FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 14 mei 2004

Eerste goud Van den Hoogenband

Pieter van den Hoogenband heeft bij de Europese Kampioenschappen in Madrid de eerste Nederlandse Europese titel geclaimd. Hij won de 200 meter vrije slag.

Van den Hoogenband was vanavond oppermachtig op de 200 meter. Andrey Kapralov (Rus) werd tweede in 1:48.28 op 1 seconde en 23 honderdste afstand van de Nederlander. De Italianen Filippo Magnini en Massimiliano Rosolino deelden de derde plaats met een tijd van 1:48.69.

Eerder deze week pakte Van den Hoogenband al 'zilver' op de 100 meter vrij.


Pieter

'Meest gehate vrouw van Engeland' vrij

Icoon Buitenlands nieuwsMaxine Carr, volgens Britse media een van de gehate vrouwen van het land, is vandaag vrijgelaten uit een Britse gevangenis. Carr kwam in augustus 2002 in het nieuws omdat haar verloofde Ian Huntley de tien jaar oude meisjes Holly Wells en Jessica Chapman vermoord bleek te hebben. De geruchtmakende verdwijningszaak schokte het Verenigd Koninkrijk. Pas twee weken na de verdwijning werden de lichamen van de meisjes gevonden.

Carr en haar partner werkten op de school van de vermoorde meisjes. Het stel had meteen na de verdwijning zelfs meegeholpen met de zoektocht. Terwijl het land de hoop koesterde dat de meisjes nog in leven waren wisten de conciërge en de klassenassistente echter beter. Huntley had de beide kinderen vermoord.

Carr werd niet mede-schuldig bevonden aan moord, maar wel aan het hinderen van de rechtsgang. Ze loog tegen de politie om haar vriend te beschermen. Ze kreeg 42 maanden cel, maar is nu na het uitzitten van de helft van de straf weer op vrije voeten. De vrouw moet zich wel laten behandelen.

Nieuwe identiteit
Uit vrees voor wraakacties heeft Carr voor haar vrijlating een nieuwe identiteit gekregen. Het hooggerechtshof verbood de media de nieuwe naam en adres te onthullen. Enkele media vechten deze uitspraak aan. Kort voor de vrijlating ontving de 27-jarige vrouw nog twee doodsbedreigingen. Naamgenotes van Carr zijn bang dat ze zullen worden aangevallen door mensen die hen verwarren met de voormalige klassenassistente. Zij kunnen rekenen op speciale politiebescherming.

Defensie Mexico verklaart publicatie UFO-film

De video's die de vreemde objecten laten zien die door militaire vliegtuigen werden opgevangen, werden overhandigd aan de Mexicaanse ufoloog Jaime Maussan, omdat hij een persoon is 'die zijn hele leven geinteresseerd is geweest' in de studie van het UFO-fenomeen. De video werd niet aan wetenschappers van instituties voor hoger onderwijs overhandigd "omdat we niet weten wie ze zijn, of misschien kunnen zijn,". Dit heeft generaal Gerardo Clemente Vega Garcia, de Minister van Defensie recentelijk in een Mexicaans radioprogramma gezegd.

"Ik heb geen bezwaar dat wetenschappers dit analyseren en zien, noch heb ik enige reden om me af te vragen waarom we het niet aan hen overhandigd hebben -- misschien omdat we niet weten wie of wat ze zijn, of misschien kunnen zijn. Onder geen enkele omstandigheid kan ik vermoeden dat er sprake is van slecht vertrouwen in de zaak," zegt Vega.

In een interview met het radioprogramma 'Hoy por Hoy' zei Vega Garcia dat hij de video onderzocht had met een andere expert. Hij merkte op dat hij tegen zichzelf zei dat er niet zoveel vliegtuigen konden zijn toen hij de lichten zag. De lichten waren te zien achter het vliegtuig, de neus, en de zijkanten.

Hij vertelde verder "Het fenomeen is onverklaarbaar en het Mexicaanse militaire personeel spreekt nooit in termen van UFO's of schotels. Men spreekt alleen over waarnemingen van zeer vreemd contact. Het was namelijk onbevattelijk in die situatie. Volgens de rapporten van het Ciudad del Carmen, Campeche vliegveld vloog er absoluut niets in dat gebied rond die tijd. Toch registreerde de apparatuur nauwkeurig een serie van lichtgevende objecten.""We analyseerden het met piloten en technische mensen in onze staf, en we kwamen tot de conclusie dat er twee mogelijkheden waren: we konden het archiveren als een routinezaak, en aanmerken voor verdere analyse, of het aan een persoon geven die van deze dingen af weet, wie zoals we weten Jaime Maussan is."

Het werd aangekaart dat het ongebruikelijk is voor een overheid of militaire instantie zoals het Ministerie van Defensie (SEDENA) om de beslissing te nemen om een document van zo'n aard te publiceren. Bij de vraag in het interview of hij een persoonlijke hypothese had over wat op de opnames zichtbaar is antwoordde hij: "Ik heb geen hypothese. Alles wat ik kan zeggen is dat deze witte spots daar waren, ze opgenomen werden, en dat is alle informatie die we hebben."

Volgens de Amerikaanse ufoloog Bruce Maccabee zou deze case, waarbij het FLIR Systems infrarood imaging systeem (Model Star Sapphire II) gebruikt is een doorbraak in de wetenschap kunnen zijn. Hiermee zou het bestaan van UFO's in het niet-zichtbare infrarood bereik bevestigd kunnen worden.

Er is nog een bekende case met visueel materiaal, die de aanwezigheid van infrarood licht aangeeft. Deze waarneming vond op 12 maart 1991 in Pensacola, Florida plaats. In die case, beter bekend als de Gulf Breeze case, was er ook sprake van een verschuiving in golflengte; een verschuiving van het lichtspectrum dat werd uitgestraald door de UFO, voordat het verdween. De conclusie was dat de UFO kon verdwijnen door het lichtspectrum te veranderen van het zichtbare naar het infrarood bereik. Klik hier voor meer informatie daarover.

Het is in het verleden al eens geopperd om een infrarood systeem voor onverklaarbare fenomenen in het luchtruim op te zetten. Het voorstel is nog nooit geïmplementeerd vanwege de hoge kosten van hoge kwaliteit infrarood imaging systemen. Deze worden wel steeds goedkoper, en de recente Mexico case en de Gulf Breeze case tonen aan dat ten minste sommige UFO's met infrarood systemen gedetecteerd kunnen worden.

De site The Evidence Request heeft een compilatie gemaakt van de Nederlandse nieuwsuitzendingen omtrent dit onderwerp, alsmede de raw-video. Deze compilatie is hier te downloaden (25MB).

Bloedstollende apotheose Gouden Gids Divisie

Icon Sport - VoetbalExcelsior of FC Den Bosch. De spanning op de laatste speeldag van de Gouden Gids Divisie was groot. De Rotterdamse voetbalclub Excelsior stond twee punten voor op de naaste concurrent FC Den Bosch. Het werd desondanks Den Bosch dat met het kampioenschap aan de haal ging. Volgend jaar speelt de club in de Holland Casino Eredivisie.

Vooraf had Excelsior-coach Henk van Stee olie op het vuur gegooid door te beweren dat tegenstander Helmond Sport financieel zou zijn aangespoord door de Bosschenaren om het Excelsior zo moeilijk mogelijk te maken. Lange tijd leek er echter geen vuiltje aan de lucht voor de club van Van Stee omdat Den Bosch thuis tegen Veendam op achterstand stond. In Helmond bleef het tot twaalf minuten voor tijd 0-0.

In de 76e en 81e minuut bogen de Brabanders echter de 1-2 achterstand om in een 3-2 voorsprong. Tegelijkertijd scoorde enkele tientallen kilometers zuidelijker Helmond Sport de 1-0 tegen Excelsior. De gelijkmaker van Excelsior-speler Kalou in de laatste minuut mocht niet meer baten. Den Bosch en Excelsior eindigden beiden op 74 punten, maar door een beter doelsaldo speelt Den Bosch na twee jaar afwezigheid volgend jaar weer in de hoogste klasse. Excelsior krijgt een herkansing via de nacompetitie.

Eindstand:
1 FC Den Bosch
2 Excelsior *
3 Sparta *
4 Heracles Almelo *
5 Helmond Sport *
6 De Graafschap *
7 VVV-Venlo *
8 Emmen

* geplaatst voor nacompetitie

Meer voetbalnieuws vind je op voetbal.fok.nl!

