hardnekkige dieven stond daarbij terecht.

Zeven jaar eis wegens dodelijke steekpartij

Tegen de 22-jarige Frank F. uit Kreileroord is gisteren voor de Alkmaarse rechtbank 7 jaar cel geëist wegens het doodsteken van de 17-jarige Antilliaan Nishmael Dorothea. Het slachtoffer werd op 20 september in zijn woonplaats Den Helder voor het NS-station in een één op één gevecht met F. dodelijk geraakt. F. stak Dorothea drie keer in de rug en één keer fataal in de borst.

Het gevecht zou voortkomen uit al langer slepende conflicten tussen rivaliserende groepen Antillianen in Den Helder.

Op vrijdag 14 april werd voor het station in Den Helder vermoedelijk wraak genomen. Toen werd de 18-jarige Antilliaan Sami F., broer van de verdachte, voor het NS-station doodgeschoten.

Uitspraak over 14 dagen.

Man eet dagelijks één kilo gras

Bij de buren is het gras altijd groener. Een bekend spreekwoord in Nederland. Toch denkt de Indiër Gangaram daar heel anders over. Hij kweekt thuis in Kanpur, in het noorden van India, gras voor eigen consumptie. De Indiër beweert dat hij niet kan overleven zonder zijn dagelijkse portie van één kilo gras.

Behalve dat het hem energie zou geven, krijgt hij het gevoel dichter bij de natuur te staan. “Door gras te eten heb ik een andere soort energie. Als ik geen gras eet, voel ik me rusteloos. Ik kan zonder eten, maar niet zonder gras,” aldus Gangaram.

Zijn voorbeeld is de Rajput leider Maharana Pratap, die zichzelf in leven wist te houden met ‘chappatti’s’, broden gemaakt van gras. Dit toen hij tijdens de oorlog aan zijn lot werd overgelaten in de wildernis.

Man woest op ex wegens lelijk verleden

Een Chinese man geloofde zijn ogen niet toen zijn vrouw een "lelijke" dochter ter wereld bracht. Hij dacht dat zij een verhouding met een ander had gehad, de waarheid was echter anders. De vrouw had namelijk ooit een plastisch chirurgische ingreep ondergaan, maar dit nooit aan haar man verteld.

Een jaar voordat ze de man leerde kennen onderging de vrouw plastische chirurgie in Zuid-Korea, als bewijs liet zij een foto zien van voor de ingreep. Haar echtgenoot pikte dit niet en was zo boos over zijn "lelijke" kind dat hij gelijk, met succes, een echtscheiding aanvroeg. Nu heeft hij haar ook nog eens aangeklaagd, hij eist ruim 80.000 euro omdat zij het voor hem verzwegen heeft.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #954
special
Random Pics van de Dag #953
special
Weekend gifdump #121
special
VrijMiBabes #160 (not very sfw!)
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #160
special
Random Pics van de Dag #952
©FOK.nl e.a.