Hele dorp komt bij 'Wimke' op de barbecue

Dorpskomiek 'Wimke' uit Boekel heeft het hele Brabantse dorp uitgenodigd om te komen barbecuen op de camping waar hij verblijft. De 39-jarige Henrie van de Broek, zoals 'Wimke' eigenlijk heet, nodigde in zijn carnavalsconference tijdens de Pronkzitting in februari voor de grap alle 7000 Boekelnaren uit voor een barbecue. Op 20 juni gaat dat nu daadwerkelijk gebeuren op camping het Boekels Ven.

Wimke zat voor zijn act met zijn vrouw Bep zogenaamd op de camping met een paar worstjes op het rooster. "Doen jullie allemaal mee? vroeg hij de zaal. Daar bleken ze allemaal wel zin in te hebben. "Zelfs de burgemeester komt kanen", zo zegt de plantenkweker.

"Af en toe denk ik wel eens: Wat heb ik me nou toch allemaal op mijn hals gehaald? Ik geef toe, het geintje is best wel uit de hand gelopen. Nu kan ik niet meer terug. Wil ik trouwens ook niet", zo zegt Van de Broek. Hij heeft voor de barbecue hulp gekregen van de twee plaatselijke keurslagers en talloze andere middenstanders. "Een boer komt zelfs met een heel varken uit zijn vriezer!"

Zelfs voor de kinderen is er een speciaal programma. "Vorige week belde een voor mij totaal onbekende op. ´Ik organiseer de spelletjes voor de kinderen wel´. Hij zorgt dat de jeugd zich vermaakt. Er komt een discotheek plaatjes draaien. We hebben twee bands, De Opdonderkes en een blaasorkestje De Donderjagers. Een transportbedrijf zorgt voor een podiumwagen. ´Zeg maar hoe lang hij moet zijn´, riep de eigenaar. Ze vragen geen van allen geld. Alles komt ons spontaan aanwaaien. Grappig vind ik dat onze twee dorpsslagers geduchte concurrenten zijn, maar nu samen om de tafel zitten en een hoop vlees en materiaal ter beschikking stellen."