Leerlingen besmeuren schoolgebouw

AirRaid had ons via de nieuws-submit te melden:

Het gebouw van scholengemeenschap Groenewald in Stein (Limburg) is in de nacht van woensdag op donderdag door een groep van ongeveer veertig jongeren besmeurd met etenswaren en bouwschuim. Volgens directeur J. Gijzen zijn de daders voor een groot deel leerling van de betreffende school.

De scholieren waren deels gekleed in camouflagekleding en sloegen kort na middernacht toe. Ze smeerden boter, stroop en pudding op ramen en deuren, strooiden meel over het schoolplein, besmeurden de houten banken en gooiden de vuilniscontainer leeg op de lerarenparkeerplaats. Het schoolplein, de bomen en de hekken werden versierd met wc-papier en linten.

De actie heeft waarschijnlijk te maken met de laatste schooldag van de eindexamenkandidaten, die vandaag plaats heeft. Op diverse scholen wordt dit gevierd, maar op het Groenewald is door een misverstand tussen leerlingen en de schoolleiding niets georganiseerd. De eindexamenkandidaten dachten dat ze de zogeheten LSD niet mochten vieren in verband met in het verleden uit de hand gelopen acitiviteiten. De daders zouden dit hebben aangegrepen om hun gram te halen.

De omvang van de schade is nog niet bekend, maar de school heeft laten weten deze op de daders te zullen verhalen. Enkelen van hen zijn al bekend, het gaat om eindexamenkandidaten van de theoretische leerweg VMBO en de Havo. De actie zal geen gevolgen hebben voor de examenresulaten van de leerlingen.