''Amerikanen martelden zeker één Irakees dood''

Xenia-Dewi had ons via de nieuws-submit te melden:

Op internet zijn nieuwe schokkende martelfoto's opgedoken, die laten zien dat Amerikaanse soldaten niet alleen Irakezen mishandelden en vernederden. Het Duitse televisieprogramma 'Spiegel-TV' meldt vandaag dat Amerikaanse militairen zeker één Irakees hebben doodgemarteld. Het programma baseert zich op getuigenissen en documenten, die dit bewijzen.

Het zou om de Iraakse stamoudste Asad Abdul Kareem Abdul Jaleel gaan. Hij werd eerder dit jaar door Amerikaanse soldaten op straat opgepakt en overgebracht naar de militaire basis Al Asad, bij de stad Khan Al Baghdadi. Een medegevangene beschreef aan het Duitse televisieprogramma in detail hoe de man dagenlang op sadistische wijze werd gemarteld. Vijf dagen later overleed de stamoudste.

Volgens een Iraakse lijkschouwer toonden sporen op het stoffelijk overschot aan dat de man gemarteld is. Hij bevestigde dit tegenover Spiegel-TV. Het programma zegt ook foto's van het lichaam in bezit te hebben, die wijzen op ernstige mishandeling. Één daarvan is inmiddels op het internet terechtgekomen.

Op zondag zal Spiegel-TV uitgebreid aandacht besteden aan de zaak. Het programma is vanaf 22.50 uur op de Duitse zender RTL te zien. RTL is in diverse delen van Nederland op de kabel te ontvangen.


Gemartelde stamoudste
Gemartelde stamoudste, die later was overleden. De sporen van martelingen zijn duidelijk zichtbaar.

Liesoperatie voor Mitea

De Roemeense linksbuiten Nicolae Mitea zal een operatie ondergaan aan de lies.

De kleine Ajacied, heeft een dusdanige liesblessure dat de Roemeen onder het mes moet. Ajax verwacht dat Mitea op tijd weer fit is om op 7 juli aan te sluiten bij de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Mitea kende een sterk seizoen bij de Amsterdammers. De negentienjarige kwam afgelopen zomer bij toeval bij Ajax, en wist coach Ronald Koeman te overtuigen van zijn kwaliteiten. Mitea presteerde boven verwachting in zijn eerste seizoen. De dribbelaar speelde 23 wedstrijden en scoorde daarin 7 doelpunten.

Kampioen Gouden Gids Divisie bekend

FC Den Bosch is kampioen geworden van de Gouden Gids Divisie. De Bosschenaren bleven Excelsior op doelsaldo voor en keert zo na twee jaar afwezigheid terug in de Holland Casino Eredivisie.

De beslissing viel op de laatste bloedstollende speeldag. Voor Den Bosch was de opgave simpel. Alleen bij winst tegen Veendam werd kans gemaakt op het kampioenschap, terwijl Excelsior dan zou moeten gelijkspelen of verliezen.

Den Bosch begon dan ook furieus, maar de doelpunten bleven uit. Tegen de verhouding kwam Veendam tot twee keer op een voorsprong. In het laatste kwartier zette Den Bosch het echter alsnog recht. Verdediger Peter Uneken maakte gelijk en invaller Berry Powel maakte zich onsterfelijk door de 3-2 te maken. Powel scoorde ook nog de 4-2, maar die werd afgekeurd.

Excelsior, die twee punten voorstond, liet het afweten tegen Helmond Sport. De Rotterdammers slaagden er niet in te winnen op De Braak. De 1-1 kwam zelfs pas in blessuretijd tot stand, toen Salomon Kalou de 1-0 van Dennis Schulp ongedaan maakte.

Doordat Den Bosch over een veel beter doelsaldo beschikt, promoveren de Bosschenaren naar de Holland Casino Eredivie. Excelsior rest behalve een flinke kater nog wel de nacompetitie. Daarin zal het uitkomen tegen Heracles Almelo, De Graafschap en de nummer 17 van de Eredivisie.

NaamGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenVoorTegen
1Fc Den Bosch +362286748548
2Excelsior **362286747039
3Sparta **362169697643
4Heracles Almelo *3619107677142
5Helmond Sport *361989656642
6De Graafschap **3618108646343
7VVV-Venlo *3619413617662
8Emmen3617109616554

* periode kampioen
** geplaatst voor nacompetitie

Jesús Gil y Gil (71) overleden

Jesús Gil y Gil, de ex-voorzitter en eigenaar van de Spaanse voetbalclub Atlético Madrid, is in een ziekenhuis in Madrid op 71-jarige leeftijd overleden. De markante Gil y Gil lag sinds zaterdag in het ziekenhuis vanwege een beroerte.

Gil y Gil was behalve voorzitter en eigenaar van Atlético ook lange tijd burgemeester van de badplaats Marbella. Hij kwam in opspraak vanwege betrokkenheid bij fraude, mismanagement, misbruik van gemeenschapsgeld en belastingontduiking en zat verschillende keren in de gevangenis. In 1969 werd hij verantwoordelijk gehouden voor de dood van 58 personen die omkwamen toen een van zijn gebouwen instortte. Hij werd veroordeeld voor 5 jaar cel, maar kreeg na 18 maanden gratie van generaal Franco. In 2002 werd de steenrijke Spanjaard vastgezet omdat hij als burgemeester van Marbella 26 miljoen euro aan gemeenschapsgelden had onttrokken. Hij kwam vrij op borgtocht.

In 1997 baarde Gil y Gil opzien door na een Champions League wedstrijd tegen Ajax in Amsterdam de uitspraken 'Het lijkt hier de Kongo wel, de zwartjes groeien als paddestoelen uit de grond' en 'Hebben ze hier een oliebollenmachine die zwartjes maakt?' te doen. In de wedstrijd in Madrid schakelde Ajax vervolgens de Spaanse club door een 3-2 overwinning uit.


Jesús Gil y Gil
Jesús Gil y Gil, vandaag in Madrid overleden

Gil y Gil overleden

Jesús Gil y Gil is vrijdag in het Cemtro ziekenhuis van Madrid overleden. Hij werd 71 jaar.

Gil werd bekend als voorzitter van Atlético Madrid. Ook als burgemeester van de plaats Marbella baarde hij veel opzien. Hij was een icoon, die veel verdiend had in de bouwwereld. Zijn miljoenen en invloed wendde hij aan om Atlético naar de top te helpen. Zijn manier van leiden van de club wekte nogal eens discussie op. Gil y Gil was gewoon regelmatig een trainer te ontslaan als de prestaties maar enigszins tegen vielen. De spelers waren voorts geregeld openlijk mikpunt in de media. De voorzitter beet dan flink van zich af.

In 2002 werd Gil y Gil veroordeeld tot 42 jaar celstraf op verdenking van omkoping. Gil ging in beroep waardoor de zaak bleef aanhouden. In 2003 trad hij af als preses van Atlético, om gezondheidsredenen en omdat de aanhang van Atlético dat wilde.

Nadat hij verleden week getroffen werd door een hersenbloeding ging het slecht met hem. Hij kwam er niet meer bovenop.

Hoofdredacteur The Daily Mirror ontslagen

webtoon, somewhere99 en yohan.nl hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Hoofdredacteur Piers Morgan van het Britse boulevardblad The Daily Mirror is per direct ontslagen. Onlangs publiceerde zijn krant foto's van Iraakse gevangenen die door Britse soldaten werden mishandeld. Op de foto's was onder meer te zien hoe iemand in militair tenue over een vermeende gevangene urineert. De foto's waren nep.

Deskundigen twijfelden al snel aan de echtheid van de foto's. Een truck die op één van de foto's te zien is, bevond zich op het moment dat de foto zou zijn genomen niet eens in Irak. De Britse minister van Defensie Hoon en de Britse premier Tony Blair zeiden deze week ook dat de foto's nep zijn.

Gisteren verklaarde The Daily Mirror nog dat de regering "geen sluitend bewijs" had geleverd dat de foto's niet uit Irak afkomstig zijn, maar dat de foto's juist "de realiteit van het afschuwelijke gedrag van sommige Britse troepen" illustreerden. Vandaag gaf The Daily Mirror in een verklaring echter toe dat de foto's nep zijn. "Er zijn voldoende bewijzen die suggereren dat deze foto's vals zijn en dat The Daily Mirror het slachtoffer is van kwaadaardig bedrog."

The Daily Mirror heeft haar excuses aangeboden aan de Britse troepen. De Raad van Bestuur van The Daily Mirror vond het ongepast Morgan nog aan te houden als hoofdredacteur.

