'Meest gehate vrouw van Engeland' vrij

Icoon Buitenlands nieuwsMaxine Carr, volgens Britse media een van de gehate vrouwen van het land, is vandaag vrijgelaten uit een Britse gevangenis. Carr kwam in augustus 2002 in het nieuws omdat haar verloofde Ian Huntley de tien jaar oude meisjes Holly Wells en Jessica Chapman vermoord bleek te hebben. De geruchtmakende verdwijningszaak schokte het Verenigd Koninkrijk. Pas twee weken na de verdwijning werden de lichamen van de meisjes gevonden.

Carr en haar partner werkten op de school van de vermoorde meisjes. Het stel had meteen na de verdwijning zelfs meegeholpen met de zoektocht. Terwijl het land de hoop koesterde dat de meisjes nog in leven waren wisten de conciërge en de klassenassistente echter beter. Huntley had de beide kinderen vermoord.

Carr werd niet mede-schuldig bevonden aan moord, maar wel aan het hinderen van de rechtsgang. Ze loog tegen de politie om haar vriend te beschermen. Ze kreeg 42 maanden cel, maar is nu na het uitzitten van de helft van de straf weer op vrije voeten. De vrouw moet zich wel laten behandelen.

Nieuwe identiteit
Uit vrees voor wraakacties heeft Carr voor haar vrijlating een nieuwe identiteit gekregen. Het hooggerechtshof verbood de media de nieuwe naam en adres te onthullen. Enkele media vechten deze uitspraak aan. Kort voor de vrijlating ontving de 27-jarige vrouw nog twee doodsbedreigingen. Naamgenotes van Carr zijn bang dat ze zullen worden aangevallen door mensen die hen verwarren met de voormalige klassenassistente. Zij kunnen rekenen op speciale politiebescherming.