Uitslag Verkerk - Hanescu

Martin Verkerk is er in geslaagd de derde ronde van het Franse open te bereiken. Op baan drie won hij van de Roemeen Hanescu in vijf sets: 4-6, 6-3, 3-6, 6-0, 3-0. Daarna gaf de Roemeen op.

Al vanaf het begin werd Verkerk door Hanescu onder druk gezet. De Roemeen speelde zelf de eerste anderhalve set nagenoeg foutloos. Verkerk daarentegen maakte aanzienlijk meer fouten. Met name één van zijn grootste wapens, zijn opslag, liet hem in belangrijke games zo nu en dan in de steek. De Alphenaar sloeg dan ook veel dubbele fouten. In de negende game werd Verkerk gebroken. Uiteindelijk werd het 4-6 voor de Roemeen in de eerste set.

Halverwege de tweede set leek het tij enigzins te keren voor Verkerk, waarin hij opnieuw mocht beginnen met serveren. Zijn service begon beter te lopen, terwijl Hanescu meer fouten begon te maken. Één break bleek voor Verkerk genoeg te zijn. Het werd 6-3. Ondanks de setwinst van Verkerk bedroeg zijn percentage eerste services in slechts 38 procent.

In de derde set hervond de Roemeen zich. Met goed uitgespeelde punten, sterk serveren hield hij de finalist van vorig jaar onder druk. Hanescu, die begon met serveren, brak Verkerk bij een stand van 2-3. Op 3-5 mocht de Roemeen voor de set serveren. Al snel liep hij uit naar 40-0. Daarop sloeg Verkerk enkele goede passes, waardoor het deuece werd. Uiteindelijk capituleerde de Nederlander op het vijfde setpoint: 3-6.

De vierde set begon aardig. Verkerk, die begon met serveren, pakte met moeite zijn eerste servicegame. Daarna brak hij, onder luid gejuich van de Nederlandse aanhang Hanescu, waardoor hij uitliep naar 2-0. Daarna ging het ineens snel. Al gauw liep Verkerk uit naar 5-0. De Roemeen vroeg bij die stand een blessurebehandeling aan. Met twee voetfouten achter elkaar gaf Hanescu de vierder set weg: 6-0. Voor de tweede keer kreeg hij een blessurebehandeling.

De vijfde set mocht Verkerk opnieuw beginnen met serveren. Daarbij ging hij stoïcijns door: hij pakte de game op love. In de game erna kreeg Verkerk drie breakpunten, waarvan hij het tweede verzilverde. De Roemeen leek nog amper over de baan te bewegen en Verkerk won alle punten eenvoudig. Ook zijn tweede servicegame won Verkerk op love, een kleine anticlimax: 3-0. Daarna gaf de Roemeen op, het had geen zin meer voor hem.