Concurrent The Sun heeft 50.000 pond uitgeloofd aan degene die met informatie komt die leidt tot de arrestatie van degenen die de foto's hebben gemaakt. The Sun zegt alle tips die ze krijgt door te geven aan de militaire politie, die de foto's onderzoekt.

Planeet Venus te zien als een sikkel

Venus is nu en de rest van de maand te zien gelijkend op een maansikkel. Venus nadert de aarde op minimale afstand. Venus is met magnitude -4,5 dezer dagen acht maal helderder dan de planeet Jupiter en zelfs 23 keer helderder dan de helderste ster aan de hemel, Sirius.


Eerder deze maand was Venus ook al zeer helder. Als de planeet aan de westelijke horizon staat, kan de planeet er door atmosferische storingen uit zien als een extreem helder licht dat in verschillende kleuren licht uitstraalt. Ook lijkt het licht groter, door hetzelfde optisch bedrog als dat de maan groter lijkt als deze aan de horizon staat. Bij het inzoomen op de planeet, is er duidelijk een hap uit te zien. Dit wordt veroorzaakt door fasen zoals de maan ook heeft. Deze hap wordt steeds groter naarmate Venus de aarde nadert.


Onze zusterplaneet Venus is niet het helderst als deze vol is. Dat komt omdat Venus een baan beschrijft binnen de baan van de Aarde. Als het volle Venus is, dan staat deze aan de andere kant van de zon. Bij een sikkelvormige Venus staat deze zeer dicht bij de Aarde.

Venus wordt wel eens voor een UFO aangezien. Zo werd afgelopen maand in Iran een opname van een vermeende UFO gemaakt waarop sterk ingezoomd werd. Hierop is duidelijk de sikkelvormige Venus te zien. In dit artikel staat de ophef die het veroorzaakte en een video-opname van het object.

Excelsior-coach: 'Helmond Sport omgekocht'

Aeroxie had ons via de nieuws-submit te melden:

ExcelsiorSpanning vanavond in de Gouden Gids Divisie, voetbalclub Excelsior heeft in de laatste speelronde de titel voor het grijpen. Bij winst tegen Helmond Sport zal de Rotterdamse club zeker promoveren naar de Holland Casino Eredivisie. Bij puntverlies zou FC Den Bosch nog in aanmerking voor de titel kunnen komen.

Excelsior-coach Henk van Stee heeft echter voorafgaand aan de wedstrijd olie op het vuur gegooid door te beweren dat Helmond Sport is omgekocht. Van Stee zegt uit betrouwbare bronnen te hebben vernomen dat FC Den Bosch 'enorme bedragen' geboden heeft aan Helmond om het Excelsior extra zwaar te maken. De coach heeft desondanks geen stappen ondernomen. "Wat moet ik er mee? Ik ga me daar verder niet mee bezig houden. Het belangrijkste is dat we zelf winnen."

Collega-coach Jan van Dijk van Helmond Sport wordt moe van de verhalen. "Al met al vind ik het heel vervelend. Je kunt het niet goed meer doen. Als we winnen, krijg je uit Rotterdamse hoek allerlei verwijten. Verliezen we, dan kun je hetzelfde verwachten uit Den Bosch." De coach hoopt dat zijn ploeg zich niet gek laat maken. Helmond Sport heeft overigens al een plek in de nacompetitie veiliggesteld, maar wil als generale voor die nacompetitie graag winnen. De wedstrijd Excelsior - Helmond Sport is vanavond om 20:00 uur begonnen.

Meer voetbalnieuws vind je op voetbal.fok.nl!

Navratilova terug in enkelspel

Tien jaar geleden speelde ze voor het laatst in een Grand Slam. In de finale van Wimbledon in 1994 verloor Martina Navratilova (nu 47) van de Spaanse Conchita Martinez. Na 167 enkelspeltitels had de Amerikaanse er genoeg van. Ze bleef actief in het dubbelspel. Nu dan toch ook weer enkelspel.

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Voor het toernooi van Roland Garros kreeg de van oorsprong Tsjechische een wildcard. Woordvoerder Stephane Simian van het Franse Grand Slam toernooi: "Wij hebben van haar een verzoek gekregen en ingewilligd. Gelet op haar erelijst en het feit dat zij nog steeds titels wint in de dubbel konden wij haar de wildcard niet weigeren."

Navratilova was in 1984 voor het laatst kampioen in Parijs. Of ze ver gaat komen in het toernooi valt te betwijfelen, bij twee kleinere toernooien in de Verenigde Staten werd ze onlangs in de eerste ronde uitgeschakeld. Het belangrijkste doel van de veterane is wedstrijdritme opdoen voor de Olympische Spelen, waar ze deze zomer nog één keer hoopt te vlammen in het dubbelspel.


Martina

Tennister Navratilova terug in enkelspel

Tien jaar geleden speelde ze voor het laatst in een Grand Slam. In de finale van Wimbledon in 1994 verloor Martina Navratilova (nu 47) van de Spaanse Conchita Martinez. Na 167 enkelspeltitels had de Amerikaanse er genoeg van. Ze bleef wel actief in het dubbelspel.

Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan. Voor het toernooi van Roland Garros kreeg de van oorsprong Tsjechische een wildcard. Woordvoerder Stephane Simian van het Franse Grand Slam toernooi: "Wij hebben van haar een verzoek gekregen en ingewilligd. Gelet op haar erelijst en het feit dat zij nog steeds titels wint in de dubbel konden wij haar de wildcard niet weigeren."

Navratilova was in 1984 voor het laatst kampioen in Parijs. Of ze ver gaat komen in het toernooi valt te betwijfelen, bij twee kleinere toernooien in de Verenigde Staten werd ze onlangs in de eerste ronde uitgeschakeld. Het belangrijkste doel van de veterane is wedstrijdritme opdoen voor de Olympische Spelen, waar ze deze zomer nog één keer hoopt te vlammen in het dubbelspel.


Martina Navratilova
Martina Navratilova in actie


OPTA zet spambestrijding hoog op de agenda

Boomstam en sardit hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit (OPTA) zet de bestrijding van spam hoog op de agenda. De OPTA overlegt met andere Europese toezichthouders om het spamprobleem op te lossen en wil op korte termijn ook met de toezichthouders in de Verenigde Staten spreken. Voorzitter Jens Arnbak van de OPTA heeft dit vandaag gezegd bij de publicatie van het jaarverslag.

Op korte termijn treedt de nieuwe Telecommunicatiewet in werking, waardoor de OPTA meer bevoegdheden krijgt om spam aan te pakken. "Toch blijft het een probleem, omdat de meeste spam niet uit Nederland komt", aldus Arnbak. Arnbak verwacht dat het tegengaan van spam hoog op de Europese agenda komt te staan als Nederland in de twee helft van dit jaar EU-voorzitter is.

Momenteel is ongeveer de helft van alle e-mails spam en naar verwachting gaat dat alleen nog maar toenemen. Diverse toezichthouders wereldwijd bestuderen momenteel manieren om spam tegen te gaan. Hierbij wordt onder meer gedacht aan het vragen van een kleine vergoeding per verzonden bericht, omdat het versturen van veel spam dan al een stuk minder rendabel zou worden, of een borgsom. Als er veel klachten komen over een afzender, dan wordt de borgsom verbeurd.

Hoewel Arnbak het interessante initiatieven vindt, rekent hij op korte termijn niet op een afname van het aantal spam-berichten.

Van der Doelen verder met NEC

Björn van der Doelen (27) speelt de komende twee seizoenen bij NEC. Dit seizoen werd hij door de Nijmegenaren gehuurd van Fc Twente.

Van der Doelen werkte zich dit seizoen in Nijmegen snel op tot publiekslieveling. De middenvelder speelde twintig duels voor NEC en toonde daarbij als vanouds veel strijdlust. Hij scoorde tevens driemaal.

Met het blijven van Van der Doelen en de aanwezigheid van de tandem Andrzej Niedzielan - Edgar Barreto lijkt de ploeg de komende tijd nu voldoende bewapend. NEC is echter nog bezig met een nieuwe Poolse aanwinst Marcin Kuba.

Swerts wil terug naar Excelsior

Verdediger Gill Swerts (22) wil terug naar Excelsior. Recentelijk meldden wij nog dat er diverse andere clubs aan hem trokken en hij tevens een terugkeer naar Belgie niet uitsloot.

Swerts kwam dit seizoen bij Feyenoord redelijk aan spelen toe. Zeventien maal mocht hij opdraven. De club wenste zijn contract echter niet te verlengen. Ondanks diverse aanbiedingen wil Swerts nu weer terug naar Excelsior. De club van Kralingen is mogelijk komend seizoen ook weer op het hoogste niveau present. Vanavond heeft Excelsior daartoe de eerste kans.

