'Te laag hangende broeken verbieden'

Een wet die het dragen van te laag hangende broeken verbiedt. Als het aan de Derrick Shepherd wordt het vandaag nog ingevoerd. Shepherd, een Democratische parlementariŽr uit de Amerikaanse staat Louisiana, wil in zijn staat het dragen van "kleding die met opzet ondergoed of een deel van het schaamhaar, de bilspleet of het geslacht laat zien" verbieden.

Als het aan Shepherd ligt wordt dit gezien als "een misdaad" en komt er een straf op te staan. "Er komt een moment in iedere maatschappij dat we een lijn van fatsoen moeten trekken", aldus Shepherd in een toespraak voor het Huis van Afgevaardigden in Louisiana.

Het voorstel werd niet door iedereen even goed ontvangen. Zo zeiden enkele burgerrechtenbewegingen in een reactie dat Shepherd met zijn voorstel "inbreekt op de vrijheid van meningsuiting." Ook onder jongeren die deze soort kleding dragen kon Shepherd natuurlijk niet op bijval rekenen. "Iemand gaat mij vertellen hoe ik de kleren moet dragen waar ikzelf voor heb betaald? Dus als de broek van mijn kind z'n kont afzakt, gaat hij naar de gevangenis?", aldus de 22-jarige student Nikquel Thomas.

Afgevaardigde Danny Martiny zei het idee van Shepherd wel te steunen, maar dat de overheid niet op alles kan letten. "Als ik niet weet dat het van weinig respect getuigt als ik zonder een overhemd aan naar een begrafenis ga, dan is dat stom, maar het is niet illegaal", aldus Martiny.

Meisje
Verboden?