'Pannenkoek: het verboden woord'

Er zijn vele manieren om ontslag te krijgen, bijvoorbeeld als een speler weigert in te vallen. Haarlem-speler Mike Vermolen (20) zei echter 'pannenkoek' tegen trainer Roy Wesseling. Exit Vermolen.

Vermolen kan er zich niet erg druk meer over maken. Zijn contract met Haarlem liep toch al af. Hij voegde de trainer het woord toe nadat die hem geen hesje had gegeven, waarmee hij niet in de basis voor het duel met Cambuur Leeuwarden stond. Omdat Rick Hooijboer afwezig was, had Vermolen op een basisplaats gerekend, de trainer had die echter aan Roy Witteman toebedacht: "Het is belachelijk dat hij mij niet laat spelen. Het hele seizoen sta ik in de basis als Hooijboer er niet is en nu kiest hij opeens voor Witteman. Het is tekenend voor de manier waarop hij met spelers omgaat."

Haarlem ontsloeg naar aanleiding van het akkefietje Vermolen met 'een gebrek aan respect' als reden. De speler wilde zelf ook al niet meer terug komen.

Trainer Wesseling kwam dit seizoen al vaker in conflict met spelers. Sven Baas moest het veld ruimen nadat hij zich in VI kritisch had uitgelaten over de trainer. Ook de toenmalig aanvoerder Menno Willems raakte in de clinch met Wesseling en vertrok daarop naar Sparta.