Zuurman langer bij Fc Zwolle

Aanvaller Bert Zuurman (31) heeft zijn aflopende contract met FC Zwolle voor één seizoen verlengd.

Zuurman voelt zich nog steeds waardevol voor de club. Dit seizoen maakte hij vier belangrijke doelpunten voor de club. De club voelde ook wel voor verlenging van diens contract.

De spits kwam in 2001 over van Emmen. Sindsdien speelde hij 51 wedstrijden voor Zwolle, met enkel dit seizoen 4 treffers voor de club. Voorheen was hij actief bij Eindhoven, BV Veendam en sc Heerenveen.

Friso van Oranjesite verwijderd

Prins Friso is niet langer met een eigen pagina te vinden op de website van het koningshuis. De prins, die na zijn huwelijk op 24 april niet meer tot het Koninklijk Huis behoort, is door de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) uit het hoofdmenu verwijderd.

Friso verloor zijn rechten op de troon omdat hij zonder parlementaire goedkeuring trouwde met Mabel Wisse Smit. Sindsdien mag hij zich ook niet langer 'Prins der Nederlanden' noemen. Wel mag hij als persoonlijke titel Prins van Oranje-Nassau voeren en kan hij nog altijd worden aangesproken als Koninklijke Hoogheid. Mabel heeft door haar huwelijk geen adeldom verkregen, maar mag zich door de titel van haar man wel Prinses van Oranje-Nassau noemen.

Via de pagina van koningin Beatrix is overigens nog wel een levensbeschrijving van de tweede zoon van Beatrix te vinden. Binnenkort zal de RVD de website verder updaten, onder meer door ter nagedachtenis aan prins Claus en koningin Juliana speciale in-memoriampaginas van deze gestorven leden van de Oranjefamilie toe te voegen.


Friso en Mabel
Friso en Mabel


[update] Man doodgeschoten in Den Helder

djkoelkast en RedGuy hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Vanmiddag is rond kwart over twee een nog onbekende jongeman doodgeschoten op het Stationsplein in Den Helder. Volgens de politie is hij door meerdere kogels getroffen, waaronder twee keer in zijn borst.

Het plein voor het Centraal Station werd direct na het incident afgezet. De man werd enkele minuten later naar het ziekenhuis gebracht, maar zijn leven kon niet meer worden gered. Getuigen zeggen dat hij werd neergeschoten door een jongen op een fiets, er is één verdachte aangehouden. Over de aanleiding van de schietpartij is nog niets bekend, wel worden er vermoedens geuit dat het waarschijnlijk om een afrekening gaat.

Update 19:44
Waarschijnlijk gaat het inderdaad om een afrekening. Volgens getuigen ging aan de schietpartij geen ruzie vooraf, maar werd het slachtoffer zonder waarschuwing beschoten. Naar verluidt zou de dader directe familie zijn van de in september 2003 in Den Helder doodgestoken 17-jarige Nishmael Dorothea.

'Pannenkoek: het verboden woord'

Er zijn vele manieren om ontslag te krijgen, bijvoorbeeld als een speler weigert in te vallen. Haarlem-speler Mike Vermolen (20) zei echter 'pannenkoek' tegen trainer Roy Wesseling. Exit Vermolen.

Vermolen kan er zich niet erg druk meer over maken. Zijn contract met Haarlem liep toch al af. Hij voegde de trainer het woord toe nadat die hem geen hesje had gegeven, waarmee hij niet in de basis voor het duel met Cambuur Leeuwarden stond. Omdat Rick Hooijboer afwezig was, had Vermolen op een basisplaats gerekend, de trainer had die echter aan Roy Witteman toebedacht: "Het is belachelijk dat hij mij niet laat spelen. Het hele seizoen sta ik in de basis als Hooijboer er niet is en nu kiest hij opeens voor Witteman. Het is tekenend voor de manier waarop hij met spelers omgaat."

Haarlem ontsloeg naar aanleiding van het akkefietje Vermolen met 'een gebrek aan respect' als reden. De speler wilde zelf ook al niet meer terug komen.

Trainer Wesseling kwam dit seizoen al vaker in conflict met spelers. Sven Baas moest het veld ruimen nadat hij zich in VI kritisch had uitgelaten over de trainer. Ook de toenmalig aanvoerder Menno Willems raakte in de clinch met Wesseling en vertrok daarop naar Sparta.

Fc Twente legt Touzani vast

FC Twente versterkt zich voor het komend seizoen met verdediger Karim Touzani (23) van FC Utrecht. Touzani tekent voor twee jaar in Enschede.

De verdediger had een aflopend contract in Utrecht. Na een goed gesprek met Twente was hij snel rond: "Ik ben blij dat ik voor zo'n grote club mag gaan spelen. Ik heb één keer met FC Twente gesproken en we waren er erg snel uit. Ik heb er veel zin in."

Touzani doorliep eerst de jeugdopleiding van Ajax, waarna hij in Utrecht vijf seizoenen in de Eredivisie uitkwam. In totaal kwam hij 69 maal in actie. Hij scoorde daarbij eenmaal.

Bus met schoolkinderen vliegt in brand

Bijna vijftig Oostenrijkse kinderen kregen vanochtend de schrik van hun leven toen de bus waarin zij zaten in brand vloog. Ondanks het snelle optreden van de chauffeur raakten negen kinderen lichtgewond.

De Weense middelbare scholieren kwamen terug van een sportweek in Zell am See, toen de buschauffeur merkte dat er rook bij de motor vandaan kwam. Hij stopte direct op de vluchtstrook en evacueerde de 54 inzittenden, onder wie 49 kinderen. De man probeerde de vlammen zelf te doven, maar moest dit uiteindelijk aan de brandweer overlaten. Negen kinderen werden naar het ziekenhuis overgebracht omdat ze rook hadden ingeademd. Diverse andere scholieren raakten in shock.

De oorzaak van de brand was vermoedelijk een doorgebrande kabel.

Derde ritwinst voor Petacchi

In de zesde rit van de ronde van Italië slaagde er alweer niemand in om uit het peloton te ontsnappen, en haalde Allessandro Petacchi zijn derde sprintzege binnen. Pollack was voor de derde keer tweede.

Deze regenachtige vlakke etappe verliep net als de vorige. Een lange ontsnapping van Fortunato Baliani kleurde de rit maar een alweer sterk Fassa Bortolo-blok haalde de man terug in. In de slotfase probeerde wereldkampioen Igor Asterloa nog aan te vallen, maar tevergeefs. De vierde peletonsprint van deze Giro was voor Alessandro Petacchi, zijn derde zege in deze Ronde. Cipollini's ploeggenoot en gangmaker Andreas Aug kwam na de aankomst zwaar ten val.negen minutenb na het peloton kwam Cipollini zelf over de streep.

top tien zesde rit
1.A.Petacchi (Ita) 163km in 4u00'55"
2.O.Pollack (Dui) z.t.
3.A.Borrajo (Arg)
4.E.Mazzoleni (Ita)
5.A.Nauduzs (Let)
6.F.Rodriguez (VS)
7.A.Aug (Est)
8.A.Oesov (WRu)
9.R.McEwen (Aus)
10.M.Albasini (Zwi)

top vijf klassement
1.G.Simoni (Ita) in 27u35'30"
2.D.Cunego (Ita) op 13"
3.J.Popovytsj (Oek) op 21"
4.F.Pellizotti (Ita) op 29"
5.G.Trampusch (Oos) op 41"

Gemiddelde leeftijd gamer stijgt

Icoon Games nieuwsDe gemiddelde gamer is, in tegenstelling tot het stereotype, geen skatende tiener maar een meer volwassen persoon op zoek naar lol, zelfs oud genoeg om ouder te zijn van die skatende tiener. Dat blijkt althans uit de resultaten van een onderzoek dat woensdag werd gepresenteerd.

Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van de Entertainment Software Association, de resultaten werden deze week gepresenteerd op de E3 beurs in Los Angeles. Een kleine meerderheid van gamers, zo geven de resultaten aan, is boven de achttien jaar.

Jonger-dan-de-gemiddelde-gamers
De gemiddelde leeftijd van gamers werd zelfs vastgesteld op 29 jaar, de gemiddelde leeftijd van game-kopers 36 jaar. Ook blijkt uit het onderzoek dat het percentage vrouwelijke gamers hoger is dan de meeste mensen denken. 'Slechts' 59% van de gamers is van het mannelijke geslacht!

