Friso van Oranjesite verwijderd

Prins Friso is niet langer met een eigen pagina te vinden op de website van het koningshuis. De prins, die na zijn huwelijk op 24 april niet meer tot het Koninklijk Huis behoort, is door de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) uit het hoofdmenu verwijderd.

Friso verloor zijn rechten op de troon omdat hij zonder parlementaire goedkeuring trouwde met Mabel Wisse Smit. Sindsdien mag hij zich ook niet langer 'Prins der Nederlanden' noemen. Wel mag hij als persoonlijke titel Prins van Oranje-Nassau voeren en kan hij nog altijd worden aangesproken als Koninklijke Hoogheid. Mabel heeft door haar huwelijk geen adeldom verkregen, maar mag zich door de titel van haar man wel Prinses van Oranje-Nassau noemen.

Via de pagina van koningin Beatrix is overigens nog wel een levensbeschrijving van de tweede zoon van Beatrix te vinden. Binnenkort zal de RVD de website verder updaten, onder meer door ter nagedachtenis aan prins Claus en koningin Juliana speciale in-memoriampaginas van deze gestorven leden van de Oranjefamilie toe te voegen.


Friso en Mabel
Friso en Mabel