Navratilova terug in enkelspel

Tien jaar geleden speelde ze voor het laatst in een Grand Slam. In de finale van Wimbledon in 1994 verloor Martina Navratilova (nu 47) van de Spaanse Conchita Martinez. Na 167 enkelspeltitels had de Amerikaanse er genoeg van. Ze bleef actief in het dubbelspel. Nu dan toch ook weer enkelspel.

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Voor het toernooi van Roland Garros kreeg de van oorsprong Tsjechische een wildcard. Woordvoerder Stephane Simian van het Franse Grand Slam toernooi: "Wij hebben van haar een verzoek gekregen en ingewilligd. Gelet op haar erelijst en het feit dat zij nog steeds titels wint in de dubbel konden wij haar de wildcard niet weigeren."

Navratilova was in 1984 voor het laatst kampioen in Parijs. Of ze ver gaat komen in het toernooi valt te betwijfelen, bij twee kleinere toernooien in de Verenigde Staten werd ze onlangs in de eerste ronde uitgeschakeld. Het belangrijkste doel van de veterane is wedstrijdritme opdoen voor de Olympische Spelen, waar ze deze zomer nog één keer hoopt te vlammen in het dubbelspel.


Martina