Uit het onderzoek blijkt ook dat 52% van de mensen die meer zijn gaan gamen, dit doen ten koste van de tijd die ze tv kijken, 47% gaat voortaan minder naar de film.

Online gamen populairder
Ook het online gamen werd onderzocht. Zo'n 43% van de gamers speelt minimaal een uur per week online, twee jaar geleden was dit nog 31%. De populairste games om online te spelen zijn puzzel-, bord-, trivia- en kaartspelletjes.

Het onderzoek werd uitgevoerd door Ipsos-Insight, door middel van een enquête onder 1400 Amerikaanse huishoudens.

Deense kroonprins getrouwd

De Deense kroonprins Frederik is vanmiddag met de Australische Mary Donaldson in het huwelijk getreden. De ceremonie vond plaats in de hoodstad Kopenhagen, waar zich zeker 100.000 toeschouwers langs de aanrijroute hadden verzameld.

Onder de 800 officiële bruiloftsgasten bevonden zich afgevaardigden van alle Europese koningshuizen. Zo was onder andere de Spaanse kroonprins Felipe aanwezig, die volgende week in Madrid aan zijn verloofde Letizia Ortez het jawoord zal geven. Ook de Nederlandse kroonprins Willem-Alexander behoorde tot de gasten.

De 32-jarige Donaldson studeerde aan de 'University of Tasmania' en behaalde bachelors in handel en rechten. Ze woonde onder andere in Australië, Schotland, Frankrijk en Denemarken. Ze leerde de nu 35-jarige kroonprins tijdens de Olympische Spelen in een bar in Sydney kennen.


Het kroonprinselijke paar Frederik en Mary vlak na hun verloving

Familie wordt geplaagd door vallende stenen

De eigenaars van een huis in Limpopo nabij Thohoyandou, Zuid-Afrika, worden geteisterd door stenen die de afgelopen maanden uit de lucht op hun huis vallen.

De politie, die door bewoner Joyce Lambani ingeschakeld was, heeft de stenen op het huis zien vallen. Officier Aliwei Mushavhanamadi van de Vhembe politie zegt: "We hebben het huis elke nacht in de gaten gehouden sinds maandag, en we hebben stenen uit de lucht zien vallen op het huis."

Mushavhanamadi zegt dat het misschien iemand is die stenen naar het huis gooit, maar zelf denkt hij dat het demonische geesten zijn die het doen. Pastoor Elijah Mtileni van de kerk in Malamulele denkt ook dat het demonen zijn.

Sangoma Hlathikulu Ngoneni denkt dat het hekserij is. In het nabijgelegen Nzhelele werd een huis geplaagd door vreemde branden die steeds in hun huis uitbraken. Hij denkt dat dit verband met elkaar heeft.

'Mexicaanse UFO's zijn weerfenomenen'

De UFO's die onlangs door de Mexiaanse luchtmacht werden gefilmd zijn zeer zeldzame weerfenomenen. Dit stellen althans enkele Mexicaanse wetenschappers. Het Mexicaanse ministerie van Defensie publiceerde deze week UFO-beelden die de Mexicaanse luchtmacht had gemaakt tijdens een drugsmissie.

De krant 'La Jornada' publiceerde donderdag een vraaggesprek met Julio Herrera Velazquez en Rafael Navarro Gonzales, onderzoekers aan het instituut voor Nucleaire Wetenschappen van De Nationale Universiteit in Mexico. Zij denken dat het waarschijnlijk om een bijzondere soort bliksem gaat.

"Geen enkele serieuze wetenschapper zal de mogelijkheid uitsluiten dat er op andere planeten intelligente wezens bestaan, maar de beelden van de piloten zijn daar geen bewijs van", aldus Herrero. "Het gaat hier wellicht om elektrische ontladingen in de lucht."

Ufo's Mexico

Pikante kiekjes Demi Moore gestolen

WaSTeiL had ons via de nieuws-submit te melden:

Demi Moore en haar partner Ashton Kutcher zijn woedend. De laptop van Ashton Kutcher is gestolen, toen hij deze bij zijn beste vriend had staan. Daarop stonden pikante vakantiekiekjes van het stel. Het stel vreest dat de foto's op het Internet gepubliceerd worden net zoals Paris Hilton is overkomen met haar erotische video.

De politie denkt dat de dieven niet weten wat er op de laptop staat. Tot nu toe heeft nog niemand geprobeerd de kinky foto's te verkopen.

Voetbal: virtuele reclame bij wedstrijden toegestaan

Met ingang van komend seizoen mag de thuisvoetbalkijker virtuele reclame krijgen voorgeschoteld. Het zal dan waarschijnlijk gaan om reclameboodschappen, die ter hoogte van de doellijn in beeld verschijnen.

Tot op heden is een dergelijke vorm van reclame in ons land verboden. Het Commissariaat van de Media en de Eredivisie NV hebben nu een akkoord bereikt om het met ingang van komend seizoen toe te staan. De techniek wordt al langer gebruikt in Duitsland, Engeland, Spanje, Griekenland, Turkije en Mexico.

De televisiekijker zal daarmee een (virtuele) reclameboodschap gaan zien, die de mensen in het stadion ontberen. Een sensor en computer voegen de reclame aan de televisiebeelden toe. Het is de bedoeling dat de reclame in alle uit te zenden eredivisieduels te zien zal zijn. Een Israelische firma zal de technische ondersteuning gaan verzorgen.

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Competitiemanager!

'Te laag hangende broeken verbieden'

Een wet die het dragen van te laag hangende broeken verbiedt. Als het aan de Derrick Shepherd wordt het vandaag nog ingevoerd. Shepherd, een Democratische parlementariër uit de Amerikaanse staat Louisiana, wil in zijn staat het dragen van "kleding die met opzet ondergoed of een deel van het schaamhaar, de bilspleet of het geslacht laat zien" verbieden.

Als het aan Shepherd ligt wordt dit gezien als "een misdaad" en komt er een straf op te staan. "Er komt een moment in iedere maatschappij dat we een lijn van fatsoen moeten trekken", aldus Shepherd in een toespraak voor het Huis van Afgevaardigden in Louisiana.

Het voorstel werd niet door iedereen even goed ontvangen. Zo zeiden enkele burgerrechtenbewegingen in een reactie dat Shepherd met zijn voorstel "inbreekt op de vrijheid van meningsuiting." Ook onder jongeren die deze soort kleding dragen kon Shepherd natuurlijk niet op bijval rekenen. "Iemand gaat mij vertellen hoe ik de kleren moet dragen waar ikzelf voor heb betaald? Dus als de broek van mijn kind z'n kont afzakt, gaat hij naar de gevangenis?", aldus de 22-jarige student Nikquel Thomas.

Afgevaardigde Danny Martiny zei het idee van Shepherd wel te steunen, maar dat de overheid niet op alles kan letten. "Als ik niet weet dat het van weinig respect getuigt als ik zonder een overhemd aan naar een begrafenis ga, dan is dat stom, maar het is niet illegaal", aldus Martiny.

Meisje
Verboden?

Oudste man van Nederland (107) overleden

funmaster had ons via de nieuws-submit te melden:

Op 107-jarige leeftijd is de oudste man van Nederland, G.H. Timmermans, in Ermelo overleden. Dit heeft een medewerkster van verzorgingshuis De Dillenburg, waar hij woonde, op verzoek van zijn zoon laten weten. Timmermans stierf volgens haar om kwart voor vier in zijn eigen kamer.

Gerard Henri Timmermans werd geboren op 30 november 1896. Hij woonde tot zijn 103e verjaardag nog zelfstandig. Na zijn honderste werd door zijn zoon de werking van een computer uitgelegd.

Wie nu de oudste man in het land is, is nog niet bekend. De oudste inwoonster van Nederland is de 113-jarige Hendrikje (Hennie) van Andel-Schippers uit Hoogeveen.

Leerling bedreigt leraar met kraspen

MelvinB en AirRaid hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een 15-jarige jongen uit Kerkrade heeft een docent met een kraspen bedreigd. De jongeman is door de politie opgepakt. Het incident vond plaats op een school in Heerlen, waarvan de politie de naam niet wil noemen.

Tijdens de les bedreigde hij de leraar met de pen die bedoeld is om in ijzer te graveren. De leerling werd echter overmeesterd door zijn leraar.

Nadat de politie was ingeschakeld deed de docent aangifte. De jongen is aangehouden wegens bedreiging met de dood. Hij heeft een bekentenis afgelegd en is vastgezet.

Herdenkingswedstrijd Pantani

Op 5 juni dit jaar gaat in Cesenatico de eerste "Memorial Pantani" van start, ter ere van de beruchte renner die begin dit jaar in een hotel in Rimini overleed.

14 februari ging een schokgolf door Italië toen ze te horen kregen dat hun geliefde Marco Pantani was overleden. Men stelde later vast dat een serieuze overdosis cocaïne aan de oorzaak lag. Gisteren heeft de Italiaanse politie in deze zaak nog vier drugsdealers opgepakt en een aantal huiszoekingen gedaan.

Ondertussen is het idee voor een herdenkingswedstrijd concreet geworden. De rit zal op 5 juni vertrekken aan het krantenwinkeltje van de moeder van Pantani, en gaat via de afdaling van Balignano, waar "Il Pirato" een van zijn eerste overwinningen boekte, naar Longiano. De aankomst in Cesenatico is bergop, hoe kan het ook anders, aan de Madonna del Monte.

Flinke boete voor Ajax

De tuchtcommissie van de KNVB heeft Ajax een zware boete opgelegd voor de ernstige rellen bij het duel tussen Jong Ajax en Jong Feyenoord vorige maand in Amsterdam.

Ajax moet een onvoorwaardelijke geldboete betalen van 30.000 euro. Daarnaast moet Jong Ajax volgend seizoen de eerste drie thuiswedstrijden zonder publiek spelen.

In eerste instantie was in een schikkingsvoorstel door de aanklager betaald voetbal een onvoorwaardelijke geldboete van 15.000 euro en drie winstpunten in mindering geëist. Ajax ging daar echter niet mee akkoord, waarna de zaak in Zeist voorkwam.

Aanklager Fred Westerbeke eiste gisteravond een boete van 20.000 euro en een voorwaardelijke aftrek van drie punten. De tuchtcommissie deed vanochtend een andere uitspraak.

Ajax kan nog tegen de uitspraak van de tuchtcommissie in beroep gaan. Alvorens Ajax hierover een beslissing neemt, wacht het eerst de gemotiveerde uitspraak af. Volgende week stuurt het college de motivering van het vonnis naar Amsterdam.

De bekerfinale tussen Jong Feyenoord en Jong Ajax, die voor komende maandag op het programma staat, zal op een geheime locatie worden gespeeld. Pas in de spelersbus krijgen de spelers te horen waar ze naar toe gaan. Publiek en pers worden niet toegelaten bij de wedstrijd.

Artsen stoppen Maradona in dwangbuis

tass had ons via de nieuws-submit te melden:

Artsen van de neuronpsychiatrische kliniek Del Parque hebben woensdag besloten Diego Maradona in een dwangbuis te stoppen. Maradona zou namelijk een vluchtpoging voorbereiden uit de kliniek.

Maradona wil eigenlijk naar Cuba afreizen om daar van zijn cocaïneverslaving af te komen. Zijn familie is daar echter tegen. Nadat de familie toestemming gaf om hem in de kliniek te houden, verloor de 43-jarige oud-voetballer zijn zelfbeschikkingsrecht en kan hij langer in de kliniek blijven.

Maradona volgt in de kliniek ook een streng dieet om van zijn overgewicht af te komen. Inmiddels is hij vijf kilo aan lichaamsgewicht verloren. Op 18 april, toen hij een hartaanval kreeg, woog hij nog 110 kilo.

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Competitiemanager

Weblogs negeren verzoek MDI

Twee weblogs hebben geen gehoor gegeven aan een sommatie van het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI) om een filmpje van internet te halen. De logs Volkomenkut en Neukia plaatsten een filmpje wat opgenomen lijkt te zijn van een webcam.

Op het filmpje is een bierdrinkend en blowend figuur te zien (schijnbaar van Arabisch of Noord-Afrikaanse komaf) die meelalt op het omstreden nummer kankerjoden van de Nieuwe Allochtoonse Generatie (NAG). Het MDI betoogt dat er aangifte is gedaan naar de makers van het nummer (NAG) en dat het daarom verwijderd dient te worden.

Het weblog Neukia is echter van mening dat het helemaal niet meteen strafbaar is om iets strafbaars te hosten, maar dat het gaat om de context waarin iets staat. ''Het filmpje is duidelijk geplaatst om juist de belachelijkheid van het nummer en racisme te laten zien en daarmee juist anti-racistisch'', aldus de maker van het log. Het log wacht verdere inhoudelijke argumentatie van het MDI af voordat het een beslissing neemt of het verwijderd zal worden.

FOK! heeft in de afgelopen tijd uitgebreid bericht over het nummer van NAG. Ook het tv-programma Netwerk besteedde er ruim aandacht aan en spoorde de makers van het nummer zelfs op, daar waar het Openbaar Ministerie in faalde. De schrijver van de tekst, Ozgür, vertelde in Netwerk de tekst gemaakt te hebben in een periode van zijn leven dat hij opstandig en kwaad was. De jongeman zei absoluut niet meer achter de inhoud van het nummer te staan en spijt te hebben van de tekst. Ozgür gaf ook aan dat hij graag een gesprek zou willen aangaan met CIDI-directeur Ronny Naftaniël. Het CIDI eiste eerder van het OM dat de makers aangepakt zouden worden.

Overigens blijkt het nummer van NAG opzich nog steeds welig rond te tieren op programma's als KaZaA.

Tuchtcommissie legt Ajax flinke boete op

mifomo had ons via de nieuws-submit te melden:

AjaxDe tuchtcommissie van de KNVB heeft Ajax een zware boete opgelegd voor de ernstige rellen bij het duel tussen Jong Ajax en Jong Feyenoord vorige maand in Amsterdam. Ajax moet een onvoorwaardelijke geldboete betalen van 30.000 euro. Daarnaast moet Jong Ajax volgend seizoen de eerste drie thuiswedstrijden zonder publiek spelen.

In eerste instantie was in een schikkingsvoorstel door de aanklager betaald voetbal een onvoorwaardelijke geldboete van 15.000 euro en drie winstpunten in mindering geëist. Ajax ging daar echter niet mee akkoord, waarna de zaak in Zeist voorkwam. Aanklager Fred Westerbeke eiste gisteravond een boete van 20.000 euro en een voorwaardelijke aftrek van drie punten. De tuchtcommissie deed vanochtend een andere uitspraak.

Ajax kan nog tegen de uitspraak van de tuchtcommissie in beroep gaan. Alvorens Ajax hierover een beslissing neemt, wacht het eerst de gemotiveerde uitspraak af. Volgende week stuurt het college de motivering van het vonnis naar Amsterdam.

De bekerfinale tussen Jong Feyenoord en Jong Ajax, die voor komende maandag op het programma staat, zal op een geheime locatie worden gespeeld. Pas in de spelersbus krijgen de spelers te horen waar ze naar toe gaan. Publiek en pers worden niet toegelaten bij de wedstrijd.

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Competitiemanager

Thomas Dekker prof bij Rabo

Thomas Dekker heeft een contract van twee jaar ondertekend bij de profploeg van Rabobank. Het is de eerste versterking bij Rabobank voor volgend seizoen.

Algemeen directeur Theo De Rooij is opgetogen: "Het is uitstekend voor het Nederlandse wielrennen dat wij Thomas voor de Rabobank Wielerploeg kunnen behouden. Een renner die prestaties neerzet zoals Thomas dat de afgelopen maanden heeft gedaan, staat toch breed in de belangstelling. Thomas barst van het talent. Ik denk dat hij de capaciteiten heeft ook bij de profs prestaties neer te kunnen zetten."

Thomas Dekker was bij de beloften al derde op het wereldkampioenschap in Hamilton, en zette dit jaar tussen de profs een aantal mooie prestaties neer, zoals in de GP Gino Seramo en de Ronde van Algarve. Ondanks zijn prille leeftijd van 19 jaar is zijn huidige ploegleider Nico Verhoeven ervan overtuigd dat Thomas klaar is voor het grote werk.

Leerlingen besmeuren schoolgebouw

AirRaid had ons via de nieuws-submit te melden:

Het gebouw van scholengemeenschap Groenewald in Stein (Limburg) is in de nacht van woensdag op donderdag door een groep van ongeveer veertig jongeren besmeurd met etenswaren en bouwschuim. Volgens directeur J. Gijzen zijn de daders voor een groot deel leerling van de betreffende school.

De scholieren waren deels gekleed in camouflagekleding en sloegen kort na middernacht toe. Ze smeerden boter, stroop en pudding op ramen en deuren, strooiden meel over het schoolplein, besmeurden de houten banken en gooiden de vuilniscontainer leeg op de lerarenparkeerplaats. Het schoolplein, de bomen en de hekken werden versierd met wc-papier en linten.

De actie heeft waarschijnlijk te maken met de laatste schooldag van de eindexamenkandidaten, die vandaag plaats heeft. Op diverse scholen wordt dit gevierd, maar op het Groenewald is door een misverstand tussen leerlingen en de schoolleiding niets georganiseerd. De eindexamenkandidaten dachten dat ze de zogeheten LSD niet mochten vieren in verband met in het verleden uit de hand gelopen acitiviteiten. De daders zouden dit hebben aangegrepen om hun gram te halen.

De omvang van de schade is nog niet bekend, maar de school heeft laten weten deze op de daders te zullen verhalen. Enkelen van hen zijn al bekend, het gaat om eindexamenkandidaten van de theoretische leerweg VMBO en de Havo. De actie zal geen gevolgen hebben voor de examenresulaten van de leerlingen.

Frank Williams: "Ralf moet weg"

Volgens Sir Frank Williams heeft Ralf Schumacher de beste kans om het wereldkampioenschap te winnen als hij vertrekt bij Williams.

Hoewel Frank Williams nog steeds van mening is dat Ralf de mogelijkheid heeft om de titel te winnen samen met Williams, zou een frisse start geen kwaad kunnen doen voor de Duitser.

Ralf vertegenwoordigt het team al 6 jaar en heeft zo'n 87 keer voor Williams gereden, maar heeft slechts 6 keer een overwinning behaald en vier pole positions kunnen claimen.

Ralf heeft gezegd dat hij misschien zal overstappen naar Toyota en dat is volgens zijn huidige teambaas het beste wat hij kan doen.

Cel geëist wegens doden overvaller

yoda_ had ons via de nieuws-submit te melden:

Voor de rechtbank in Den Haag is gisteren anderhalf jaar cel geëist tegen de 71-jarige invalide garagehouder Cees Gardien uit Leidschendam, wegens het doden van een Turkse crimineel. Gardien beweegt zich vanwege zijn ziekte vrijwel uitsluitend in een rolstoel. Hij lijdt aan keelkanker en suikerziekte.

Gardien reageerde vanuit zijn rolstoel met afgrijzen op de eis. Moeizaam sprekend, omdat zijn strottenhoofd recent operatief is verwijderd: "Ik ben geen moordenaar en heb die man niet willen ombrengen. Ik heb nooit iets verkeerd gedaan en dan word ik zó behandeld..."

Op 15 december vorig jaar in de vroege ochtend werd Gardien, toen hij de krant uit de brievenbus haalde, in het pikkedonker plotsklaps omringd door vijf met messen en vuurwapens gewapende Turkse overvallers die bivakmutsen droegen. Gardien schoot hierop de illegaal in ons land verblijvende Turkse crimineel Yacup Yuruyucu dood.

Volgens het openbaar ministerie (OM) kan Gardien zich niet beroepen op noodweer. ''Het middel stond niet in verhouding tot de dreiging. Naar mijn idee was er geen aanval op Gardien, maar ging het de overvallers om zijn eigendommen. Uit niets blijkt dat zij hem wilden ombrengen'', aldus de officier van justitie. Dat de invalide ondernemer na twee eerdere overvallen en nog eens negen inbraken bij het afgelegen garagebedrijf doodsbang was, ging er bij het OM ook al niet in. "Na de eerste overval in 1975 heeft de verdachte dat eveneens verklaard. Desondanks heeft hij zijn bedrijf gewoon op dezelfde plek voortgezet."

De advocaat van Gardien pleitte voor vrijspraak omdat Gardien puur uit zelfverdediging zou hebben gehandeld.

Uitspraak over twee weken.


Gardien

Sleepboot omgeslagen op Oude Maas bij Zwijndrecht

PaLPiTaTioN en Loedertje hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Vannacht rond één uur is op de Oude Maas ter hoogte van de Zwijndrechtse Develhaven een sleepboot gekapseist. Drie opvarenden konden op tijd in veiligheid worden gebracht, maar de kapitein van het schip wordt nog vermist. Het vaartuig is zinkende. Hoe het schip kon kapseisen is nog niet duidelijk.

Rijkswaterstaat, de brandweer en het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) rukten direct met groot materieel uit naar de Oude Maas. Duikers gingen op zoek naar de vermiste man, maar om 4.52 uur werd de zoekactie gestaakt. Er wordt nog bekeken of de zoekactie later wordt voortgezet. De geredde opvarenden maken het fysiek goed.

Acuña vertrekt bij Feyenoord

Volgens de Chileense media vertrekt Jorge Acuña bij Feyenoord. Acuña vindt dat er voor hem geen toekomst meer is weggelegd in De Kuip.

De 26-jarige middenvelder raakte zijn basisplaats bij Feyenoord kwijt toen hij zonder iets te laten weten naar het nationale team vertrok. Enkele weken geleden kwam hij ook in het nieuws. Hij was het grootste slachtoffer van de rellen bij de wedstrijd Jong Ajax - Jong Feyenoord.

Acuña zou volgend seizoen het liefst terug willen naar zijn oude club Universidad de Catolica. Er is echter ook interesse van een Engelse, een Griekse en een andere Nederlandse club.

Albers steunt Nederlands elftal

Christijan Albers zal, net als Jos Verstappen in 2000, een speciale helm dragen om het Nederlands elftal tijdens het Europees Kampioenschap aan te moedigen.

In plaats van zijn geliefde chromen helm, zal Albers ditmaal met een oranje getinte helm rijden. Hij zal deze dragen tijdens de DTM races op 6 en 27 juni op respectievelijk de Eurospeedway Lausitz en de Norisring. Op de helm zal de volgende tekst te lezen zijn: "Remember 1988. Go Holland."

Het initiatief van Albers' management werd direct door Christijan enthousiast ontvangen. De Nederlander heeft aangegeven de wedstrijden van Oranje zoveel mogelijk te volgen en hij hoopt dat de helm geluk zal brengen. Als dit het geval is zal de helm op een schaal van 1:2 in de winkels komen te liggen.

Sterilisatie per 1 juni niet meer vergoed

mifomo had ons via de nieuws-submit te melden:

Het ziekenfonds zal vanaf 1 juni de sterilisatie van mannen en vrouwen niet langer vergoeden. Ook een eventuele 'hersteloperatie' om de ingreep ongedaan te maken moet vanaf volgende maand zelf betaald worden. Met deze maatregelen bespaart Minister Hoogervorst van Volksgezondheid jaarlijks 26 miljoen euro.

In 2003 lieten 22 duizend vrouwen en achtduizend mannen zich steriliseren. Vooral bij mannen wint deze vorm van anticonceptie aan populariteit. Nederland telt relatief gezien het hoogste aantal gesteriliseerde mannen ter wereld. De ingreep kost bij mannen tussen de 300 en 1200 euro, afhankelijk of men zich poliklinisch of in het ziekenhuis laat behandelen. Sterilisatie bij vrouwen kost tussen de 550 en 1600 euro.

Naar verwachting zullen particuliere verzekeraars de vergoeding voor deze ingreep per 1 januari 2005 stopzetten. Tussentijds het verzekeringspakket wijzigen is namelijk niet gebruikelijk bij private verzekeringsmaatschappijen.

Het kabinet haalde eerder al de pil voor vrouwen vanaf 21 jaar uit het ziekenfondspakket. Ook het spiraaltje, de prikpil, het pessarium en de morning-afterpil komen voor eigen rekening. Hiermee wordt per jaar 70 miljoen euro bespaard.

"Frisdrank op scholen is onaanvaardbaar"

DickTator had ons via de nieuws-submit te melden:

Vier medische onderzoekers aan de Universiteit van Leuven (België) stellen dat de aanwezigheid van frisdrankautomaten op scholen moreel onaanvaardbaar is. Als alternatief pleiten de vier voor drinkwaterfonteintjes die zijn aangesloten op de waterleiding.

Volgens de onderzoekers is frisdrank een zeer ernstig te nemen bron van overgewicht. Een kind dat elke dag een blikje frisdrank drinkt heeft door de aanwezige suikers zestig procent meer kans op overgewicht. Bovendien is het drinken van fris schadelijk voor de tanden.

Aangezien kinderen niet in staat zijn voortdurend gezonde keuzes te maken, draagt de school naast het gezin grote verantwoordelijkheid in het aanleren van goede voedingsgewoonten, aldus de wetenschappers. Een gezonde schoolomgeving moet hiertoe bijdragen. Het argument dat scholen de automateninkomsten nodig hebben, wordt als cynisch afgedaan. "Wat telt, is de gezondheid van de jongeren en die wordt niet gediend door de aanwezigheid van frisdrankautomaten op school."

Grote brand op bedrijventerrein in Deventer

mifomo had ons via de nieuws-submit te melden:

Een grote brand op een bedrijventerrein in Deventer heeft afgelopen nacht omvangrijke schade toegebracht aan bouwmaterialenzaak Imabo van Buren. De politie houdt rekening met brandstichting.

Het vuur ontstond op een buitenopslagplaatsplaats van hardhout en sloeg vervolgens naar binnen. Brandweerkorpsen uit Deventer, Zutphen en Apeldoorn werden ingezet om de brand te bestrijden. Het vuur is intussen onder controle.

Begin mei woedde er in Deventer ook al een grote brand in een opslagplaats van pallets, waarbij 30.000 pallets in vlammen opgingen. Eerder was er een brand in een slooppand waarbij een auto in de as werd gelegd. Bij beiden bestaat het vermoeden dat er sprake is van brandstichting. Of er een pyromaan in Deventer actief is, kon de politie niet zeggen. "Vooralsnog is er geen verband met de eerdere branden."

Jeugdig drietal overvalt bejaarde vrouw

s7eph4n had ons via de nieuws-submit te melden:

De politie in Zaltbommel heeft gisteren drie jongeren aangehouden die worden verdacht van een overval op een 78-jarige plaatsgenote. Een achttienjarige verdachte heeft inmiddels bekend, de andere twee (18 en 16) niet.

Op 13 september vorig jaar drongen drie jongemannen met bivakmutsen op de woning van de vrouw binnen. Toen de bejaarde begon te gillen ging het drietal er zonder buit vandoor. Het onderzoek werd enkele weken geleden heropend.

Piloot zet dronken passagiers uit z'n vliegtuig

bordewolf had ons via de nieuws-submit te melden:

Een piloot van de de budgetvliegmaatschappij FlyBE heeft voor aanvang van een vlucht van het Schotse Glasgow naar het Noordierse Belfast 37 passagiers wegens dronkenschap en wangedrag het vliegtuig uitgezet. Toen de piloot het vliegtuig betrad rook hij een sterke dranklucht in het toestel. Het leek hem daarom onverantwoord de vlucht te maken.

Uiteindelijk werden alle inzittenden onder begeleiding van agenten uit het toestel gehaald. Na een kort onderzoek mochten 17 mensen weer het vliegtuig in en bleven er 37 ter ontnuchtering achter op de luchthaven. Het vliegtuig vertrok door dit alles met een vertraging van drie uur.

Helderziende gestraft voor juistheid voorspellingen

Brutus2k en Beasjtie hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een helderziende uit België, die het bij het rechte eind had met z'n voorspellingen, heeft dit flink moeten bezuren. Twee mannen hadden de helderziende bezocht om te horen wat de toekomst voor hen in petto had. Daarbij voorspelde de helderziende dat één van hen zijn baan zou verliezen en dat zijn huwelijk zou stranden. De ander kreeg te horen dat zijn moeder ernstig ziek zou worden.

Na enkele maanden bleek dat de helderziende het met alle voorspellingen bij het rechte eind had gehad. De beide mannen pikten dit niet en zochten de helderziende nogmaals op; om hun ongenoegen kenbaar te maken sloegen zij de man met een honkbalknuppel in elkaar.

Virtuele reclame wordt toegestaan

Met ingang van komend seizoen mag de thuisvoetbalkijker virtuele reclame krijgen voorgeschoteld. Het zal dan waarschijnlijk gaan om reclameboodschappen, die ter hoogte van de doellijn in beeld verschijnen.

Tot op heden is een dergelijke vorm van reclame in ons land verboden. Het Commissariaat van de Media en de Eredivisie NV hebben nu een akkoord bereikt om het met ingang van komend seizoen toe te staan. De techniek wordt al langer gebruikt in Duitsland, Engeland, Spanje, Griekenland, Turkije en Mexico.

De televisiekijker zal daarmee een (virtuele) reclameboodschap gaan zien, die de mensen in het stadion ontberen. Een sensor en computer voegen de reclame aan de televisiebeelden toe. Het is de bedoeling dat de reclame in alle uit te zenden eredivisieduels te zien zal zijn. Een Israelische firma zal de technische ondersteuning gaan verzorgen.

Programma HCE (Week 20)

Hieronder vind je het programma van de wedstrijden in de Holland Casino Eredivisie van dit weekend. Wederom is zondag de dag van actie én beslissingen.

Programma Holland Casino Eredivisie (Week 20)
DagTijdThuisTegenstanderVoor Tegen
zo14.30NAC Breda RKC Waalwijk -
zo14.30Fc Twente sc Heerenveen -
zo14.30AZ PSV -
zo14.30ADO Den Haag NEC -
zo14.30Willem II Ajax -
zo14.30Fc GroningenRoda JC -
zo14.30Feyenoord Fc Zwolle -
zo14.30Fc VolendamRBC Roosendaal -
zo14.30VitesseFc Utrecht -

Miljoenen zagen onthoofding Amerikaan

Icoon Irak nieuws De gruwelijke onthoofding van de Amerikaan Nick Berg is op internet inmiddels door miljoenen mensen bekeken. Zo laat de Nederlandse eigenaar van een internetpagina met bloederige beelden weten dat zijn site een vertienvoudiging van het aantal bezoekers heeft. Naar eigen zeggen mirrorde hij het filmpje als eerste.

De video dook dinsdagavond op de militante islamitische internetpagina van Muntada al-Ansa. Binnen mum van tijd werd er door diverse sites naar het filmpje gelinkt of zelfs gehost. Ook FOK! linkte in eerste instantie naar het gruwelijke filmpje, maar besloot later na discussie de links te verwijderen vanwege het gruwelijke karakter en het feit dat het een live gefilmde moord betreft.

Op de video zijn vijf mannen te zien met bivakmutsen en ski-brillen. Het slachtoffer stelt zich voor als Nick Berg, een Amerikaanse ondernemer. "Mijn naam is Nick Berg, de naam van mijn vader is Michael, de naam van mijn moeder is Susan. Ik heb een broer en een zuster, David en Sarah. Ik woon in ... Philadelphia", aldus de man op de videobeelden. Nadat één van de daders een verklaring heeft voorgelezen, wordt de man op een zij gelegd en wordt een groot mes op zijn nek gezet. Een luide schreeuw klinkt als de mannen het hoofd afsnijden. Terwijl zij dit doen, schreeuwen ze "Allaha Akbar!" en "God is great".

Bij de gruwelsite Ogrish.com waar het filmpje staat, zijn de bezoekersaantallen explosief gestegen. "Sinds de plaatsing van de video is het bezoekersaantal van ongeveer 50.000 per dag geklommen naar meer dan een half miljoen", aldus beheerder Mike Janssen van Ogrish. Volgens hem is het filmpje op zijn site al 1,3 miljoen keer bekeken. Betreffende pagina wordt momenteel op vier servers in de Verenigde Staten gehost, die de drukte maar nauwelijks aankunnen. Het filmpje verscheen niet alleen op Ogrish.com, maar ook op diverse Nederlandse weblogs.


Nick Berg, kort voor zijn onthoofding


Het plaatsen van links naar het betreffende filmpje is nadrukkelijk verboden op FOK!. Links zullen worden verwijderd en leveren bij herhaling een BAN op. Zie ook de MED.

Italiaanse politie krijgt racemonster

NuX_NuFF had ons via de nieuws-submit te melden:

Hardrijders in Italië, die denken de politie eruit te kunnen rijden, moeten gaan oppassen. Binnenkort krijgt de Italiaanse politie een Lamborghini in haar bezit. Dit ter gelegenheid van de 152ste verjaardag van de Italiaanse politie. Autobouwer Automobili Lamborghini schenkt de Italiaanse politie een van haar Gallardo's.

De Gallardo, een bruut racemonster met topsnelheden tot boven de 300 kilometer per uur, zal worden ingezet op de beruchte snelweg van Salerno naar Reggio Calabria, in het zuiden van Italië. De auto bezit een vijf liter motor en trekt in vier seconden op van nul tot honderd kilometer per uur. De "Lamborghini Polizia" krijgt eveneens een medische hulpkit aan boord en zal gebruikt worden om organen en bloed te transporteren.


De politie-Lamborgini
De politie-Lamborgini achterkant
De politie-Lamborgini interieur
Foto's van het nieuwe snelheidsmonster van de Italiaanse politie
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #161 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #958
special
Random Pics van de Dag #957
special
Random Pics van de Dag #956
special
Random Pics van de Dag #955
special
Random Pics van de Dag #954
©FOK.nl e.a.